Zomaar een dag, donderdag 23 december 2010, zomaar een reguliere Nederlandstalige nieuwssite op internet. Een reguliere Nederlandstalige nieuwssite die zich koest houdt als er in Zweden groepsverkrachtingen plaatsvinden, als er in Frankrijk op een housefeest partygangers willekeurig worden neergestoken, als er in Turkije een aartsbisschop in het hart wordt gestoken, als er in Brussel met kalasjnikovs wordt geschoten. Zomaar een reguliere nieuwssite, zomaar een dag, zomaar een greep. Wat kan men zoal tegen komen.

Oproep voor bankrun wordt strafbaar

do 23 dec 2010, 09:22

Oproep voor ‘bankrun’ wordt strafbaar DEN HAAG – Mensen die in het openbaar een oproep doen om tegoeden van een bank te halen, kunnen daarvoor in de toekomst een straf krijgen. De ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Jan Kees de Jager (Financiën) willen zo’n oproep voor een bankrun strafbaar stellen. Ze bereiden daarvoor een wetsvoorstel voor dat begin volgend jaar voor advies wordt rondgestuurd.

Agressief geweld. Het oproepen tot een bankrun is namelijk geweldloos. Het met geweld beantwoorden van een geweldoze actie houdt agressief geweld in.

Arubaanse journalist Poentje Castro vermoord

do 23 dec 2010, 16:56

Arubaanse journalist Poentje Castro vermoord ORANJESTAD – De 47-jarige Arubaanse journalist ‘Poentje’ Castro is donderdagochtend (lokale tijd) dood aangetroffen bij zijn huis. De politie gaat uit van moord.

Agressief geweld.

Nederland betaalt anti-Wilders film

do 23 dec 2010, 09:14

Nederland betaalt ‘anti-Wilders film’ ISTANBUL – De Turkse televisie heeft onlangs een kritische reportage over de groeiende islamofobie in Nederland en de opkomst van Geert Wilders uitgezonden. De kosten van de reportage en het reisje van de Turkse journalisten naar ons land kwamen voor rekening van de Nederlandse regering.

Agressief geweld. Het zijn immers geen vrijwillige bijdragen die de Nederlandse schatkist waaruit deze Turken betaald zijn hebben gevuld.

Politie waarschuwt voor nepkrantenbezorgers

do 23 dec 2010, 11:41

Politie waarschuwt voor nepkrantenbezorgers AMSTERDAM – De politie in de regio Amsterdam waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als krantenbezorgers. Zij bellen bij mensen aan en vragen om een kerstfooi. Zo proberen zij geld op te strijken dat hun niet toekomt en misschien proberen ze zelfs iets te stelen.

Agressief geweld. Oplichting is diefstal. Diefstal is agressief geweld.

Vaders op de vuist op kraamafdeling

do 23 dec 2010, 17:44

– Twee kersverse vaders zijn in het Duitse Lüneburg met elkaar op de vuist gegaan op de kraamafdeling van het ziekenhuis.

Agressief geweld.

Opnieuw vrijspraak van genitale verminking

do 23 dec 2010, 14:53

AMSTERDAM – Het gerechtshof in Amsterdam heeft donderdag de 31-jarige Mustapha El M. vrijgesproken van het genitaal verminken van zijn 6-jarige dochtertje. Dat de geslachtsdelen van het kind ernstig zijn verminkt, staat vast, zo heeft het hof geconstateerd, evenals het feit dat het kind dat niet zelf heeft gedaan. Voor de stelling dat de vader van het kind de mutilatie op zijn geweten heeft, ontbreekt volgens het hof echter het onomstotelijk bewijs.

Agressief geweld.

Reddingsactie seksslaven Nigeria mislukt

Do 23 dec 2010, 21:43

ABUJA – Plannen om duizenden Nigeriaanse seksslaven uit handen van criminele bendes te redden in Mali, zijn mislukt. Dat heeft een Nigeriaanse topfunctionaris laten weten, meldde de BBC donderdag.

Agressief geweld.

Zoon steekt vader dood

do 23 dec 2010, 10:48

UITHOORN – Een 67-jarige man is donderdagochtend omgekomen bij een steekpartij in een woning in Uithoorn. De vermoedelijke dader is zijn 31-jarige zoon. De politie heeft hem aangehouden, zo liet een woordvoerder weten.

Agressief geweld(?)

Beschonken autodief komt niet ver

do 23 dec 2010, 14:44

HAULERWIJK – De eigenaar van een auto in Haulerwijk zal niet meer klagen dat de gemeente Ooststellingwerf kampt met een strooizouttekort. Door de gladde wegen kon een autodief zijn voertuig woensdagnacht slechts enkele meters verplaatsen.

Agressief geweld.

Honderden moorden en martelingen in Ivoorkust

do 23 dec 2010, 11:57

GENEVE/ABIDJAN – De Verenigde Naties hebben van 17 tot en met 21 december in Ivoorkust betrouwbare meldingen ontvangen over 173 moorden en negentig gevallen van marteling en mishandeling. Dat heeft een topfunctionaris van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties donderdag bekendgemaakt tijdens een vergadering van dat orgaan in de Zwitserse stad Genève.

Agressief geweld.

Meisje zwaar mishandeld door medeleerlingen

do 23 dec 2010, 17:19

BORNE – Een 16-jarige scholiere van de vmbo-school Het Gilde in Borne is donderdag op het schoolplein zwaar mishandeld door vijf meisjes van dezelfde school. De leerlingen, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, zijn aangehouden. Vier van hen worden vrijdag voorgeleid, de vijfde mocht na te zijn verhoord naar huis, zo maakte de politie donderdag bekend.

