Beste heersers over mijn lichaam, Leven, Vrijheid en Arbeid.

De maand is bijna voorbij en gelukkig mag ik dadelijk weer betaald krijgen van mijn werkgever

Ik ben verplicht daarvan 45% af te staan waardoor ik zeker 800 euro aan u kwijt ben.

Ik heb een gezin van 2 kinderen en een vrouw die niet kan werken, simpelweg omdat wij geen 2e auto kunnen betalen en onze kinderen ergens kunnen onderbrengen, in tegenstelling tot u, die fors betaald krijgt van o.a. het gestolen geld van anderen.

Mijn ziektekosten premies bedragen 250 euro in de maand, en ook heb ik weer aanslagen van uw afpersingskantoor de Belastingdienst gehad om nog eens 300 euro te betalen, voor geld wat eigenlijk al van mij was maar wat ik blijkbaar niet meer terug mocht krijgen.  

Ik betaal over alles wat ik noodzakelijk moet kopen, ook nog eens 19% belasting, en omdat ik rookverslaafd ben en auto rij betaal ik ook nog eens 70% belasting op die benzine en accijnzen op de peukjes. Die mij enigszins nog op de been houden in alle gekheid van de huidige maatschappij.  

Nu zit het zo heren, U steelt geld van mij en legt met dat geld mij verplichtingen op waardoor ik niet zou kunnen ondernemen zoals het betaamt in een vrije markt, maar eerst door uw Kartelvorming en Monopoly heen moet breken.

Ik kan geen zwart geld verdienen omdat dit niet mag.

Ik mag geen diensten opzeggen, omdat u ze oplegt en de kosten omhoog schroeft.

Kortom u maakt mijn leven onnodig zwaar en bent persoonlijk medeverantwoordelijk voor de malaise waarin ik en velen met mij momenteel verkeren.  

Ook maakt u het onmogelijk voor mijn vrouw om te werken, gezien dat meer gaat kosten thuis blijven. Daarbij houdt u in wat zij verdient, op de kruimels die ik terug geworpen krijg, nadat ik u mijn hele taart heb mogen geven. Verzet lijkt werkelijk futiel.  

Welnu, mijn 2 dochtertjes eten nu  brood als avondmaal en ik en mijn vrouw eten zelden nog gezond, daarbij is het ontbijt voortaan geschrapt. 

Wij voelen ons ziek en de motivatie om te werken is volledig spoorloos, gezien wat van mij is, toch aan u toebehoort. Ik zal moeten bezuinigen op iets en daarom ben ik van plan het zelfde bezuinigingsplan als dat van u voor te stellen. 

Ik ga namelijk naar partijleden en ambtenaren en vraag hun vriendelijk een rekening te betalen van 5%  hun netto inkomen. Gaan ze hier niet mee akkoord dan zou ik het mij moreel moeten kunnen verantwoorden om deze persoon vervolgens 7% aan te bieden als hij/zij hier niet aan voldoet.

Betalen ze mij dan vervolgens nog niet, dan bind ik hun armen vast en gooi ze bij mij in de kelder voor een nader te bepalen tijd.

De kosten om hen te onderhouden ga ik vervolgens weer bij andere mensen halen op de zelfde methode zoals ik dat met de mensen gedaan heb die inmiddels bij mij in de kelder zitten.  

Natuurlijk zou ik dit nooit doen, ik ben helaas niet zo masochistisch aangelegd dat ik de gehele bevolking als mijn subje beschouw, die de meester moet danken voor zijn mishandeling.

Maar het zou toch een methode zijn die uw goedkeuring heeft, gezien u zelf deze methode toepast.

Buiten dat u mijn kinderen met 160.000 euro schuld opzadelt vanaf het moment dat ze de vulva passeerde, dreigt u nu ook mijn ondergang te worden waardoor mijn gezondheid en financiële onafhankelijkheid aan een zijden draadje hangt.

 Nu heb ik een deal voor u, die u wellicht aan zal spreken.

Ik ga u niet lastig vallen met schuldsanering die er de volgende maand gegarandeerd aan gaat komen mocht uw beleid blijven zoals het is, namelijk nemen, nemen, nemen en nog eens nemen. Ik zal geen uitkering aanvragen en een beroep op u doen bij anderen mensen te stelen om mij te onderhouden.  

