Ondanks de hooggespannen verwachtingen gaat er onder het kabinet Rutte absoluut niets veranderen, de zogenaamde nieuwe “rechtse” wind die onder dit kabinet zou gaan waaien is schaamteloze nep, de zoveelste truc van de gevestigde elite om de macht te houden.

Deze week is een onderzoek gepubliceerd waaruit naar voren is gekomen dat alle mooie baantjes bij de echte-, semi- en quasi overheden voor 100% zijn gereserveerd voor houders van partijboekjes van VVD, PvdA, CDA, GL, CU en D66 en dat die partijen zonder onderscheid elkaars leden in deze staatsbaantjes hijsen, een overigens al lang bekend gegeven.

Het typische van socialisten is dat ze altijd meer staat, meer regeltjes en heel veel meer belastingen willen en daarin vinden deze “partijen” elkaar feilloos.

Genoemde partijen vormen feitelijk een socialistisch eenheidsblok dat zich via de labels VVD, PvdA, CDA, GL, CU en D66 als totaal verschillende partijen aan de bevolking toont maar een stem op de VVD of GL is gewoon een stem voor dezelfde socialistische kliek.

De staat vormt een stelsel van voor de bevolking 100% nutteloze en zinloze organisaties en instanties met als enig doel het faciliteren van niet-bestaande fantasiebaantjes voor de leden van deze “partijen” zodat die leden volkomen legaal via de staatskas kunnen parasiteren op de werkenden onder ons.

Deze figuren zijn feitelijk voor het leven vrijgesteld van productief werk en de risico’s en tucht van de echte arbeidsmarkt en vieren levenslang een luxe vakantie van de inspanningen van de productieven onder ons die wel de gevaren van het echte leven moeten trotseren.

De staat is er niet om iets voor de bevolking te doen maar exclusief om de belangen van de gevestigde partijelites te bewaken en dat houdt in er voor te zorgen dat u op tijd uw centjes aan de staat blijft afdragen want uw belasting is hun vakantie.

Onder deze vrijgestelden zitten uiteraard ook heel veel partijlievelingen van VVD en CDA zodat die partijen absoluut geen belang hebben om de boel te saneren want dat gaat ten koste van de baantjes.

Door de opkomst van de LPF, PVV en in mindere mate de SP voelt de gevestigde orde dat het openlijk niet verder kan zoals het de laatste 50 jaar schaamteloos is toegegaan en dat men het gevaar loopt de macht en dus de levenslange 5-sterrenvakantie te gaan verliezen zodat plan B is geactiveerd en dat betekent de PVV zogenaamd bij de macht betrekken en de hoofdpunten van het PVV programma kapen, althans verbaal.

De PVV is intussen geneutraliseerd en staat verheugd met een halve dooie mus aan de kant te gedogen en verder is er met een hoop herrie ingezet op allerlei bezuinigingen op linkse hobby’s die het volk graag wil zien zoals o.a. ontwikkelingshulp, omroep, kunst- en cultuur waarmee een hoop tevredenheid onder de kiezers voor deze “rechtse” regering is gekweekt om vervolgens heel stiekem via de bekende salamitactiek steeds weer nieuwe stukjes van die bezuinigen weg te snijden zodat alles bij het oude kan blijven en het stelsel van parasietenbaantjes bij de staat overeind blijft.

Linkse hobby’s zijn ook de hobby’s van VVD en CDA: Rutte en Verhagen zijn socialisten, zijn dat altijd geweest en zullen dat altijd blijven want ook hun persoonlijk belang vereist dat dit systeem overeind blijft en zij later in het baantjescircuit hun levenslange vakantie kunnen blijven vieren en verder zijn ze daar niet neergezet om het systeem te slopen maar juist om het te handhaven en uit te breiden en daarom komen er dagelijks steeds meer nieuwe overheidsinstanties bij terwijl er nog niet een echt is weggesaneerd.

