Politie,

Een geweldig overheidsorgaan dat ons beschermt tegen afpersers, criminelen en al dat andere tuig wat op ons geld en leven uit is. Zijzelf horen hier natuurlijk niet bij, net als hun baasjes.

U neemt nu eenmaal een dienst van deze mensen af, of u het nu wilt of niet, u betaalt hier voor. Iets waar een normaal burger de politie voor zou bellen, is de inkomsten van de politie, hoe krom wil je het hebben….

Maar het kan nog krommer.

In Eindhoven, en zo ook in vele andere delen van Nederland, hebben mensen gewoon geen zin meer om gebruik te maken van de dienst Politie.

Aangiftes worden gewoon geweigerd of niet behandeld, mensen horen nooit iets terug, dader spoorloos dus laat maar hangen. U kent inmiddels de bekende politie perikelen wel .

Zoals hier en hier en hier.

Het volk werkt zich blauw voor blauw op straat, maar vooralsnog blijkt het enige blauwe op straat een lege envelop te zijn van de belastingdienst, die graag graait naar uw centen, waar ik persoonlijk ook aangiften van wil doen, als deze ooit behandeld zal worden.

Toch is het een wonder dat er nog criminaliteit bestaat wanneer er  1 agent is op 400 mensen zoals in 1999. Het lijkt mij dat tenzij poepluiers verboden worden en alle oudjes Benidorm Basterds in het kwadraat zijn, criminaliteitbestrijding een koud kunstje is.

Vooral als je de geregistreerde criminaliteit (pdf, tip, lees pagina 79-100) bekijkt moet dit met zo’n aantal agenten toch makkelijk te doen zijn. Maar wat wil je ook, als het overgrote deel langs de weg  struikrovertje speelt voor de belastingdienst. Wederom een activiteit waar burgers voor gestraft zouden worden, maar de politie mag dat van uw baasje.

Ook kunnen we zien dat, hoewel de cijfers lijken te dalen mensen zich toch onveilig voelen, en de lijn is stijgend. Eigenlijk is dat ook niet raar wanneer de politie zo inadequaat te werk gaat en vervolgens ook nog eens aangiftes gaat weigeren, zoals in Eindhoven. Hier weigert de politie ronduit om aangiftes aan te nemen in de wijk Eckart, omdat ze de veiligheid niet kunnen garanderen. Iets waar de PVV nu weer een politiek spelletje van maakt, een beetje mosterd na de maaltijd al zeg ik het zelf.

Dus waar betaalt u nu eigenlijk voor?

Eigenlijk betaalt u het salaris van mensen die liever op hun luie krent zitten en fietsers en brommers lastig vallen en automobilisten op de bon slingeren. Maar of u werkelijk betaalt voor veiligheid betwijfel ik, zeker wanneer burgemeesters voortaan adviseren het gewoon lekker zelf te doen, en gratie verleent de dader tot stront te slaan.

Dat “ lekker zelf doen” spreekt mij wel aan, want vaak is het inderdaad zo, dat als je wilt dat er iets goed gebeurt je er zelf aan moet gaan staan.

Daarom hebben we politie in de vrije markt nodig, en niet meer onder het machts/geweldmonopoly van de staat, en geef ons dan ook a.u.b. de middelen zodat we onszelf en elkander kunnen verdedigen.

Helaas hebben we de wapens niet om voor onze eigen veiligheid te zorgen, maar ik ben er van overtuigd dat het beter kan, en daarom wil ik  toch iedereen vragen een wapen te pakken.

Immers is de pen machtiger dan het zwaard, en stuur het op naar HocVoluerunt(at)hotmail.com ( “ (at)” is @ maar schrijf het zo vanwege spambots)

Wanneer onze veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden door rovende ambtenaren, wat moet er dan nog gebeuren voor mensen inzien dat het zo niet meer werkt?