Geef mij enkel 10.000 euro terug op mijn bankrekening en wel vandaag nog voor de vriezer leeg is.

Ik heb u immers onvrijwillig en onder de zelfde dwang en dreiging als ik eerder uitbeeldde met Partijleden en ambtenaren, meer dan 18.000 euro moeten afstaan en dan hebben we het over een bedrag van de eerste zichtbare kosten zoals inkomstenbelasting en BTW , daar komt de rest nog bij. 

Eigenlijk heeft u nog veel meer van mij genomen omdat u het geld minder waard heeft gemaakt om Henk & Ingrid te blijven steunen, who the fuck dat ook mogen zijn. 

Daarbij heeft u ook nog eens alle producten op de markt (in dwangbuis) duurder gemaakt dan dat ze behoren te zijn, zoals de kinderopvang en zorgverzekering, dat laatste heeft u ook verplicht gemaakt wat de kosten als een raket buiten de betaalbare atmosfeer schiet met ingang van 2011.

Bij die kinderopvang heb ik gelukkig mensen gevonden die hun mond open willen doen, later meer daarover in een ander artikel. Daarin zal o.a. duidelijk worden waarom veel vrouwen gewoon niet kunnen gaan werken of beter nog hun eigen kinderopvang opzetten. Je kan immers niet concurreren met een organisatie die tot in de tonnen aan subsidie mag weg brassen, en ja dan bedoel ik ook echt brassen. 

Dus geef mij a.u.b. mijn geld terug waar ik mijn tijd en arbeid aan heb besteed en wat mij gewoon toekomt.

Zo niet zie ik mij genoodzaakt een zwarte markt te dienen met producten die u ook strafbaar heeft gesteld zoals Sigaretten uit Polen of elders , Marihuana, Diensten zonder belasting te betalen of andere zaken.

Misschien kom ik het wel bij jullie halen. Immers, u neemt van mij, en volgens natuurrecht mag ik mijn eigendom weer terug halen bij de personen die verantwoordelijk zijn voor het ontvreemden van mijn eigendom. Helaas heeft u een leger aan geïndoctrineerde drones tot uw beschikking met wapens, mede door mijn centen mogelijk gemaakt. 

Hierbij smeek ik u dus als een ware horige aan de landheer om a.u.b. de oogst van dit jaar te mogen behouden om mijn kinderen en mezelf te kunnen voeden.

Helaas werkt het horigen / landheer systeem niet meer zoals vroeger, anders hadden naar mijn mening de horigen al lang naar de wapens gegrepen, die u trouwens ook verboden heeft, behalve voor uw handhavers natuurlijk.

U zult nu ook denken dat ik betaal voor afgenomen diensten, dan zeg ik bij deze mijn diensten van u op en betaal ik liever niet meer voor politie die alleen boetes uitdeelt en mij niet kan beschermen, wat met het huidige personeelsbestand politie al een wonder is.  

Ook hoef ik geen Leger meer van u gezien ik Afghanistan en Irak niet steun. Ook hoef ik geen speeltuintjes / hangplekken te betalen voor andermans probleemjongeren  en  heb ik geen zin om Ruud Lubbers en ander CDA/PvdA boeventuig hun miljoenen salaris te betalen onder het mom van ontwikkelingshulp. Daarbij kijk ik nooit televisie sinds de komst van het internet, dus gaarne ook het geld van de publieke omroepen terug te storten op mijn rekening.

Kunst is voor de elite en ik heb er geen interesse in, tenzij het Luis Royo betreft, dus ook graag mijn volledige aandeel in musea en theater per direct terugstorten op mijn rekening.

En zo kan ik nog wel even door gaan .

 Stop de roof, en geef mensen terug wat hen toekomt.

NU!

Beste Lezer..

U ziet hier een Rant&Rave van mij omdat ik kwaad ben, ontzettend kwaad .We staan machteloos tegen het uitwringen van burgers die gebruikt worden ten behoeven van andermans ideologie.

U wordt niets gevraagd, dus zeg het dan.  

