Kost wat, maar dan heb je ook wat toch?

Terwijl u zat te feesten, heeft onze almachtige overheid besloten om Ierland te helpen met een steun van € 2,7 miljard. Aangezien min de Jager dat geld zelf niet heeft, moet u dus bloeden. Dat betekent € 168 pp in Nederland of € 421 per gezin. En als er dan wat uitkeringstrekkers niet mee doen, heeft u dus het afgelopen weekend voor € 1.000,- gefeest. En een lol dat we hadden?

Want u betaalt wel uiteindelijk die rekening. Niet de Jager, niet uw buurman ( want die denkt dat u dat wel zal doen). Terwijl u voor dat bedrag toch ook leuk met uw gezin naar de Efteling had gekund.

Het gemak waarmee de miljarden u/ons uit de beurs vliegen, geeft aan dat we van god en nog veel meer los zijn: het systeem eet zich zelf op en er moeten telkens weer grotere lapmiddelen gevonden worden ten koste van u, om de klap-te-middelen.

25 REACTIES

 1. geen marktpartij wil deze partijen momenteel geld lenen en schat dit in als een onverantwoord risico. Gelukkig is er zo iemand als Jan Kees, die je dwingt om ze het toch te lenen. Hij verzekerde bij Griekenland ook dat het allemaal netjes terugbetaald zou worden, want…. het stond onder het strenge toezicht van de hogere instantie :het IMF.
  Onlangs bleek dat het met Griekenland wel wat langer gaat duren, dat terugbetalen. Prachtig, kunnen we nog langer genieten van die hoge rentedroom. Ik ga vast nadenken wat ik allemaal van dat geld ga kopen als Jan Kees straks bij mij op de stoep sta met hoofdsom en rente en de wijze woorden: zie je wel, je had het verkeerd gezien dat je niet aan ze durfde lenen, maar goed dat ik je dwong.

 2. @J [1]:

  “Over 10 jaar is dat 5,31 Miljard. Tel uit je winst!”

  Mooi, en tel daar de winst uit Griekenland en de komende winsten uit Portugal, Spanje, Italië, België en XXX nog bij, dan hoeft over 10 jaar geen enkele Nederlander nog te werken. Die kunnen dan allemaal van die rentes leven!!

 3. en dat te bedenken dat wij (ik zit in ierland) dat geld niet eens WILLEN! de EU duwt het gewoon door de strot. Onder druk van de EU wordt dat verplicht aangenomen en als voorwaarde was dat de belasting op bedrijfswinsten zouden worden verhoogd (wat dus niet is gebeurd). EU is gewoon een grote vieze bende. Laat de banken maar springen, laat de EU maar heel snel uit elkaar vallen en geef ons de ierse pond maar weer terug.

  En als de bankmanager bij je thuis komt en EIST dat jij 10.000 van de bank moet aannemen… ga je dat dan met rente terugbetalen??? Tuurlijk niet. Dus reken daar maar niet op.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 4. @pcrs [5]:

  ik weet het, daar is het ook allemaal om te doen. Daarom is ierland ook “ineens de meest slechte economie” en hebben we “ineens de meest hoge rente’s” op leningen. en zelfs de tweede vote zou nee zijn geweest als er niet gefraudeerd zou zijn geweest. Er zijn op youtube meerdere beelden te zien dat stembussen gewoon weg zijn gehaald. Alles moet met potlood ingevuld worden en er zaten ineens heel veel ballpoint stemmen bij… toeval??? NEUHHHHH

 5. Most of the talk about Ireland’s bailout misses the point that Ireland (the country) is not getting any financial assistance whatsoever. What’s happening is that Ireland’s government will be loaned some money, which will then be ploughed into some Irish banks. Thanks to this injection of new ‘capital’ AT INTEREST, the Irish banks will be able to meet their obligations to the British, German and other European banks that loaned them money AT INTEREST. In other words, Irish taxpayers will get lumbered with more debt AT INTEREST, and higher tax rates so that banks and bondholders in other countries will avoid having to take any losses on their investments.

  It was a similar story with the so-called Greece bailout that was cobbled together during the second quarter of this year. Although it was promoted as a bailout of Greece, the people of Greece certainly didn’t benefit. The beneficiaries were the investors in the bonds issued by the Greek government and Greek banks. Very few of these investors were Greek.

  In fact, it has been a similar story throughout the world since the beginning of the financial crisis. It seems that bank bondholders are a protected species — a class of investor whose losses are always fully underwritten by the taxpaying public.

  Here’s an idea: how about letting people who are silly enough to lend money to over-leveraged banks and insolvent governments take losses on their ill-conceived investments?