Hieronder leest u een van de mensen die wel de pen ter hand nam en schreef:

Twee jaar geleden zijn we zo stom geweest de deur van onze garage af te sluiten en prompt waren er wat spullen ontvreemd.
Niks geen kostbare zaken, zoiets wordt eufemistisch kleine criminaliteit genoemd.
Toch besloten om, voor de statistieken, aangifte te doen.
Dat bleek in mijn eigen woonplaats nog niet zo eenvoudig want de beschikbare agentjes waren die dag en de volgende dag al volgeboekt. (Hun letterlijke woorden: ‘we zitten vol’.)
Of ik in de buurgemeente aangifte wilde gaan doen.
Ik was inmiddels al enigszins pissig en moest en zou die aangifte hebben. Dus ik werd naar de buurgemeente verwezen voor de aangifte. Daar moest eerst telefonisch een afspraak voor worden gemaakt, maar dat ging redelijk snel en ik kon de volgende dag terecht.
Eenmaal op het bureau werd ik te woord gestaan door de beslist behulpzame en overigens uiterst charmante administratief medewerkster Petra.
Het duurde wel enige tijd voordat het aangifteprogramma kon worden opgestart maar toen konden we aan de slag. Dacht ik.
Want wat bleek toen? Bij het ingeven van de NAW gegevens bleek de straat waarin ik woon volgens de politiecomputer niet te bestaan!
Dat verklaart waarom ik nooit politie zie!
Uiteindelijk heeft Petra de aangifte uitgeprint en toen maar met de hand mijn adres bijgeschreven.
Hilarisch als het niet om te janken was

(Toen ik de vraag stelde of er ooit antwoord op is gekomen kreeg ik dit)

Enkele weken later kwam er een standaard brief, iets over prioriteiten en dat ze er verder geen actieve aandacht aan zouden besteden. Maar dat had ik ook niet verwacht.

Einde citaat

OM TE JANKEN!

12 REACTIES

 1. “Daarom hebben we politie in de vrije markt nodig, en niet meer onder het machts/geweldmonopoly van de staat, en geef ons dan ook a.u.b. de middelen zodat we onszelf en elkander kunnen verdedigen.”

  En waarom zou ik doen, wat een “politie in de vrije markt” zegt? Ik zou zeggen: probeer het uit en ga eens surveilleren en spreek mensen aan op fout gedrag. Je zult onder de schrammen en builen thuis komen. Ik ben meer voor een hervorming van de politie:

  1. Surveilleren betekent LOPEN, dat doe je met die dingen, die onder je lijf uitsteken; surveilleren met de auto is geen surveilleren.
  2. De politie houdt zichzelf aan de wet; dus alleen parkeren, waar het toegestaan is.
  3. Tegen een georganiseerde misdaad helpt een georganiseerde politie, dus een einde aan de 25 koninkrijkjes.
  4. De politievakbond speelt niet meer de feitelijke baas over de politie en de media stellen geen vragen meer aan ze., behalve uitsluitend over mogelijke salarisaanpassingen.
  5. De dame, die in het politieblaadje meldde, dat je met je vingers in je neus je pensioen haalt met 4 · 9 = 32 uur (nee ik geloof niet, dat mensen, die vier keer negen uur werken ook daadwerkelijk die negen uur maken) ontslaan, inclusief andere exemplaren van dit soort.
  6. Geen lulletjes rozenwater meer, maar carabinieri-achtige politie.

  “Het duurde wel enige tijd voordat het aangifteprogramma kon worden opgestart maar toen konden we aan de slag. Dacht ik.
  Want wat bleek toen?”

  Toen zei het programma: “U typt met meer dan twee vingers. STOP! Probeer niet beter te zijn dan uw collega’s.” Iets soortgelijks heb ik eens meegemaakt in 2007. Ik moest getuigen; snel typen kon dat jong al niet, maar wat erger was: hij kon zijn gedachten niet in normale zinnen formuleren. Waar ik in een middagje een stuk van 8000 woorden schrijf, werd bij deze figuur elke zin drie keer geformuleerd, half teruggenomen, weer geformuleerd enzovoort. Ik kon me nog net inhouden om niet het toetsenbord te vragen en zelf te typen.

  “Enkele weken later kwam er een standaard brief, iets over prioriteiten en dat ze er verder geen actieve aandacht aan zouden besteden”

  Iemand oppakken, die een broodje eet in de bus of zwartrijdt voor 80 cent, is natuurlijk belangrijker. Die moet met een arrestatieteam à la Antheunisstraat worden opgepakt.

