Gedurende duizenden jaren gold als de grootste gotspe de man die zijn ouders had vermoord en vervolgens bij de rechter om genade vroeg omdat hij wees was.

Sinds enige jaren is het de Nederlandse staat gelukt om deze gotspe ruim te overtreffen met  de automatische jaarlijkse aanpassing van de benzineaccijns aan de inflatie.

De staat is de enige aanjager van inflatie doordat deze jaarlijks naar hartelust voor tientallen miljarden aan ongedekte PLEURO’s drukt en dan gaat de staat zichzelf compenseren voor de inflatie die de staat zelf heeft veroorzaakt.

Hoe bruin kun je ze bakken vraag ik mij af maar nog bruiner is het feit dat wij allemaal iedere keer weer braaf op dezelfde politieke uitzuigers en oplichters blijven stemmen in plaats van ze met pek & veren het land uit de meppen.

8 REACTIES

 1. Bij ons in de wijk hebben we nog een kippenboer zitten (zwart)
  Stel voor dat jij voor de pek zorgt.

  Ik snap er ook al jaren geen hout meer van waarom de opstand uitblijft, waarschijnlijk omdat heel nederland gedrogeerd achter de Tv hangt, levenloos naar de meest stompzinnige intellectuele diaree zit te turen

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hoc Voluerunt [1]:

  “……Ik snap er ook al jaren geen hout meer van waarom de opstand uitblijft,…..”

  Snappen is misschien niet zo moeilijk, wat er tegen te doen en dat goed uitvoeren, is echter een enorme klus.

  De oorzaak is:
  –te veel mensen zijn te apathisch, indolent geworden om actie te voeren.
  –te weinig mensen respecteren de )natuur)-rechten van anderen. (discussie altruïsme-egoïsme wordt niet begrepen)

  De moeilijke oplossing:
  –aan meer mensen overbrengen dat zij echt wel recht hebben op hun eigen leven.
  Vrijspreker is daar mee bezig, maar moet meer artikelen die doordringen en begrepen worden.
  –Beginnen met kleine acties, en aantonen dat successen WEL mogelijk zijn.

  Ook daar slagen we niet voldoende in. Het aantal Vrijspreker bezoekers blijft wel stijgen, maar zou sneller moeten.
  En acties worden nog niet voldoende doorgeduwd. Zie bvb de PETITIE voor een onderzoek naar de Nederlandse goudvoorraad. http://openheidovergoudvoorraad.petities.nl/

  Deze heeft tot nu toe 609 medestanders gevonden. Dit zou veel meer moeten zijn om succes te verwachten. Maar hoeveel lezers trekken daar aan en verzamelen meer handtekeningen?

 3. Mooi, kort en krachtig. Dit is precies de reden dat ik nooit stem.

 4. Het is frustrerend om te zien wat er aan het gebeuren is in onze maatschappij en om te beseffen, dat de meeste mensen er geen benul van hebben. De visie van het gaat nu goed, alleen zicht hebbend op hun carriere, hun huis en hun direkte relaties.

  Teveel mensen leven nog met de fantasie dat het goed gaat in hun leven, niet wetende dat door maar een kleine wending hun leven in een neerwaartse spiraal kan vallen welke net zo snel inzakt als de twin towers.

 5. 97% van de nederlanders vindt het goed dat er voor hen gedacht wordt, in plaats van dat ze zelf moeten denken.
  Daar ligt het probleem. Als ik morgen maar weer geld heb is het goed. Overmorgen is niet interessant, is het algemene gedachtengoed.
  Wie een klein beetje verstand heeft, zou zich in ieder geval anders gedragen dan lui achter de TV hangen

 6. Even zo maar tussendoor:
  Ik ga werken bij het Rijk, ik denk verder…..

  Goed en zeer juist artikel, korter en krachtiger is welhaast niet mogelijk. Behalve de “slogan” van het Rijk dan.

 7. Hub en Hoc, jullie snappen niet waarom de mensen niet in opstand komen? Ik wel. Als ik concreet een oproep toe tot protestmanifestaties, referenda (EU), belastingsstakingen enz. en ik vermeld zelfs mijn adres waar medestanders zich kunnen melden, zodat we met elkaar iets kunnen bewerkstelligen, dan blijft het oorverdovend stil. Ligt dat aan mij? Zal wel. Maar ik weet niemand die uit zijn luie stoel komt en roept dat hij/zij het niet langer meer pikt.

  Nee Hub, klagen, klagen, klagen, dat kunnen we allemaal op het forum. Maar werkelijk in de daad springen? Ik zie het je nog niet doen.

  Vandaar dat alles bij het oude blijft en onze samenleving langzaam naar de klote gaat.

Comments are closed.