“Und bist du nicht williig, so brauch ich Gewalt!”. Deze woorden van Johann Wolfgang von Goethe in de “Erlkönig” worden door politici dagelijks gebruikt. En dat zelfs buiten alle contacten en afspraken om. Zo is de vraag niet meer OF u aan Ierland moet betalen, maar WANNEER.
Ierland, net als Griekenland, Portugal en Spanje (en Italië?) zit met zware financieringsproblemen en zoekt hulp bij politieke collega’s in andere landen.

Daarbij moet zwaar de show opgevoerd worden om de belastingbetaler koest te houden. Er worden in deze procedures, afspraken, contracten en pacten die in marmer gebeiteld waren, geschonden.

Het gaat nu in eerste instantie weer om 80 miljard euro!. Een koopje na de 110 miljard aan Griekenland!

EN NU, maandag 15 november, blijkt dat het Griekse tekort veel groter is dan eerst voorgespiegeld. Dus zal de beloofde verbetering van de Griekse tekorten beslist niet gehaald worden.
U bent natuurlijk niet bewust bedrogen. Dit is een gewone “vergissing” of is door verborgen duivelse krachten zo maar ontstaan. Zeker is dat de politici er niets aan konden doen!!!

Ondertussen hebben de drie topbazen in de EU (Duitsland, Frankrijk, Engeland)  al met elkaar besproken wat er moet gebeuren. De anderen zullen dat wel slikken.

Eigenlijk is het vermakelijk te zien hoe de politici weer om de hete brei heen draaien om formuleringen te vinden om hun daden zo te verklaren dat zij niets aan de ellende konden doen, maar dat ze wel de redders in de nood zijn.  Alles voor uw bestwil. Als u maar betaalt!

Blijft de vraag: Hoe kan Nederland bevrijd worden van de EU?
Uiteraard moet die oplossing IN Nederland gezocht worden!

14 REACTIES

 1. Zakelijk gezien zou het verstandig en heel slim zijn als NL nu het zinkende schip verlaat, maar aangezien NL zo loyaal is als een hitsige reu die achter een loopse teef aanloopt en kijk naar het dwangmatig gedrag van de overheid en regeringen om altijd maar weer ons geld in de zogenaamde zwakkeren te steken, criminelen zijn de zwakkeren in de wereld, en men daar zelfs het eigen volk met blote kont voor op straat dondert, denk ik dat NL, helaas, als laatste het zinkende schip gaat verlaten. De EU is ten Dodo opgeschreven, maar NL is stronteigenwijs en laat zich aan het handje leiden door de grote broeders…Ik gok dat Duitsland als eerste land uit de EU stapt, Duitsers zullen hun kansen berekenen en eieren voor hun geld kiezen, de D-mark zit ze nog te diep in het hart.

  NL’ers hebben gewoon geen ballen, wel bollen, die mogen we latuurrr opkauwen, net als vroeger, gezellug!!

 2. Volgens mij zijn bestuurders blind en doof want ieder weldenkend mens had nooit geld gegeven aan dat land. Er is een probleem , als ze het niet doen hadden de banken een groot verlies gehad.
  Daar draait alles om.
  Banken hebben ook al een probleem sinds ze het goud niet meer als uitgangpunt nemen. Nu hebben ze papiergeld gemaakt met als onderpand het kapitaal van de burgers, het onroerend goed. En als dat niet afgelost wordt hebben ze een probleempje maar als de rente niet betaald wordt is dat geen verlies, maar hebben ze minder kas inkomsten dan waar ze op gerekend hadden.

  Twan [5] reageerde op deze reactie.

 3. Dit was ook weer een kwestie van tijd natuurlijk.

  Ondergang here we come!

  en wij kunnen alleen hulpeloos en met lede ogen aanzien hoe het kwaad geschiet..Als Nederland percentueel zo “gul” gaat zijn, gaat er nog maals 3,5 miljard down the drain.. wat de totaal kosten portje brengt op 8,5 miljard.
  ofwel 8 500 000 000

  De oplossing van Merkel al gehoord?
  Kom, we laten de private beleggers meebetalen (!!)

