Een moreel onderzoek naar ouderschap zoals het is/was . Laten we naar het bewijs kijken. Zullen we?[HTML1]

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

11 REACTIES

 1. @Eugenie [3]:

  Nou, de klachten kunnen eventueel optreden als men nogal tamelijk vaak de spotjes van de Canadese anti-metafysische kinderbescherming bekijkt….

 2. @Eugenie [1]:
  Men is sprakeloos? 😉
  Zonder gein. Men is liever bezig met grote abstracte concepten als de staat cq kerk, die als gevolgen (projectie) van kindermishandeling kunnen worden gezien, dan met de oorzaken van kindermishandeling, ouders cq primaire opvoeders.
  In het laatste geval is het duidelijk dat je zelf actie kunt/ moet ondernemen en dat willen/ durven de meeste mensen niet.
  Veilig van een afstand de staat en kerk bekritiseren, behoedzaam langs de olifant in de kamer schuifelend, is dus het devies.

  Oscar [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Liberty 5-3000 [8]:

  Maar al te waar. Vrijwel alles wat psychische-en morele schade heeft toegebracht aan mensen in het Westen is terug te voeren op een atheistische, anti-metafysische, opvoeding en het publieke onderwijs, van marxistische leraren, dat mensen hebben gehad. Het zijn duistere tijden. Men kan fulmineren tegen het nihilisme en atheisme en materialisme en waarderelativisme in de samenleving en tegen de staat en de verafgoding van de staat, maar deze kwaden hebben natuurlijk hun oorsprong in de opvoeding. Kinderen worden van jongsaf aan volgestopt met modernistisch gedachtengoed.

  Maar de Canadese psychologisch-filosofische podcast-kindervriend begint mij een beetje te vervelen. Bovendien stoor ik mij aan zijn atheistische-en anti-metafysische zendelingengedrag, gepaard gaande met rancune tegen het christendom.

  Pluspunten van Molyneux: 1) op ontologisch vlak houdt hij de metafysica overeind; 2) hij gaat uit van vrije wil en niet van determinisme; 3) hij is geen materialist; 4) hij is een anarchokapitalist.

  Liberty 5-3000 [10] reageerde op deze reactie.

 4. @Oscar [9]:

  Bovendien stoor ik mij aan zijn atheistische-en anti-metafysische zendelingengedrag, gepaard gaande met rancune tegen het christendom.

  Kan het misschien zijn dat jij atheïsme verwart met nihilisme? Zoals een marxist kapitalisme verwart met corporatisme?
  Aangezien ik als christen “opgevoed” ben kan ik alleen maar zeggen dat dat jouw olifant misschien wel is.
  Het is niet voor niets dat je je er aan stoort namelijk.
  Je blijft hameren op dat christenen niet in staat zijn om kinderen te mishandelen aangezien hun boeken dat “verbieden”.
  Toch zie je dat in de realiteit alleen maar voorkomen.
  That does not fit, you see?

  Oscar [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Liberty 5-3000 [10]:

  “Je blijft hameren op dat christenen niet in staat zijn om kinderen te mishandelen aangezien hun boeken dat “verbieden”.”

  Dat is niet waar. Ik stel dat mensen van welke denominatie of levensbeschouwing dan ook in staat zijn hun kinderen te mishandelen.

Comments are closed.