Zo maar wat gesprekken van enkele leveranciers afgelopen week:
– zo kan het niet verder met die regelgeving, alles begint nu averechts te werken
– als we met z’n allen nu eens 1 jaar lang geen belasting betalen, gaan ze in Den Haag weer naar ons luisteren.
En dit waren zeker geen Vrijsprekerlezers, maar gewone mensen die gewoon proberen hun geld te verdienen.
Natuurlijk verwees ik hen meteen naar de Vrijspreker, maar wat me opviel is dat er steeds meer mensen doorzien dat de overheid niet de oplossing, maar het probleem is.
Het lijkt er op de Vrijspreker meer weerklank krijgt en dat steeds meer mensen steeds kritischer worden. De overheidsbeloftes zijn veelal loos, of kosten te veel.
Daarnaast zien we ook steeds meer overheidsprojecten mislukken, is het niet een politie computersysteem, dan is het mismanagement bij het leger. En vult u maar verder in, maar niet alleen u vult verder aan, maar velen beginnen te zien dat het zo mis aan het gaan is.
Laten we daarom nog weer eens kijken wie we op de Vrijspreker.nl kunnen wijzen:
uit onze adresboekjes, Linkedin etc.
Ik ben al druk bezig kaartjes uit te delen van Vrijspreker in kennissen kring, en ook als ik iemand hoor klagen over overheid en slecht lopende zaken wat Staat betreft.
Which reminds me.. ze zijn bijna op.
Als we gaan kijken wat er in wezen gebeurt is dan wordt er nooit iets opgelost, de overheid creëert alleen maar steeds grotere problemen omdat het niet om de mens gaat. De mens maakt deel uit van de evolutie (=beweging en ontwikkeling). Wanneer je in je hoofd zit houdt je juist alles onder controle en ga je tegen die evolutie in en kom je niet vooruit. Vergelijk het met tegen de stroom in zwemmen in een rivier. Maar als je te lang tegen de stroom in blijft zwemmen wordt je zo moe dat je op een gegeven moment door de stroom mee gesleurd wordt. Je bent dan inmiddels alleen wel zo moe dat je je hoofd niet boven water kunt houden met de kans dat je verzuipt. Het beleid gaat zo ook tegen de stroom in, tegen de beweging en de ontwikkeling. Maar dat geldt voor elk mens individueel. Dan zijn we vanuit ons hoofd bezig. Wil er iets veranderen dan kan dat alleen maar individueel. We moeten dan weer in verbinding komen met ons gevoel want gevoel maakt dingen tastbaar. Mijn ervaring is dat er niets opgelost kan worden, er kan alleen maar ontwikkeling plaats plaats vinden. Daarbij kom je situaties tegen waarin je kunt ontwikkelen. Maar als het beleid die situaties tegen komt dan willen ze een probleem oplossen en dat werkt niet want alleen materieel kan iets opgelost worden. Maar als je materieel iets op wilt lossen creëer je menselijk gezien steeds grotere problemen. De spanning neemt dat toe maar dat is omdat we tegen de stroom in zwemmen. Er zal dus een moment moeten komen dat we zo moe zijn dat we door de stroom (de evolutie) worden mee getrokken in de beweging en ontwikkeling want daar gaan we tegenin.
In de brievenrubriek van de Telegraaf kan men al tientallen jaren dezelfde soort bezwaren lezen. Waarom zou je libertarier zijn als je dit soort kritiek hebt?
Peter de Jong [5] reageerde op deze reactie.
Mijn dochter drijft een kleiner buurtwinkeltje. Ze is redelijk a-politiek, maar onlangs zei ze tot enige verbazing tegen me ‘dat er iets broeit’. Ze vertelde me hoe steeds meer klanten, soms zelfs tot tranen bewogen, uit eigener beweging vertellen over de werkdruk, over ronduit beestachtige en vernederende werkomstandigheden, hun torenhoge kosten voor levensonderhoud, en dat ze het (leven) eigenlijk niet meer aankunnen. De algemene teneur “er moet iets radicaal veranderen, en erg snel, anders breekt de hel los”. Ik zei daarop tegen mijn dochter: “Het allergrootste gevaar voor een overheid is een massa die niets (meer) te verliezen heeft”…
@beek [3]:
De voedingsbodem is hetzelfde, alleen de oplossing (nl. méér overheid) is anders.
