Opvallend is dat dit zo weinig verbazing, gejuich of protest geeft. Wordt het niet voldoende beseft of is men al zover afgestompt dat niets meer verbaast of protest oproept.
Wat is er allemaal gebeurd? Hier enkele zaken die aan de oppervlakte kwamen:

De Paus heeft verklaard dat condoomgebruik niet altijd verwerpelijk is! De consequentie hiervan is duidelijk dat bij gebruik je niet zeker in de hel komt! Eveneens zal de roomse kerk nu ook andere voorbehoedsmiddelen moeten toestaan en ook voor steeds meer grensgebieden. Dit is een doorbraak.

Op het financiele terrein is dit weekend Ierland door de knieën gegaan en heeft bij de EU steun moeten vragen voor zijn financien en banken. Daarmee zichzelf onder curatele stellend van die EU.

Aan dat bedrag van omstreeks 100 miljard euro zal ook de Nederlandse belastingbetaler moeten bijdragen.

De NL-minister van financien heeft echter het volk, de belastingbetalers gerustgesteld: “Dit kost de belastingbetaler helemaal niets”. Met de verklaring dat het “alleen maar” om een garantie gaat.
Hij verklaarde niet waar die garantie uit gedekt is, want Nederland zit zelf tot over de oren in de schuld!

Het wereldschokkende is dat door dit gezwendel nu de deur wijd openstaat om dergelijke hulpen te verlenen aan Portugal en Spanje en nog extra aan Griekenland en aan …. en aan ….Zimbabwe en aan ….!
Ook kan nu ontwikkelingshulp, milieusubsidie en weet ik wat meer, natuurlijk ook gefinancierd worden op die manier die ons niets kost.

Dat door die steunverlening het Verraad van Lissabon (VvL) (een beetje) verkracht is, is een kleinigheid. Door dit VvL is immers de hele NL-kiesgemeenschap al eerder bedrogen.

Ook verschenen er berichten over het uittreden van  Ierland, Griekenland, Portugal en Spanje   uit de EU.

Dat is dan het begin van verdere splitsing van de EU. Dit gaat overigens nu al gepaard met het vormen van landenkliejes binnen de EU, waarvan Duitsland-Frankrijk op dit ogenblik de sterkste is

Misschien nog schokkender is de bekentenis van de overheid dat de door hen zo geroemde GRIEPPRIKKEN blijken niet te werken.
Kunnen we nu wachten op berichten dat deze prikken ook schadelijk kunnen zijn?

Wat is nu het gevolg of het volgende?

15 REACTIES

 1. Ook stond in het nieuws dat NL-minister van financien nu hoofd redacteur is geworden van de fabeltjeskrant.

  Pf, zal eens proberen bij de bank aan te komen met ongedekte garanties..natuurlijk staan wij onderdanen garant..

  Nu is het aftellen want binnen 6 maanden komen, zowel spanje als portugal als italie een zelfde verzoek doen. Oh nee, voor die tijd is het uit marmer gehouwen VVL alweer aangepast, en kunnen nu opeens landen WEL uittreden uit de EURO, maar pas na een extra EU schuld te hebben veroorzaakt van tenmiste 100 miljard euro, welke direct down the drain gaat, maar waar wij wel garant voor staan…en dus ook mogen ophoesten.

  Tja de griepprik, toch niet obrecht verbaast dat deze niet werkt?
  Alleen het concept al. een oud virus injecteren om een nieuw (nog onbekend) te bestrijden ??
  Kwaad met kwaad bestrijden ? helaas is dat geen natuurwet.

  Anders waren alle ziekten toch allang opgelost..

  Het volgende?
  EU-belastingen, lasten verhoging, “service” verlaging as usual..

  Een ambtenaar stelt nooit de vraag:
  Is dit nog wel nodig?
  Het is altijd:
  Hoeveel geld is er (extra) voor nodig?

  Gokje door mijn glazen bol:
  Binnen 2 jaar -> Euro WEG, Dollar waardeloos.
  Alle banken genationaliseerd.(overheden hebben ook in de gaten dat er veel macht in handen is van het bankwezen)
  Ik denk dat er binnen nu en 2 jaar ook een GROTE opstand komt.
  Maar goed, dit is on onderbouwd en zoals ik al zei een blik in de glazenbol..

