Beste mensen, Ik ben een gewone middenklasser, gewone middenwoning, gewone burgertruttenauto van de zaak, gewone hypotheek en ik betaal me scheel aan belastingen en premies. So what… Dat doet iedereen in dit paradijs dus Sybrand waar zit je mee?

Nou kijk…
We worden de laatste tijd via door de belastingdienst op iets heel belangrijks gewezen. (welke diensten leveren zij eigenlijk? En wil ik al die diensten dan wel? Maar dat terzijde.)

Stel u heeft een uitkering. En stel nou ook nog eens dat u een armzalig 15 jaar oud Opeltje heeft dat u volgooit met uw rotzooi van de zolder of uit de fietskelder. En stel dat er bij u in de stad een rommelmarkt is. U gaat daar heen om die rotzooi (UW rotzooi) te verkopen. U heeft daar ooit een keer BTW over betaald weet u nog? En nu besluit u dat u poen nodig heeft om de hut draaiende te houden en u verkoopt uw eigendom. Mag dat?
JA dat mag, maar dan moet u wel even uw inkomsten opgeven aan de belastingdienst want u heeft een uitkering en die honderd euro die u heeft verdiend moeten ze wel even belasten. Bovendien is dat reden om uw uitkering tegen het licht te houden. Nou kan ik me daar nog wel iets bij voorstellen… Maar… Denkt die belastingdienst nou echt dat er 1 zinnig denkend mens is die er ook maar een seconde aan denkt om die honderd euro op te geven als inkomsten? Kom op zeg. Dit is toch te naïef voor woorden. Wat kost die radio campagne? Burger, bukt u even?

Een ander schrijnend voorbeeld van mismanagement is deze…

Er is een oud vrouwtje die nog op zichzelf woont. Eigenlijk kan ze niet meer lopen en is de bovenkamer ook een beetje stuk. Ze heeft een oude jeugdvriend die haar een beetje verzorgt en zo nu en dan zelfs blijft slapen op dagen dat het met het oude vrouwtje wat minder gaat. Met een mooi woord heet dat mantelzorg. Mag dat?
JA dat mag, maar als u samenwoont heeft dat wel gevolgen voor uw WAO uitkering. De oude jeugdvriend neemt elke keer braaf zijn overnachtingsspullen mee in een tasje om aan de controlerende ambtenaren aan te tonen dat hij niet duurzaam samenwoont, maar dat hij een nachtje logeert bij zijn oude jeugdliefde. Een jeugdliefde die hem niet eens meer herkent en denkt dat hij de dokter is.

Eigenlijk zou het oude vrouwtje in een verzorgingstehuis moeten zitten met alle kosten van dien. Maar nee… de uitkeringsinstanties jagen liever op zorgzame oude mensen. Wat kost dat? Burger, bukt u even?

Nog zo’n leuke:

De ziektekosten reizen de pan uit, dus moeten de premies omhoog. Hmmm yeah right…

Als je op independer even gaat kijken naar de goedkoopste aanbieder kom je voor een gezin op ongeveer 220 euro per maand (2 volwassenen en 1 kind). De premie is laag maar de vergoeding is dat ook. Een gemiddelde premie ligt op ongeveer 240 euro per maand.

Stel nou eens dat je een modaal inkomen hebt. Ongeveer 1700 euro per maand netto. Dan betaalt u gewoon ruim 13 procent van uw netto-inkomen alleen al aan ziektekostenpremies. En nu komt er een idee uit de grote hoed van zo’n plucheverwarmer om de premies inkomstenafhankelijk te maken. Hmmm ok…. Dus als ik mijn hartkleppen moet laten vervangen betaal ik tienduizend euro en iemand die meer dan ik verdient betaalt voor dezelfde ingreep twintigduizend euro. Hoe in vredesnaam verzin je zoiets? Volkomen doorgeslagen collectiviteitsgeneuzel.

Het systeem knarst in haar voegen… Hoe kunnen brave burgers nog op een eerlijke manier de centjes verdienen? Het wordt echt steeds moeilijker om de kop boven water te houden voor de gewone man die de economie aan de gang moet houden. Heel erg raar is het dus niet als er hier en daar wat zwart wordt bijgerommeld. Als iemand iets voor mij te doen heeft? Mijn mailadres is bekend bij Hub…

Wees lief voor elkaar en voor je zelf….

