[HTML1]

6 REACTIES

 1. Geestig, maar hebzucht is iets van alle tijden dus daar gaat zijn analyse mank.

  “Greed is human nature. We shouldn’t blame greed any more than you’d blame gravity when a plane has an accident and goes down.”

  http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=2006

  Cheap money. goed punt.

  stupid f***ing government. heel goed punt.

  regulator asleep at the wheel. probleem is waarschijnlijk meer de regulering/regelgeving itself. (fractional reserve banking, beperkte aansprakelijkheid, moral hazard van bail outs etc.)

  Andre NI [2] reageerde op deze reactie.

 2. @The Red Pill [1]:

  Probleem is dat de meeste mensen zich niet beseffen, dat de markt zélf de beste regulator is. Daar kan geen enkele, door de overheid-apparatsjiks ingestelde “authoriteit” tegenop.

 3. Mensen hebben sinds Greenspan door Ronald Reagan werd aangesteld als geldwisselaar enorm geleend en dat geld gespendeerd. Dat geld is voor een deel bij mij terecht gekomen. Ik heb altijd eenvoudig geleefd maar wel veel geld binnen geharkt door hard te werken. Lenen van geldwisselaars heb ik nooit gedaan omdat ik het nooit met ze eens kon worden.

  Nu dreigt het piramidespel te eindigen en maak ik me toch wel een beetje zorgen over mijn opgebouwde vermogen. Het vermogen kan verdampen of belast worden. Ik werk dan ook niet meer aan vermogensgroei.

  De ellende is niet alleen te wijten aan de geldwisselaars die het piramidespel gestart zijn, maar ook aan de hebzuchtige en naïeve deelnemers. Het is trouwens knap ziek om een piramidespel te beginnen met als inzet je eigen huis.

  Ron Paul Fan [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico de Geit [3]: “Nu dreigt het piramidespel te eindigen en maak ik me toch wel een beetje zorgen over mijn opgebouwde vermogen. Het vermogen kan verdampen of belast worden. Ik werk dan ook niet meer aan vermogensgroei. ”

  Heel verstandig. Consolideren wat je hebt. Geen schulden/hypotheken meer aangaan. Voor 6 maanden reservevoedsel/water en meer van dat survival achtige dingen in huis hebben, ‘waardepapieren’ als aandelen inruilen voor tastbaar goud en beter zilver (in kleine ruilbare hoeveelheden), goeie isolatie aanbrengen in je huis. En een plan B uitdenken voor als het helemaal fout gaat (Een bouwval kopen in Oost-Groingen oid, met een lapje grond erbij, met een stel vrienden opknappen, verhuren als B&B zolang de boel nog niet is ingestort). Eventueele financieele overschotten omzetten in superzuinig autootje. Werken als ZZP-er, 6 maanden per jaar genoeg, niet werken voor de 50% schijf, beter de pensioenleeftijd naar achteren verschuiven, pensioen voor je 70ste sucks anyway, de rest van de tijd voor ‘vermogensgroei’ van wat meer spirituele aard (boeken, internet, schrijven, studeren, skills verwerven niet voor de markt)

 5. Ik krijg niet de indruk dat die gebaarde Ier meer individuele vrijheid cq. de vrije markt als de oplossing ziet, gezien zijn opmerking “regulators asleep at the wheel”.

  Eerder dat de overheid zich niet genoeg bemoeit heeft met het bedrijfsleven.

  Andre [6] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.