Dat lijkt in ieder geval een noodzaak. Een autoriteit die op elk onderdeel onmiddellijk kan ingrijpen. Van rellen door de supporters tot spelers van het veld halen die een fout maken of zelfs slechter spelen dan van hen verwacht mag worden.

Er zijn immers autoriteiten (nodig??)  op elk gebied?

Vandaag kun je bvb weer lezen dat de “kansspelautoriteit” weer meer bevoegdheden krijgt.

Met het nieuwe voorstel kan de toezichthouder, naast het opleggen van boetes aan vergunninghouders die kunnen oplopen tot wel 740.000 euro, ook partijen die géén kansspelvergunning hebben bestuursrechtelijk aanpakken. Gedacht kan worden aan websites waarop reclame wordt gemaakt voor illegale kansspelen. Bij overtreding van de wet kunnen zij behalve de boete ook te maken krijgen met bestuursdwang of een last onder dwangsom. Dit betekent dat als de overtreding niet ongedaan wordt gemaakt er een dwangsom kan worden opgelegd.

Zo zegt een beleidsnota van de Rijksoverheid:

Bevoegdheden kansspelautoriteit uitgebreid
Documenten en publicaties

Nota van wijziging Wet op de kansspelen in verband met de instelling van de kansspelautoriteit

4 REACTIES

 1. Sorry Hub…maar ik lach mij langzamerhand te barsten , ik vraag mij af wat de mensen langzamerhand nog kunnen hebben.

  Ik ben zelf lid geweest v/d SP..en ben ook op congressen e.d. geweest , ik heb de basis indoctrinatie cursussen ontvangen ( klaar voor de gemeenteraad e.d.).

  En ik weet wat voor mensen erachter deze “loge “aanlopen , en neem rustig van mij aan Hub – they don’t know – , want deze mensen is zoveel angst aangejaagd dat ze het “heil en zegen ” aanheffen voor elke sterke man die hun red van de enge maatschappij.

  Je moet een voorstelling proberen te maken van een volksdeel dat zo onvoorstelbaar achterlijk is , dat dingen waar jij en ik nimmer zullen instinken ( het bedrog druipt eraf ) deze verzamelingen massaal hun geld er aan kwijt raken.

  En dan gaat men collectief zitten huilen , en eist een ” sterke arm “welke hun zal beschermen tegen dit grote onheil ( al hebben ze het zelf geschapen ).

  Waarom denk jij dat de SP en PVV zo opvallend veel gemeen hebben ?

 2. Is de FiFa dan geen autoriteit ?
  Ma FIFA is Zwitsers/ Frans voor MAFFIA ….
  toeval ….?
  Het is een kwestie van spelling !

 3. Is de FiFa dan geen autoriteit ?

  Goede vraag ?

  Gezien de faciliteiten welke dit clubje worden aangeboden , als Obama op bezoek komt zal hij het met zwaar minder moeten doen.

  Welke juridische status heeft de FIFA eigenlijk ?

  Is het een land….vervangende EU….VN….?????

 4. Gewoon afschaffen dat voetbas, er gaat veel te veel belastinggeld naar toe. Vreemd eigenlijk dat je daar de politiek nooit over hoort spreken.

Comments are closed.