Ik accepteer dit jaar en het volgende dergelijke brieven met ongenoegen van iedereen betreffende politieke zaken en hoe de regenten uw leven benadelen.

Zij zullen niet mondig worden voor uw belangen enkel tegen, en voor henzelf. dus dan is het nu aan de bevolking om zijn ongenoegen te uiten.

Schrijf het van u af en stuur het naar

Hocvoluerunt(at)hotmail.com (at=@ even zo opgeschreven i.v.m. spambots)

 

Deze brieven worden gebundeld en hier zal een actie op volgen.

U kan volledig anoniem schrijven

Om dit te doen zou u bijvoorbeeld een nep account aan kunnen maken op hotmail.com of een alias bij uw provider, als u volledig anoniem wenst te blijven. 

Het is belangrijk uw mening te geven, alleen dan zal er ooit een tegenwind kunnen opsteken die hopelijk de huidige heilige huisjes omblaast.

78 REACTIES

 1. In feite is de staat van onderdrukking door machthebbers al sinds eeuwen aanwezig. Dat we er tegenwoordig geheel anders tegenaan kijken zie ik als een volgende stap in de evolutie van de mensheid die zich aankondigt, namelijk werkelijke menselijke vrijheid. Ik denk ook dat gemopper een begrijpelijke, maar vrij nutteloze bezigheid is.
  Vrijheid van het ene individu kan niet bestaan als daardoor een ander individu onderdrukt wordt, hetgeen niets minder betekent dan dat we het als mensheid samen moeten bereiken. Er zijn enkele levensvoorwaarden die voor iedereen opgaan: voldoende gezond voedsel, water, onderdak, liefde en geluk. De rest is luxe en kan prettig zijn, maar daar kan men alleen van genieten als aan de levensvoorwaarden voldaan is. Ik stel voor om ons, als mensheid, daarop te richten.

  Zé [26] reageerde op deze reactie.

 2. Was ook een Rant & Rave.. in de zin van even stoom afblazen.
  Zou mooi zijn als we honderden brieven kunnen krijgen waarin mensen dit zelfde doen en hun geld gaan terug eisen van de heersers.

  Probleme is dat iedereen klaagt maar niemand doet er wat mee, behalve op feestjes en andere gelegenheden even afblazen.

  Waarom niet alle klachten bundelen en daar iets mee gaan doen.

  Ik doe de eerste in de zak, nu de rest van de bevolking nog.

 3. @Slappe Zuigvis [3]:
  Ga eens naar school zeg je trouwens, haha een onnodig duur gemaakt instituut wederom.
  Met vakken waar je geen drol van leert en dus een diploma onnodig moeilijk maakt.

  Gelukkig zit ik in de IT en haal ik inderdaad veel microsoft certificeringen.
  Maar school… wederom door die heersers volledig nutteloos geworden tenzij je op de universiteit gaat zitten.

  Ga ik later ook op in hoor, ieder heilig huisje komt bij mij aan bod.

 4. Als ik hier opsom welke belastingen ik allemaal betaal, omdat ik toevallig wel gestudeerd heb, kun je een hele pagina vullen.

  Het frustreert mateloos om maandelijks een bedrag afgeschreven te zien worden, wat voor veel mensen meer dan een volledig maand salaris is.

  Jaren studeren, om uiteindelijk de vruchten ervan te plukken.
  Helaas zijn de meeste vruchten niet voor mijzelf.

  Als ik alle onkosten tel van het “abonement” omdat ik toevallig hier ben geboren, werk ik 9 maanden per jaar voor andere mensen..want ook ik ben verplicht solidariteits premies te betalen…
  Om maar te zwijgen over de “vaste lasten” welke ook zwaar gemanipuleerd zijn door de roverheid.

  Met een eerlijke baan, red ik het allemaal net om de hoofdjes boven water te houden. Maar OVER houden, neeeeee vergeet dat maar.

  Maar klagen is niet de oplossing, het abonement opzeggen kan alleen door te emigreren. Gezien dat geen optie is, omdat je niet eens al je ‘eigendommen’ mee kunt nemen, moet er iets anders worden verzonnen.

  Maar zolang ik 2/3 moet afdragen, heb ik ook niet de middelen om iets te beginnen, of mezelf ECHT in te dekken voor fouten gemaakt met mijn geld.