  The only alternative afcourse is to convert to Mathematically Perfected Economy to establish a true sustainable economic model for the people and get these parasites out at the same time.

  http://endtheecb.ning.com/profiles/blogs/ireland-is-not-getting-bailed
  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 6. Kijk even waar de Ieren vandaan komen en wat ze hebben meegemaakt, zet er een lekker nummertje onder… http://tinyurl.com/33xavg7 dan valt het voor de Ieren wel te doen, enhu, wij betalen toch de rekening, dus waar lullen wij dan over en waar zullen zij zich druk over moeten maken??….Komt er een orkaan? Dan zal die ook wel op ons bordje komen te liggen… http://tinyurl.com/2g2o4ob Gaan we verder oostwaarts komen we in het land van het zoete leven, dat land zal volgens mij de grootste economische hit afleveren, het zoete leven, pluk de dag, de zorgen zijn voor morgen, http://tinyurl.com/ycozeqs ….zag toch liever deze.. http://tinyurl.com/yuhz9m NL’ers zijn een gezellig volkje en die lachen en feesten de armoe van zich af…. http://tinyurl.com/29j2s9e NL nog van harte gecondoleerd met het besluit van de Fifa….

 7. Wij zijn eind volgend jaar zelf ook aan de beurt, omdat het AMF nieuwe regels per 1-1-2011 doorvoert dat iedereen 30% minder kan lenen voor een aankoop van een huis. Dit heeft tot gevolg dat de huizenmarkt totaal instort omdat er bijna geen verloop meer mogelijk is. Dit zou een impact kunnen geven dat de waardes van de huizen weleens met 30 tot 50% kunnen dalen. Dan kunnen ongeveer 99% van de huiseigenaren niet meer verhuizen, zonder een restschuld over te houden aan de verkoop van hun huis plus dat ze alleen naar een kleinere goedkopere woning of terug naar een huurhuis mogelijk zal zijn.
  De rest van het scenario is het zelfde wat in Ierland is gebeurt.

  pcrs [15] reageerde op deze reactie.
  Mavado [16] reageerde op deze reactie.

 8. @Qvic [13]: Vastgenageld in de belastingboerderij door je schuld. Werkt veel beter dan zo’n stomme muur om de belastingboerderij zetten, zoals ze in de sovjet unie deden. Een onzichtbare schuldketting, degelijker dan welke electric fence dan ook. Want de schuldenaren denken dat hun lot aan zichzelf te danken hebben.
  Nee, dom zijn ze niet onze heersers

 9. @Qvic [13]:

  Eerst de markt verstoren met huursubsidie en hypotheek aftrek, zodat er geen goedkope woningen meer gebouwd worden. Daardoor is er nu voor mensen die als starter een simpel optrekje willen kopen geen aanbod.

  Het bewijst maar weer: Ingrijpen in de markt leidt tot marktfalen .

  Mavado [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Mavado [12]:

  Wij dragen publiek eigendom en beheer uit van ons ruilmiddel zodat het een rijke en overvloedige private economie kan bewerkstelligen in plaats van geconsumeerd te worden door banken en zich te ontwikkelen in socialistische politie staten zoals ze inmiddels bijna overal hebben gedaan.

  Socialisme en communisme is het laatste stadium van deze evolutie zodra banken al onze weelde en bezittingen hebben geconsumeerd onder het zogenaamde vrije markt kapitalisme.

  Wat wij voorstaan is het compleet tegenovergestelde, waarbij de mensen zelf hun eigen publieke valuta beheren zodat het niet gebruikt kan worden om ze te bestelen van hun prive eigendommen en voorspoed.

  Als je tegenstander bent van socialisme en communisme zoals ik dat ben, dan is je ergste vijand banken en rente omdat dit altijd de middelen zijn geweest om dergelijke samenlevingen te implementeren.

  Als je eens boven je eigen geleuter uit zou kunnen stijgen zou je inzien dat dit de enige oplossing is en de enige oplossing kan zijn. Ieder ander monetair alternatief is zelfmoord.

 11. @pcrs [14]:

  Behandelen als domme, irritante en opdringerige huisdieren met het iq van een demente cavia:
  Negeren en absoluut niet reageren.
  Dat soort wezens hebben iets masochistisch, ze zien zelf niet hoe pathetisch en zielig ze zijn en blijven terug komen voor slaag.

 12. @Mavado [19]:

  De ondernemer zal dat niet zomaar kunnen doen omdat hij behoorlijk bij de gemeente zal moeten aftikken voor de grond.

  Dat is altijd nog een substantieel gedeelte van de kooprijs van de woning.

  Daarnaast is het voor gemeenten een heerlijke bron van inkomsten die nu een beetje aan het opdrogen is. Dat laatste zal wel een verhoging van de prijs gaan betekenen.

  Mavado [23] reageerde op deze reactie.

 13. @Mavado [19]:

  Gewoon negeren joh….kop in´t zand en je ideologie uit blijven dragen. Wellicht is het tijd voor de heren liba´s om hun inmiddels voortschrijdend inzicht in het terminale effect van rente te herzien en ter discussie te stellen. Het zou u allen sieren.

