Zelfs in Amerika gaan nu nog, ondanks alle overheidssteun 3 banken per week failliet. Tot nu toe dit jaar al 151.

Natuurlijk is dat “Amerika”  en niet de EU. Het getal daar heb ik niet bij de hand. Maar daar zijn wel al 2 van de 27 EU-landen van een faillissement gered door de gedwongen belastingbetalers.

Reken er echt op dat de crisis niet over is. Het ziet er echt naar uit dat er nog veel erger dingen gebeuren. Ook al proberen de politici die voor u te verbergen. TRACHT ZELF VOORBEREID TE ZIJN.

16 REACTIES

 1. Het zijn natuurlijk de kleine banken die vallen met even weinig dekking dan de grote die stukje bij beetje meer speelveld, dus macht krijgen…

  Zijn de spaarders bij deze banken nu hun geld kwijt?

  Bij voorbereid zijn zie ik de beelden van Moskou; lege schappen en uren wachten op een stuk brood voor een bon, terwijl je om de hoek van je brood wordt beroofd door minder geduldigen.

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 2. This Economy’s Winners and Losers

  Vermont Senator Sanders describes how the US is becoming a “banana republic”, including such topics as the increasing disparity between the upper and lower classes and the disappearance of the middle class, tax benefits for the upper echelons of American society, the dangers involved with the privatization of social services and the effects of the collapsing economy on all Americans. A warning against unchecked greed that should be heard by all.

  http://tv.globalresearch.ca/2010/12/economys-winners-and-losers

  Hub ik heb al een aantal malen proberen te verduidelijken hoe je deze “crisis” moet interpreteren.
  Carroll Quigley is geen nudgehead die samenzweringsfabeltjes loopt te verkondigen.
  Dit is spul dat komt uit de academische wereld en was niet bedoeld voor de ” profane populatie ” , en daarom Wikileaks….mijn hemel laat me niet lachen.

  De sleutel tot het heden ligt verborgen in het verleden , en als je weigert het verleden te onderzoeken zal je nimmer snappen waarom dingen gaan zoals ze gaan.

  Dat hele internet is een leuk ding he ?

  Teven ook een lekkere fopspeen he…they keep you sucking as long as they want , want het jou gegeven op een moment dat MEN het daar de tijd rijp voor vond.

  http://www.youtube.com/watch?v=IRkCvubUGCM

  Carroll Quigley Interview (part 1 of 5)
  ( luster ook eens naar de andere vier delen )
  http://www.youtube.com/watch?v=OxVlBVXwU5k&NR=1

  vrijeradikaal [7] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [8] reageerde op deze reactie.

 3. @loper [2]:

  “Nog tips?

  Koop nu wat je alvast kopen kunt. Als je in de supermarkt bent gooi dan zoveel mogelijk in je karretje. Bedenk hoeveel je van het betreffende product sowieso verbruikt voor de uiterste houdbaarheidsdatum en zet dat in je kar.

  Spreid je vermogen zoveel mogelijk als je uit bent om vermogensbehoud omdat je niet weet wat de tijd brengt.

  John [16] reageerde op deze reactie.

 4. Ze hebben er meer dan 8 duizend van, in de VS, banken. http://en.wikipedia.org/wiki/Banking_in_the_United_States Maar dat worden er dus wel steeds minder….. Als er in een jaar 2 procent van het aantal banken failliet gaat klopt er inderdaad iets niet.

  @jerry [1]: zijn de spaarders hun geld kwijt? Mbt het garantiestelsel meldt wikipedia: Banks are not allowed to go bankrupt in the United States. Accounts are insured up to $250,000 as of Oct 2008 per individual per bank by the Federal Deposit Insurance Corporation. Banks that are in danger of failing are either taken over by the Federal Deposit Insurance Corporation, administered temporarily and eventually sold off or merged with other banks.

  Het FDIC houdt een lijst bij van banken die op hun een beroep hebben gedaan, zijn er de afgelopen 10 jaar in totaal 340. http://www.fdic.gov/bank/individual/failed/banklist.html Er zijn waarschijnlijk ook veel banken voor zeer zachte prijzen overgenomen, die wellicht eigenlijk failliet waren. En dus niet in de vermelde 340 zitten en niet tot de 150 van dit jaar behoren.