Dat komt omdat de meeste mensen de overheid niet als het probleem zien en ze zich helemaal geen samenleving met een kleinere overheid kunnen voorstellen.
De problemen worden juist consequent geweten aan de vrije markt en het kapitalisme (gevolg van jarenlange staatsindoctrinatie).
Het is mij opgevallen, dat de meeste arbeiders helemaal niet links zijn maar rechts. Die willen gewoon een goede overheid voor het geld dat ze betalen. Als de overheidsdiensten slecht zijn voelen die mensen zich belazerd en raken gefrustreerd.
Daarnaast willen arbeiders wel een goed sociaal vangnet. Als de overheid dat kan verzorgen vinden ze dat prima maar als het anders kan zitten ze daar ook niet mee.
Daarom is de PVV ook zo succesvol. Die partij combineert deze linkse en rechtse standpunten.
===
“The aim of public education is not to spread enlightenment at all, it is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed and train a standardized citizenry, to put down dissent and originality.”
~ Henry Louis Mencken
beek [6] reageerde op deze reactie.
@Peter de Jong [5]:
Ik denk niet dat de gemiddelde Telegraaflezer meer overheid wil. Zoiets kwam ik niet tegen.
Peter de Jong [7] reageerde op deze reactie.
@beek [6]:
De meeste mensen hebben bezwaar tegen een slecht functionerende overheid. Ze willen dat dit wordt verbeterd. De politie moet beter haar werk doen. Er moet méér blauw op straat. De banken moeten beter worden gecontroleerd, etc.
===
“When a private enterprise fails, it is closed down; when a government enterprise fails, it is expanded.”
~ Milton Friedman
Een fatsoenlijke vrijspreker hyves of facialbook pagina 😉
Wat me ook opvalt is dat de netto-ontvangers best vatbaar zijn voor geklaag voor de netto-betaler als je zegt:
“Joh, jullie schieten er niets mee op omdat je steeds minder geld krijgt, en wij schieten er niets mee op omdat we steeds meer moeten betalen. Niemand schiet er wat mee op op deze manier. De enige winnaars zijn de heren politici. Kunnen we die hele overheid niet gewoon afschaffen?”
Tot nu toe bleken ze allemaal vatbaar voor bovenstaand argument.
Ik denk toch dat mensen steeds meer beginnen te zien dat de overheid niet de oplossing is.
Gisteren waren er op staatsjournaal prime time beelden te zien van demonstranten in Ierland met borden van “Don’t trust the government”. Eric Cantona (oud topvoetballer) schaart zich achter de beweging om op 7 december je rekening leeg te trekken.
Het gewone volk begint door te krijgen dat de overheid niet hen dient maar de bankwereld. Een deel maakt helaas de verkeerde analyse over hoe deze crisis is vooroorzaakt en laggen de schuld bij de vrije markt terwijl we sinds deccenia in een socialistisch/corporatistisch model zitten.
Welke kant het dubbeltje opvalt na de grote knal (mogelijk de default van Spanje) is nog niet duidelijk.
vrijradikaal [11] reageerde op deze reactie.
@GB [10]:
http://www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU
De cynische reacties van de Telegraaflezers op het mislukte baantjesjagen van Koenders zijn onbetaalbaar! 🙂
(heeft half NL weggegeven aan de Nigerianen en die hebben daar nu een VN-post voor gekocht!)
http://www.telegraaf.nl/binnenland/8318405/__Hoge_VN-post_niet_naar_Koenders__.html?p=33,1
Comments are closed.