Terwijl er in het Amerikaanse Congresss nog vraagpunten waren, heeft Obama en zijn club de grootste wapenleverantie ooit er doorgedreven. En wel toen het Congress met verlof ging voor de novemberverkiezingen.

Er werd toen voor $60 miljard een complete luchtmacht geleverd aan Saoudi Arabië.

Zie meer in:

Critics Slam Obama Administration for ‘Hiding’ Massive Saudi Arms Deal; Largest Arms Deal In U.S. History Pushed While Congress In Recess”.

3 REACTIES

 1. Op zich heb ik niets tegen wapenhandel, het is alleen wel een beetje cynisch dat een Nobelprijs winnaar de grootste wapendeals aan het afsluiten is. Aan een land dat de mensenrechten niet echt hoog in het vaandel heeft staan.

  Daarnaast is het natuurlijk sowieso fout dat de politiek zich met deze handel bezig houdt, wat de rol van een president, dan wel van een congres, daarin hoort te zijn is me een raadsel.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Ratio [1]:

  “….wat de rol van een president, dan wel van een congres, daarin hoort te zijn is me een raadsel.”…..

  Inderdaad, maar het is nu de werkelijkheid dat er bijna geen wapenhandel mogelijk is buiten “roverheden” om!
  Alle fabrieken worden overal zwaar gecontroleerd en moeten voor elke leverantie vergunning krijgen.

 3. Precies, de hele “legale” wapenhandel is in 100% controle van de overheden. Feitelijk kun je stellen dat de (neven)activiteit van overheden wapenhandel is.

  Te bizar voor woorden natuurlijk. Een verworven monopolie op de handel in goederen (wapens in dit geval), opgeworpen door eigen verzonnen regels. Gefinancierd door de burgers (!!)

  In vergelijk:
  Bij deze verbied ik iedereen een brood te produceren.

  Ik bepaald wie er vanaf nu brood gaat produceren, en onder welke voorwaarden. Ook bepaal ik aan wie, en tegen welke voorwaarden er brood verkocht gaat worden.
  Wel moet een ieder van u mij geld geven (onder dwang van geweld) zodat ik de middelen heb om de productie te financieren
  en mijn regels kan handhaven.

  uhhhuuhh..

Comments are closed.