  Laten we afwachten welke excuses van de roverheid maar weer afwachten, en ze volledig afbranden..Bij voorkeur Media..

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Doompie [3]:

  Om een miljard uit het niets in begrijpelijker perspectief te zien doe ik altijd dit: 1 miljard is 1000 mensen een miljoen euro afpakken, 10 miljard is 10.000 mensen een miljoen euro afpakken, 100 miljard is 100.000 mensen een miljoen euro afhandig maken. Je kan natuurlijk ook zeggen dat je met 100 miljard 100.000 mensen miljonair had kunnen maken of anders gezegd: elke burger in een gemiddeld grote stad had kunnen beschikken over een miljoen euro…Ik zie het zo dat iedere keer als er 100 miljard uit het niets wordt gecreëerd je feitelijk een gemiddeld grote stad in het moeras ziet verdwijnen.
  100 miljard is ook 10 miljoen mensen opzadelen met een schuld van 10.000 euro of 100 miljoen/100.000.000 mensen met een schuld van 1000 euro opzadelen, kijk en dan valt het allemaal reuze mee.. 🙁 …Solidariteitspremie voor 100 miljoen werkenden en je hebt het probleem opgelost.
  (Correct Me If I’m Wrong)
  Peter de Jong [13] reageerde op deze reactie.

 5. @reiny [2]:

  1.Bestuurders die blind en doof zijn ???
  Bestuurders van banken krijgen miljoenen bonussen. Een bedrijf geeft een bonus als een werknemer de DOELSTELLING van het bank-bedrijf gehaald heeft.

  Dat is in ieder bedrijf, het bedrijf stelt doelen en de werknemers die dat doel halen worden extra beloond.

  Dus het is het DOEL van banken om enorme slechte leningen uit te zetten.

  2. Bestuurders die doof zijn ? Bestuurders komen aan de macht omdat gebleken is dat ze luisteren, maar als u nog denkt dat ze opdrachten krijgen van burgers ben u een beetje d*m.
  Bestuurders worden in bijv. America bij The International Visitor Leadership Program , via http://zaplog.nl/zaplog/article/waar_kwam_balkenende_ineens_vandaan_the_international_visitor_leadership_pr

  Leiders zij poppetjes die geïnstrueerd worden op Bilderberg bijeenkomsten e.d.

  Daarom moest de Euro er komen. Als landen de eigen munt hadden gehouden was een domino effect zeer moeilijk geweest. Nu met 1 munt worden de Euro landen verplicht meegetrokken met schulden landen.

  Uitsluitend zo maak je een economie kapot.

  In the US hebben werknemers in diverse sectoren al een pay-cut van 40% geaccepteerd !

  Leve de kapitalistische bestuurders in dienst van de banken !
  ZoeteKoek [6] reageerde op deze reactie.
  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Twan [5]:

  De EU heeft de USA onderschat, de simpele zielen dachten dat de Amerikanski gewoon lijdzaam zouden toezien hoe de EU(ro) groeit. Had men werkelijk gedacht dat het zo simpel zou zijn?

  De EU is een concurrent en concurrentie is en blijft ongewenst, ook voor de Amerikanen.

  Wil de EU een puriteins schoothondje zijn of gaat ze voor onafhankelijkheid?
  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 7. De onderhandelingen tussen het Europees Parlement en de EU-lidstaten liepen vannacht vast. Dat kwam vooral door de opstelling van Nederland en Groot-Brittannië. Die willen het Europees Parlement niet meer invloed geven in de discussie over de begrotingen van de Europese Unie.

  Ook konden de EU-lidstaten en het parlement het niet eens worden over de manier waarop de Unie in de toekomst inkomsten moet genereren. Het parlement wil onder meer Europese belastingen op bijvoorbeeld vliegverkeer of energie in het leven roepen. Verscheidene lidstaten waaronder Nederland en Groot-Brittannië zijn daar tegen. (NOS)

  ….Het parlement wil onder meer Europese belastingen op bijvoorbeeld vliegverkeer of energie in het leven roepen!!!!