 2. Het volgende? Van roken krijg je geen longkanker, maar wel van de nucleaire fall-out die na de Tsjernobyl ramp als een dikke deken op de westerse akkers is nedergedaald. Direct na de ramp gilde de ene wetenschapper na de andere het uit “dit duurt honderden, mogelijk duizenden jaren voordat we weer producten van deze bodem kunnen eten”. Na een half jaartje werd de nucleaire ‘achtergrond- normering’ echter bijgesteld: was goedkoper. Bovendien, met louter vergiftigde Europese landbouwgrond had er nimmer een EU kunnen komen…

  Doompie [3] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [11] reageerde op deze reactie.

 3. @Sander [2]:

  Van roken krijg je ook geen kanker, de kans op kanker vergroot..

  Maar het is niet bewezen dat roken = kanker

  “onderzoekers” gooien het op “ongezonde leef stijl”

  maar een exponentiele toename van het aantal slachtoffers na 1986 is opvallend.
  Op NGC zijn daar verschillende docu’s aan gewijd.

 4. Zo’n 100 miljard! Ierland heeft een bevolking van iets meer dan 4 miljoen mensen dus er gaat ongeveer 25.000 extra krediet per inwoner naar dit land. Het lijkt veel maar ik heb ergens eens gelezen dat de opgetelde schulden per Ier meer dan 500.000$ bedraagt…..de huidige bailout is slechts een druppel op de gloeiende plaat.
  Zelfs de grootste optimist kan hiet toch niks anders dan een failliet in zien dat nu weer even uitgesteld wordt.

  Jan Kees zit weer eens keihard te liegen want iedereen met een beetje gezond verstand weet dat je je geld niet terugkrijgt als je het aan een junk geeft. Ongeacht of je het garanties of een extra lening noemt.
  Kees de Kort vatte het vandaag nog eens goed samen; de zoveelste bailout van de rijken (bankenmaffia) over de ruggen van de gewone bevolking.
  http://www.bnr.nl/radio/columns/kort/20718908?archief=

  Wat de paus zegt zal me trouwens compleet aan mijn reet roesten. Die gast kan toch niemand met een beetje verstand serieus nemen.
  Griepprikken idem dito. Iemand met gezond verstand laat zich die rotzooi niet inspuiten. Nu niet en nooit niet.

  En in zombieland NL gaat het momenteel over het bijtincident.

  Peter de Jong [5] reageerde op deze reactie.

 5. Afgestompt, ik kan er niet meer tegen.

  Geen Manager is meer eerlijk!
  Geen Minister kun je nog geloven!
  Raden van bestuur die alles met liefde en veel geld afdekken.

  Waar is de tijd gebleven dat een miljoen nog echt geld was (nooit gehad overigens) vandaag de dag wordt er met honderden miljarden gestrooid.
  Sinterklaas met pepernoten is een gierige vrek vergeleken met hen.

  Ik betaal wel wat ze me vragen. het wordt toch steeds meer, al is het de lagere overheid die poep heeft aan M.Rutte.

