Herman van Rompuy, de president van de EU, verklaart dat de EU in een noodsituatie zit. José Barroso, president van de EU-Commissie, zegt dat alles onder controle is, maar ondertussen staan de kranten vol over hoe kwaad hij is dat afzonderlijke staten waaronder Nederland zijn budget niet goedkeuren. En dat terwijl de EU al jarenlang geen goedkeurende accountantsverklaring kan krijgen.
Allerlei noodvergaderingen vinden plaats. Vandaag weer de ministers van financiën.

Angela Merkel, Duitse Bondskanselier, heeft problemen met haar achterban en probeert samen met Nicholas Sarkozy een sterke centrale as te vormen.

Griekenland gaat door met zwendelen. Nu komt weer aan het licht dat hun tekorten nog groter zijn als opgegeven en blijkt dat ze de beloofde correcties niet waar maken. Ze hebben meer geld nodig.

Portugal en Spanje volgen op de voet. Als daar de noodsituatie zich nog wat verder ontwikkelt, is er geen houden meer aan en zitten de eurolanden in een hevige crisis.

In Ierland is de situatie al kritiek. Een commissie vanuit EU-ECB-IMF is er naar toe om te zien of er wat te redden valt

In Nederland blijkt ook verlies van vertrouwen in de Nederlandse Bank en er draait een petitie die om transparantie van de goudvoorraad vraagt: De petitie:  http://openheidovergoudvoorraad.petities.nl/
Hebt u die al getekend? Er zijn veel meer handtekeningen nodig dan de huidige 517.

De afspraken en onderlinge contracten in de EU worden als hinderlijk ervaren en de politici proberen onder de “in marmer gebeitelde afspraken” uit te komen. Het Verraad van Lissabon is nauwelijks een jaar oud, en nu willen de politici het weer wijzigen. Om het buiten de democratische processen te houden, praten ze over “kleine aanpassingen”. Maar hoe je het ook noemt, het blijft zwendel.

We zouden nog even door kunnen gaan. Maar het bovenstaande zegt al genoeg om de vraag te stellen hoe lang dit alles nog kan doorgaan.

Hoe eerder “Nederland” uit die troep treedt, hoe beter voor alle “Nederlanders”.
————–

P.S. Een deel van bovenstaande gegevens ook te vinden op een Reuters artikel van vandaag.

27 REACTIES

 1. Tja…je zou bijna denken dat het gewoon is……Alles voor de veiligheid……Transparantie met een dikke deken er over heen….
  Liever nog vandaag uit de EUSSR dan morgen…

 2. Nederland zal er nooit alleen en zeker niet als 1e uitstappen.
  Hier zal Duitsland een voortrekkers rol moeten spelen en een nieuwe noord Europese unie moeten stichten
  wo. Duitsland, Oostenrijk(zwak maar zit aan Duitsland vast), Benelux, Denemarken, Noorwegen en Zweden.
  Eventueel met Frankrijk als bondgenoot, maar dat was ook een van de 1e landen die hun begrotingstekort lieten oplopen omdat het onbestraft bleef, waarmee alweer een onstabiele factor wordt binnengehaald.

  Burnitall [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Johan Alphons [2]: ” Eventueel met Frankrijk als bondgenoot, maar dat was ook een van de 1e landen die hun begrotingstekort lieten oplopen omdat het onbestraft bleef, waarmee alweer een onstabiele factor wordt binnengehaald.”

