Het wereldkampioenschap voetballen 2018 komt niet in Nederland/België! Dat gaat naar Rusland.

Nederlanders worden gespaard van het betalen van miljarden belastinggeld voor allerlei “leuke” uitgaven. Zakenlieden in de buurt van stadions hoeven geen zorg te hebben dat hun normale reclames moeten afbreken.

De minister-president Mark Rutte kan met een gerust hart terugvliegen naar Nederland. Hij heeft zijn best gedaan om de stemmen van voetbalminnaars niet te verliezen en dat schijnt hem wel goed gelukt te zijn.
Rutte kan zich nu weer aan normaal werk wijden

Ook hoeft er geen moeite meer gedaan worden aan allerlei trucs om wetten voor dat voetballen te veranderen of op zij te zetten.

De heel kleine kans van het gevaar dat het advocate Geraline Lisieur lukt om de stemming van de FIFA ongeldig te verklaren, (zoals genoemd in “Een groot gevaar dreigt Nederland“) en dat dan het WK 2018 alsnog naar Nederland/België komt, lijkt te verwaarlozen.

Jammer dat nu die anderhalf miljoen (plus-plus-plus)  die besteed zijn om dat circus naar Nederland te trekken, weggegooid geld zijn. Dit is echter een schijntje van wat het gekost zou hebben als het echt wel gelukt zou zijn!

5 REACTIES

  1. Ik hoorde vandaag op Radio 1 dat het 10 tot 20 miljoen euro heeft gekost om dit “bid” te maken. (Haalbaarheidsstudies, enz.) En maar bezuinigen…! Ik ben ook blij dat we van de rest verschoond blijven (en eigenlijk iedereen die ik gesproken heb).

  2. Met blijdschap hoorde ik zojuist dit bericht. Ondanks de file-ellende is mijn dag toch weer goed gekomen.

  3. Rusland heeft dan ook toegezegd de fifa geen strobreed in weg te zullen leggen en te zorgen voor maximale opbrengst.
    Maar met corruptie heeft dit natuurlijk niets te maken.

Comments are closed.