Herman van Rompuy was zondag een uur lang in Buitenhof.

Hoewel de uitzending niet veel nieuws bracht, was het toch wel nuttig om mee te maken om eens te ervaren wat Herman voor een soort mens is.

Uit zijn verhalen bleek al snel dat hij een echt politiek dier is. Reeds vanaf 10 – 12 jaar volgt hij met veel belangstelling de politiek, vooral de Belgische. Hij is een Vlaming. En hij heeft het nu gebracht tot “President van Europa”, formeel tot de Voorzitter van de Raad van de EU.

Hij zegt dat hij deze functie niet gezocht heeft, maar wel al vroeg de ambitie om “iemand te zijn; los van het pak”.

Hij begint al snel met zijn bewondering voor John F. Kennedy en doet lyrisch over zijn bekende kreet:”Vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar vraag wat u voor uw land kunt doen”.

Wel, dat geeft meteen aan met wie je te maken hebt.

Een eerste belangrijke (?) opmerking: “Als de euro gevaar loopt, dan komt ook de EU in gevaar “!

Het belangrijkste punt van de recente Eurotop is de verandering van het Verraad van Lissabon.
Dit is op zichzelf al tot stand gekomen met zwendel en minachting voor de burgers. (Die dit overigens wel geslikt hebben)

Nu er weer geritseld moet worden door de regels van het verdrag te schenden, (om het noodfonds officieel te laten werken) is het koorddansen om te trachten referenda (die moeten) toch te omzeilen.
De opperhoofden schijnen daar een truc voor gevonden te hebben. Onder andere door elke keer weer te vertellen dat de verandering een klein detail is.

Er is een werkgroep aan de gang die methodes moet zoeken om de macht over financiën verder te centraliseren naar Brussel. In maart zal daarvoor een eerste test komen.

Meer controle en meer dreiging met sancties voor stoute landen!
Ook al is niet de bedoeling die sancties toe te passen, het moet wel als dreiging werken !!!!!

Ja, wil er iets gebeuren in de EU dan heb je wel de Duits-Franse as nodig om het er mee eens te zijn!!!!!
Ja, Merkel-Sarkozy hebben het in de EU voor het zeggen.

Alles bij elkaar dus weinig nieuws, wel bevestiging van het belang om uit die EU te raken.

———
P.S. Het is niet gelukt alles precies letterlijk te noteren, al is getracht alles zo goed mogelijk weer te geven.

10 REACTIES

 1. Het is niet gelukt alles precies letterlijk te noteren
  Hahaha, volgens mij heeft Van Rompuy geen enkele zin uitgesproken op een manier die zelfs ook maar in de buurt komt van jouw notulen 😀

  Overigens zijn die sancties natuurlijk op alle fronten waardeloos: 0,5% boete op basis van het BNP als een land zich niet aan de begrotingsregels houdt. Alsof een land er wat mee opschiet om de begroting nog eens met 0,5% uit het lood te zien schieten.

  Beter is het om een land volautomatisch een jaar lang stemrecht te ontnemen. Dat kan zo’n land thuis nooit verkopen. En is dus beter voor het volk én de politici.

 2. Ja, wil er iets gebeuren in de EU dan heb je wel de Duits-Franse as nodig om het er mee eens te zijn!!!!!
  Ja, Merkel-Sarkozy hebben het in de EU voor het zeggen.

  Met enige verbazing constateer ik telkens weer dat de kinderen hier ( Frankrijk), op school worden aangemoedigd Duits als tweede taal te kiezen i.p.v. Engels.
  Dit terwijl in de drie Duits sprekende landen Engels als tweede taal wordt geleerd.
  Verder dient men als radiostation van de 5 liedjes er 3 in de Franse taal uit te zenden.
  Bedrijven en winkels mogen geen Engelse reclameteksten gebruiken.
  Waren Napoleon en Hitler ook geen voorstanders van één groot rijk?
  Herhaald de geschiedenis zich alweer?

  Zé.

  Bon Vivant [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Zé [3]:

  Zo lang mensen (politici in het bijzonder) niet leren van de fouten uit het verleden, zal de geschiedenis zich blijven herhalen.

  Bij mijn weten is er in Frankrijk al jaren haat tegen het ‘Franglais’ en de bron daarvan, hoewel de haat vooral bij de politiek lijkt te liggen.
  In China is sinds kort het ‘Chinglish’ verboden. Iets waar ik het niet mee eens ben, maar wel begrip voor heb. Kijk maar eens naar al dat dwaze ‘Nederengels’. In Engeland zie ik nooit het omgekeerde.
  http://www.google.nl/images?hl=nl&q=Chinglish&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=xLcRTamZFYWeOrqdsLAJ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=2&ved=0CDkQsAQwAQ&biw=1280&bih=680

  Zé [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Bon Vivant [4]: Lachen, maar eigenlijk triest, maar ja, ze schrijven ook nog eens anders.
  Ik kom echter dit soort dingen ook in Frankrijk tegen, bij vertalingen in brochures e.d.
  Maar lag Frankrijk niet naast Engeland? En is niet een groot deel van de woorden hetzelfde, of nagenoeg hetzelfde?
  In Nederland kan bijna elke vreemdeling informatie van de overheid krijgen in zijn eigen taal.
  In Frankrijk ook, maar de vreemdeling moet dan wel de Franse taal machtig zijn……..
  Parijs: Il de France, Frankrijk: Il de l’Europe!!

