Er gebeurt zoveel op de wereld valutamarkten dat het voor een leek moeilijk is om het te volgen en de consequenties ervan voor zijn eigen leven te beoordelen.

En toch, als de premiers van Rusland en China bij elkaar komen en afspreken dat zij de dollar laten vallen en voortaan in hun eigen valuta’s gaan afrekenen, dan is dat minimaal een flikkerend oranje licht!

Bijgaand plaatje laat zien: “Premier Wen Jiabao shakes hands with his Russian counterpart Vladimir Putin on a visit to St. Petersburg on Tuesday.

St. Petersburg, Russia – China and Russia have decided to renounce the US dollar and resort to using their own currencies for bilateral trade, Premier Wen Jiabao and his Russian counterpart Vladimir Putin announced late on Tuesday. ”

De dollar is al decennialang het anker waaraan andere valuta zich aan vasthouden en valuta waarin zakenlieden hun transacties regelen. Dat anker krijgt nu een belangrijke knauw.

De betekenis daarvan zullen we pas in de komende maanden ervaren. Die betekenis zou positief kunnen zijn als dat betekent dat voor een nieuw anker “GOUD” belangrijker wordt. Een anker waar niet mee geknoeid kan worden.

Maar als dat in de richting gaat van een nieuwe kunstmatige “mix”, dan houd ik mijn hart vast.

Het roept wel steeds meer het belang op van de openheid voor “onze eigen”  goudvoorraad. We kunnen daarom niet hard genoeg benadrukken om te zorgen dat de daarvoor lopende petitie een succes wordt.

Hebt u al gestemd? En alles gedaan wat u kunt om meer handtekeningen te krijgen?

Er zijn nu 577 handtekeningen. Het moet de libertariers in Nederland toch lukken om dat aantal minstens te verdubbelen? Wat kunt u doen?

Zie:
http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

12 REACTIES

 1. Iedere bezoeker van de Vrijspreker zou de petitie moeten doorsturen naar al zijn vrienden en familie.

  Het moge toch duidelijk zijn dat de banksters en politici de wereld om zeep aan het helpen zijn. We dienen een burgerrevolte te starten. En hoe kan dat beter door dit vreedzaam te doen middels openheid te eisen, bank runs te veroorzaken, edelmetaal te kopen, te demonstreren, op houden belasting te betalen en ga zo maar door.

  Apathie en lethargie leiden nergens toe. Alleen actie leidt tot reactie. Peper in den reet.

 2. Vind ik ook Zacharias, en dan krijg ik vaaak te horen dat ik niet zo moet doemdenken en positief moet zijn. Wel naar mijn gevoel ben ik dat ook. Velen schijnen nog steeds te slapen en niet wakker te willen worden uit de huidige nachtmerrie, maar alle verandering gaat moeilijk.
  Dat mogen we ondervinden in onszelf, maar ook in die buitenwereld die maatschappij, en/of samenleving wordt genoemd.
  Maar waar is dan dat maatschap, waar is dan dat samenleven?
  Rudolf Steiner voorzag al in de jaren 20, dat als wij niet onze eigen verantwoordelijkheid nemen, dit aan het einde van de 20e eeuw zou leiden tot een oorlog van allen tegen allen.,
  Wel ik ben van mening dat hij dat in ieder geval goed had gezien.
  De keerzijde hiervan is dat wel steeds meer mensen gaan beseffen dat het zo niet langer kan.
  Als wij zelf niet de keuze maken, wordt deze voor ons gemaakt.
  Aan ons de keuze…………

  Vrede.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. Ik kan me niet voorstellen dat politici goud als anker van hun valuta kiezen omdat er niet mee te knoeien valt. Dat is juist de reden waarom ze het niet willen. Ze zullen wel doen alsof, om te zorgen dat de onderdanen het vertrouwen. Net zoals ze van goud naar fractioneel goud naar goudwissel standaard naar dollar fractioneel goud wissel standaard en meer van dat soort fratsen uithaalden om met papiertjes alles op te kopen en te doen alsof het echt was.

  Zou het trouwens wat uitmaken als politici afspreken vanaf nu in een bepaalde valuta af te rekenen? Geldt dat alleen voor staatsbetalingen? Als een fietsenmaker in China fietsen wil verkopen aan een Rus, moeten ze zich dan wat aantrekken van wat hun heersers als onderlinge valuta hebben afgesproken?

  jhon [4] reageerde op deze reactie.

 4. @John,

  Het schijnt dat er in Ford Knox, ’s werelds goudreserve, ook al geen goud maar ligt, alleen maar fake.
  Maar ja, wat is er nog waar?

  Vrede.

