Wanneer bureaucraten praten over het vergroten van onze toegang tot x, y of z, dan hebben ze het eigenlijk over het exponentieel vergroten van hun controle over ons leven. Net zoals het gegaan is met de overname van de gezondheidszorg door de overheid (in de VS, in NL waren we al zover), zal het gaan met het nieuwe goedgekeurde overheidsplan om de ’toegang’ tot internet te ‘vergroten’. Noem het maar Internetzorg. Net Neutrality is een Trojaans paard voor internet controle door de overheid. TRAP ER NIET IN!

Met een stem van 3 op 2 heeft de Federal Communication Commission afgelopen dinsdag een controversieel idee geaccepteerd onder het mom van net neutraliteit‘. Aangestelde Democraten (die niet ter verantwoording geroepen kunnen worden) zullen de functie van bemoeizuchtige online verkeersagenten krijgen. Dit panel zal ingewikkelde regels ontwikkelen waarmee zaken zoals internet service providers, bandbreedte gebruik, inhoud, prijzen en zelfs internetsnelheid geregeld gaan worden. De ‘neutraliteit’ wordt schaamteloos ondermijnd door de voorkeursbehandeling die draadloze breedbandnetwerken krijgen.

Belangrijker nog, de FCC-regeling wordt als vijandig gezien door het Congress en is reeds verworpen in verschillende rechtbanken. Industriewatchers hebben al gewaarschuwd dat de regulatie innovatie zal doen verzwakken en als gevolg zal hebben dat er minder toegang is, niet meer.

Propagandisten van Obama FCC-voorzitter Julius Genachowski’s ‘open internet’ plan om het internet te reguleren, hebben hun boodschap op kwaadaardige manier verpakt in de retoriek van burgerrechten. Afgelopen maandag kondigde FCC-commissielid Michael Copps aan dat “Universele toegang tot breedband als een burgerrecht moet worden gezien…ook al hebben weinig mensen er zo eerder over gesproken.”

In andere woorden: tegen het internet overnameplan zijn staat gelijk aan voorstander voor segregatie zijn.

Burgerrechtenactivist Benjamin Hooks voegde daaraan toe dat Breedband internet een basis behoefte is geworden. En eerder deze maand gaf Mignon Clyburn (dochter van de ‘congressional Black Caucus’ leider en Democraat James Clyburn) aan dat gratis (lees: door de belasting betaler gesubsidieerde) toegang tot het internet niet alleen een burgerrecht is voor elk “nappy-headed” kind in Amerika, maar zelfs essentieel voor hun eigenwaarde. Elk kind uit een minderheidsgroepering, sprak ze, “verdiend om niet alleen verbonden te zijn, maar ook trots op wie hij of zij is.”

Laten we het onder ogen zien: een hoge snelheidsverbinding is net zo min een essentieel burgerrecht als een 3G GSMservice of een Netflix account dat is. Voor de zoveelste keer gebruiken Democraten kinderen als menselijke schilden voor hun niet zo nobele politieke doelen.

De ‘net neutrality’ mafia (betaald door miljardair George Soros en andere linkse denk tanks en instellingen) lopen openlijk hun radicale agenda te promoten in hun kruistocht voor “media rechtvaardigheid.”

De wereld die pleit voor dit universele breedband idee zit vol met marxistische hoogdravende taal over ”het ontnemen van rechten” en “empowerment”. Ze betichten elke tegenstander op de radio, tv en internet als verspreiders van haat die gecensureerd en bestreden moeten worden. Democratische FCC panelleden hebben braaf hun zorg uitgesproken over de concentratie van de vermeende mediamacht van bedrijven.

Zoals de het Media Justice Fund (betaald door de linkse Ford-Foundation, die pleite en lobbywerk verrichte voor universeel breedband) het stelt: Dit is een beweging gegrondvest in het geloof dat sociale en economische rechtvaardigheid niet te realiseren valt zonder de gelijke redistributie van media en communicatie technologie.

Voor de progressieven die hun ambities verhullen in de mantel van ‘eerlijkheid’, draait het allemaal om macht. Het draait altijd om macht.

Bron (dank aan Michelle Malkin!)

Zie ook:

Worse for web freedom: Hugo Chavez or the FCC ? (FCC ‘chief diversity officer’ Mark Lloyd is een groot fan van Chavez – 2000 pagina’s ‘net neutrality’ internet regulatie op de laatste dagen er doorheen jassen)

Help! Ik wil netwerkneutraliteit (BoF, de Piratenpartij en schijnbaar ook Geenstijl vallen voor ‘net neutrality’)

Voorstel tot regulering internet afgewezen (we waarschuwden er in 2006 al voor, het is er toch van gekomen!)

END THE FCC (Door L. Neil Smith voor The Libertarian Enterprise)

End the FCC’s War on Free Speech (meer bemoeizucht FCC, stuk van het Ayn Rand Center)

Tea Party Groups Urge FCC to Dump Net Neutrality Plans (35 Tea Party groeperingen sturen brandbrief naar FCC voozitter Genachowski om ‘net neutrality’ waanzin te stoppen)

Congresswoman Waters: FCC Net Neutrality Rules Don’t Go Far Enough, Could Harm Many American Consumers of Color (????)

TheDC Morning: How the left astroturfed net neutrality into existence (sssssssssst!)

Update:

FCC internet takeover faces potentional roadblock (het kan nog gestopt worden!)

Als een Vrij Internet je lief is, stuur dit bericht dan door naar iedereen die valt voor de ‘net neutrality’ HOAX!

4 REACTIES

 1. Eigenlijk is het gewoon een consequente uitbreiding van het gelijkheidsideaal dat een (groeiende) overheid probeert te bereiken. Iedereen gelijk, niemand heel rijk of heel arm. Niemand heel goede educatie of slechte educatie. Niemand slechte gezondheidszorg, maar ook niemand goede gezondheidszorg. Geen goede valuta, maar ook geen slechte. Geen goede OV systemen, maar ook geen slechte. Niemand een heel groot pensioen en niemand een heel klein pensioen. Et cetera, et cetera.

  De meesten hebben dan ondertussen ook wel door dat het etatisme niet werkt. De overheid faalt gewoonweg in de bovenstaande doelen. De oplossingen van zo’n geweldadige monopolistische organisatie maken de situatie dan ook alleen maar erger. Laat staan als er ineens wel een “zwarte zwaan” voorkomt.

  Het gekke is alleen dat er nu een hoop mensen voor deze verdere uitbreiding van macht zijn, terwijl diezelfde personen normaal tegen machtsuitbreiding van de overheid zijn… (privacy voorvechters en dergelijke)

  Zoals R. Hartman al aangaf: Als je zo graag netneutraliteit wilt, begin dan zelf een provider die dat aanbiedt. En ik voeg daaraan toe: Helaas, dat gaat niet, want dat is economisch gezien niet rendabel door alle regeltjes waaraan je moet voldoen 🙂

  Wanneer je de markt voor providers vrijgeeft, zul je zien dat afgedwongen regeltjes helemaal niet nodig zijn, omdat er onvervalste gezonde concurrentie is. Alleen dan stoppen providers met de overheid te dienen en beginnen ze met de consument werkelijk te bedienen.

 2. Er als inmiddels wat voortgang. De voorzitter van de Piratenpartij heeft aangeboden dat er een libertarische visie over net neutrality op hun site geplaatst wordt. Om het debat aan te wakkeren.

  Mochten de VS bezoekers een heldere libertarische analyse hebben omtrent net neutrality, graag in de comments plaatsen.

Comments are closed.