Dwz over 48 uur als die dames geen protest hebben. Als er een borgtocht van 200.000 pond wordt betaald, Als hij zijn paspoort inlevert, Als hij zich aan een avondklok houdt, Als hij een enkelband aan heeft, Als……..

KNACK:

Assange mag op borgtocht vrij

Julian Assange, de stichter van WikiLeaks, mag van het Britse gerecht op borgtocht worden vrijgelaten uit een gevangenis in Londen.

Assange was op 7 december in de Britse hoofdstad aangehouden nadat Zweden een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem had uitgevaardigd op beschuldiging van verkrachting.

Volgens de BBC mag hij worden vrijgelaten in ruil voor een borgsom van 200.000 pond. Maar hij blijft nog minstens 48 uur vastzitten in afwachting van een mogelijk beroep door de aanklagers.

Andere voorwaarden naast de borgsom zijn volgens de Britse openbare omroep het inleveren van zijn paspoort, het naleven van een avondklok en het dragen van een enkelband. Bij zijn aanhouding vorige week was Asange een vrijlating op borgtocht geweigerd.

<http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/europa/assange-mag-op-borgtocht-vrij/article-1194888412625.htm>

8 REACTIES

  1. @Andre [2]: @Zé [3]: @pcrs [4]:
    Inderdaad. Als ie de aandacht wil trekken zou ie best blijven zitten en dit (door zijn advocaat/woordvoerder) aan de pers (laten) toelichten door te stellen dat vrijheid op een reeks voorwaarden helemaal geen vrijheid is. Dat hij kiest voor de gevangenis binnen de muren versus die buiten de muren doch binnen de landsgrenzen.
    Dat zou pas opzien baren en mensen de ogen openen!

  2. Karakterisering van een enkelband in Amsterdam Noord: “Waar er bij jou poep uit komt, heb ik een stekker”.

    Of topic: PVV-gabberd wil “preventieve oorlog” tegen Iran.Kan iemand een stukkie schrijven?

Comments are closed.