  Vorige week rond deze tijd een grote discussie tijdens de lunch. Waarin ik direct de vraag stelde: Dus u vindt het geen probleem om meer als de helft van uw inkomen af te dragen aan de zorgstaat, zonder dat u er iets van terug ziet? Dat geweld en onderdrukking wordt gefinancierd van uw vruchten?
  waarop het antwoorde Nee was.
  Vol verbazing schoot ik er nog een a4tje argumenten tegen aan, maar standvastig van de overtuiging van de verzorgingsstaat werden deze verworpen, zonder naar de redelijkheid van de argumenten te kijken.

  De mensheid is gehersenspoeld. Mensen kunnen niet voor zichzelf denken, laat staan voor zichzelf zorgen. De mensen kennen hun eigen (toekomstige)behoeftes niet eens..

  Dit is geen basis voor een grote verandering..

  Hoc Voluerunt [10] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [17] reageerde op deze reactie.
  René [68] reageerde op deze reactie.

 5. Hier in Ierland doen ze dat simpeler. Belastingen op loon zijn laag tot niet (ik betaal geen loonbelasting) gezondheidszorg zijn voor de laagste inkomens GRATIS!!!! en als de grijpgrage banken hier niet voor problemen hadden gezorgd was Ierland niet zo afgegleden als nu het geval is (en het is lang niet zo erg als je in de Nederlandse pers hoort). Nu hebben we in Ierland een groep genaamd: freemen of Ireland. ALs je interesse hebt, google daar maar eens op. Zij erkennen de overheid niet en beroepen zich op de COMMON law en niet op STATUTAIRE wetten. Het verschil tussen wie jij met geboorte recht bent, en wie jij bent als stroman (je digitale ik, die jij niet werkelijk bent). Echt een eye opener. Zo’n groepering moet er gewoon in Nederland komen…

  J [11] reageerde op deze reactie.
  Mavado [16] reageerde op deze reactie.
  Pepijn [34] reageerde op deze reactie.

 6. … Of het oplossingen zijn… Ik weet het niet, maar hieronder wat suggesties ten aanzien van kosten besparingen.
  1. Uit de EU stappen, scheelt ons direct 3 miljard per jaar.
  2. Stoppen met geld rondpompen. Bijtelling afschaffen EN hypotheekrente aftrek afschaffen.
  3. Geen IB meer, maar alleen nog een beperkte BTW op artikelen en diensten die je ZELF afneemt.

  Ik krijg zo langzaam aan het gevoel in dit land dat ik werk voor nog twee andere personen. (een ambtenaar en een niet werkende zoals een zieke, gepensioneerde, werkloze, kunstenaar of andere subsidie trekker)

  J [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Doompie [7]:
  2/3 is nog weinig.
  Denk ook aan vermogensbelasting en ziektekosten premie het percentage wat de staat verplicht van je vraagt en de verzekeraar.
  accijnsen, belasting op die accijnsen, belastingen die je extra betaald per product, zoals BTw en verpakkings belasting e.d. en alle heffingen van de gemeente etc etc etc etc.
  Wed dat je op meer dan 80% uit komt.

  Mavado [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Hoc Voluerunt [10]:

  Ergens heb ik wel eens gelezen, dat griekse slaven 50% van hun tijd mochten/moesten besteden aan eigen onderhoud. Is al beter dan 80%.

  Bijkomende voordelen waren:
  Veiligheid, omdat de eigenaar er belang bij heeft dat zijn bezit niet beschadigd wordt, intern en extern.
  Gezondheidszorg, om de slaven zo productief mogelijk te houden, nu en later.

 9. @Slappe Zuigvis [3]:

  Je bedoelt dat meneer werkschuw zou zijn of niet goed opgeleid is en het stoppen met roken uitkomst zal kunnen bieden? Het spijt me niet, maar sommige reacties slaan als een slappe lul op een drumstel.
  Erg macho, erg stoere reactie van je, maar zo kom je niet verder. Je bedoelt dat meneer niet mag zeuren en gewoon zijn pegels moet afdragen en als hij niet genoeg overhoudt hij maar moet zorgen dat hij hoger op komt door een studie te volgen over slappe zuigvissen o.i.d.? En als hij stopt met roken dat dan zijn conditie zal toenemen en de grijze cellen beter hun werk kunnen doen, meneer daardoor harder kan werken en meer centjes kan verdienen….die hem later weer afhandig zullen worden gemaakt. zoiets?