Ingezonden door  Sybrand

30 REACTIES

 1. nou misschien ongerelateerd maar waar ik vooral van baal is dat de STAAT heel dat fukking nederland naar haar hand gezet heeft. Ik wil weg uit deze totalitaire vinex heilstaat. Heel nederland is compleet omgeploegd en geherstructureerd door die fukking STAAT. Het is compleet onherkenbaar, het is overheid overheid en nog eens OVERHEID ik wordt er schijtziek van. Nederland is veranderd in een compleet STAATSKAMP. Dit hele land is overgenomen en gedomineerd door de STAAT. Ik kan geen ‘woonwijk’ meer zien iedereen slaapt er een beetje doorheen en houdt zich bezig met politiek gefriemel in de marge ik wil weg hier. Ik wil weg uit die totalitaire vinexdemocratie waar nooit ene fuck veranderd behalve dan dat er een nieuwe laag ‘nieuwbouwwoningen’ opgeleverd wordt. Ik wil weg uit deze betonnen kut DDR. Nederland is veranderd van een ‘normaal’ land naar een totalitaire vinexdemocratie en ik heb het wel gezien. Ik heb er geen hoop meer in dat er ooit iets veranderd in ‘nederland’ en ik ben die STAAT compleet zat. De staat heeft heel nederland overgenomen en de nederlanders hebben totaal geen benul wat er gebeurt is. Totaal niks, ze zien alleen maar randverschijnselen, er dan zijn ze er zo trots op dat ze zo slim zijn. En maar waarde hechten aan de ‘politie’ en maar juichen als er een zigeunerkamp opgerold wordt want ja ze motte ook belasting betalen.. Het probleem is niet zozeer ‘links’ nederland het is het deel wat zich ‘rechts’ noemt. Zolang ze maar geen belasting zouden hoeven betalen zouden ze die vinex heilstaat wel prima vinden.. ik heb het compleet gehad met ‘nederland’ met hun lelijke kut auto’s en hun ongeloofelijke bagger kut 538. Een seconde kut 538 en je weet gelijk, oprotten hier.. Wat een compleet stijlloos, gedespiritualiseerd, smaakloos kutland. Zet er alsjeblieft een muur omheen straks veranderd de hele wereld nog in een kut vinexwijk gedomineerd door ‘de overheid’ wat luisterd naar radio 538.. wat een vreselijke armoede hierzo. Niet te geloven.
  Hier check dit dan:
  http://www.eda.admin.ch/denhaag
  en klik op 1. August-Rede von Bundespräsidentin Doris Leuthard

  het begint met klokkengelui.. so beautifull.. ik ben verliefd.. het is 2010, het begint met klokkengelui, hoe doen ze het??

  Bon Vivant [3] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [7] reageerde op deze reactie.
  beek [9] reageerde op deze reactie.

 2. Ministers “verdienen” extra geld door een campagne op te zetten, want het is extra werk.
  Of die campagne nou zinnig is of niet, doet niet ter zake.
  En zo houden ze ook hun hulpjes bezig.

 3. @Harry [1]:

  De overheid is net als een hond die ongehoorzaam is aan zijn baasje die weinig gezag afdwingt. Steeds een beetje meer tast die hond de grens af totdat die helemaal de baas is in huis met agressief gedrag.

  Vroeger hadden kerk en adel het voor het zeggen. De rol van kerk is overgenomen door wat zo fraai (en anoniem) ‘de overheid’ heet. De overheid die jou als randdebiel behandelt en zonder wiens visie en zuivere moraal (hahaha) je nooit iets voor elkaar krijgt. Oh, wacht eens even…

  Gelukkig staat er nog geen IJzeren Gordijn rond deze belastingboerderij (wel een electronisch gordijn). Je kan nog weg.

  Corne [5] reageerde op deze reactie.

 4. Misschien kunnen de authur en ik nog wat voor elkaar betekenen.
  Ik be officieel bankroet.
  Ik heb dus die 1700 netto per maand en heb nu nog maar 100 euro om voor de rest van de 2 weken van te leven omdat de blauwe envelopjes weer binnen kwamen en ik iets aan de auto had om te maken.
  Sparen is onmogelijk geworden omdat alles van je wordt afgenomen.

