De Piratenpartij stuurt ons het volgende persbericht:

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal de demonstratie voor het beschermen van de persvrijheid niet op de Dam plaatsvinden, maar op het Museumplein nabij de vijver. Dit naar aanleiding van een mededeling van het stadsdeelbestuur dat er reeds een demonstratie op de Dam gepland zou zijn.
De organisatie van de demonstratie, de Piratenpartij, wil door middel van het protest uiting geven aan het brede ongenoegen over de manier waarop klokkenluiders het zwijgen kan worden opgelegd, zoals nu gebeurd is met de website van WikiLeaks.

“WikiLeaks.org is offline gehaald onder druk van de Amerikaanse overheid, zonder tussenkomst van een rechter. De keihard intimidatiecampane die tegen WikiLeaks gevoerd wordt, is een levensgevaarlijke aanval op de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Hoge politici uit de VS hebben WikiLeaks als terroristische organisatie bestempeld en bedrijven moreel verplicht om WikiLeaks uit te schakelen. TV-commentatoren en zelfs een adviseur van de Canadese premier hebben gesuggereerd om Assange en zijn redactie te vermoorden,” aldus Dirk Poot van de Piratenpartij.

WikiLeaks wordt, met name door overheden, fel bekritiseerd. Er is echter nog nergens een aanklacht tegen de klokkenluiderswebsite ingediend. “Wat de Verenigde Staten doen is eigen rechter spelen: zonder enige vorm van juridisch proces of zelfs maar een aanklacht wordt WikiLeaks persona non grata verklaard. Door financiële instellingen worden de relaties beeindigd terwijl via diezelfde betalingsorganisaties wel donaties kunnen worden gedaan aan bijvoorbeeld de Ku Klux Klan.”

De Piratenpartij nodigt iedereen uit om op zaterdag 11 December om 14:00 uur op het Museumplein in Amsterdam bijeen te komen als steunbetuiging voor de persvrijheid en WikiLeaks in het bijzonder. De organisatie vraagt aan iedereen om zich te verzamelen nabij de vijver en dus niet op het gras. Schade aan het gras kan namelijk eventueel op de organisatie verhaald worden. De partij benadrukt dat het hier om een vreedzame demonstratie gaat. Deelnemers worden geacht gehoor te geven aan de aanwijzingen van bevoegde gezagsdragers. De Nederlandse overheid heeft al toegezegd WikiLeaks niet te willen hinderen in haar activiteiten zolang er geen bewijs van strafbare feiten is geleverd.

6 REACTIES

 1. Het grappige is dat het commissie Nobelprijs voor de Vrede, bijna een 3e wereld oorlog riskeert om hun kandidaat naar voren te schuiven.

  China en daarmee 1/3 van de wereld leiding komt niet opdagen bij de prijsuitreiking en ziet waarschijnlijk Assange, van Wikileaks eerder in aanmerking komen voor deze prijs.

  Obama was ook al winnaar van deze politiek gevaarlijke prijs met hard chance te roepen, en daarna niets meer.

  Assange, voor de Nobelprijs. Afgrijzen van Amerika
  Liu Xiaobo, afgrijzen voor China.

  Waar zijn ze mee bezig?
  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. How can a few wise leaders alone solve complex global issues pending ? People need to be involved/need same info on these complex issues to let our global society decide & survive.

  We NEED transparency for our global society that we created an cannot control.To many crises.
  We’d never gone to Iraq if we read the cables first?

  DAMAGE cyber WW3 result: 500k hurt diplomats worldwide. billion soldiers on the side line/out of business (and still insist it’s not a war); final 200 nations restuctured. other side:few hackers political imprisoned/their parrents fined. After a short (for many long) war only 1 global transparent free society survives …..never thought WW3 as a joke. Yeah all wars are surprises.

  Just don’t believe technologies are bad, it’s neutral.
  There are just people that cannot handle it.
  Tech changes and WWW is a big change
  WL to much Change for Obama?
  Know It’s a hard path, but harder for our totalitarian enemies.

  its e-government(power) not e-commerce(money) that changes our world!
  If democracy fails, the only solution is MORE democracy. The only way is UP.
  This is Far worse for China, than the US. It’s your Duty to spread your thoughts.

  If democracy fails, the only solution is More democracy.
  E-vote(power), not E-commerce(money) that changes our world, stupid!

  greets from citzen 434234243!

Comments are closed.