Waren er afgelopen jaar bij de klimaatconferentie in Kopenhagen, ronkende persberichten, vele actiegroepen en doemdenkers uit de hele wereld, nu hoor je bijna niets over dit onderwerp van uit Cancun.

Zou het probleem dan opgelost zijn? Of is het er niet meer? De ijzige stilte rond Cancun bevreemdt me.
Op zich is het natuurlijk handiger om een global warming conferentie in december, niet in Kopenhagen, maar in Cancun te houden. Die stomme opmerkingen van schaatsen in november zijn dan ook wat minder.

Zouden we op Vrijspreker.nl en de Klimatsoof.nl dan toch wat bereikt hebben? Of wordt er nu echt in achterkamertjes van alles geregeld opdat via de global warming theorie uw vrijheid verder wordt ingeperkt? Hoognodig eens checken of wikkileaks ons wat meer duidelijkheid wil geven.

7 REACTIES

 1. Het is veuls te koud om over Global warming na te denken. Toch?

 2. “Zouden we op Vrijspreker.nl en de Klimatsoof.nl dan toch wat bereikt hebben?”

  Je moet wel helemaal los staan van de werkelijkheid om die opwarmingspraatjes te geloven. Kijk eens naar buiten, het is eind november en helemaal wit. Een nieuwe ijstijd lijkt waarschijnlijker. Komt vast door de opwarming.

 3. De Global warming demonstranten zijn ingesneeuwd op de vliegvelden!

 4. Lol 🙂

  Zie hier, bewijsstuk 1290582107598237459810-9832876 aangaande de subjectiviteit van de media.

  Misschien zijn ook alle actie groepen wakker geworden, en opgeheven.

  Of is de reis naar Cancun voor een ieder te duur, behalve zei die reizen van uw geld.

  google:
  Climate Conference Cancun: 260.000 results
  Climate Conference Copenhagen: 450.000 results

 5. Het contrast tussen de fanfare tgv de Kopenhagen Conferentie vorig jaar en Cancun nu is inderdaad zeer opvallend. Ik denk dat de global warming hype voorbij is. Het is in 2009 begonnen met de ontdekking dat de opwarming was gestopt, toen kwam Climategate en vervolgens de mislukking van Kopenhagen en vervolgens raakte het IPCC in opspraak. Gaandeweg groeide ondertussen het besef dat het hier om wetenschappelijk wrakhout gaat.
  De publieke belangstelling is inmiddels volgens allerlei enquetes ook fors teruggelopen en dientengevolge is de belangstelling bij pers en politiek ook minimaal. Tel daar de economische crisis bij op en e is helemaal geen enkele reden meer om je hier mee bezig te houden.
  Obama kon zelfs in de tijd dat het parlement nog een meerderheid aan democraten bevatte geen wetgeving doorvoeren en China en India hebben duidelijk gemaakt dat ze hun ontwikkeling niet zullen laten tegenhouden. Daar hebben ze natuurlijk gelijk in want in het onwaarschijnlijke geval dat de opwarming doorzet kun je maar beter wat centen achter de hand hebben om tzt dijken te bouwen. Zelfs Europa heeft al verklaard niet meer unilateraal tot maatregelen over te willen gaan. Dit voorjaar bleek in een tussenconferentie in Bonn al dat de vraag ‘hoe betalen we de volgende conferentie’ al een serieus agendapunt was geworden.
  Reden tot vreugde dus, ware het niet dat Sarkozy en Ierland geopperd hebben om toch een koolstofbelasting in te voeren. Het klimaat als smoesje dus om de kas te vullen. Oh ja, de koolstofbeurs in Chicago houdt er mee op en die in Europa zal waarschijnlijk met het aflopen van ‘Kyoto’ hetzelfde lot wachten. En Al Gore heeft inmiddels toegegeven dat zijn stem voor subsidies voor biobrandstoffen averechts heeft gewerkt. Hij zei er helaas niet bij dat daardoor de honger in de wereld aantoonbaar is toegenomen, maar niettemin.
  Toch hoop ik dat we niet vergeten en deze mensen tot in lengte van dagen op hun misstappen zullen wijzen.

 6. Een nieuw item is dat de zeeën verzuren, eerder warmde de aarde op door uitstoot van CO2, maar dit kan men schijnbaar niet langer hard maken en daarom heeft men nu iets nieuws ontdekt, ja nu pas, de zeeën dreigen namelijk te verzuren. Na jarenlange lozingen van Pcb’s, dioxines, weekmakers, kwik, medicijnen en allerlei andere chemische lozingen op zee, komt de VN nu met het schokkende bericht dat de zeeën opeens verzuren. Dit zal de volgende koe wel worden die zwaar uitgemolken gaat worden. Niet de aarde warmt op, maar de zeeën verzuren. Dat gaat de reeds volop uitgeknepen burger weer een boel extra centjes kosten, daar kun je gif op innemen, zeewater mag ook….. http://www.nioo.knaw.nl/content/verzuring-zee-tast-schelpdieren-aan

Comments are closed.