  Misschien eens tijd om een eigen site met zwartwerkers op te zetten, maarja da’s dan wel erg makkelijk zoeken voor de belastingdienst.

  Nee het huidige systeem maakt iedereen kapot, socialisme is immers het herverdelen van armoede en niet welvaart.

  Als er iemand een zwartwerkende freelance ICT’er nodig heeft weten jullie mij op de site te vinden.

  Het is ongelofelijk dat werkende mensen zo belast worden dat leven haast onmogelijk is geworden zelfs met een salaris wat sommige als riant zouden beschouwen 3 jaar geleden.
  Met 1700 in de maand kom je gewoon niet uit als alleen verdiener met 2 kinderen, en die 2 kinderen kunnen niet naar ene kinderdagverblijf zodat moeder gaat werken omdat dit gewoon meer geld kost dan dat ze opbrengt. Die zelfde kinderopvang is dan ook weer zo gereguleerd dat het klauwen met geld kost, dit omdat de overheid een monopoly heeft gecreerd en kartel vorming in de kinderopvang.
  de eisen zijn weer eens hoog gelegd zodat niet iedereen naar believen een kinderopvang bedrijf kan starten zonder enorm dure opleidingen op zat te moeten hebben en aan allerlei vergunningen en eisen te moeten voldoen

  (zoals hoeveel speelgoed er aanwezig MOET zijn, wtf!)

  Ik blijf er bij, als mijn vrouw niet zo gehecht was aan dat kut kikker etatistsch land dan was ik vandaag nog pleite.. naar de USA of naar China of Japan. Direct zonder enige twijfel pakte ik mijn spulen direct.
  Ik ben een productief mens maar dat loont hier niet.

  Zielig zijn wel overigens.

  Ben bereid om het belastings kantoor maar eens te overvallen en de computers te stelenen te verkopen zodat mijn kinderen godverdomme deze maand nog kunnen ETEN!!!
  Ik kan door die kut staat de rest van de maand godverdomme aan de droge paste zitten omdat we het gewoon niet meer kunnen bolwerken.

  MIJN GELD TERUG NU!!!!!

  (zo dat lucht op.. even stoom afblazen)

  fuqua [23] reageerde op deze reactie.

 5. @Bon Vivant [3]:

  De overheid is net als een hond die ongehoorzaam is aan zijn baasje die weinig gezag afdwingt. Steeds een beetje meer tast die hond de grens af totdat die helemaal de baas is in huis met agressief gedrag.

  Stap 1: heropvoeden van de hond en met strakke hand blijven leiden.
  Stap 2: als stap 1 niet het gewenste effect heeft, de hond laten inslapen.

  HJ [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Corne [5]:

  stap 1, neem met tranen in de ogen en bezwaard hart afscheid, besef dat de huidige hond vals is geworden en niet gered kan worden.
  stap 2, ofwel je besluit dat je zonder hond ook prima verder kan leven, ofwel je koopt een dwergpoedel die je preventief de tanden uittrekt en verder met straffe hand leidt.

 7. @Harry [1]: “Wat een compleet stijlloos, gedespiritualiseerd, smaakloos kutland. Zet er alsjeblieft een muur omheen”

  De DDR zei altijd dat de Muur er niet stond om de eigen bevolking binnen te houden, maar om al die belangstellenden voor de socialistische heilstaat buiten te houden. 😉

  Zwitserland is geen gekke keuze, maar helaas niet toekomstzeker (EU invloed neemt gestaag toe).

  Het is overigens erg lastig om je geld mee te nemen als je gaat emigreren. Pensioengelden krijg je sowieso niet direct mee. Geldt voor de meeste landen (ook de VS).

  ===
  Secessie:
  http://www.libertarianfaq.org/index.php?title=Political_Philosophy

 8. Vertrekken is voor mij geen optie. De overheid moet inkrimpen. De vraag is alleen: hoe dit te bereiken?

  Ik denk dat bewustwording bij het grote publiek cruciaal is. Daarom doet de overheid er alles aan om dissidente geluiden te smoren.