Deze komedie van een zogenaamde “rechtse” vernieuwing doet mij denken een zandduin in de wind: wat er van voren openlijk afwaait groeit er ongezien van achteren gewoon weer dubbel aan.

Wat ook te denken geeft is dat de PVV een miljard voor ouderenzorg heeft moeten uitonderhandelen op VVD en CDA, in ruil voor minder bezuinigingen op de bekende linkse hobby’s.

Dat VVD en CDA nu juist de partijen zijn die de zorg voor onze ouderen schaamteloos inzetten om minder op linkse hobby’s te hoeven bezuinigen toont duidelijk aan dat ze hun oude linkse streken nog lang niet zijn verleerd en dat de zogenaamde nieuwe “rechtse’ wind die er nu zou waaien gewoon een stinkende socialistische ruft is.

30 REACTIES

 1. De overheid zou de verantwoording voor ieders eigen bestaan gewoon terug moeten geven aan de burger, zeker nu de overheid haar verplichtingen helemaal niet na kan komen omdat het geld op raakt.

  Het tegendeel gaat waarschijnlijk gebeuren: de rekening wordt neergelegd bij hen die wel iets hebben terwijl de overheid doorgaat met uitdelen. Tijd om een exit-strategie uit te werken, voordat alles dichtgetimmerd wordt.

  Jongeman [25] reageerde op deze reactie.

 2. Ongelofelijke waarheid.

  Gisteren nieuwsuur zitten aanschouwen, mijn ogen vielen bijna uit mn hoofd..

  Bekijk de uitzending maar eens:
  http://player.omroep.nl/?aflID=11822297

  Kort samengevat:

  Er zijn nog nooit zoveel moties van de “oppositie” aangenomen
  Dit wordt in deze uitzending allemaal genuanceerd gebracht..
  een stijging van 11% naar 24% (getallen weet ik even niet meer prcies, maar ongeveer deze orde van grote)
  Dat betekend dat er 200% MEER MOTIES zijn aangenomen ..
  maar dat vertellen ze er niet bij..

  Ook het stukje waarin een bijna gierende verslaggever op locatie staat te vertellen dat:

  “Er een paar kleine aanpassingen in het verdrag worden gemaakt…”

  gevolgd door:

  “Het tijdelijke noodfonds wordt permanent gemaakt”

  ALSOF HET NIETS IS !!!! Hoezo klein?

  Vervolgens komt er een lange nogal norse man..

  “Ja, dan had nederland het verdrag maar niet moeten ondertekenen, nu moeten we op de blaren zitten..enz.”

  Nederland wilde dit verdrag helemaal niet tekenen.. onze landsverrader balkenende heeft dit gedaan..

  Ook wordt Rutte de vraag gesteld, of deze machts toename van europa de soevereinheid van nederland in gevaar brengt..

  Hoor zijn antwoord aan..

  Ik zou zeggen, bekijk de uitzending..en zie met lede ogen aan wat, en vooral hoe het verkonidigd wordt..

  echt om te huilen..

  Samenvatting zoals beschreven in de Gids:

  “De macht van Europa. De afgelopen jaren is de macht van de Europese Unie op financieel-economisch vlak toegenomen. Is een politieke Unie aanstaande? Een verslag van de Europese top van vandaag, onder meer met een reactie van oud-minister Onno Ruding. -De uitgestoken hand van Mark Rutte. Bij zijn aantreden nam Mark Rutte zich voor om ruimhartig samen te werken met de oppositie. Hij is nu twee maanden premier. Wat is er over van zijn goede voornemen, met andere woorden: waar is de uitgestoken hand van Mark Rutte?”

 3. En dan nog te bedenken dat er een enorm vakantie resort staat in Brussel. Maar het is precies zoals Wladimir zegt. En deze lui komen we ook nooit meer vanaf. Totdat de wal het schip keert en de Nederlandse staat en iedereen erin failliet zijn.