 14. @Mavado [23]:

  …goed is voor de werkeloosheid…

  Freudiaanse vergissing, ik bedoel natuurlijk; “ten gunste van de werkgelegenheid”, of “ten nadele van de werkeloosheid”.

 15. MPE werd min of meer voorgesteld door Mary Hobart in 1891(!) in haar boek(je) : “Errors in our monetary system”.

  Er zijn downloads en torrents beschikbaar online.

  Hieronder een beknopt artikel (in het Engels)

  A Catch-22 may be defined as an “illogical, unreasonable, or senseless situation; a situation presenting two equally undesirable alternatives.” When no other options are available, one may mitigate the situation by choosing the route with the less grievous outcome.

  The only way to resolve a Catch-22 is by avoiding it altogether. Of course, this is not always possible as the Catch-22 may be the result of an act of nature, totally outside of our control. There are times when we create our own Catch-22 scenarios, for example, one might commit a serious crime and be confronted with the options of going to prison or shooting it out with the police.

  Money is the life blood of commerce and the media used for exchange. It is not a stretch to say it represents the sinews of civilization and is a catalyst for social harmony and cultural development. Unfortunately, our private debt based monetary system is a Catch-22 in that there is no way to avoid it’s collapse and the degeneration of our society. The Catch-22:

  1. Borrow money to have some money (unsustainable, debt grows exponentially)

  2. Don’t borrow any money and have no money (everything stops)

  These dire alternatives can be proven mathematically; they are not based on conjecture or beliefs. First, let’s listen to Mary Hobart as she proves the fallacy of alternative #1:

  “Our present monetary system was established by legislation, without any reference to the mathematical science of numbers.

  To make entirely sure that our reasoning upon the impossibility of paying interest when the principal is all loaned without the production or coining of money is logically and mathematically true, we will apply to our problem the test of higher mathematics. In examining the credit system we find that it must be composed of a definite number of interest-bearing contracts. By analyzing one of these contracts we shall find two parties are concerned in them, the borrower and the loaner. The loaner loans a stipulated sum of money called the principal; the borrower receives it and agrees to return a like sum together with a premium called the interest, which is estimated at a legal rate per cent on the sum loaned for a given time. Failure of the borrower to comply with these conditions calls for the forfeiture of his securities. This comprises all the quantities and considerations of an interest-bearing contract. It may be algebraically expressed thus:

  Let a = the amount of a contract (which is the sum of the principal and interest)
  p = the principal
  r = the rate per cent
  t = the time

  Now p = a at the date the contract is drawn, and p+prt/100 = a at the time the contract expires. Quantities that are equal to like quantities are equal to each other. Hence p = p+prt/100 which is impossible

  This formula shows that the contract is impossible, that prt/100 calls for a production of money and cannot be canceled by a production of values. Neither can it be eliminated by a contraction of t, which constantly increases pr/100. This being true of one contract it must be true of any number of contracts with the credit system may contain. This formula solves one of the important problems of the age and is presented to the scientific people of America for inspection.

  The mathematical conclusion which must be drawn from this formula is that the interest on our circulating medium is imaginary and impossible, and under our present system must be satisfied by securities, which is legalized robbery.” – Mary E. Hobart, A Scientific Exposure of the Errors in Our Monetary System, Published in 1891

  Please note that Mary Hobart wrote this in 1891 when virtually all of our money was backed by gold and silver. The obvious point is that the species of money is not a variable in the equation. So, we can see that it is impossible to sustain our system by borrowing money. Let’s listen to Robert Hemphill explain what would happen if we actually repaid all of our debt (impossible under this system) or if we simply stopped borrowing:

  “If all the bank loans were paid, no one could have a bank deposit, and there would not be a dollar of coin or currency in circulation. This is a staggering thought. We are completely dependent on the commercial Banks. Someone has to borrow every dollar we have in circulation, cash or credit. If the Banks create ample synthetic money we are prosperous; if not, we starve.

  We are absolutely without a permanent money system. When one gets a complete grasp of the picture, the tragic absurdity of our hopeless position is almost incredible, but there it is. It is the most important subject intelligent persons can investigate and reflect upon. It is so important that our present civilization may collapse unless it becomes widely understood and the defects remedied very soon.” – Robert Hemphill, Credit Manager of Federal Reserve Bank, Atlanta, 1935

  Our privately owned debt based money system is a classical Catch-22, there is no way to avoid the eventual financial collapse and degeneration of society. Massive default and untold human suffering is inevitable. Bail-outs and more regulations may extend the life of system but they cannot alter the course we are on.

  You may wonder why a private debt based money system, like ours, was selected when it had already been mathematically proven to be unsustainable. The answer is that it is functioning as intended. It was designed to be a tool of slavery.

  The good news is that it is not difficult to remedy through real monetary reform.

  There is only one solution. That is to issue our medium of exchange free of interest and that is what MPE is.

Comments are closed.