 9. @Harry [1]:

  En dan moet de winter nog beginnen. Want hoe ontzettend lelijk is Nederland als de bomen kaal zijn, het gras zompig, de luchten eeuwig grijs, de regen waterkoud, de wegen gevuld met die eindeloze rijen stilstaande auto’s en de DDR-Vinexwijken deprimerender dan ooit.
  Dan wil je weg uit dit leijke moeras. ’s Zomers vind ik het daarentegen vaak wel weer meevallen.
  De bureaucratische last wordt steeds zwaarder inderdaad, en zelfs alszodanig psychologisch gewoon gevoeld: die enorme moloch die aan je hangt en al je wegen voortdurend wil volgen en voorschrijven. Dagelijks verzwaard door die EUSSR.
  Het is niet te dragen en daarom sluiten we regelmatig maar de ogen, denk ik.

  Oscar [12] reageerde op deze reactie.

 10. Iedere vrijdag zit ik weer met angst en beven de post af te wachten. Stapels enveloppen heb ik inmiddels van het centraal justitieel maffiabureau. 3 km een keer te hard, dan wel 4, dan weer met een wiel op de stoep geparkeerd. En dat gaat met tientallen euro’s tegelijk, elke keer opgeslagen met 6 euro administratiekosten.
  Die meneer die vertelt dat hij na aftrek van alle lasten nog 100 euro over heeft voor de rest van de maand voor zijn vrouw en kind, wat een luxe probleem hebt u. Ik kijk aan tegen een uitkeringsloze toekomst, geen inkomen, en wat er dan nog binnenkomt, wordt meteen afgeroomd door de boetes die ik moet betalen omdat ik zonder auto helemaal niet kan werken!
  Moet ik dan zelfstandige worden, ondernemer? Mag niet in Nederland. De regeltjes zijn inmiddels zo aangepast, dat werken voor jezelf niets anders betekent dan je overgeleverd bent aan Kafka in de polder.

  Nee, ik ben geruineerd. Te weinig om van te leven, te veel om van dood te gaan. Maar….., ik blijf strijdbaar. Tot het bittere eind.

  Forecoast [11] reageerde op deze reactie.
  Reteip [20] reageerde op deze reactie.

 11. @beek [9]:

  “De bureaucratische last wordt steeds zwaarder inderdaad, en zelfs alszodanig psychologisch gewoon gevoeld: die enorme moloch die aan je hangt en al je wegen voortdurend wil volgen en voorschrijven. Dagelijks verzwaard door die EUSSR.”

  Het is mij een raadsel waarom u nog zo enthousiast is over het fenomeen agressiemonopolisten.

 12. Ben ook een 1700 euro netto ICT eenverdiener met twee kinderen. Ook de belastingdienst door hun eige foutive administratie die geld blijft innen.

  Ik betaal al een tijdje mijn studifinanciering niet meer terug, kan het gewoon niet betalen.

  Ik kom nog net rond, maar toekomst zit er niet in. Ik zou ook graag richting Canada of USA gaan, daar is het ook niet denderend maar sommige vrijheden die essentieel zijn om te overleven heb je daar nog, ook is de aantaal niet schaapachtigen groter.

  We zouden mischien een site moeten beginnen voor benadeelden en organiseren, mensen in gelijke situatie staan stukken sterker in aantal.

 13. Mijn grootste zorg is dat alles ontaard in kosten verhogende Bureaucratie en de gevolgen merk je aan alle kanten, en de vraag hoe los je dat op heb ik niet zomaar bij de hand. Voorbeeld als wij op afspraak naar het ziekenhuis gingen dan zorgde de arts dat je gelijk door kon lopen naar andere onderzoeken, bloedafname, foto’s enz. alles kon achtereenvolgend plaatsvinden. Nu moeten wij voor ieder onderzoek apart nogmaals naar het ziekenhuis. Aangezien wij niet naast het ziekenhuis wonen kost dat ons veel geld aan vervoerkosten.

  Je vraagt je af waarom wij niet één bedrag betalen aan de belastingdienst en daarna gratis in het ziekenfonds zitten. De artsen kunnen een salaris ontvangen naar de Balkende norm en dat is meer dan genoeg in mijn ogen. Het incasso systeem van ziekenfondsverzekering is kapitaal verslindend en daarbij moeten ze mooie luxe kantoren bezitten. Ook zijn er te veel mensen die niet betalen of kunnen, en daar heb je minder last van als alles gratis is. Beperk ook bepaalde dingen die mensen zelf wel kunnen kopen, het is nu soms te gemakkelijk om misbruik van te maken. Een miljonair kan zijn rolstoel kan zelf wel betalen.

