Barroso: “Jullie kunnen hoog springen of laag springen, maar ik wil een deel van jullie inkomen!”  Dat heeft José Barroso, de president van de machthebbende EU-commissie, vandaag weer eens duidelijk gezegd.

Voor zijn plan heeft hij de door u gekozen Europarlementariërs al enthousiast gemaakt.

We scheven al eerder dat de Nederlandse vertegenwoordiger Wim van de Camp hard vecht om dat plan van Barroso te verwerkelijken. Uiteraard moet uw belang daaraan ondergeschikt zijn. Daar heeft Wim geen boodschap aan; u mocht wel op hem stemmen, maar daarna moet u wel uw mond houden.

Barroso kreeg voor de goedkeuring van zijn begroting niet direct zijn zin. Wel wist hij mensen als Mark Rutte zover te krijgen dat ze hem al voor 50 % zijn zin gaven. Bij compromissen verdient immers de slechte partij altijd!

Nu komt er een nieuwe presentatie van die begroting op 1 december, en die zal dan wel geaccepteerd worden.

En toen Barroso aankondigde in het Europarlement dat er voor 1 juli een nieuw voorstel zou komen voor de EU-belasting, kreeg hij enthousiaste toejuichingen van Wim en zijn collega’s.

Ze zoeken nog naar een ander woord voor “belasting”, maar een principieel verschil zal dat niet maken:”Gij zult betalen!”

TENZIJ natuurlijk de betalers in opstand komen.
Maar die zijn nog lang niet goed genoeg georganiseerd. Erger nog, die zijn nog veel te bang en veel te slaafs om er zelfs een begin aan te maken.

Wie bindt de kat de bel aan?

8 REACTIES

 1. En wat als ik aan die corrupte bende geen cent wil afdragen. Via de eu-bijdrage is mijn aandeel al verdisconteerd. Me dunkt dat er al genoeg geld in die bodemloze put is gegaan. EU krijgt steeds meer dictatoriale trekjes en met zulke winnaars van Van de Camp wordt het alleen maar erger. Wat is die man daar aan het doen? Nederland nog een keer aan het verkwanselen?

  reiny [3] reageerde op deze reactie.

 2. @MareJane [2]: Wij zijn al totaal verkwanseld en is niet meer door de politiek tegen te houden, die willen ook wel een mooi baantje in de EU.
  Willen we overleven als nederland, dan zullen de inwoners moeten eisen dat het hele huidige politieke systeem omvalt en herzien wordt door de mensen die kunnen en willen nadenken hoe wij in vrijheid verder kunnen leven. ( dat maak ik gezien mijn leeftijd vast niet meer mee)

 3. ik weiger in ieder geval deze “bijdrage” te betalen.ik hoop en denk dat er mensen dit voorbeeld zullen volgen voor zover ze zelf nog niet tot deze conclusie zijn gekomen.

 4. Van onze verslaggever Marc Peeperkorn – 25/11/10, 05:59

  BRUSSEL – De vijftigduizend EU-ambtenaren krijgen over afgelopen jaar toch een loonsverhoging van 3,7 procent. De halvering van die opslag die de lidstaten in december afdwongen, werd woensdag vernietigd door het Europese Hof van Justitie.
  De Europese Commissie – die naar de rechter was gestapt – is blij met de uitspraak. Zij had, net als veel juridische experts, de nederlaag voor de lidstaten voorspeld. De Europese regeringsleiders zetten het mes in de salarisstijging omdat ze in eigen land zwaar moeten bezuinigen.

  De jaarlijkse verhoging van de EU-salarissen is gebaseerd op de koopkrachtontwikkeling van nationale ambtenaren in acht EU-landen, waaronder Nederland. Dat systeem is in 2004 vastgelegd door de lidstaten om geruzie te voorkomen. Omdat de koopkrachtcijfers pas later bekend zijn, loopt de loonontwikkeling van EU-ambtenaren noodgedwongen altijd een jaar achter.

 5. @frank [1]:

  Met zo’n inhoudelijke reactie, daar kunnen we wat mee!
  Op gemeentelijk niveau worden we belast,
  op provinciaal niveau worden we genaaid,
  op nationaal niveau worden we gepakt,
  internationaal bloeden we (ontwikkelingssamenwerking, vn, een oorlogje hier en daar),

  maar dat we klagen over europees “genomen” worden vindt Frank maar gezeur.
  Blijkbaar vindt Frank het wel lekker om “genomen” te worden.

 6. @IIS [5]: “Een klein zwart, vierkant snorretje zou hem niet misstaan…”

  Ja, de gelijkenis met Charlie Chaplin is treffend! 🙂

  (Het lijkt mij overigens niet terecht dat Hitler altijd zo wordt zwartgemaakt. Dat is een wel heel eenzijdige, en politiek correcte, kijk op de geschiedenis)

Comments are closed.