Deze vraag werd vandaag gesteld in Beursbox. (zie hieronder). Het antwoord is voor iedereen die geld gebruikt zeer belangrijk. Vandaar dat we iedereen aanraden de PETITIE te tekenen die een serieus open onderzoekt eist. Tot nu toe hebben 610 mensen dit ingezien en getekend. Teken ook, en adviseer zoveel mensen dit ook te doen. Help mee. Het is in uw eigen belang. U kunt hier tekenen.

Beursbox: http://www.beursbox.nl/

“Hoeveel goud heeft de BIS, de bank der Centrale Banken? Volgens hun eigen jaarverslag 1.700 ton.

(ter vergelijking, Nederland heeft 600 ton).
Echter staat er ook bij dat slechts 200 ton ‘zeker’ fysiek goud is.
De rest van het goud kan fysiek zijn, maar het kan ook een papieren belofte van een andere (Centrale) Bank zijn. Gezien de enorme toename in transacties is de kans groot dat veel van het overige BIS goud slechts papieren goud is.

Bij DNB is mij niet bekend hoeveel echt fysiek is en hoeveel van de 600 ton misschien alleen maar op papier bestaat.

13 REACTIES

 1. he Gold Confiscation Of April 5, 1933

  From: President of the United States Franklin Delano Roosevelt
  To: The United States Congress
  Dated: 5 April, 1933
  Presidential Executive Order 6102
  Forbidding the Hoarding of Gold Coin, Gold Bullion and Gold Certificates By virtue of the authority vested in me by Section 5(b) of the Act of October 6, 1917, as amended by Section 2 of the Act of March 9, 1933, entitled

  An Act to provide relief in the existing national emergency in banking, and for other purposes~’,

  in which amendatory Act Congress declared that a serious emergency exists,

  I, Franklin D. Roosevelt, President of the United States of America, do declare that said national emergency still continues to exist and pursuant to said section to do hereby prohibit the hoarding gold coin, gold bullion, and gold certificates within the continental United States by individuals, partnerships, associations and corporations and hereby prescribe the following regulations for carrying out the purposes of the order:

  Section 1. For the purpose of this regulation, the term ‘hoarding” means the withdrawal and withholding of gold coin, gold bullion, and gold certificates from the recognized and customary channels of trade. The term “person” means any individual, partnership, association or corporation.

  Section 2. All persons are hereby required to deliver on or before May 1, 1933, to a Federal Reserve bank or a branch or agency thereof or to any member bank of the Federal Reserve System all gold coin, gold bullion, and gold certificates now owned by them or coming into their ownership on or before April 28, 1933, except the following:

  (a) Such amount of gold as may be required for legitimate and customary use in industry, profession or art within a reasonable time, including gold prior to refining and stocks of gold in reasonable amounts for the usual trade requirements of owners mining and refining such gold.

  (b) Gold coin and gold certificates in an amount not exceeding in the aggregate $100.00 belonging to any one person; and gold coins having recognized special value to collectors of rare and unusual coins.

  (c) Gold coin and bullion earmarked or held in trust for a recognized foreign government or foreign central bank or the Bank for International Settlements.

  (d) Gold coin and bullion licensed for the other proper transactions (not involving hoarding) including gold coin and gold bullion imported for the re-export or held pending action on applications for export license.

  Section 3. Until otherwise ordered any person becoming the owner of any gold coin, gold bullion, and gold certificates after April 28, 1933, shall within three days after receipt thereof, deliver the same in the manner prescribed in Section 2; unless such gold coin, gold bullion, and gold certificates are held for any of the purposes specified in paragraphs (a),(b) or (c) of Section 2; or unless such gold coin, gold bullion is held for purposes specified in paragraph (d) of Section 2 and the person holding it is, with respect to such gold coin or bullion, a licensee or applicant for license pending action thereon.

  Section 4. Upon receipt of gold coin, gold bullion, or gold certificates delivered to it in accordance with Section 2 or 3, the Federal reserve bank or member bank will pay thereof an equivalent amount of any other form of coin or currency coined or issued under the laws of the Unites States.

  Section 5. Member banks shall deliver alt gold coin, gold bullion, and gold certificates owned or received by them (other than as exempted under the provisions of Section 2) to the Federal reserve banks of there respective districts and receive credit or payment thereof.