Agressief geweld.

Moeder verkracht zoon (8)

do 23 dec 2010, 15:16

BERLIJN – Een 39-jarige moeder uit Berlijn is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van haar 8-jarige zoontje.

Agressief geweld.

Ongeduldige tanker geeft kopstoot

do 23 dec 2010, 16:50

Hoofddorp – Een 30-jarige man heeft donderdagmiddag een kopstoot gekregen bij een tankstation in Hoofddorp, omdat hij niet snel genoeg aan de kant ging.

Agressief geweld.

Neergestoken om sneeuwbal

do 23 dec 2010, 11:17

HOORN – Een 34-jarige man uit Medemblik is neergestoken, nadat hij een opmerking had gemaakt tegen iemand die een sneeuwbal in zijn gezicht gooide. Tientallen getuigen keken toe, maar grepen niet in…

Agressief geweld.

Geweldsslachtoffer verstoorde openbare orde

do 23 dec 2010, 08:10

ROTTERDAM/TILBURG – Een man die volledig in elkaar werd geslagen, heeft van de gemeente Tilburg een brief gekregen waarin hij wordt gewaarschuwd niet nóg eens de openbare orde te verstoren.

Agressief geweld.

Zwaargewonde bij steekpartij

do 23 dec 2010, 14:59

Zwaargewonde bij steekpartij Assen – Bij een steekpartij in Assen is donderdagmiddag een jonge vrouw ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is waarschijnlijk neergestoken door haar 26-jarige ex-vriend.

Agressief geweld.

Wethouder wil einde terrasverwarmers

do 23 dec 2010, 15:54

UTRECHT – De Utrechtse GroenLinks-wethouder Mirjam de Rijk wil het gebruik van terrasverwarming in de horeca aanpakken. Ze onderzoekt juridische mogelijkheden voor een verbod en ze wil in gesprek met de horeca. Dat vertelde haar woordvoerder vrijdag.

Pleiten voor agressief geweld.

Moslim wil woord ham niet horen

do 23 dec 2010, 16:11

LA LÍNEA DE LA CONCEPCIÓN (SPANJE) – Een leerling van een middelbare school in La Línea de la Concepción in de provincie Cádiz in het zuiden van Spanje, heeft aangifte gedaan tegen een leraar omdat deze tijdens de les het woord ‘ham’ uitsprak.

Pleiten voor agressief geweld.

Man lost schot om sneeuwballen

do 23 dec 2010, 18:17

Amsterdam – Een man uit de Amsterdamse Rivierenbuurt heeft twee sneeuwbalgooiende kinderen bedreigd met een luchtdrukpistool. Hij zou zelfs een schot hebben gelost.

Agressief geweld.

Zalig kerstmis!

Oscar

7 REACTIES

 1. @Oscar Helaas zitten we in een “neerwaartse” geweldspiraal
  een beschaving wordt gemeten naar haar zorg voor de jongeren, ouderen en zakkeren, WIJ HEBBEN GEEN BESCHAVING !
  Mede door de graai cultuur van de hoeders van onze (krom)rechtstaat is eigenrichting de enige optie.

  Jhon

 2. Positief nieuws is helaas geen nieuws. Dit soort pessimisme-porno wel, en politiek/religieus geweld wordt het liefst doodgezwegen in de media als de daders moslim zijn (in tegenstelling tot slachtoffer).

  Wat mij ook opvalt is dat (vrijwel) alle toekomstscenario’s waarmee de politiek e.d. komt negatief zijn. Nooit is het een toekomst waarin wij allemaal ouder, gezonder, slimmer, mooier, rijker en gelukkiger zijn dan nu.

  Het algehele verval van de Nederlandse staat kan ik alleen maar toejuichen want het brengt de politiek steeds meer in diskrediet. Het is alleen jammer dat het verboden is om jezelf te verdedigen. Wanneer iemand ijsballen tegen zijn hoofd krijt, zichzelf wil verdedigen met een Kalashnikov, lijkt mij dat zelfverdediging met proportioneel geweld 😉

  En als laatste: Gelukkig/Zalig/Fijn* Kerstfeest allemaal!

 3. Misschien heeft de toename van geweld met de sneeuw te maken. Een Libanees sloeg zijn Duitse buurman de hersens in omdat de Duitser de sneeuw niet opruimde. En er zijn meer sneeuw incidenten. Ik merk het op de weg ook: een mix van frustratie en egoïsme.

 4. Ik kan de opsomming van al die gevallen helaas wel en absoluut niet begrijpen.

  Ik kan degene die mij bedreigt benaderen met radicale vechtsport en wapens. Hetgeen resulteert in pijn zij het emotioneel of lichamelijk.

  In de gelukkig zeldzame gevallen dat ik met agressie te maken kreeg ben ik oftewel weggelopen of ik heb gepraat.

  Vaak is de zelfbeheersing bij veel mensen ver zoek.

  Helaas zal het overgrote deel van deze overtreders een iq-manco hebben.

  Zo kan een nagelvijl bij de een gevaarlijker zijn dan een atoombom bij een ander.

 5. @D. G. Neree [6]: Als die zich zorgen om het volk zou maken zag het er allemaal wel anders uit.
  Als grootaandeelhoudster van Shell, schijnt ze zich net zo min zorgen te maken om de bevolking van Nigeria, waar Shell al 60 jaar het land vernacheld…….

  Zé.

Comments are closed.