  Slappe Zuigvis [3] reageerde op deze reactie.

 2. De politie in Nederland is verworden tot een incassobureau van de schatkist. Ik loop al jaren tegen het gedrag van de politie aan te trappen, maar die gasten zijn horend doof en ziende blind.

  De politie zou zich eens van haar taken dienen te houden. Toezicht waar nodig of gevraagd; mensen helpen die om hulp schreeuwen. Maar nee, dat staat niet op die prioriteitenlijstjes. Bovenaan staat namelijk de handhaving van de verkeersveiligheid want dat levert het meeste geld op voor de schatkist. Elke automobilist weet dat het levensgevaarlijk is om 4 km/u sneller te rijden dan volgens de borden, levensgevaarlijk is. Deze criminelen moeten kosten wat het kost gepakt worden.

  De echte criminelen kunnen ze niet meer pakken omdat de heren agentjes niet meer weten hoe dat te doen.

  Het motief Waakzaam en Dienstbaar was al achterhaald voordat ze er mee begonnen.

  De politie is helemaal niets meer waard in Nederland. Gezag hebben ze niet meer. Het respect wat ze zo graag zouden hebben, komt te voet en is allang te paard vertrokken.

 3. @Vilseledd [1]: ik neem aan dat Hoc Voluerunt alle taken van de politie het liefst geprivatiseerd ziet. Ik denk niet dat dit handig is en dat de politie slechts de surveillancefunctie moet privatiseren (de rechtsondersteunende en recherchekundige functie moeten blijven, hoewel de tweede ook weer makkelijker richting privé-detectives verplaatst kan worden). Het privatiseren van de surveillance kost wellicht wat meer maar de kosten leveren ook daadwerkelijk wat op.

 4. Privaat kan in mijn ogen de volledig uitvoerende tak van justitie zijn. De rechtelijke macht zoals rechters niet maar dan het hooghouden van enkel wetten overeenkomstig met het non agressie principe. Dat lijkt mij een mooi begin, rechtspraak prive lijkt mij link omdat geld een rol kan spelen. Maar de uitvoering behoort prive te zijn net als bijvoorbeeld een virus scanner op je computer te koop is.dit maakt het goedkoper, minder overhead, en efficienter omdat ze direct verantwoordelijk afleggen aan de consument.rechters echter worden niet betaald door belasting maar verliezende partij of zijn verzekering of hoe de markt dit ook kan invullen, en dat geeft altijd betere resultaten dan verplichte eenheidsworst

 5. Aangifte gedaan wegens doodsbedreiging, rechercheur oeps
  de heren hebben contact met de P2 loge in Italie en de maffia!!! Als ik u was zou ik voorlopig even onderduiken
  mijnheer ? afijn goed advies is duur(ik dacht voor ca 2 maanden)krijg na 2 jaar te horen dat de aangifte is geseponeerd ? inmiddels verblijf ik in een buurland waar
  nog de POLITIE de baas is, één ding ik kom nooit meer terug, en betaal via mijn bedrijf de belasting met plezier.
  Voor bewijs jhonnynijhoff@gmail.com

  Jhon

 6. Roofovervallen staan nu op de voorpagina’s. Maar wat denk je als potentiele rover: pakkans 20 % en de kans om dan ook nog veroordeeld te worden is nog lager. Tel uit je winst.

 7. Ik las een poosje geleden een wervingsadvertentie voor de ‘politie’,
  ( zónder ‘k’ op het eind……)

  Toelatingseisen:

  – Middelbare opleiding, of enkele jaren daarvan,
  – Nederlandse nationaliteit of de bereidheid deze aan te nemen,
  – Nederlandse taal machtig of de bereidheid deze te leren.

  Got the picture? Tis om te janken….

  Vrede.

  Sybrand [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Zé [9]: Ik voldoe aan de eisen, maar denk je dat ik wordt aangenomen? Ik kan namelijk ook nadenken, heb schoenmaat 45, ben drietalig en weet iets van marketing… Oh, ik heb nog nooit een schiet pistool of wapenstok vastgehouden, ben allergisch voor autoriteiten, en vind de Cock een leuke politieserie. Flikken dan weer niet.

Comments are closed.