  Elke begrotings tekort is een onstabiele factor..Alleen de overheid krijgt het voor elkaar om door te gaan met een jaarlijks tekort. Als ik dat zou doen met mijn bedrijf is het na twee jaar verdampt..Maar ook van een nieuwe unie zal ik geen voorstander zijn. Wel van samenwerkingsverbanden, mits het regeren met begrotingstekorten wordt opgeheven, en men met de inkomstenresutaten van twee jaar eerder gaat werken.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 4. Een vrijwillige samenwerking tussen de Scandinavische landen, Duitsland, Benelux, (UK?) en Frankrijk desnoods met 1 munteenheid zou mijn voorkeur hebben. Compact, maar groot genoeg om een vuist te maken op de wereldmarkten. GEEN ambtenaren korps er om heen bouwen. Hooguit een maandelijkse top. Bedrijfsmatig opgezet, lean and mean opereren en de winst onderling verdelen. Grenzen aan de buitenkant strak dicht houden voor ongewenste lieden. Gemeenschappelijk rampenbestrijdingsapparaat (voorheen leger genoemd). En een duidelijke groeistrategie ontwikkelen voor de Verenigde Staten van Noord Europa.

  Duidelijk stelling nemen tegen geldverslindende activiteiten. Alleen geld investeren in markten met een groeipotentie en er uit stappen zodra het mis dreigt te gaan. Solidair zijn met de ander? Ja tot zover en niet verder.
  Ik ben liever solidair met mijn dierbaren dan met zandbakterroristen. En u? Wilt u in de VSNE wonen en werken? Dat kan hoor, als u een baan heeft en de taal van het land spreekt waar u gaat werken. Heeft u dat niet? Helaas voor u.

  En kom nou niet met het zielepotenverhaal dat “ze” dan allemaal deze kant op komen. Daar houden “we” dan de grenzen heel strak voor gesloten.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Reteip [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Sybrand [4]: Een vrijwillige samenwerking tussen de Scandinavische landen, Duitsland, Benelux, (UK?) en Frankrijk desnoods met 1 munteenheid zou mijn voorkeur hebben.

  Efficiente samenwerking wordt niet bereikt wanneer landen eerst de grenzen dichtgooien en vervolgens met een hogere bureaucratische laag uitzonderingen verzinnen. Dat doe je door op het laagste niveau geen beperkingen door te voeren!
  Het grappige is dat samenwerking tussen landen denk ik nog het best zou gaan als ze het minst hun best zouden doen om regels te maken. Gooi de boel wat mij betreft maar mooi dicht met belgie maar zorg gewoon dat er aan onze oostgrens niks staat!

 6. @Hub Jongen [5]: Ik zie de samenwerking vooral op het gebied van veiligheid, rampenbestrijding, criminaliteitsbestrijding. Ik ben namelijk niet mordicus tegen een vorm van overheid. Er mag best een soort “nachtwaker” zijn die over ons waakt en ons terzijde staat als er een ramp heeft plaatsgevonden. Denk aan bijv. een overstroming waar acuut hulp moet worden geboden… Ik verzin het hier even zo uit de heup…

  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

 7. Ik hoop dat Turkije zijn vingers aan deze Romance niet verbrand en eindigt zoals Griekenland.
  Turkije doet het goed op zijn eentje , lid v/d G20 en dit jaar gestegen naar de 15de grootste economie op deze aardbol.

  No merci en au revoir , wij moeten ons blijven richten daar waar de zon opkomt en niet daar waar het ondergaat

  😉

  Sybrand [9] reageerde op deze reactie.

 8. @olieworstelaar [10]: Grappig filmpje. Doet zowaar denken aan een ontgroening bij een studentenclub in Nederland, al duurt die slechts 2 weken en geen 9 jaar. Maar ja, als arbeider heb je dit natuurlijk nooit meegemaakt, dus dan ben je later in het leven wat gevoeliger natuurlijk. Leuk is het niet maar waarom er onder de 90 reacties alleen zwaar verontwaardigde waren en niemand het wat nuanceerde, is me een raadsel. Allemaal watjes tegenwoordig?

  Ik praat het gedrag van de collega’s overigens niet goed. Ten eerste nidt omdat ze werktijd stelen van hun baas en ten tweede omdat ze iemand lichamelijke integriteit aantasten, maar meer dan een typische ontgroeningsgrap zie ik er niet in. Dus iemand hiervoor ontslaan lijkt me echt wel overdreven.
  Niettemin, pleitten daar wel 90/90 reacties voor.