  Ik pleit voor een belastingtarief voor iedereen, mag 50% zijn, maar dan weet je ook waar je aan toe bent. Nu betaal je ongemerkt aan te veel instellingen en doordat het niet overzichtelijk is en iedere instelling denkt de premie of heffing maar te verhogen kan het wel eens zo zijn dat je 40 % verhoging per jaar hebt. En ik haat het om voor de mensen met waanzinnige salarissen te betalen.

 14. ik bepaal liever zelf wat ik met mijn centjes doe, dan slechts 50% belasting betalen..momenteel betaal ik zon 60 a 70% belasting over mijn centjes na aankoop van producten.
  Ofwel: 3 tot 4 dagen per week werk ik als loonslaaf voor de overheid…en niet alleen ik maar die andere 5.999.999 van werkend Nederland ook…
  Het absurde is dat ALLES wordt belast in het leven (en zelfs de dood)…
  Nee niet USA, doe mij maar Dubai, nieuw-zeeland, Canada..
  Soms denk ik, waar doen we het nog voor.. Maar opgeven NEEN!!
  ik zal alles doen wat in mijn beperkte mogelijkheden ligt om dit slaapkudde landje wakker te maken, en voor een revolutie te zorgen…..

  Nico de Geit [16] reageerde op deze reactie.

 15. “Dus als ik mijn hartkleppen moet laten vervangen betaal ik tienduizend euro en iemand die meer dan ik verdient betaalt voor dezelfde ingreep twintigduizend euro. Hoe in vredesnaam verzin je zoiets? Volkomen doorgeslagen collectiviteitsgeneuzel.”

  Verdiep je eens in verzekeringstechniek, voordat je zoiets roept. De zorgverlener brengt hetzelfde in rekening, alleen er is geen doorsneepremie, maar een premie naar rato van het inkomen. De dokter gaat echt niet vragen: “Wat verdient u?” en past vervolgens de rekening daarnaar aan.

  Sybrand [25] reageerde op deze reactie.

 16. “Pensioengelden krijg je sowieso niet direct mee. Geldt voor de meeste landen (ook de VS).”

  Internationale waardeoverdracht is een van de moeilijkste administratieve pensioenmateries. Als je er aan begon, dan was het bijna zeker, dat het ergens spaak liep. Ik ken van die vijf jaar in de pensioenwereld maar één voorbeeld van een collega, die het gelukt was. En dat ondanks men al sinds eind 19e eeuw bezig is met het internationaliseren van bijvoorbeeld de actuariële wetenschap.

 17. @gijs van meeteren [10]:

  http://www.flitsservice.nl, voor al uw verkeersboete gerelateerde zaken! Het vergt in het begin wat toewijding om goeie bezwaren te maken maar er zijn daar mensen die ondertussen driekwart van hun boetes verscheurd zien worden!
  Er zijn daar ook aardig wat libertariers (uiteraard, het is een anti-overheidsboemoeienis site op het gebied van verkeer) want je gebruikt het systeem om tegen het systeem te werken.
  Het is zelfs zo: wanneer heel nederland bezwaar zou maken tegen verkeersboetes krijgen we allemaal ons geld terug en loopt het CVOM volledig vast!
  Peter de Jong [21] reageerde op deze reactie.

 18. @Reteip [20]:

  Klopt! Ik kan dit iedereen aanraden. Ik dien ALTIJD een bezwaarschrift in. In 15% van de gevallen krijg je dan gelijk. Laat je het voorkomen bij de kantonrechter (bij duidelijke fouten) dan stijgt dit tot 30%. Dat scheelt honderden euro’s op jaarbasis.

  De meeste zaken win je overigens op vormfouten. Soms is de verbalisant een ander dan degene die het feit heeft geconstateerd, soms klopt de datum, plaats, naam, kenteken niet, soms is het verbaal te laat (soms zelfs maanden later) opgemaakt, soms is het ijkrapport van de apparatuur niet beschikbaar of verlopen of van een apparaat met een ander serienummer, soms heeft de agent die de meting heeft verricht niet de juiste certificatie (opleiding), soms is de opstelling van het apparaat niet volgens de voorschriften (maak als je aangehouden wordt altijd enkele foto’s met je GSM als bewijs en vraag ook ter plaatse de personeelsnummers van de agenten), etc.

