Ik ging meteen en kreeg later spijt: spijt dat ik niet eerder vertrokken was en mijn vertrek had laten vertragen door wat Milton Friedman zo treffend noemt “De tyrannie van de status quo.”Het emigratieadvies dat Koningin Juliana in 1950 gaf in haar troonrede, werd in de volgende jaren niet herhaald. Het werd in 1950 gegeven, omdat het in Nederland met tien miljoen inwoners te vol was geworden.

Dat was de tijd dat de Katholieke kerk door middel van een demografisch proces haar marktaandeel tot boven de 50 procent hoopte te tillen. Deze wens is, zoals het goede concurrenten betaamt, door de Islam overgenomen, al zal tegen de tijd dat deze wens bewaarheid wordt , zeer waarschijnlijk ook van deze groep het grootste deel haar geloof in het bestaan van een opperwezen verloren hebben.

Ayslanten, chronisch zieken met een laag inkomen en minimumlijders uitgezonderd , valt eigenlijk niemand aan te raden zijn verblijf in het Koninkrijk voort te zetten.

Om een land lief te hebben, heeft men immers eerst een liefelijk land nodig en voor velen onder ons is het niet mogelijk een slavenbestaan met deze leus te combineren. De weiden schijnen niet alleen elders groener, maar zijn dat ook.

Tal van landen faciliteren de vestiging van immigranten en de frictionele kosten verbonden aan een emigratie zijn vaak binnen een of twee jaar al terugverdiend. Australië, Nieuw Zeeland, de Filippijnen, Indonesië, Vanuatu en tal van andere landen hebben hun poorten wijd open staan.

Iemand die boven de 34 jaar oud is kan zich na de ingediende aanvraag binnen vijf dagen in de Filippijnen voor alijd vestigen en krijgt permanente belastingvrijdom over al zijn buitenlandse inkomsten.

En niet voor niets hebben 30.000 buitenlanders zich reeds gevestigd op het eiland Bali, waar de infrastructuur grote verbeteringen heeft ondergaan.

Hugo van Reijen

13 REACTIES

 1. “Australie, Nieuw Zeeland, de Filippijnen, Indonesie, Vanuatu…” Lekker rijtje landen. Leuk voor een vakantie maar om er nou meteen te blijven? Overigens ben je (bij mijn weten) na je 45e al niet meer welkom in Oz.

  In welk buitenland heb je je uiteindelijk gevestigd?

  hugo van reijen [9] reageerde op deze reactie.

 2. Ik heb zitten denken over “New Hampshire” de huizen zijn er spot goedkoop en geen inkomstenbelasting en geen BTW.
  welke kleine belastingen voor ondernemers maar dat is maat 9% of zoiets.
  Minimaal dus.

  Helaas zijn de greencards zo zeldzaam, wil mijn vrouw niet weg, en kan ik hier geen beginners kapitaal opbouwen om weg te gaan en daarbij de dollar slecht.

  Anders stuurde ik vandaag nog een mail naar de mensen van deze site
  http://freestateproject.org//
  Of er iemand een ICT onderneming heeft die voor mij kan vouchen als ik voor hun werk.
  Ik verlang er naar dit belasting en slaven gat z.s.m. te verlaten.

  Moeilijke is hier een kapitaal op te bouwen die je in staat stelt om te kunnen verhuizen…. omdat je hier met zelfs een modaal salaris, zonder koopwoning, met vrouw en kinderen geen cent overhoudt.

  Maargoed, mocht ik de loterij winnen dit jaar met een heel lot… dan is het morgen naar de states, china of elders.
  Maar europa is voor mij afgeschreven

  spnr9 [3] reageerde op deze reactie.
  Alex [6] reageerde op deze reactie.
  Bud [11] reageerde op deze reactie.

 3. Enige tijd geleden vertrokken naar de UAE. Dat bevalt uitstekend na het verstikkende klimaat in nederland. Inderdaad, veeeeel eerder kunnen doen.

  Hier mag ik nog ondernemen. Ben zelf verantwoordelijk voor mijn succes en falen en draag daar ook de vruchten en consequenties van zonder dat ik een leger uitvreters moet subsideren.

  Hoc Voluerunt [5] reageerde op deze reactie.

 4. @John [124]:
  Ja maar een beetje losbollig zal daar denk ik niet toegestaan zijn.
  Zoals drank en lekker sjansen met de dames.