  Het is tijd om te vertrekken, het is tijd om onmiddellijk de EU te verlaten en het is tijd om weer het heft in eigen handen te nemen, het is tijd om van NL weer NL te maken en terug te gaan naar de florijn.

 8. @IIS [7]:

  Wil de EU een puriteins schoothondje zijn of gaat ze voor onafhankelijkheid?

  Je spreekt erover alsof de EU een persoon is met eigenschappen als volgzaamheid en trots een beetje zoals god. Het lijkt er ook op of je nogal in die Ajax Feijnoord meme bent getrokken (VS vs EU).
  In de EU zitten gewoon een aantal mensen die hun controle over jouw willen vergroten en je voor meer willen uitmelken.

  IIS [11] reageerde op deze reactie.

 9. @pcrs [10]:

  Je hoeft het niet met deze (EU) slaaf eens te zijn, maar je reactie kan ik niet helemaal plaatsen. Voor mij is de EU geen persoon, maar eerder de verpersoonlijking van een duivelse grootmacht die onder leiding van een nog grotere duivelse macht staat, Amerika.

  Heb je liever dat we de EU pamperen en koesteren en dat we de EU zien als een onschuldig clubje heren en dames met daartussen een paar rotte appels? be my guest and pay the bill…

  Ik ben duidelijk geen voorstander van de EU, ben het nooit geweest en zal het, zolang er geen wonder gebeurt, ook nooit worden. Het geld, dus ook mijn geld, wat die kant op gaat zit niet meer in mijn portemonnee, moet ik daarom juichen en blij zijn? Ja, ik hoor het de schaapjes al zeggen: “..we krijgen er natuurlijk ook heel wat voor terug”, maar mijn voordeel is niet hun voordeel en hun voordeel is mijn nadeel, alles wat als ratten aan mijn geld knaagt dat mag je van mij elimineren, hoog en droog in de boom te hangen. Mijn leven, mijn huis en mijn geld, zijn me te dierbaar, het zal wel dat kleine beetje joodse bloed zijn wat in mijn aderen stroomt dat maakt dat ik nogal gevoelig en stront eigenwijs reageer en al helemaal als weer blijkt dat en onzichtbare duivelse klauw jaagt op ons geld en daarmee dus ook op dat van mij…Wat de EU voor zogenaamde goeds doet zal me worst zijn, ik kijk alleen maar dat wat goed is voor mij, de rest kan me gestolen worden. Ik zie in de EU absoluut geen enkele toegevoegde waarde.

  Net zo goed ben ik geen voorstander van de grootste bedriegers, de verneukeratieve USA. En daarmee bedoel ik het nest elitaire addergebroed wat daar ergens huist en ons wereldwijd loopt te verneuken.

  Ook ben ik geen voorstander van religieuzen en ander geïndoctrineerd volk, ben geen voorstander van onderdrukkers, tirannen, leugenaars, oplichters, kontlikkers, huichelaars, bemoeiallen, enz,… en kort gezegd ik houd niet van autoriteiten die menen de goddelijke macht en wijsheid te bezitten en over ons te mogen heersen, ons te moeten afpersen, voor ons te moeten beslissen, ons te moeten controleren of voor ons allen te moeten denken.

  De EU zie ik meer als een hele slechte grap een nachtmerrie die alleen maar, iedere keer als we onze ogen sluiten, erger wordt. Ik zie ze in ieder geval niet als het begin van iets prettigs, iets verfrissende vernieuwing.

  Barosso tikt NL op de vingers en ik mag hopen dat dit vaker en vaker en steeds vaker gebeurd, net zolang totdat we eruit liggen en we ons land weer terugkrijgen. Ik weet het is misschien een utopische gedachte, maar hoop doet leven, nietwaar.
  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.