  Het OM zal je al de gegevens die je nodig hebt om verweer te voeren nooit zomaar toezenden, je moet er uitdrukkelijk om verzoeken (soms via de WOB).

 19. @Nico de Geit [16]:

  Tja je moet ergens beginnen he, maar ik houd het momenteel op zoveel mogelijk bekendheid van de filosofie, en ENORM veel discussies. En social networks..

  elke gelegenheid waarin ook maar iets in het straatje valt, aanpikken en inzage bieden.(werk, familie, feestjes enz. enz.)
  Effectief, ja.
  efficient, niet echt, omdat de massa nog niet bereikt is.

  De meeste mensen zijn met een paar goede argumenten om, echter komt ALTIJD de vraag “Wat doe je eraan?”..

  Helaas is die vraag (nu) niet sluitend te beantwoorden, omdat er geen eenduidige plan van aanpak is.

  1. Onderkennen van huidige problemen en gang van zaken
  2. Bieden van een alternatief
  3. mening vormen aangaande alternatief
  4. Weg tot alternatief bieden…..(dit brengt de vraag “wat doen we eraan..”)

  in 1 en 2 zijn we heel goed, in 3 heb je feitelijk geen invloed maar als 1 en 2 sterk zijn is 3 geen hick-up,
  maar op 4 is geen (eenduidig/sluitend) antwoord..zelfs geen korte termijn actie.

  ik bedoel we komen langzaam in December, wat de uitstekende gelegenheid zou kunnen zijn om de famillie banden te versterken en een massale actie te organiseren..

 20. @Vilseledd [17]: … En dus betaal ik voor dezelfde zorgverzekering meer dan iemand met een lager inkomen? Is dat normaal? Stel u gaat een TV kopen. U betaalt daarvoor duizend euro. Ik sta naast u en koop precies dezelfde TV, alleen betaal ik maar achthonderd euro. Zou u zich genaaid voelen? Of ben ik een slimmere inkoper?
  U heeft gelijk, mijn voorbeeld met de hartkleppen is niet goed gekozen, maar het principe komt wel op hetzelfde neer. Prijsdiscriminatie heet dat geloof ik in marketing termen…

 21. @Vilseledd [26]:

  Waarom niet? Er zijn mensen die jaarlijks meer geld uitgeven aan hun hobby dan aan hun voedsel. Toch is dat voedsel van levensbelang en die hobby niet.

  Verder zou ieder normaal mens het absurd vinden als je tweemaal zoveel voor hetzelfde brood zou moeten betalen als een ander als je een tweemaal zo hoog inkomen hebt.

  Geen bakker ter wereld komt weg met een dergelijke krankzinnige prijsstelling. Het is ook helemaal nergens voor nodig.

 22. @Vilseledd [26]: Ok, geen vergelijk, u heeft gelijk. Ik geef u een ander voorbeeld dat mijn punt wellicht verduidelijkt.
  Stel… U verdient per jaar 60.000 euro, en ik verdien er maar 40.000.
  Vervolgens sluit ik een verzekering af en betaal daarvoor bijvoorbeeld 250 euro per maand. U sluit precies dezelfde verzekering af, maar betaalt daarvoor bijvoorbeeld 350 euro per maand. Ik stel de vraag opnieuw…. Zou u zich genaaid voelen? Ik wel… Dus ik vind het een onzalig plan om inkomensgerelateerde verzekeringen, premies of wat dan ook in te voeren.
  Ik vind het zelfs discriminerend en op het randje van misdadig. … Omdat U een fijne goedbetaalde baan heeft MOET u dus meer betalen voor dezelfde diensten of producten. Dat is toch niet eerlijk? Dat is dan toch doodordinaire diefstal?
  Of sla ik nu door?

  Doompie [30] reageerde op deze reactie.

 23. @Sybrand [29]:

  Diefstal, sterker nog, dat is natuurlijk gewoon socialisme. Als ze langgenoeg door gaan met dit principe, maakt het niet uit wat je jaar inkomen is, maar heeft iedereen een gelijke bestedingsruimte… dat is natuurlijk heel erg ver van wenselijk..

Comments are closed.