  Hij is niet het probleem, maar de staat, de overheid onze regering, die consequent met dwang het geld uit onze zakken klopt en uitgeeft aan zichzelf en aan hun vriendjes, aan totaal overbodige subsidies, aan over de top salarissen, aan interim-bureaus, aan limousines, aan te grote kantoorgebouwen, aan afscheidsfeestje, aan duizenden nutteloze projecten, aan ontwikkelingshulp, aan koningshuizen, aan kansloze autochtonen, aan stupide projecten voor criminelen, aan opvang van oorlogsmisdadigers en bedenk er zelf nog eens een hele trits bij, want je kan zo gek niet bedenken of de overheid doet het.

  Ga nu niet iemand een schuldcomplex aanpraten, omdat hij niet hard genoeg zijn best zou doen of omdat de overheid eeuwig een tekort heeft en daarom gerechtigd zou zijn ons allen tot op het laatste hemd uit te kleden en daarbij nog eens doodleuk met het vingertje mag wijzen op de burger die niet zijn best zou doen.

  Het lag ooit weer in de planning een business op poten te zetten, maar sinds tijden durf ik daar al niet meer voor een seconde aan te denken. Ik zie een oerwoud aan regels op me afkomen, ik zie de ene ondefinieerbare rekening na de ander binnenkomen, ik zie hoe ik door overheids bemoeienissen 48 uur in 24 uur per dag moet stoppen, ik verwacht veel tegenwerking m.b.t. vergunningen, ik zie Buma stemra en wat al niet meer voor clubjes op me parasiteren, ik zie inbraken en daders die gepakt worden en in minder dan een uur weer buiten staan en me doodleuk komen bedreigen omdat ik aangifte gedaan heb enz.enz, nee dank je wel, dan ben ik liever lui dan moe dan dat ik me mag uitsloven voor de Romeinen…..De overheid is een meester in manipuleren en afdwingen, rollen omdraaien en schuldcomplexen aanpraten, maar er is maar één werkelijk schuldig en dat is de overheid, de staat, de heren en dames zelf die met macht, intimidatie en geweld zijn zaken afdwingt. Bezuinigen is niet alles domweg duurder maken en meer en meer halen bij de burger, bezuinigen en je huishoudboekje op orde krijgen doe je door te snijden in eigen organisatie en niet door de rekening te leggen bij een ander.

  De overheid is van god los en op de knieën gegaan voor de duivel, anders kan ik er geen verklaring vinden waarom de overheid in de strontpot van de onmogelijke oplossingen blijft roeren. Volgende station is het totale failliet van de wereld, en reken maar dat we dan gechipte slaven zullen zijn. De ergste horror film zal verbleken bij wat we dan in werkelijkheid zullen moeten ondergaan.
  Syb [18] reageerde op deze reactie.
  Zé [26] reageerde op deze reactie.

 10. ….En waarom de overheid zoveel mogelijk geld wil is toch duidelijk, ze wil heerser en baas blijven over alle zaken en dat kan niet als de burger volledig over zijn geld kan beschikken en zelf bepaalt waaraan ze het uitgeeft. Ik zie dan een heel leger aan duur betaalde ambtenaren werkloos en nutteloos, waren ze natuurlijk al, achter de begonia’s verdwijnen en dat is een scenario die men wil vermijden. U moet bloeden, u moet worden leeggezogen, u moet werken tot aan de kist, u zul niet beschikken over uw eigen huis en haard! VAL DOOD, MAAR NIET EERDER TOTDAT DE LAATSTE LEVENDE CEL IN UW LICHAAM IS LEEGGEZOGEN!

  Een burger die zelf de zaken kan bepalen en beschikt over rijkdom is een gevaar voor de staat.