  Zé.

  Eric [9] reageerde op deze reactie.

 5. Het trieste vindt ik, dat middels naamgeving de plannen voor de toekomst al bekend zijn..
  momenteel is namelijk “President van europa” een niet bestaande functie. Voorzitter van de Europese Raad, dat is de functie titel.

  Maar laten we het volk alvast warm draaien voor het idee dat er zoiets is al een president in europa…

  Wat moet er toch gebeuren om hier een eind aan te maken?

  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Doompie [6]: “Wat moet er toch gebeuren om hier een eind aan te maken?”

  Wel, ik denk weinig, kijk naar de dino’s, kijk naar de Titanic, kijk naar grote bedrijven die in moeilijkheden komen, allemaal omdat ze te groot zijn of te groot zijn geworden.

  Zo ook met Europa, het is Ceasar, noch Napoleon, noch Hitler gelukt, enzo zal het ook zo niet lukken, tenzij het volk erachter staat, en helaas dat is tot op heden toe nog niet het geval geweest.

  Hier in het dorp wonen ca. 90 mensen, en die zijn vooral bezig met hun leven hier, en met elkaar, want dat is tastbaar.
  Samen de sneeuw weg halen, samen hooien, samen de appels oogsten etc.
  Dat is belangrijk, dat was zo en dat blijft zo.

  Ze trekken zich hier er niets van aan wat ze in Brussel doen, sommigen weten niet eens waar het ligt.
  Het is een ver van mijn bed show, en daarom kan het niet werken, er is geen verbinding, mensen kunnen zich er niets bij voorstellen.

  De geruststellende gedachte v.w.b. de geschiedenis die zich herhaald, is dat het ook nu niet zal werken.

  Triest is dat mensen die er niet voor kiezen wel altijd de lul zijn.

  Zé.

 7. Een ding moet ik van Rompuy nageven: ergens in het programma zegt hij letterlijk en zonder enig voorbehoud ‘dat zijn carriere hem letterlijk is komen aanwaaien’. Dat hij niets heeft gezocht maar dat het lot hem steeds uitermate goed gezind is geweest.

  Hoor je dat een Nederlandse politicus al nazeggen?

 8. @Zé [5]:

  En terecht, La France moet gewoon blijven zoals ze is.En zeker niet Amerikaniseren. Frankrijk en Engeland zijn altijd al rivalen geweest. En dat merk je nu nog steeds heel goed aan de Fransen. Engels bestaat voor meer dan 60% uit Franse woorden doordat de Normandiers hun lange tijd bezet hebben. Er komen ook veel woorden rechtstreeks uit het Latijn. De Fransen hebben natuurlijk met veel pijn in de ogen de AngloSaksiche wereld zien groeien en domineren. Ze zijn hier vaak jaloers op geweest. Wat dus verklaart dat ze meer Franse liedjes op de radio willen dan Engelse en Duits aanmoedigen ipv Engels. Politici vertikken het om Engels te praten en Chirac is hier al menig keer tijdens internationale tops opgestapt zonder iets te zeggen omdat er mensen waren die zeiden dat hij Engels moest spreken.

  Top van hem, Cultuur bewaren is belangrijk voor ieder land. Jammer genoeg zullen die culturen er ook aan gaan door die globalisering.

 9. Herman van Rompuy heeft idd de functie als voorzitter van de Europese raad gewoonweg gekregen nadat hij de week voordien de Bilderberg groep heeft toegesproken met pro-NWO uitspraken te doen. kijk hier -> <a href="http://bloginfo.educate-yourself.eu/2010/12/evidence-for-those-who-are-tired-of-being-called-conspiracy-theorists/&quot; title=”” rel=”nofollow”>”Herman van Rompuy en NWO”
  In het filmpje rond 6,20 min. hoor je van Rompuy spreken

  Voorzitter van de Bilderberggroep is trouwens Etienne ‘burggraaf’ Davignon. Wie is Etienne Davignon kijk hier-> “Wie is Etienne Davignon?”

  Lijst van Belgische en Nederlandse deelnemers van Bilderbergconferenties -> “Lijst Bilderbergers”

  De vader van Koningin Beatrix, Prins Bernhard was trouwens een van de mede oprichters van de Bilderberggroep in 1954.

  De Bilderberggroep werd in 1954 opgericht te Oosterbeek in een hotel van de Bilderberg-Hotelgroep.
  Het initiatief werd genomen door ene Joseph H. Retinger.
  Retinger (die overleed in 1960) was een machtig Katholiek die goede contacten onderhield met het Vaticaan en andere elites in de wereld. Retinger stond aan de wieg van de Europese Beweging die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de Europese Raad.(een voorloper van de Europese Unie) Retinger stelde aan zijn goede vriend Prins Bernhard voor om een Internationale bijeenkomst te organiseren waarin alle machtigen van de westerse wereld regelmatig met elkaar van gedachten konden wisselen. Er werd afgesproken dat er geen journalisten werden toegelaten en dat de genodigden geen uitspraken mochten doen over wat er achter de gesloten deuren werd besproken. Prins Bernhard ,voormalig spion van NW-7 – de geheime dienst van het Duitse (Rothschild/Warburg) chemie-bedrijf IG-Farben (de industriële motor achter het NS-Duitsland van Adolf Hitler) –werd de voorzitter.

  Bron-> <a href="http://www.slaaptgijnog.nl/Dictatuur/Bilderberg.html&quot;

Comments are closed.