  Ik vraag me af hoe de (niet online) generatie die de oorlog nog heeft meegemaakt hierover denkt. Die zullen toch wel niet even lichtgeraakt zijn, mag ik hopen. Mijn god, wat heeft 65 jaar cultuurmarxisme, politiek correct denken, opkomen voor de zwakkere in de samenleving etc. met ons gedaan? Als we allemaal zulke watjes zijn, hoe gaan we ons dan ooit nog kunnen wapenen tegen een dreigende islamisering? Geen wodner dat we de rode loper uitrollen voor lui die hier een beetje de wetten komen stellen en eisen dat wij ons aan hen aanpassen.

  orhan [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Ragnar [13]:

  Olala Een Xenefobe Islamofoob die probeert zijn beschaving doortedrukken , doet me denken aan Nazi-Duitsland.
  Misschien moet je ipv zo afstandig te doen eens wat meer contacten leggen met Moslims.
  Hoe zat dat weer met Koning Leopold 2 en zijn 30 000 000 slachtoffers ( voor een beetje goud en rubber ), moet ik nog wat meer uit mijn toverhoed halen en de expansiegebieden v/d Westerse beschaving tonen ( dood en verderf hebben jullie gebracht en nu zijn de machtsverhoudingen aan het draaien , aanpassen of in je hol kruipen)

  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.
  Ragnar [17] reageerde op deze reactie.

 10. @orhan [14]:

  “….hebben jullie gebracht ….”

  Wie bedoel je? ik was daar in ieder geval zeker niet bij.

  Of ben jij een collectivist die alleen maar in algemeenheden kan praten?

 11. Beter gisteren dan vandaag! Dit had een klein kind al kunnen doorzien, zoals die wijsneuzen het bedacht hadden. Dit zal met voor bedachte raden bedacht zijn om de boel in het honderd te laten lopen en niets anders!

 12. @orhan [14]:
  “Olala Een Xenefobe Islamofoob die probeert zijn beschaving doortedrukken , doet me denken aan Nazi-Duitsland.”

  Ik probeer niks door te drukken maar verzet me juist tegen degenen die hier wat willen komen doordrukken.

  “Misschien moet je ipv zo afstandig te doen eens wat meer contacten leggen met Moslims.”

  Ik denk dat jij dat zelf eens dringend moet doen i.p.v. de politiek correcte MSM te geloven die voorbij gaat aan de realiteit van de straat (en van de gevangenispopulatie).

  “Hoe zat dat weer met Koning Leopold 2 en zijn 30 000 000 slachtoffers ( voor een beetje goud en rubber ), moet ik nog wat meer uit mijn toverhoed halen en de expansiegebieden v/d Westerse beschaving tonen ( dood en verderf hebben jullie gebracht en nu zijn de machtsverhoudingen aan het draaien , aanpassen of in je hol kruipen)”

  Dus omdat een of andere topcrimineel zijn boekje te buiten is gegaan, moeten nu al zijn binnenlandse slachtoffers (want wat zijn zijn openlijk als “onderdanen” bestempelde belastingslachtoffers anders?) maar even het gelag betalen?
  Belachelijk!
  Dat is hetzelfde als wanneer ik een Irakse Koerd eens even morres wil leren omdat Sadam een schoft was.
  Overigens: los daarvan -en uiteraard zonder Leo te willen vergoelijken- is 30 mln. natuurlijk een waanzinnig getal als je weet hoeveel inwoners Kongo maar had. Zelfs vandaag (na decennia fokken als konijnen) zou het een prestatie zijn om er 30 mln slachtoffers te maken. Tijd voor een nieuwe toverhoed, lijkt me. Kan je misschien aan de Sint of aan de Kerstman vragen…

  “dood en verderf hebben jullie gebracht en nu zijn de machtsverhoudingen aan het draaien , aanpassen of in je hol kruipen”

  Ik heb helemaal niets gebracht. Ben nooit in Kongo geweest en al helemaal niet voor mijn eigen geboorte.

  orhan [19] reageerde op deze reactie.