 11. @edwin [8]:

  Gratis bestaat niet (ik vind het onbeleefd om er sukkel achter te zetten).
  En als je de mensen, die wel belasting betalen (voor jouw “gratis” voorzieningen), maar genoeg treitert, trekken ze wel het land uit, wat nu aan het gebeuren is, en heb je dus niks meer.
  Een mooi voorbeeld van snijden in eigen vlees.

  edwin [31] reageerde op deze reactie.

 12. @Doompie [7]: “het abonement opzeggen kan alleen door te emigreren. Gezien dat geen optie is, omdat je niet eens al je ‘eigendommen’ mee kunt nemen”

  Die begrijp ik effe niet. Kan je dit toelichten?
  Het enige wat ik me kan inbeelden dat je bedoelt, is dat je gehecht bent een een bepaald vastgoed en je dit niet kan meenemen, maar je kan het uiteraard te gelde maken en met de opbrengst elders iets anders kopen en afhankelijk van je bestemming veelal aan een aanzienlijk lagere prijs dan in NL/VL overigens, waardoor je zelfs nog geld overhoudt, waarmee je (deels) kan rentenieren en dus minder hard hoeft te zwoegen om toch nog een aangenaam bestaan te leiden.

 13. @J [12]: Democratie is de dictatuur van de meerderheid. Afgezien daarvan is het misschein wel een oplossing om rente af te schaffen. Doen moslimbanken ook en die hebben het niet slecht toch?… Misschien kunnen we daar nog iets van leren?

 14. Een intelligente opmerking hier, rente afschaffen en geldregulatie door republiek, democratisch daadwerkelijk gekozen door open stemmen, gekozen enzo.
  Open die boekhoudingen..
  Hebzucht is het, en de lobby bij de Roverheid.
  Komt jaarlijks bak met geld binnen en het wordt verdeeld. Echter moeten er jaarlijks meer bij want dat wat verdeeld wordt, moet ieder jaar weer meer zijn en dat… moet ergens vandaan komen.

  De privatiseringen zijn niet eerlijk verlopen, het wordt verdeeld binnen families, via aandelen etc.

  Dat is zo bij zorginstellingen, scholen, overal.

  Scholen worden de laatste tijd in rap temp ‘gefuseerd’ onder het mom van efficiency. Nee, het gaat er om dat al dat geld van al die scholen in 1 pot komen en daar mensen rijk van kunnen worden en moet meer, meer meer.. van de gewone man afkomen.

  Het is stelen mensen, op een achterbakse manier en is ingebakken in onze cultuur. Het zijn oplichtingstaferelen van jewelste die hier plaatsvinden en iedereen weet het en kijkt er naar..

  gigantische bedrijven worden de grond uit gestampt op die manier, de belangenverstrengelingen zijn enorm, het is een Italie hier mensen
  !
  Ik noem het niet witwassen, ik noem dit GRIJSWASSEN, het achteroverdrukken van overheidsgeld door individuen via overheidsinstellingen naar bedrijven via OMWEGEN, zonder daar echte tegenprestaties tegenover staan.

  De taart raakt op mensen! HET IS HEBZUCHT!

  OPEN DIE BOEKHOUDINGEN!ALLES!

  J [30] reageerde op deze reactie.

 15. Even een bespiegeling.

  We zijn allen slachtoffer van de staat in die zin dat we niet er niet om gevraagd hebben bestolen te worden en nog veel minder om gedwarsboomd te worden in onze plannen om iets winstgevends te ondernemen (wat zelfs na diefstal nog winstgevend zou zijn) d.m.v. een woud aan regels die dit gewoon onmogelijk maken.

  De vraag is: wat kunnen we hieraan doen?
  Die vraag is al vaker gesteld en af en toe zijn er leuke acties die ik steun en die wellicht enige impact hebben, maar over het algemeen ben ik veeleer pessimistisch over onze slaagkansen om het systeem echt te veranderen.
  Wel reken ik erop dat het vroeg of laat vanzelf instort en bv. perikelen in Ierland die wellicht de Euro doen klappen en daarmee -Herman zei het zelf- de hele EU, zouden wellicht ook voor de nodige vruchtbare chaos in NL kunnen zorgen waarop een nieuw en beter systeem gebouwd kan worden, een soort nachtwakerstaat. (Jaja, ik weet: helemaal geen staat zou nog beter zijn, maar dat zal nooit gerealiseerd worden dus met een nachtwakerstaat zou ik al zeer blij zijn).