 6. Er zijn verhalen over het vergaan van de wereld. dat wordt dan niet letterlijk bedoeld maar dan gaat het over de westerse welvaart die zich over de hele wereld heeft verspreid. Maar beter ook. We hebben hier van alles veel te veel terwijl er elders niets is. De helft van het voedsel dat naar het westen komt ligt al in de container voordat de rest in de winkels ligt. Arie Boomsma had het daar over in Pauw en Witteman. Wat niet aan de europese standaarden voldoet gaat de container.
  http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=18419&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=bb2d768947d863746732305d82576358.
  Van alle luxe producten hebben we een veelvoud aan wat we werkelijk nodig hebben. Er is een massaproduktie aan auto’s, computers, TV’s, witgoed, audio, en ontelbare produkten die ons door de strot worden geduwd door manipulerende reclames om ons tot kopen aan te zetten om het weer kwijt te raken. Ooit werd er iets voor je gemaakt als je het nodig had maar er is een moment geweest dat het is omgedraaid. Vroeger keek je een film en had je daarna reclame. Nu is het bijna omgekeerd. Ik zit er bijna op te wachten dat de hele westerse welvaart in elkaar stort zodat we iets menselijks op kunnen gaan zetten. Maar dan moet er wel bewustzijn komen. Als mensen zich bewust worden gaan ze aan den lijve ondervinden hoe strijdig ze zijn naar wie ze in wezen zijn. Dan moet er een heleboel uitgewerkt worden maar dan krijgt alles een heel andere betekenis. Veiligheid, zekerheid, zorg, dienstbaarheid en meer zaken gaan dan werkelijk begrepen worden. Het zit allemaal van binnen. Nu is het allemaal schijn met geld als basis. Gezondheid zal ook een heel andere betekenis krijgen als er bewustzijn is en de chaos uitgewerkt is. Dan hebben we de zorg, zoals die er n uit ziet, misschien niet eens meer nodig. En zo te lezen gaat het (in die zin) aardig de goede kant op. Eerst moet er iets instorten voordat er iets nieuws gebouwd kan worden. Met dat beeld voor ogen zou ik zeggen: laat ze maar andere landen steunen, laat ze maar zoveel mogelijk schulden opbouwen. Des te eerder stort het hier in Nederland in en des te eerder kunnen we iets nieuws opzetten. dat het anders kan, zonder politiek en zonder geld, laat de Linux community al zien. een produkt door de mensen voor de mensen en iedereen kan mee denken en mee helpen. Nu zitten we met zijn allen allerlei zinloos werk te verrichten die geen enkel mens werkelijk ten goede komt. Wie doet er nu werkelijk wat hij met zijn leven wil doen? Niemand want iedereen is gekoppeld aan het systeem van diploma’s en opleidingen waardoor je maar één vak leert. Als daar geen werk meer in is heb je een probleem en wordt je gedwongen om minder betaald werk te doen. Geen mens die daar beter van wordt.

 7. Wij leven schijnbaar in een superstaat waar alles mogelijk lijkt. De domper komt gegarandeerd !! De vraag is wanneer !!

 8. @Hub Jongen [9]:

  Ja, en daarmee verliezen ze een flink aantal bedrijven die zich voor de lage belasting in Ierland hadden gevestigd, resultaat nog meer werkeloosheid, nog meer schulden, minder inkomen, dus zonde van de 100 miljard want die worden nooit meer terugbetaald.
  Wij Nederlanders mogen weer 5 miljard extra bezuinigen.

  Finland heeft het nog gezegd, niet doen.
  Hopelijk breekt er de opstand uit en gaat Ierland uit de EU gevolgd door Portugal, Spanje en Griekenland waarop die hele dure club in elkaar stort.

  Het is nu toch wel duidelijk, zelfs voor de grrootste EU- o’craat. De Unie is mislukt door het door het verdrag van Maastricht te negeren. (max 3% begrotingstekort)

 9. “Ook kan nu ontwikkelingshulp, […], natuurlijk ook gefinancierd worden op die manier die ons niets kost.”

  Hub, dat doen ze al sinds 2001/2002!
  Uit zeer goede bron het volgende:

  De semi-staatsbank FMO verstrekt (naast leningen ook) garanties aan bedrijven en projecten in ontwikkelingslanden. De eerste deal van dit genre was een destijds zeer “innovatieve” bond insurance transactie t.b.v. hypotheekbank Hipotecaria Su Casita in Mexico (lees: FMO besloot grote voorbeeld Ambak en MBIA te imiteren – beide zijn inmiddels zombies – en droomde er zelfs van om zich tot een soort Fannie Mae voor ontwikkelingslanden te ontpoppen)(*).
  Hoe e.e.a. met de Su Casita transactie verder is afgelopen kan de geinteresseerde in het jaarverslag over 2008 zelf nalezen (p. 16 van deze file: http://www.fmo.nl/FMO/documents/AR/FMOAR08.pdf al wordt de precieze omvang van het verlies niet vermeld): “Hipotecaria Su Casita made use of our partial guarantee for a Residential Mortgage Backed Security (RMBS) when the securitisation market had worsened considerably”.
  More to come. Mark my words.