 13. @orhan [19]:” Islam is een Vredelievende Godsdienst , en het doordrukken van deze beschaving kan jullie in het reine brengen met het verleden.”

  Dit is al een rede genoeg om direct met uitzetting te beginnen, lijkt me… Want dit is niet wat wij willen. Ik ben rein van mijzelf, door de opvoeding van mijn ouders. Daar heeft geen godsdienst iets over te vertellen. Vredelievend…Uitnaam van die vrede(k)lievende godsdienst zijn extremisten dood en verderf aan het zaaien. En als ze zich zelf nu opbliesen…Maar nee hoor…Ze gebruike daar kinderen, geestelijk gehandicpten ed voor. Waar zijn dan die vredelievende moslims die betogen tegen de alQaida aanslagen en terreurbedreigingen. Nou????? Is er 1 opgestaan?????

  orhan [22] reageerde op deze reactie.

 14. @orhan [19]: Herstel eerst maar eens de fouten uit je vorige post (nr. 14), alvorens verdere nonsens te debiteren. Ik was nl. niet van plan mijn tijd te verdoen aan het discussieren tegen een trol die er alleen maar op uit is om in hoog tempo zoveel mogelijk kreten te slaken waartegen anderen zoals ik dan zorgvuldig onderbouwde reacties plaatsen, om deze vervolgens straal te negeren en nog meer kreten te slaan met geen ander doel de opponent wat op stang te jagen.

  Dus reageer eerst maar eens puntsgewijs op nr. 17, geef m.a.w. toe dat je 4 voudig verkeerd zat (of overtuig me -onderbouwd- van het tegendeel) en dan mag je je volgende kreet slaken. Als je die elementaire beleefdheid niet kan opbrengen, eindigt bij deze de “discussie”.

 15. @orhan [22]: “Uitzetting , bedoel je daarmee uitroeiing ( concentratiekampen bouwen ) , het zit jullie in de genen , historisch bewezen.”

  Jullie???? De moslims zijn retegoed in alles en iedereen over 1 kam te scheren…Dus probeer mij geen schuldgevoel aan te praten….Ik heb nog nooit aan uitroeing gedaan. Zal het ook nooit doen. Maar als een ander volk mij regels wil opgaan leggen om dat het hun koeltoer ies, dan verzet ik me daar tegen. Over historisch bewezen uitroeingen gesproken..Hoe zat het ook alweer met de die miljoenen koerden die vermoord zijn, die de moslim wereld nog altijd ontkent als genocide…En het waren ook moslims notabene….Broedermoord in de ergste vorm…Het westen erkend tenminste dat het vroeger fout is geweest. Iets wat de moslim gemeenschap nog nooit gedaan heeft, of zal doen…

 16. De Duits-Franse as met de Benelux als bijwagen zal wel blijven bestaan. Ik zelf zou er niet rouwig om zijn als mindere broeders als Griekenland en Ierland en Portugal op zouden duvelen. Dat zou als prettige bijwerking hebben dat elke uitbreiding van de EU in de richting van Turkije bij voorbaat uitgesloten zou zij.

 17. Die Duits-Franse as mag wat mij betreft imploderen.
  Frankrijk staat er zeer beroerd voor, dus die meenemen naar een volgend “verband” is vragen om ellende.
  Bovendien denk ik dat het continue gevecht om het leiderschap ieder volgend samenwerkingsverband waar ze beide deel van uit maken, de das om zal doen.
  Wat mij betreft Duitsland-Nederland en de Scandinavische landen die er trek in zouden hebben.
  En de rest zoekt het maar uit.

Comments are closed.