  Maar dat hebben we zelf niet echt in de hand.
  Wat we wel grotendeels in de hand hebben is hoe we met de huidige situatie omgaan. Er het beste van maken of althans het minst slechte en soms kan dat wel eens verassend goed uitpakken.
  En daar hebben we als libertariers m.i. een enorm voordeel. De meesten onder ons (m.u.v. onze huistrol wellicht) zijn intelligent genoeg om als objectivisten heel goed te begrijpen hoe de vork aan de steel zit. Daarmee heb je al een enorm voordeel t.o.v. de doorsnee burger die ineens verrast wordt en totaal onvoorbereid is. En dan heb ik het niet alleen over begrijpen hoe de zaken mechanistisch werken (als een soort statisch gegeven) maar ook hoe zaken door de tijd heen evolueren. Zo zijn de meesten hier inmiddels voldoende bekend met de Oostentijkse economische school en zien i.t.t. de domme massa (inclusief de domme massa der gediplomeerden in de Economische Wetenschappen die in werkelijkheid slecht gebrainwashed werden in de Keynesiaanse Mythologie) vaak jaren van tevoren wat er zit aan te komen.
  Zo werd op deze website jaren gelden al door zowel schrijvers (denk aan Albert Spits) als reageerders (Michielsens e.d.) gewaarschuwd voor de vastgoedcrisis, het omvallen van banken, het klappen van de euro en een nog ophande zijnde pensioencrisis. Tegelijkertijd werd er herhaaldelijk gewezen op opportunities (vnl. de aanschaf van edele metalen of mijnbouwaandelen maar ook andere) alsook op de aantrekkelijkheid van bepaalde landen als bestemming om te emigreren (Thailand en Panama werden vaker besproken door mensen als XL en Andre die er zelf wonen).

  Het systeem kunnen we met een handvol libertariers wellicht niet veranderen, zelfs niet met enkele honderden handtekeningen om de DNB te auditen. Maar elk van ons had de afgelopen jaren alvast maatregelen kunnen nemen om a) verliezen (bv. op aandelen Fortis met hun toch o, zo aantrekkelijke dividendrendement van ruim 6%) te vermijden en b) anderzijds flink winst te maken (bv. op de goudprijs ca. 200% de afgelopen 5 jaar alleen).

  In de afgelopen 5 jaren dat we hier liepen te ranten & raven (zoals sommigen het zelfs van zichzelf toegeven – wat hen overigens siert), hebben enkelen (ik ken ze doch dorst hun namen niet te noemen) door de juiste acties te ondernemen hun vermogen met een kwantumsprong zien toenemen. Ik heb echter het gevoel dat de meesten bleven steken in het rand & rave stadium. Dat is toch doodzonde?! Want met wat pech laat een “zelfreinigende ineenstorting” van het systeem nog jaren op zich wachten.
  De roverheid blijft een bron van ergernis en alle kritiek die ik hier dagelijks lees is ook volkomen terecht, maar het staat je wel vrij (vooralsnog) om binnen de grenzen van het systeem munt te slaan uit … uitgerekend dat systeem. Een ander mooi voorbeeld was de instorting van de uraniumprijs toen destijds onder invloed van wereldvreemde groene politici (in zowat de hele westerse wereld) een moratorium werd afgekondigd op kerncentrales, terwijl iedereen die zich in de materie verdiepte kon inzien dat dit onhoudbaar was en men vroeg of laat wel zou MOETEN terugkomen op dit besluit. De eerder ingestorte uraniumprijs (die zonder de groene door idiologie verblinde idioten nooit zo laag gevallen zou zijn) zou zich m.a.w. onvermijdelijk weer moeten herstellen. Voor wie hier middels aandelen in uraniumontginners op inspeelde, lagen hier joekels van winsten voor het oprapen (honderden procenten en enkele jaren).
  Dus zoals u ziet: diezelfde vermaledijde overheid, is wel zo ongelooflijk dom dat ze soms absolute no brainers aan buitenkansen creert.