  Section 6. The Secretary of the Treasury, out of the sum made available to the President by Section 501 of the Act of March 9, 1933, will in all proper cases pay the reasonable costs of transportation of gold coin, gold bullion, and gold certificates delivered to a member bank or Federal reserve bank in accordance with Sections 2, 3, or 5 hereof, including the cost of insurance, protection, and such other incidental costs as may be necessary, upon production of satisfactory evidence of such costs. Voucher forms for this purpose may be procured from Federal reserve banks.

  Section 7. In cases where the delivery of gold coin, gold bullion, or gold certificates by the owners thereof within the time set forth above will involve extraordinary hardship or difficulty, the Secretary of the Treasury may, in his discretion, extend the time within which such delivery must be made. Applications for such extensions must be made in writing under oath; addressed to the Secretary of the Treasury and filed with a Federal reserve bank. Each applications must state the date to which the extension is desired, the amount and location of the gold coin, gold bullion, and gold certificates in respect of which such application is made and the facts showing extension to be necessary to avoid extraordinary hardship or difficulty.

  Section 8. The Secretary of the Treasury is hereby authorized and empowered to issue such further regulations as he may deem necessary to carry the purposes of this order and to issue licenses there under, through such officers or agencies as he may designate, including licenses permitting the Federal reserve banks and member banks of the Federal Reserve System, in return for an equivalent amount of other coin, currency or credit, to deliver, earmark or hold in trust gold coin or bullion to or for persons showing the need for same for any of the purposes specified in paragraphs (a), (c), and (d) of Section 2 of these regulations.

  Section 9. Whoever willfully violates any provision of this Executive Order or these regulation or of any rule, regulation or license issued there under may be fined not more than $10,000, or,if a natural person may be imprisoned for not more than ten years or both; and any officer, director, or agent of any corporation who knowingly participates in any such violation may be punished by a like fine, imprisonment, or both.

  This order and these regulations may be modified or revoked at any time.
  /s/
  Franklin D. Roosevelt
  President of the United States of America
  April 5, 1933

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. “ECB verhoogt kapitaal met 5 miljard euro”
  http://www.nu.nl/economie/2403859/ecb-verhoogt-kapitaal-met-5-miljard-euro.html

  Het komt er op neer dat de ECB 5 miljard aan staatsobligaties gaat opkopen. Ik dacht dus dat dat altijd gebeurde met nieuw geprint geld. Maar in de laatste alinea van bovenstaand artikel staat:

  “Door de kapitaalverhoging loopt het bedrag dat De Nederlandsche Bank (DNB) aan de ECB bijdraagt met bijna 200 miljoen euro op tot ruim 429 miljoen euro. ”

  Hoe moet ik dit begrijpen? Gaat DNB geld lenen aan de ECB? Waar halen zij dit geld vandaan? Welke Europese centrale banken doen hetzelfde?

  Doompie [6] reageerde op deze reactie.

 3. @jhon [2]:

  Vreselijk.
  Doet me denken aan de oorlog en de Duitse bezetting.
  De Duitsers vorderden toen alles van “koper” Sieraden, buizen, beeldjes.
  Vanuit ons dorp werd echter zo goed als niets ingeleverd en veel mensen begroeven hun koperen spullen in de tuin!

  Kun nu natuurlijk in noodgeval ook doen.

  Of Zé vragen het op zijn landgoed te verstoppen!! 🙂

  @Zé [1]:

  “Maar dan zijn we toch al erg lang failliet?”

  Dat is toch niets nieuws? We leven volledig op krediet en gebruiken gebakken lucht als “geld”!!

  De PETITIE is een poging om de politici met de billen bloot te stellen.
  Help mee en misschien kun je meegenieten!!
  Zé [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [4]: Goed idee Hub, dan letten de schapen er wel op dat de ‘wolven’ het niet pikken.
  In ruil voor wat werkzaamheden op het ‘landgoed’ ( 4 Ha.) is alles bespreekbaar.
  Sta je constant met je eigen voeten op je eigen ‘vermogen’.

  In vrede…

 5. @bitanarchy [3]:

  Dat is precies de reden van de petitie..

  DNB leent al JAREN aan de ECB. Diezelfde ECB welke voor miljarden staats IOU’s koopt..

