Beste mensen, Kortzichtig en vrijdenkend als ik ben, las ik toch een beetje verheugd het bericht dat Nederland de begroting voor Europa heeft getorpedeerd.

Er is dus hoop…. Tot ik las dat er haastig een andere begroting in elkaar wordt gerommeld. Onwillekeurig moest ik toch even denken aan het verdrag/verraad van Lissabon…. Gek hè?

Ik ben voor de grap, om mij eens wat te informeren op de site van Europa gaan kijken. Gewoon om een beetje bij te blijven. Een beetje een gevoel proberen te krijgen met wat die jongens en meisjes nou eigenlijk in Brussel aan het doen zijn….

Nou, lieve mensen, We hebben een smaakpolitieagent in Nederland die “niet vrolijk wordt” van vieze keukens…. Ik heb dat een beetje met de bestedingen van Europa…. Daar wordt ik helemaal niet vrolijk van.

 • 45% Werkgelegenheid en COHESIE. Ja echt waar het staat er gewoon. Cohesie. Met wie? Met wat? Met sinaasappelboeren? Griekse geldverfrommelaars? Ierse Guinessbrouwers? Poolse wegenbouwers? IK wil daar helemaal geen cohesie mee. Laat ze dat daar maar fijn cohesieëren, maar niet van mijn euro’s.
 • 42% Gaat op aan landbouw en milieu. Forse post hoor voor het verbouwen van graan, schapen en koeien. Wat is er mis met voedsel verbouwen zonder euro subsidie? Euro burgers kopen dat voedsel toch wel, ook zonder bemoeienissen van de meisjes en jongens die nadenken over de lengte van een komkommer….
 • 6% gaat op aan ”buitenlandse betrekkingen”.  TGV in en hopsakee even naar Parijs een bakkie doen met een Franse plucheverwarmer. Twee dagen later met het vliegtuig naar Milaan om Berlusconi in een stadion te zien rappen. (Hoezo milieu ?) Om vervolgens moe maar voldaan in het pluche weg te zinken en euroburgers leeg te zuigen omdat het kan.
 • 6% gaat op aan administratie, bestuur en overig. Zo zo… heeft u wel eens uitgerekend hoeveel echte euros dat is? ( 6% van 133 miljard is € 7.980.000.000) Best een hoop centjes vindt u ook niet? Voor bestuur, administratie en overig. Papier volkliederen en dan in een lade schuiven….

En dan tot slot…. Slaapt u rustig verder burgers, er is niets aan de hand…

 • 1 % voor VRIJHEID, veiligheid en justitie….

Wel 1 heel procent wordt er dus in Europa uitgegeven voor uw vrijheid. Het is hiermee bewezen dat die jongens en meisjes in Brussel helemaal niet geloven in UW vrijheid. U moet betalen voor HUN vrijheid om u leeg te kunnen trekken.

Waarom gaat er zo verschrikkelijk veel geld naar werkgelegenheid? Moeten we echt allemaal werken en slaaf worden om belasting te betalen? Is dat de onderliggende gedachte? Pezen voor plucheverwarmers?

Waarom MOETEN we toch zo nodig solidair zijn met Bulgaren, met Spanjaarden, Ieren en Grieken? Wat is de verborgen agenda? Ik ben geen liefhebber van Europa. EN het gekke is…. Ik was vroeger een groot voorstander van Europa…. Maar er zijn steeds meer dingen die me tegen de borst stuiten. Waarom kan je nou niet gewoon een eenvoudige samenwerking zoeken zonder(!) dat gigantische geldverslindende apparaat? De waanzin ook om steeds van Brussel naar Straatsburg te verhuizen…. Welk bedrijf doet dat nou? Echt, ik kan er met mijn eenvoudige en kortzichtige gedachten niet omheen komen. Maar ja ik heb dan ook geen universiteit gedaan. Ik ben maar een eenvoudige betaler…

Voor wat eigenlijk? En waarom MOET Europa zo groot worden? Kan je niet eenvoudig volstaan met een economische samenwerking tussen NL, FR, BE, DE en de Scandinavische landen… Misschien met UK en I er nog bij, maar dan is het wel klaar… Al die “kansenlanden” Laat ze daar ploeteren en hun cultuur en criminaliteit daar houden…. Of ben ik nu opeens weer een fascist/racist?

Enfin, zomaar wat gedachten op een zonnige herfstdag

Ingezonden door Sybrand
——————————————–

RED: Hoe kunnen we uitstappen uit deze EU-troep?

2 REACTIES

 1. Er moeten gewoon wegen gezocht worden om Nederland uit de EU te laten treden.
  Al die zogenaamde voordelen ook maar eens zeer kritisch bekijken.

  Bovendien laat “Nederland” nu al een verhoging toe van de Brusselse uitgaven van 2,9 % in plaats van een bezuiniging! Dus die zogenaamde “overwinning” is eigenlijk alleen maar een beperking van het verlies. En dan nog maar afwachten wat de uiteindelijke uitkomst wordt.

 2. RED: Hoe kunnen we uitstappen uit deze EU-troep?

  Denk eens aan dat kleine Gallische dorpje dat maar niet wil buigen voor die grote Romaanse overmacht.
  Die de rest van de wereld al aan hun wil hebben onderworpen.

  De schijnen het te kunnen volhouden middels een soort toverdrank , die hun op een nogal vreemde wijze onoverwinnelijk maakt.

  Ik heb inderdaad zin om van dat Latijns eens een dode taal te maken , wan het zijn wel deze lieden die dit graag prevelen welke je in deze shit hebben gemanoeuvreerd.

Comments are closed.