  Kortom: ik ben ook niet blij met al hun wanbeleid, maar af en toe creert ze opportunities om U tegen te zeggen.
  En UITGEREKEND objectivisten die zich niet door political correctness van de wijs laten brengen en de feiten analyseren zoals ze zijn en die vaak van meet af aan bij nieuw voorgesteld beleid al meteen inzien hoe onzinnig het wel niet is, zoudern beter dan wie ook in staat moeten zijn om hier af en toe een opportunity of a lifetime in te ontwaren.

  Mijn oproep aan allen is dan ook: speel erop in.
  Sterker nog: het is ook een oproep aan Hub.
  Wellicht zou het een goede zaak zijn als de focus van de site ook meer komt te liggen op hoe bezoekers hun situatie concreet kunnen verbeteren (en dat hoeft zich overigens niet tot beleggen te beperken, emigratie is ook zo’n topic, net als belastingen of tips omtrent privacy, juridische constructies en er zullen er nog meer zijn).

  Dat wil niet zeggen dat de filosofische beschouwingen uit het oog verloren moeten worden. Allerminst! Maar als de bezoekers hier alvast hun voordeel doen, is dit ten eerste direct voordelig voor hen maar ten tweede: goed voorbeeld doet volgen. Hoe succesvoller (rijker of anderszins) individuele libertariers zijn, hoe meer respect EN navolging ze genieten in hun omgeving. Als meer mensen zich gaan interesseren voor de opvattingen van hun rijke buurman (want die is de dans toch maar mooi ontsprongen en boert zelfs in volle crisis lekker goed), dan krijgt Austrian school en Libertarisme als vanzelf meer aanhang. Want zeg nou zelf: in wiens adviezen (en hele levensvisie) ben je nou eerder geneigd je te verdiepen: die van een bedelaar of die van een rijkaard?

  Kortom: elk van ons zou beter af zijn als ie de opportunities zou grijpen die hij als objectivist spot in het wanbeleid van de overheid (of dat nou geldprinten is of moratoria afkondigen op gebruik van een grondstof zonder de welke je gewoon niet kan), EN tegelijkertijd zou het gedachtengoed aan aanhang kunnen winnen. Lijkt me een win-win situatie.

  Michiel [23] reageerde op deze reactie.
  IIS [46] reageerde op deze reactie.

 16. @Michiel [23]: Dank. Lijkt me wel OK in een gediversifieerde portefeuille maar het onderliggend aandeel moet wel verdubbelen tot CAD 18 wil je quite spelen met de warant en zelfs bij een een 66% stijging tot CAD 15 heeft wie de warrant tot expiratie houdt nog steeds 100% verlies. Deze tip is dus niet echt voor beginners, althans niet als die niet begeleid wordt door de nodige waarschuwing.
  Zelf kan ik er mogelijk wel iets mee, dus toch bedankt.

  Sybrand [25] reageerde op deze reactie.

 17. @IIS [14]: @Johnny [4]:

  Ah, ook wakker?
  Welkom, nu de rest nog.
  We gaan de goede kant op.
  Blijf positief, ook al valt het soms niet mee, want al die wakkere mensen zoals jij en ik en nog een paar hier, krijgen nog al eens te horen van de slapers dat ze negatief zijn.
  Maar het is de bittere waarheid. We worden constant beroofd, dus laten we ermee stoppen ons te laten beroven nu het nog kan.
  Als iedereen één dag thuisblijft, gewoon lekker thuis, ligt alles plat.
  En ondertussen laten dik 16.000.000 mensen zich koeieneren en beroven tegenover een politiestaat die dik in de minderheid in aantal is.
  Hoe is het in godsnaam mogelijk.
  Kom op, sta op, zet stil die motor. Het is verdomme JOUW leven, en van niemand anders.

  Vrede.

 18. @Merrekie [20]:

  Ik heb mijn ouders nooit een wettelije volmacht daarvoor verstrekt. Daarnaast was ik ook niet op een leeftijd dat ik met mijn volle verstand zelf kon beslissen.

  Luister, het is heel simpel. Als je niet voldoende middelen hebt ben je fukcd, maar als je op een bepaald moment in betere omstandigheden terecht komt maak dan dat je wegkomt op een manier dat wel weg bent maar ook weer niet. Verder zeg ik niets!!

  Merrekie [45] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.