  Ratio [6] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [10]:

  JPMorgan wordt nu al op de korrel genomen door ‘luis in de pels’ Max Keiser, die een campagne is gestart – ‘Laat JPMorgan crashen en koop 1 ounce zilver’- om de bank te doen klappen. JPMorgan heeft namelijk enorm veel short posities in goud en zilver, en als miljoenen mensen 1 ounce zilver kopen zal er volgens Keiser een kettingreactie ontstaan die JPMorgan dermate grote verliezen zal toebrengen, dat de bank er waarschijnlijk door zal instorten. (2)

  Dat ding is al een lege huls….all the onwners has left whit the many a long time ago.

  Hallo de dollar ( daalder ?) gaat….zo over naar de volgende fase.

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 6. @vrijeradikaal [11]:

  Graaf diep in het nieuws en kom van de debunkers bij de thruthers en van de thruthers bij de leugenaars die de waarheid zeggen te verkondigen. Het nieuws is geen nieuws meer of er zit wel een kern van leugen in, de leugens blijken opeens de waarheid en de waarheid is opeens niet meer te volgen, omdat de leugen weer iets anders vertelt…enz.enz.enz.

  Het hele internet is één grote plakkerige pap geworden van desinformatie. Weet men nog wat waar is of niet? Geef Bush, Blair en de hele oorlogsclub maar een lintje, ze zullen het wel hebben verdient, al was het maar omdat ze een oud omaatje in Bagdad hebben verlost uit haar lijden. Wikileaks is wel/niet dat wat het pretendeert te zijn. De maan is rond en soms ook weer niet, tenminste als je alleen gelooft wat je ziet, je weet dat de maan rond is, dan nog geloof maar wat je ziet en niet wat je weet, want wat je weet kan ook weer fout zijn.

  Het hele internet is kapot en niet meer interessant om diepgravende informatie van af te halen. De hersenloze massa moet terug in het hok en vertrouwen op de MSM. Klaar, zand erover en verder niet meer nadenken. De heren en dames van links en rechts en heel het establishment, de elite, NWO, de bingoclub van Anita, van noord naar zuid, van west naar oost, iedereen met papieren, ze zullen het allemaal wel beter weten. Uiteindelijk worden er een groot aantal heel vet voor betaald, door ons, en dan zal het wel goed zijn. Oogjes dicht, snaveltjes toe en nu maar knus naar jullie warme bedjes, welterusten.

  Waar kijken we volgend jaar naar, ik doe alvast een voorspelling: Dancing with the slaves, singen with the slaves, slaaf bijt hond, NOSlaaf journaal, boer zoekt slavin, De slaaf draait door, EO op zoek naar gods beste slaaf.
  IIS [14] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [12]:

  …singen = singing…En je moet maar zo denken: als de banken op slot gaan kunnen we altijd nog met ons bedelstafje zingen “..in naam van Oranje doe open de poort”

 8. @vrijeradikaal [3]:
  Dit is spul dat komt uit de academische wereld en was niet bedoeld voor de ” profane populatie

  T’komt uit de academische wereld kerel, dus denk er vooral niet zelf over na, het nadenken is al voor u gedaan door bevoegde personen met de juiste achtergrond en een academische opleiding!

  Het bekakte accent moet je er maar even bij denken…

  T’is trouwens geen inhoudelijk commentaar alleen maar de manier waarop het gezegd wordt die mij onsympathiek overkomt.

 9. @Nico de Geit [4]:

  Als je nu nog in moet gaan slaan, ben je in feite al te laat.
  Sla je voorraden op op datum (First in, first out).
  Ik kijk alleen naar het jaar waarop het niet meer goed is, en zet dat bij elkaar.
  Bedenk hoe afhankelijk je bent van gas, water en licht.
  Kun je koken en verwarmen zonder gas of elektriciteit?
  En licht?
  Als je een dieselauto hebt, sla zoveel mogelijk diesel in.
  Diesel kun je langer en eenvoudiger bewaren dan benzine.

Comments are closed.