Opmerkelijk veel al dan  niet  gesubsidieerde bijeenkomsten hebben één ding gemeen:

men komt er om te zien en  om gezien te worden.

Jaren geleden heb ik gelezen dat men bij de Scala  te Milaan  pauzeabonnementen kan aanschaffen:  ideale instrumenten voor beginnende politici  wier  doel het is zich zo snel mogelijk  te ontwikkelen in de richting van een    persoon  die bij alles vooraanstaat: men wordt  dan vanzelf een  vooraanstaand persoon.

Men hoeft de muziek zelf niet uit te zitten maar kan voor het moment dat de bar opent, zich reeds positioneren op een punt waar maximale aandacht gewaarborgd is.

In Nederland   zijn behalve  televisieverschijningen en  de interruptiemicrofoon in de tweede kamer  bij uitstek geschikt

de pauzes van het Concertgebouw te Amsterdam en andere gebouwen waar  aanwezigheid blijk geeft van  cultuur, begaafdheid en eruditie.

Maar ook  periodieke  herdenkingsbijeenkomsten zoals die voor de februaristaking in Amsterdam, vormen fora  waar men zonder veel risico kan werken aan  het verhogen van aanzien en populariteit.

Iedereen zal uit eigen ervaring  de hierboven genoemde voorbeelden kunnen aanvullen met  zijn persoonlijke ervaringen.

Zij  die    nergens hun mond kunnen houden als   de massa   toegesproken moet worden,  beschikkend uiteraard over  een natuurlijk ingebouwd  voordeel.

Hugo van Reijen

2 REACTIES

  1. en vergeet niet de grote sportevementen. Rond de verkiezen heb je je blikje bier of andere consumptie naar keuze nog niet open om lekker voetbal of een andere sport naar keuze te gaan kijken, of er duikt weer een politicus in het water om de nieuwjaasduik te doen, of rijdt er een politus in een snelle bolide rond of duiken er politici op bij de plaastelijke kantkloskampioenschappen. Wat dan ook om te laten zien dat ze onder de mensen staan. Ja, dan wel ..

    hugovanreijen [2] reageerde op deze reactie.

  2. @ziggy [1]:
    Dan wel en natuurlijk ook in de verkiezingstijd voor het vergaren van stemmen.
    Hugo van Reijen

Comments are closed.