  (*) dit is niet zomaar een cynische beschouwing achteraf, doch echt hoe het toenmalige management ertegen aankeek, vooral het toenmalige hoofd Latijns-Amerika, mede opgefokt door hun externe advisor uit Washington, een ex-Lehman banker “gespecialiseerd” in securitisaties van hypotheken, die overigens een volume based succesfee kreeg bij het sluiten van de deal (niet achteraf bij het goed afronden ervan 15 jaar later, dus dat ie na 8 jaar misloopt zal hem een worst wezen). Kwatongen beweerden dat het hoofd Latam een kickback zou krijgen van zijn vriend die hij als advisor had binnengehaald, maar dat is bij mijn weten nooit bewezen. Wel valt op dat sinds het jaarverslag 2008 de naam van het voormalig Latam teamhoofd nergens in het jaarverslag meer opduikt. Dit ofschoon hij de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt heeft.
  (Uit het jaarverslag 2009 kan echter geconcludeerd worden dat men niet besloten heeft de “nieuwe” business line “guarantees” stop te zetten).

 10. @R. Hartman (NI) [14]:

  Leuke site, maar objectief, Neen.

  Voor het gemak worden onderwerpen niet vermeld, en ligt de focus op atoom energie. Wat natuurlijk een uitstekend concept is, hoog rendement, geen bijstoffen enz.
  Maar ongevaarlijk is het zeker niet.

  Wat opvalt is dat er op de site nogal collectief gerekend wordt.
  Het Tsjernobyl ongeval, eigenlijk de gevolgen daarvan, worden vergeleken met het af en toe blootgesteld zijn aan straling.
  Ook de “klimatosoof” weet niet wat de effecten precies zijn geweest. Wat is het effect van deeltjes binnen krijgen?
  misschien levert het wel erfelijke afwijkingen op. Niemand die het weet, tegenstrijdige onderzoeken enz.

  Daarbij komt (lees de wiki maar eens over Tsjernobyl)

  “Doordat de Russische regering foutieve informatie doorstuurde, was het voor de Europese landen heel moeilijk de gevaren van de ramp in te schatten en de gepaste maatregelen te treffen. Later sprak men zelfs van een doofpotaffaire: de Europese regeringen zouden met opzet de ernst van de ramp voor de bevolking verzwijgen.

  Deze doofpot-theorie werd nog versterkt door het gerucht dat de Belgische regering Armand Pien, de toenmalige populaire weerman in België, had verplicht de werkelijke meetresultaten te vervalsen. Pien had op vrijdag 2 mei 1986 om 11 uur nog in een radioprogramma verklaard dat er absoluut geen gevaar was. Later bleek dat op dat moment reeds heel België getroffen was door ioniserende straling. In een Humo-artikel verduidelijkt Pien wat er werkelijk aan de hand was:”

  Daarbovenop komt nog eens dat er ongelofelijk veel tegenstrijdige onderzoeks resultaten zijn door de jaren heen, zelfs tot op vandaag de dag.

  Dus ontkennen dat het geen effect heeft gehad is onzin, maar onderkennen wat het effect precies is, ook.

  Afval energie centrales zijn ook een prima concept, maar dan wel met enkele bijstoffen.
  Niets over te vinden.

  Ik ben ook TEGEN zogenaamde “groene stroom” van windmolens en zonne panelen. Simpelweg omdat deze de energie die de productie kost, nooit waar kunnen maken in de levensloop.
  Kansloos dus.

  Een quote van Wilders: “Windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie”

  Maar concepten als nulpunt energie, niets over te vinden.

  op de site vondt ik deze quote:

  “Voor de Groene Rekenkamer is het vooral belangrijk dat de deadlock op het gebied van kernenergie wordt doorbroken. In de toekomst zullen alle energiebronnen nodig zijn, ook wind- en zonnenergie, maar kernenergie zal daarbij waarschijnlijk een hoofdrol krijgen…”

  Toen haakte ik af.
  Het standpunt is prima, echter veelste narrow minded. Dus ook echt niet onafhankelijk en dus objectief te verklaren.

  Check vooral de lijst van adviseurs, en google de namen en betrokkenheid eens.

  Ik denk dat uitspraken als “weltrusten schaap” niet door u geuit zouden mogen worden, en dat u zelf eens wat onderzoek moet doen…

Comments are closed.