Red: Positieve benaderingen stellen we uiteraard op prijs, vandaar dit positieve stuk van Reiny. Wel nemen we aan dat het duidelijk is dat als iemand “ iets goeds” heeft of doet, dat het dan nog geen “goed mens” hoeft te zijn.

Jongeren

Aan het einde van het jaar zullen we in de media helaas weer veel negatieve vermeldingen over jongeren voorgeschoteld krijgen.
Daarom is het goed ook eens wat positieve geluiden te noemen. Wij wonen naast een groot park waar vaak jongeren aanwezig zijn, soms schrikt dat wat af voor mensen die daar langs willen lopen, maar dat is hier beslist overbodig.

Ondanks dat ze wel eens wat rommel achter laten, heeft niemand er last van.
Onlangs zag ik dat deze jongeren laatst een blinde mevrouw die hier vaak loopt en haar hond even losgelaten had, gelijk hielpen om de hond weer terug te brengen. Ook toen ze een keer haar blindengeleidestok liet vallen waren ze er direct bij om haar de stok terug te bezorgen.

Als deze mevrouw er langs loopt zorgen ze dat alle obstakels uit de weg zijn en ze ongehinderd voorbij kan gaan, en groeten haar beleefd. Ook zie je oudere mensen lopen die weten welke route ze vaak gaat en als er wat op het pad ligt of wilde takken op ooghoogte zijn, dan halen ze die weg. Ook een medewerker van de Gemeente houdt rekening met haar looproute, en als er bladeren of takken liggen verwijderen ze deze vaak even. Zo zie je maar in ieder mens zit iets goeds en ook bij jongeren is dat zeker het geval.

Ingezonden door Reiny

6 REACTIES

 1. Het is knap waardeloos hoe de maatschappij wordt achtergelaten voor de jongeren. De schulden en de belastingen zijn enorm, de verzorgingsstaat staat op instorten. Daar komt nog een keer bij dat autochtone jeugd wordt achtergesteld door de overheid.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Nico de Geit [1]:

  Hoe komt het dan dat het “ons” niet lukt:
  –geen schulden achter te laten
  –belastingen te verlagen
  –de verzorgingsstaat af te schaffen en een goede zorg te verzekeren
  –geen enkele jeugdige achter te stellen

  ?????????????? Niemand wil die absurditeiten toch?????

 3. Geklaag over jongeren komt al voor sinds het begin der tijden, maar tegenwoordig lijkt niets meer goed.
  De babyboomer is zo overtuigd van zijn eigen morele gelijk en klaagt vooral over ‘materialistische jongeren, die geen idealen hebben’ terwijl ze zelf lekker in hun hypotheekrente aftrekbare villa zitten met hun boekjes en hun flessen dure wijn.

  Het is uitermate dom van de babyboomers om de generatie die straks het vuile werk moet gaan doen, telkenmale uit te schelden. Velen zullen gewoon verhuizen naar betere oorden en wie gaat er dan betalen. Al die ‘kansen’immigranten zeker.

 4. “De babyboomer is zo overtuigd van zijn eigen morele gelijk en klaagt vooral over ‘materialistische jongeren, die geen idealen hebben’ terwijl ze zelf lekker in hun hypotheekrente aftrekbare villa zitten met hun boekjes en hun flessen dure wijn.”

  Het is de eerste generatie, die niet meer kan bogen op oorlogservaring. Volgens mij is het feit, dat de oorlogsgeneratie uitsterft de belangrijkste reden van het huidig moreel verval.

 5. Het moreel vervalt, omdat we in onze huidige maatschappij leven met een immorele staat. De jongeren zijn gedeeltelijk buiten schuld, ze hebben niet een echte goede voorbeeld in de leiders van nu.

  De jeugd kan dan wel domgehouden worden door de overheid, maar ik merk dat ze pienter zijn vergeleken met toen ik jonger was. Het zal de beschikbaarheid van internet wezen welke hierbij heeft bijgedragen. Informatie, alternatieve informatie is dichtbij en ze komen met veel meer in aanraking, vergeleken met 20 jaar terug.

  Er is zeker hoop, zolang wij hun kunnen bereiken en niet verwachten dat zij degene zijn die alle gewicht van de huidige maatschappij moeten dragen.

  Ik wil graag voor mijn kinderen en later hun kinderen een wereld waar ze in vrijheid kunnen leven en ik walg van de gedachte dat het mijn kinderen zullen zijn, die hiervoor moeten vechten, ik bespaar ze dat liever en zorg er zelf voor.

 6. “De jeugd kan dan wel domgehouden worden door de overheid, maar ik merk dat ze pienter zijn vergeleken met toen ik jonger was. Het zal de beschikbaarheid van internet wezen welke hierbij heeft bijgedragen.”

  Laat ze op internet wat zoeken en ze zoeken met losse woorden en nemen het bovenste resultaat voor waar aan. Dat de jongeren handig met computers zijn, betekent, dat ze snel kunnen typen, maar zonder ervaring leg je het ook in dit vak af tegen de “oudere jongere”. Ze zijn daarenboven minder pienter, in tegenstelling tot wat de nieuwetijdsadepten ons willen doen geloven, later volwassen en minder opgewassen tegen tegenspoed.

  “Ik wil graag voor mijn kinderen en later hun kinderen een wereld waar ze in vrijheid kunnen leven en ik walg van de gedachte dat het mijn kinderen zullen zijn, die hiervoor moeten vechten, ik bespaar ze dat liever en zorg er zelf voor.”

  Voor vrijheid zal altijd gevochten moeten worden door elke generatie. Onze vrijheidswaarden hebben onderhoud nodig, anders raken ze sleets net als een machine.

Comments are closed.