Een voorbeeld van politieke zwendel.

Premier Rutte en zijn discipelen werken er hard aan om Nederlanders naar Afghanistan te sturen, en degenen die niet gaan, moeten dit alles betalen. Rutte kan dan zelf stoer  doen bij zijn EU-collega’s. Zijn NL-meerderheid-gedogers (PVV) willen dat wel niet, maar in de Tweede Kamer zitten nog meer partijen. Daarbij zijn er best een paar te vinden die het tegengestelde van de PVV willen doen.

Het is erg belangrijk dat “gij zult” want je kunt het toch niet maken dat Mark op de EU-opperhoofdenbijeenkomsten met lege handen komt en meewarig wordt aangekeken?

Reeds maandenlang probeert Rutte c.s. medestanders voor de Nederlandse uitzending te vinden bij de oppositie. Uiteraard is onbekend wat hij daarvoor als tegenprestatie biedt. Maar je kunt er wel zeker van zijn dat “voor  niets gaat de zon op”!

Rutte zet zo het werk van Balkenende voort die indertijd al aan Obama beloofde dat “Nederland” wel zou blijven meedoen in Afghanistan.

4 REACTIES

 1. Waarom gaat Rutte niet zelf in Afganistan vechten als hij zo graag oorlog wil (samen met Job, Femke en al die andere mislukte warlords)? Stoere taal uiten in je comfortabele vergaderhol kan elke sufl*l.

  Maar met een beetje geluk draagt dat ‘graveyard of empires’ een steentje bij aan de ondergang van de nieuwe Sovjet Unie in Brussel.

 2. Lees wat Angela Merkel zegt.
  Wanneer durven de Haagse lapschwanzen nu eens dapper te zeggen dat zij bezig zijn er alles aan te doen om ook Nederlanders in die oorlog te sturen?

  Telegraaf:
  Merkel: oorlog in Afghanistan
  KUNDUZ –  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens haar bliksembezoek aan Afghanistan zaterdag een taboe doorbroken. Ze zei onomwonden dat de Duitse militairen in het land een oorlog meemaken. Tot op heden sprak de Bondsregering hooguit van „oorlogsachtige omstandigheden”.
  Die omschrijving klopt echter niet met de werkelijkheid op de grond, maakte Merkel duidelijk tijdens haar bezoek aan een Duitse legerbasis in de noordelijke provincie Kunduz. „We hebben hier niet alleen omstandigheden die op oorlog lijken, we zijn in gevechten verwikkeld zoals in een oorlog”, zei de bondskanselier. Later in Mazar-i-Sharif herhaalde Merkel dat de Duitse militairen „echte gevechten meemaken, zoals soldaten in een oorlog. Dat moet men bij de naam noemen.”
  Het woord oorlog is in Duitsland zeer beladen sinds de Tweede Wereldoorlog. De situatie in Afghanistan is volgens Merkel echter volkomen anders. Het Duitse leger is op verzoek van de Afghaanse regering en met een mandaat van de Verenigde Naties in Afghanistan, terwijl het Derde Rijk de agressor was.
  Enkele uren voor aankomst van Merkel werd bekend dat een Duitse militair in Afghanistan om het leven is gekomen. De 21-jarige werd neergeschoten en naar het legerkamp gebracht, waar hij stierf.
  Het Duitse leger is sinds 2002 aanwezig in Afghanistan. Sindsdien zijn al meer dan veertig Duitse militairen omgekomen.

  Geplakt uit

 3. De anderen de kolen uit het vuur laten halen,terwijl de heren met de poen weglopen!

Comments are closed.