  De staat en DNB leent al jaren geld uit over onze ruggen..
  Oh nee, sorry, en ik quote minister de Jager:”U staat slechts garant”…

 6. Ik had een flinke storting ontvangen op mijn bankrekening, dus toog naar mijn kantoor van La Poste.

  Maar helaas, het netwerk lag plat, dus kreeg ik mijn geld niet.

  Tientallen jaren lang bestonden deze problemen niet, want je vulde gewoon een formuliertje in en kreeg je geld.

  Met computersystemen werkt dat dus niet, want als er niets op het beeld verschijnt, heb je dus geen geld.

  Gelukkig deed het ding het na een uur weer wel, en kon ik alles er af halen, ondanks de brief op de muur dat ik bedragen meer dan 1500 twee dagen van te voren moest bestellen i.v.m. met de veiligheid. Mijn geld, hoezo?

  Via een automaat kan ik 300/week van mijn rekening halen, de rest aan een loket van La Poste wat het grootste gedeelte van de dag gesloten is.

  In ieder geval, ik sta weer op 0 en het voelt prima.

  Als we nou eens een permanenete bankrun invoeren, i.pv. ons gek te laten maken door een gesjeesde voetballer die er 1500 afhaald op 7-12, terwijl er miljoenen op zijn rekening staan?

  Hoe lang nog?

  Wellicht iet wat off-topic, maar toch.

  Vrede, dat wel.

 7. Goud is helemaal niet belangrijk voor degene die geld gebruikt daar we een fiat-geldsysteem hanteren. Dat is een systeem als bij Monopoly, er is een bepaalde waarde aan toegekend en geeft geen tegenwaarde.
  Dit systeem is ingevoerde zodat de banken zonder meer nieuw geld kunnen scheppen zonder inflatie.
  Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt.

  J [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Unbeliever [10]:

  Het woord “fiat” betekent “by decree of law”.
  Goud en zilver zijn (of waren) ook fiat geld.

  Het punt is hier dat “geld”, of ruilmiddel de plaats inneemt van de belofte van dingen die worden uitgewisseld. Geld is niet de dingen zelf. Als dingen van waarde worden uitgewisseld, dan heet dat “ruilhandel”. Geld wordt gebruikt in plaats van ruilhandel als de belofte tot die uitwisseling.

 9. Oostenrijkse school biedt geen oplossingen maar slechts meer van hetzelfde. Men is weliswaar tegen fractional reserve banking maar ze zijn groot voorstander van concurrerende banken/valuta en rente. Ieder geldsysteem onderhevig aan rente is terminaal van karakter voor haar onderliggende maatschappij en economie. (Maar Dr Hayek (God van de OS) zegt hierover: Bankieren is een extreem winstgevende zaak. Juist ja, geen ontkenning maar slechts een bevestiging van het motief. Dit maakt de positie van de OS volledig duidelijk.

  Ze staan over het algemeen een goud/zilver standaard voor. Dit tesamen met rente maakt het onmogelijk om inflatie en deflatie op te lossen. Oostenrijkse school is ook onderdeel van het probleem.

  Als de vertegenwoordigde rijkdom minder is dan de vertegenwoordige reserves, geeft dit je nog steeds geen recept voor het feit dat de vertegenwoordigde rijkdom je vertegenwoordigde reserves voorbij streeft, en al zeker niet wanneer je schulden onderwerp maakt van rente.
  Maar deze constatering is grotendeels hypothetisch, omdat meestal het tegenovergestelde plaats zal vinden; n.l. lijden onder een beperkte circulatie (deflatie). Industrien hebben de neiging om te groeien en dan ben je verstoken van de verdere circulatie die je nodig hebt om die industrie te ondersteunen indien en wanneer zij de monetaire reserves overschrijdt.
  Dus de meer practische fout is dat een goudstandaard/stabiele geld hoeveelheid geen circulatore deflatie kan oplossen.

  Erger nog is de verdere tekortkoming doordat het bestaat met rente, en dus kan het geen terminaal falen oplossen, oftewel het onder water gaan van de valuta (dispositie), omdat rente nu eenmaal voortdurend en onomkeerbaar steeds meer van iedere unit van die circulatie aanwendt om die vervalste en kunstmatige schulden te kunnen betalen ten opzichte van het ondersteunen van de gewenste industrie. Het betekent daarom niets om oplossingen te pretenderen die geen oplossing bieden tegen inflatie, deflatie, en dispositie van het ruilmiddel.

Comments are closed.