  @spnr9 [123]:
  Ja.. maar je moet eerst geld hebben om het land binnen te komen, bouw dat hier in dit klimaat nog maar eens op .
  van de 34.000 p/j gaan er zeker 25.000 p/j naar de staat.. en da’s nog positief ingeschat.

  als het aan mij lag vertrok ik met niets dan de kleren die ik aan had om toch maar ergens een leven te kunnen bouwen behalve hier.
  Helaas moet er ook voor de kindertjes gezorgd worden, en wil de vrouw niet mee dus ja.

  Ik denk dat de dollar misschien nog wel bijtrekt… vooral nu Ron Paul de controles verricht op de FED.
  Maar Europa is in zo’n diep dal gezonken..
  Daarbij is de potentie tot grote productie volledig weg en is die in Amerika nog aanwezig.

 5. @Hoc Voluerunt [122]:

  Dit zou ik ook graag willen. New Hampshire is een van mijn mogelijke migratie bestemmingen. Er zijn daar meerdere mensen welke neigen naar vrijheid dan hier in Nederland en de staat kan indien nodig en gewenst zich scheiden van de USA.

  Ook een ander voordeel is dat je hier wel legaal kan bewapenen tegen criminelen (regering). USA is net als Nederland ook een politie staat) maar de mogelijkheden om jezelf voor te bereiden op wat komen komt is groter, en omdat het zo’n groot land is is er nog vrijheid ergens afgelegen te vinden.

  Probleem daarnarte te gaan is inderdaad een kwestie van geld en een verblijfsvergunning te bemachtigen, kreeg ik een kans om ernaartoe te verhuizen door een baan aanbod of wat anders zou ik meteen vertrekken. Mijn vrouw wil gelukkig wel verhuizen, ik heb een geleikdenkend vrouw, haar ogen zijn ook open tot wat gaande is en dat is een verademing, je sta dan immer minder alleen.

  Andere mogelijk bestemmingen die ik overweeg zijn Canada, Chile en Equador.

 6. @Schele Henk [127]:

  Ik heb familie in NZ en kom er regelmatig. Zeer vrijheidslievende bevolking. Avers tegen belastingheffing en te grote overheidsinvloed. Ook heel praktisch ingesteld (nodig vanwege de relatieve uithoek van de wereld waarin het land ligt). Geavanceerde ICT industrie.

  Echt een land voor natuurliefhebbers, je komt er allerlei landschappen (van regenwoud tot woestijn en hooggebergte met gletsjers) tegen met bijbehorende klimaten. Volop prachtige oceaanstranden en uitstekende zeilfaciliteiten. Het is er vulkanisch, dus ook veel geysers, kokende modder en heet waterbronnen (aardwarmte is een belangrijke energiebron). Veel kuurorden met warme buitenbaden. Rijke historie en interessante indigenous bevolking (de Maori’s).

  Hou je van mensen dan zit je goed in Auckland (grote tuinstad op het Noorder eiland). Zit je liever rustig dan is het Zuider eiland zeer dunbevolkt (op enkele grotere plaatsen na). Wel lagere levensstandaard dan je hier gewend bent, maar als je eenvoudig en van het land kan leven is dat geen punt. Ga er eerst eens kijken op vakantie. Je zal er geen spijt van hebben.

  PS Ga je via Australië dan kan je dat land gelijk vergelijken.
  http://pommygranate.blogspot.com/

  ===
  http://www.expat-blog.com/en/directory/oceania/new-zealand/

  http://catallaxyfiles.com/2010/05/16/is-new-zealand-a-libertarian-paradise/

  http://www.libertarianz.org.nz/

 7. @Bon Vivant [121]:
  Mijn bedrijf opereert vanuit Guernsey en daar kan nog steeds iedereen uit de Europese Unie zich stante pede vestigen.
  Hugo van Reijen

 8. Interessant artikel!
  Ik had echter nog een verzoek om nadere toelichting:

  “Iemand die boven de 34 jaar oud is kan zich na de ingediende aanvraag binnen vijf dagen in de Filippijnen voor alijd vestigen en krijgt permanente belastingvrijdom over al zijn buitenlandse inkomsten.”

  Zou je hier iets verder kunnen over uitwijden (en/of linkjes posten). Dank bij voorbaat.

  Bud [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Hoc Voluerunt [122]: New Hampshire, ooit ook een droom voor mij. Ik ben er geweest, het is er wel mooi, maar ook koud en het wegennet is er zo vervallen als in Wallonië. Je kan vast aardige plekjes vinden om te wonen, maar het is bepaald niet de goedkoopste streek in de US. Maar het is vooral de zes maand lange winter met vier maanden sneeuw.

 10. De Philippine Retirement Authority heeft een website met alle inlichtingen en een aanvraagformulier.
  Hugo van Reijen

Comments are closed.