Het gaat slecht met de Nederlandse onderwijsinstellingen. Dat wederhoudt Nederlandse universiteiten er niet van acties te ondernemen waardoor zij nog minder serieus zullen worden genomen. Zo is de Universiteit van Tilburg op het onsmakelijke idee gekomen om de Amerikaanse ex-vice-president Al Gore, klimaatgoeroe en professioneel dwaallicht, een eredoctoraat toe te kennen. En wel wegens zijn  ‘grote betekenis wereldwijd voor de aandacht voor duurzaamheid’. Nederlandse universiteiten lijken steeds meer op de commissie van de Nobelprijs. Politieke correctheid wordt belangrijker gevonden dan de academische verdiensten of baanbrekend werk in een bepaalde discipline. Het is niet bekend gemaakt welke faculteit dit eredoctoraat gaat toekennen en in welk vakgebied. Literatuurwetenschappen voor Gore zijn aparte stijl waarin fictie en non-fictie elkaar afwisselen; communicatiewetenschappen  voor zijn kunde een leugen heel goed als een waarheid over te brengen; IPCC-klimatologie voor zijn verdiensten voor de IPCC-klimatologie.   

Als ‘El Goor’ zijn academische titel komt afhalen zal hij ook een lezing geven. De titel van de lezing zal zijn: Thinking Green: Economic Strategy for the 21st Century. Jawel, economische strategie. Het vermoeden dat de klimaatgekte, en de man made global warming, in de eerste plaats een middel is om de menselijke activiteit te kunnen beheersen wordt alleen maar versterkt.

Als Al Gore naar Tilburg komt dan zou een select groepje studenten hem vragen mogen stellen. Hiervoor moet je aan een aantal criteria voldoen. Je moet student zijn van de Universiteit van  Tilburg, je moet gepassioneerd zijn over duurzaamheid, je moet redelijk vloeiend Engels kunnen spreken, je moet op 23 november 2010 om 14:00 beschikbaar zijn én, het allerbelangrijkste, je moet reeds van te voren aangeven welke vraag je wilt gaan stellen zodat de jury bestaande uit de Hilde Baert, Managing Director of the Tilburg Sustainability Center en Reyer Gerlagh, Professor of Economics and expert in the field of Sustainability, uit al die vragen van al die studenten de grootste kontkruipers en schijncritici kunnen selecteren. Het gaat vast een gezellige middag worden,  met camera’s van de NPS en journalisten van het NRC.

Oscar

3 november 2010

12 REACTIES

 1. Zou er geen mogelijkheid zijn een student een vraag te laten stellen anders dan degene die hij had opgegeven?
  Kunnen we niet een KUT-student omkopen voor pakweg 1000 euri om eerst een lekkere brownnose vraag in te dienen en wanneer de camera’s op hem gericht zijn een serieuze vraag te stellen waarbij Gore Al ontmaskerd wordt?
  Liefst draagt ie dan een T-shirt met een logo van de vrijspreker erop…
  Als iemand dit weet te organiseren -neen, heb zelf helaas geen tijd-, ben ik bereid hier pakweg EUR 50 aan te doneren.
  Ook over de uiteindelijk te stellen vraag ben ik nog bereid mee te brainstormen.

  Michiel [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Scrutinizer [1]:

  In welk land mag uw film niet meer zonder disclaimer op scholen vertoond worden?

  Hoeveel maal een modaal stroomverbruik heeft u de afgelopen jaren verbruikt?

 3. Ja Goor ÉN Nog Een jodenstreek Maar Weer!

  ALARM ÒPLÈTTÈN JÒNGES PÒLITIÈ ÒÒK!
  http://sargasso.nl/archief/2010/11/03/wilders-is-hedendaags-fascist/#comment-456266
  GOD | 3 November 2010 | 20:16

  Ja Jonges Éven Óplétten rob riemen IS Èén JOOD.

  Van Dáár Kun Je Dat Boek Van hém Bétér Tússen Je Billen Lezen Tijdens Hét Poepén.

  Zélfs Christús Zégt in De Bijbel Dát Joden Addérgebroéd Zijn kinderén Ván Dé Duivél wiéns wóord leugen en Laster IS hun DAAD MISDAAD!

  Dáár Náást IS rob riemen Éèn Kinder Misbrúikér `DAT IS Hét Oér Fascisme Ten TÒP!
  FASCISTISCHER DÀN DÀT BESTÀÀT NIÈT DÁN DÁT KÁN NIÉT BÉSTÁÁN!

