Met een tevreden glimlach hadden de bestuurders van Europa bedacht een Europese belasting zomaar even in te kunnen voeren. Maar helaas waren er Nederlanders op tegen terwijl het een goed idee was. Om te beginnen moesten er belastingkantoren gebouwd worden of een van de twee Europese beschikbare kantoren ombouwen tot een belastingvesting.

Een andere mogelijkheid zou zijn in een van de Oostblok landen een nieuw kantoor te bouwen met uiteraard veel ambtenaren. Daarbij zou de ervaring op het gebied van incasso per scooter van een land als Joegoslavië uiteraard handig zijn.

Italië heeft ook een machtige groep die ter ondersteuning haar incasso methoden zou kunnen worden gevraagd. De methode van de FIVA berust teveel op dictatuur, en hoewel dat een beetje te vergelijken is met de methode zoals Europa nu Nederland wil dwingen wel mee te gaan werken aan het invoeren van een Europa belasting, zal dat wel op bezwaren stuiten. Dictatuur is ongewenst, mits het democratisch tot stand komt.

Het grote voordeel van een invoering van de Europese belasting is dat iedereen in Europa, of het nu ondernemers of criminelen zijn, een goede inzage kunnen krijgen van waar ze het beste zaken tot stand kunnen brengen. Ook kunnen ze onze belastingdienst beter controleren en kunnen er veel ambtenaren die toch ontslagen moeten worden in Europa werk krijgen.

De buitenlanders die hier zonder werk zitten kunnen daar ook tewerk gesteld worden, en daarom zou het handig zijn het belastingkantoor in Polen te bouwen. Daar bereik je mee dat Oostblok landen zich nauw betrokken gaan voelen bij Europa, en zal Turkije ook alle inzet gaan doen om bij de Europese gemeenschap te komen.

Zo kweken wij goodwill in heel Europa en dan kunnen we ook met één Europees leger volstaan. Daarom moeten wij staan te juichen om Europese bestuurders alle macht in handen te geven. Dan kunnen ze ons belasten voor waar het echt nodig is. Trouwens waarom moeten wij hier een regering hebben als anderen het beter kunnen?

Dus op naar één Europa met een belastingstelsel waar iedereen gelukkig van zal worden.

Ingezonden door Reiny

1 REACTIE

Comments are closed.