 5. @Zé [2]:

  “De keerzijde hiervan is dat wel steeds meer mensen gaan beseffen dat het zo niet langer kan.”

  Kun je daar wat meer over zeggen?
  Ik heb meer het gevoel dat in Nederland het flegmatisme, de indolentie nog steeds toeneemt. “Het zal mijn tijd wel duren, je kunt er toch niets aan doen, en dergelijke”.

  Daarom vraag ik me af of er in Nederland ook al zoiets als de Tea Parties kan ontstaan zoals bij grote aantallen Amerikanen die “kwaad” zijn op overheden als Bushen en Obamas.

  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [6]: Hoi Hub, ja, daar kan ik wel wat meer over zeggen.
  Ik zie dat steeds meer mensen wakker worden, en dat bij veel mensen het bewustzuijn begint te groeien.
  Wat daar uiteindelijk uit voort komt weet ik niet.
  Ik krijg regelmatig bezoek van mensen op mijn boerderij in Frankrijk, en vele spreken de wens uit ook zo te willen leven.
  Wat ik dan wel bespeur is dat velen onder hen met meer redenen komen om een dergelijke stap niet te zetten, ( kinderen, hypotheek, angst om minder geld te hebben e.d.), dan gewoon gehoor te geven aan hun innerlijke stem.
  Maar er is veel aan het veranderen, en ik wil zelf zo weinig energie en aandacht schenken aan het oude paradigma wat nu aan het afbrokkelen is.
  Als wij een nieuwe wereld willen, één die gebasseerd is op gelijkwaardigheid en vrijheid zullen we bij ons zelf moeten beginnen.
  Van overheden kunnen we niet meer verwachten dan wat er nu is.

  Vrede en Groet, Jos.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.
  Sybrand [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Zé [7]:

  “Als wij een nieuwe wereld willen, één die gebasseerd is op gelijkwaardigheid en vrijheid zullen we bij ons zelf moeten beginnen.

  Ja, in goed Frans 🙂 zou k zeggen: “I could not agree more!”

  Daarbij komt wel:
  1.Veel libertariers willen meer: een vrije omgeving, een vrije maatschappij!
  2.Daarvoor zijn veel medestanders nodig. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk mensen te leren wat de voordelen en moraliteit van vrijheid zijn.

 8. @Zé [7]: “Van overheden kunnen we niet meer verwachten dan wat er nu is”…
  Man wat sla jij de spijker op z’n kop. En hoe krijgen we die overheid om? Wat moeten we in vredesnaam doen om de wereld weer leefbaar en van ONSZELF te maken?

  Zé [10] reageerde op deze reactie.

 9. @Sybrand [9]:
  Hoi Sybrand,

  Ik ben van mening dat de mens alleen vrij kan zijn als men zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt.
  Maar in een “gepamperde” samenleving valt dat natuurlijk niet mee. Veel mensen schijnen het verschil tussen leven op basis van zelfbehoud en op basis van egoïsme niet te kennen.
  Ieder creëerd zijn eigen werkelijkheid, door gedachten, door daden voortvloeiend uit deze gedachten.

  BV, ik weiger belasting te betalen aan een corrupte overheid die dat geld gebruikt om oorlogen te voeren, een onder-wijs systeem te onderhouden wat onderdrukkend is voor het zich ontwikkelend individu, om een ziekmakend en onderdrukkende gezondheidszorg ( ZORG!) in stand te houden etc.

  Ja, hoor ik iemand al roepen, maar er worden ook mooie dingen mee gedaan, met dat belastinggeld.
  Zal zijn, maar mag ik dan zelf aangeven wat er met het geld gedaan wordt waar IK mijn talenten voor heb gebruikt?
  Ik vind het best mijn medemens te helpen die zelf niet in staat is voor zijn eigen geld te zorgen, maar ik ga niet betalen om mensen in die toestand te brengen door oorlog etc. Ik weiger dat .
  Daarmee, creëer ik een betere wereld, om te beginnen voor mijzelf, en die energie stuur ik de wereld in.
  Als ik geen geld heb, hoef ik daarentegen ook geen uitkering, ik wil er niet aan mee doen.
  Zo breng ik vanuit mijn hart en bewustzijn, en trouw aan mezelf een positieve inbreng aan de wereld waar ik nu in leef, en ik zie dat het werkt.

  Vrede, Jos.

 10. Hub een correctie op het artikel.
  Jij stelt dat met Goud niet geknoeid kan worden. Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar (denk aan de praktijken zoals afranden in het verleden en Tungsten vandaag de dag).
  Echter het is zoveel beter controleerbaar voor de gewone man dan met het huidige digitale fiat fractionele flutterige klote geld systeem.

Comments are closed.