 4. Helemaal mee eens. Ik zie ook geen verschil afgezien van wat andere praatjes. Rutte is een soort Neobalkenende en net zo’n landverrader als het origineel.
  De PVV heeft laten zien gewoon een bliksemafleider voor het plebs te zijn. En feitelijk deel uit te maken van deze kliek, alle mooie praatjes ten spijt.

 5. @Hub Jongen [7]:

  overtuigend overbrengen heeft geen zin, als iemand zijn geloof socialisme is..

  dat is het zelfde als een radicale moslim tot atheist proberen te overtuigen..
  ongeacht HOE overtuigend je bent of spreekt..dat lukt niet.

  Wat betreft stemmen komt Altijd hetzelfde excuus om de hoek:
  ja maar als ik niet ga, gaan er wel andere en dan..enz.

  Ik hanteer volgende tactiek omtrent stemmen:

  A: Ik ga op .. stemmen..

  Doompie: Weet u wel wat stemmen is?

  A: Ja hoor, daarmee geef ik mijn voorkeur uit aan de partij die de regels maakt, en heb ik dus invloed..

  Doompie: Neen, u gaat uw stem en macht afgeven.

  A: Echt niet.

  Doompie:
  Wat u werkelijk doet is:
  Bij deze leg ik officieel zwart op wit vast, dat Ik ALLES GOED vindt wat u (de partij/politicus) beslist.. U wordt vervolgens niets meer gevraagd.

  Dan komt het protest, waaruit het stellige geloof blijkt, haak daarop aan..

  Vaak hoor je zaken als Partij programma, en democratie..

  deze zijn met 2 zinnen van tafel te vegen, en heb je de aandacht om het alternatief te introduceren..

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.
  maha [10] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Doompie [8]:

  “als iemand zijn geloof socialisme is”

  Mensen mogen van mij best socialistisch zijn. Gewoon samen doen met je bezittingen, prima. Zolang het vrijwillig is natuurlijk. Want ik moet er niet aan denken onder dwang met anderen samen te doen.

 7. @Doompie [8]:

  Ach ja, gewoon een beetje dominant doen, dan volgen de schapen je wel.

  Wat hebben we toch een respect voor onze medemens. Weet je wat die medemens denkt? ‘Lul jij maar door, weirdo, ik doe straks toch wat ik zelf wil.’

 8. Ik ben het geheel met dit artikel eens. Ik zou alleen voor “socialist”, want de schrijver zegt dat ze dat allemaal zijn daar in Den Haag, een andere term gebruiken.

  In geval bijvoorbeeld van Rutte en Verhagen, die beide socialist zouden zijn, kies ik persoonlijk voor de uitdrukking: “Lid van de politieke Haagsche kaste”. Daar dek je volgens mij de lading wel mee.

  En inderdaad, als je gestemd zou hebben, moet je effe je mond houden tot de nieuwe verkiezingen, je hebt immers iemand of iets “mandaat” gegeven voor jou te handelen en beter nog: tegen jou te handelen.

 9. En daarom heb ik nog nooit gestemd en zal ik ook nooit stemmen. Snap niet hoe je op mensen kunt stemmen die je kaalplukken, die oorlogen voeren met belasting geld.
  Of waarvan hun denkwijze is: wij het zoete en jullie het zure.

  En nogmaals,die oh zo correcte politici incasseren belastinggeld uit prostitutie, drugs en afpersingen. Moet je het schaapjesvolk eens horen als een burger zich hieraan schuldig maakt.Er moet me toch echt eens iemand het verschil uitleggen….

  Een dief is fout
  Een pooier is fout
  Drugsdealers zijn fout…. maar met een overheid die deze criminele praktijken gebruikt om geld te verdienen is niks mis hoor.

 10. @Doompie [8]:

  Wat u werkelijk doet is:
  Bij deze leg ik officieel zwart op wit vast, dat Ik ALLES GOED vindt wat u (de partij/politicus) beslist.. U wordt vervolgens niets meer gevraagd.

  Ja …het parool was stem rechts voor minder staat en meer voor ondernemerschap versus stem links uit sollidariteit met de arbeiders en ” zwakken “.