  DÀÀR MÈÈ ÈNIG VÈRÒÒRZÀKER VÀN Volgende gevoelens Angsten Én Zorgen!

  “”inspeelt op gevoelens van onrust, wrok, rancune en angst””

  ÒM DÀT DIÈ Zélfde JODEN ÓNS Hét Gáán Náár Dé Politié Én Rechtbanken Ónmogelijk Maken Àls ze Òns Hébben Vérkracht Bedreigd Óf Óp Gelicht!

  NOG ÈÈN MISDRIJF DER JODEN !

  CRIME ALERT CRIME ALERT CRIME ALERT

  MICHA KAT VAN KLOKKENLUIDERONLINE.NL IS GEDURENDE ZIJN INHECHTENIS VANWEGE EEN BURGERPROTEST UITGEDRUKT MET GRAFFITI OP DE WONING VAN EEN JOODS ZWAAR MISDADIGER JORIS DEMMINK DOOR CRIME FIGHTER FRED TEEVEN IN OPDRACHT VAN JUSTITIEMINISTER JOOD ERNST HIRSCH BALLIN IN DE CEL VERKRACHT OM HEM WEG TE JAGEN BIJ DEZE JORIS DEMMINK DIE ZICH MET BEHULP VAN MEDEJODEN IN DE STAAT AL 15 JAAR AAN RECHTSVERVOLGING EN VEROORDELINGEN ONTTREKT.

  GA DÁÁR MÁÁR ÉÉN BOÉK ÓVER SCHRIJVEN JOOD ROB RIEMEN!

  Én Dé Politie Zou Hét Vóór Èéns Goéd Stáán Om Snel Dat te Onderzoeken Zonder JODEN ér eeuwig en altijd Máár Bij Wánt de Telefóónlijnen Tussen crime fighter fred teeven en Dat Betreffende Buro Zúllen Nú Nog Warm Zijn Én Náár Enge ernst Òók !

  Oscar [7] reageerde op deze reactie.

 4. + er mogen de hele dag geen reguliere colleges gegeven worden.

  Had hem graag gevraagd naar ManBearPig, maar mijn gevoel voor duurzaamheid is helaas gebaseerd op vrijwilligheid..

 5. @GOD [5]:

  Beetje megalomane nickname.

  Ik kan er ook niets aan doen dat Feyenoord met 10-0 verloren heeft van PSV.

  Misschien is het een goed idee om die ‘Caps Lock’ toets eens in te vetten.

  Het te vaak gebruiken van accent-tekens om dingen te benadrukken, ontkracht de benadrukking.

  Voor dat ik het vergeet te melden….Jezus en Micha Kat zijn óók Joden. Demmink, volgens mij, niet.

  Hopelijk is u nu een beetje tot rust gekomen….. 8)

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [9]:

  Onderkast of kapitaal het schijnt soms een issue te zijn op de Vrijspreker, maar waarom deze reactie verwijderen? Door de stijl?

  ———————————————————————————————————–

  “En co2 is niet slecht: is goed voor planten,en daarmee voor alle leven op aarde, en co2 volgt temp verhoging en niet andersom.” (reactie Trouw)

 7. Al Gore is allang ontmaskerd als een puppet om die hele climate scam uit te dragen. Hij heeft zelf een energieverbruik waar een heel dorp een jaar lang van kan profiteren. Bovendien is hij er dankzij die flauwekul stinkend rijk mee geworden. En dankzij die flauwekul is er nu de emissie in CO2. Oftewel, handel in lucht en geld. Het climate scamverhaal is inmiddels een religie geworden en owé als er verstandig denkende mensen iets anders zeggen. Dat er nog mensen zijn die die man voor heel veel geld nog uitnodigen!! Reken maar dat ze hem zelfs voor het ophalen van een electoraatje flink betalen. En dan praat ik nog niet eens over de censuur die gehanteerd wordt. Ik stel de studenten voor om allemaal maar weg te blijven. Dat zou leuk zijn.

 8. @Andre NI [8]:

  ‘Er wàs ooit sprake ………….’

  Kan gewoon weer ingevoerd worden maar dan zonder puntjes, gewoon KUT dus. Hetgeen dan staat voor Kwalitatief Uitermate Teleurstellend !

Comments are closed.