Morgen, 2 december, wordt in Zurich beslist waar in 2018 het WK Voetbal gehouden wordt. En de kans is dat ze dat in Nederland/België gaan onderbrengen.

Zelfs de minister-president Mark Rutte laat alles vallen en gaat naar Zurich om pogingen te doen. Pogingen om het af te houden? Toch niet om het aan te trekken?
Mark Rutte zal toch nog niet zover in het systeem zitten dat hij denkt: “Geef het volk brood en spelen”?

Want als dat WK naar Nederland komt, krijgen we te maken met:

De bende van Blatter: 1 op 4 FIFA-leden is corrupt.

In totaal zijn nu  zes van de 24 stemgerechtigde leden van de FIFA -die beslissen over de toewijzing van het grootste sportevenement ter wereld- in duistere zaakjes betrokken. (FZ)

Dan wordt ook in Nederland met de wet gespeeld en speciale belastingafspraakjes geprobeerd. Mogelijk zijn er zelfs al veel te veel toezeggingen gedaan!

We hebben op de Vrijspreker al vaker gewaarschuwd voor de verdraaiing van feiten. Er wordt voorgepiegeld dat degelijke gebeurtenissen voor het land miljarden winst opleveren. Bij juiste berekeningen blijkt het echter steevast om miljoenen verliezen te gaan.

Zie daarvoor o.a. artikel van Seneca: “Olympische Verliezen

Mocht het noodlot toeslaan en het WK aan Nederland worden toegewezen dan is er nog één hoop: Trouw schrijft:
Juriste: WK-toewijzing mogelijk ongeldig

De toewijzing voor de WK’s van 2018 en 2022 door de FIFA donderdag wordt mogelijk ongeldig verklaard. Dat beweert advocate Geraldine Lisieur in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. Lisieur vertegenwoordigt FIFA-official Reynald Temarii die geschorst werd omdat hij zijn stem in de WK-procedure wilde verkopen.

Volgens Lisieur bestaat de kans dat de WK-stemming, waar Nederland samen met België meedoet, nietig moet worden verklaard als het sporttribunaal CAS de schorsing opheft. In dat geval zou opnieuw moeten worden gestemd.

De juriste verbaast zich erover dat de Braziliaan Ricardo Teixeira, Nicolas Leoz uit Paraguay en de Kameroener Issa Hayatou niet geschorst worden. Deze FIFA-officials, net als Temarii lid van het uivoerend comité, zouden jarenlang smeergeld hebben aangenomen.

Dus: Duimen maar!

——————————————————–  Geen bezwaren tegen sport:

Voor de duidelijkheid nog de opmerking dat het libertarisme niets tegen sport heeft. Wel tegen overheidsbemoeienis met de sport.
De stelling: Laat iedereen vrij om het WK te houden waar en wanneer hij wil, maar er mag geen cent belastinggeld naar toe. Niet direct en niet indirect!

10 REACTIES

 1. Sorry Hub; volgens mij is het niet ‘1 op 4 FIFA-leden is corrupt’ maar: ‘van 1 op de 4 FIFA-leden is het bekend, dat ze corrupt zijn’.

  Het is ene verdorven boevenbende aldaar en laten ze die bende daar alsjeblieft houden. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik wil dat zootje niet.

  Gelukkig hebben we toch nog de ‘rebound’, indien de FIFA ongelukkigwijze zou besluiten aan de NederBelg het WK toe te kennen.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Een voorbeeld van een verstandige bestuurder was het Kamerlid Ger Koopmans bij Pauw en Witterman. Hij vroeg aan alle Nederlanders om aan te geven waar de bestuurders op moeten bezuinigen. Normaliter hebben wij bestuurders nodig om goed op ons geld te passen en oplossingen aan te dragen, maar dat kunnen ze schijnbaar ook al niet. Ondanks dat hij overal wel op wil bezuinigen kan er nog wel veel geld naar de WK voetbal gaan. Uitaard is hij een voorstander van deze geldsmijterij en dictators die chantage plegen met ons kapitaal, zonder belasting te betalen te laten vertrekken. Is dat het model van bestuurders wat we nodig zijn ?

 3. BijPauw en Witteman heeft voetbalanaist Derksen ook een paar interessante opmerkingen gemaakt.
  Eén citaat:
  ” Derksen: “Als je dat wilt zo’n toernooi, da’s leuk, heb je drie weken feest in Nederland, maar het kost je een vermogen. Er zijn allerlei prioriteiten in dit land. Ik zeg altijd heel demagogisch: zolang bejaarden één keer gedoucht worden in de week omdat er geen verplegend personeel is, vind ik niet dat we heel veel miljoenen en miljarden moeten uitgeven aan een voetbalfeestje.”

  Geplakt uit: http://frontpage.fok.nl/nieuws/417939/1/1/100/derksen-clasht-met-cda-er-over-wk.html

 4. Johan Derksen je slaat de spijker precies op de kop bravo zo ken ik jou, gezonde kritiek. De CDA manieren kennen wij onderhand wel! Echte V.O.C mentaliteit! Wie met pek omgaat wordt er mee besmet!

 5. Ik vind dat de FiFA ons (de staat NL) moet betalen als wij het voor ze organiseren, voor niets gaat de zon op.
  Zeuren over bejaarden die de bips moet worden afgeveegd zie ik er graag los van.

 6. Laat de voetbalfans maar met de pet rondgaan om dat toernooi te betalen. Dat doen ze al niet eens voor Feijenoord, FC Haarlem en in Limburg.

  Voetbalcompetitie is echt een hobby voor politici, omhooggevallen patjepeejers en tokkies.

  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Bon Vivant [8]:

  What the hell is hier aan de hand http://www.hln.be/hln/nl/3805/Buitenland/video/detail/1190023/Fans-steunen-WK-bid-in-Zurich.dhtml Daar trekken de ballen van potente NL’se belastingslaven zich toch stante pede uit totale schaamte en ergernis onmiddellijk en voor altijd terug in het lijf. Bah, alle jeukende kou, wat een stelletje randdebielen!

  Alleen de heren van de Fifa met hun vette kloten en gladde limousines blijven de ballen heerlijk volstromen met overjarig zaad en lachen zich een breuk.

 8. We kunnen nog altijd de W.K. 2018 voor homo’s organiseren. Met roze doelpalen, roze lijntjes en vlaggetjes en bal. Durex kan sponsorren alsook een merkje voor glijmiddel. Bickembergs kan de shirtjes en broekjes leveren. Lekker spannend.
  Voor de hardcore fans vuvuzela’s met peniskop.
  Wordt lachen.

Comments are closed.