Mijn overgrootvader Jelle Dam was een socialist van het eerste uur en had later een leidende rol in de opkomende socialistische beweging, maar zou zich nu schamen voor de PvdA in Groningen.

Wat wil het geval, de Partij van de arbeid was voorstander van de ondergrondse opslag van CO2 in het Westerkwartier. Dat was tegen de wens van veel mensen die hier wonen, maar daar hadden ze geen boodschap aan. Dat alle risico en nadelen van het feit dat wij hier in het Westerkwartier een dumpplaats van alle vuil uit Benelux zouden worden, hadden ze geen problemen mee. Alles werd ondergeschikt gemaakt aan het feit dat het Noorden cq de Eemshaven een energieregio moest worden.

Terwijl het nog niet duidelijk is hoe men de CO2 op moet vangen en of het financieel wel rendabel zou zijn, en dat er veel subsidie naar toe zal moeten gaan en onbekend is welke risico’s er zijn.

Dat men nu tot herziene inzichten komt is een goede zaak, maar de redenen waarom ze dit herzien is aller-belachelijkst; Er komt te weinig geld voor klimaat en milieu. Daarbij geven ze duidelijk aan dat ze niet voor de mensen opkomen maar voor hun hobby en subsidie binnen halen voor milieu om leuke dingen mee te doen.

Het is te wensen dat de inwoners straks bij het gaan stemmen voor Provinciale Staten hun geloof en principes ondergeschikt maken aan het gebruiken van hun gezond verstand en kiezen voor de belangen van ieder mens.

Ingezonden door Reiny

4 REACTIES

  1. “……..hun geloof en principes ondergeschikt maken aan het gebruiken van hun gezond verstand…….”

    Bedoel je dat “geloof en principes” in strijd zijn met “gezond verstand”?

    Dan zou ik dat geloof en principes nog maar eens goed onderzoeken!!

  2. Geloof en principes worden vaak te exstreem en dan krijg je een tunnelvisie en ziet de werkelijheid in je eigen ogen er anders uit dan wanneer je het relativeert en nadenkt over wat het beste voor iedereen is.
    Geloof en principes zijn een basis van Egoisme en heeft in dit geval negatieve gevolgen. Wij willen geen dumpplaats van rotzooi uit heel europa worden.

  3. Kort, duidelijk en goed verhaal !! De PvdAllochtonen verloochenen hun afkomst ! De arbeider is de laatste drek voor hen !

Comments are closed.