  Hoewel ik mij ( soms ) afvraag : waar zijn de arbeiders….en wie zijn de zwakken ?

  Nou iedereen zou de fora kunnen vinden , als ze het al zouden willen.

  Dan komt het protest, waaruit het stellige geloof blijkt, haak daarop aan..

  Jan Peter zou gezegd hebben : het begint te komen .

  Vaak hoor je zaken als Partij programma, en democratie….en nu krijg ik middels door mij veel op internet gevolgde colleges ( ja je kan alsog die kennis verwerven ) , dat er twee opvattingen binnen de samenleving rondgaan voor wat betreft het begrip “demo(n)cratie.

  Begip A : Voor het rif-raf , goyim , gentiles , profanen en al het tinnef der loonslaven , kortom de “orde-der producerenden ” in de wandelgangen soms aangeduid als “Jan Modaal ” en door Louis Davids ooit bezongen als : “de kleine man met zijn confectie pakje an “.

  Begip b: De orde der ingewijden ( de georganiseerde ) die onderling hun beleid kunnen afstemmen.

  En zij schrijven de wetten , en orkestreren en naleving daarop.

  Zoals Lord Amsel Maier Rothschild het eens heeft gezegd : Er zijn twee soorten mensen op deze wereld :

  Zij die het economisch systeem gebruiken en diegene die afhankelijk zijn geworden van de revenuen van datzelfde systeem , dat zij nooit en te nimmer tegen dit systeem in opstand zullen komen.

  En zij die het systeem niet begrijpen : zij leven hun kleine leventjes uit…zonder ooit te begrijpen dat het systeem tegen hun is.

  deze zijn met 2 zinnen van tafel te vegen, en heb je de aandacht om het alternatief te introduceren..

 11. De SP en PVV behoren ook in het rijtje te staan van het socialistische blok, wat elkaar door dik en dun afdekken, om hun praktijken te kunnen voortzetten. Al meer dan 50 jaar het volk belazeren met de zogenaamde demoncratie, dat zij nog iets te kiezen hebben.

 12. Deze week is een onderzoek gepubliceerd waaruit naar voren is gekomen dat alle mooie baantjes bij de echte-, semi- en quasi overheden voor 100% zijn gereserveerd voor houders van partijboekjes van VVD, PvdA, CDA, GL, CU en D66 en dat die partijen zonder onderscheid elkaars leden in deze staatsbaantjes hijsen, een overigens al lang bekend gegeven

  Voor de goede orde, zo’n 3 procent van de Nederlanders is lid van een politieke partij. Waarschijnlijk procentueel nog minder dan dat er leden waren van de communistische partij in Rusland op het hoogtepunt van haar macht. Maar deze hebben wel een monopolie in NL op de pluche zetel baantjes. We hebben hier de USSR links ingehaald…….

  Eigenlijk zou om iedere partij politiek voor te zijn een baan bij een echte, semi en quasi overheid verboden dienen te zijn voor eenieder die ooit lid is geweest van een poltieke partij. Om iedere schijn van belangen verstrengeling en baantjes jagerij te voorkomen. Helaas is dit een motie die door niemand zal worden ingediend…

 13. Eigenlijk zou om iedere partij politiek voor te zijn een baan bij een echte, semi en quasi overheid verboden dienen te zijn voor eenieder die ooit lid is geweest van een poltieke partij. Om iedere schijn van belangen verstrengeling en baantjes jagerij te voorkomen. Helaas is dit een motie die door niemand zal worden ingediend…

  Pas op…voor die he knapen van het “vrijmetselaars”koor , zij die in het sleepspoor v/d politiek hun krachten bundelen.

 14. Ik stem niet maar omdat ze graag m’n stem willen horen schrijf ik
  elke maand een mail naar voorzitter@tweedekamer.nl
  wat ik vind waar ze mee bezigzijn hebben ze toch m’n stem
  krijg altijd keurig post thuis
  wel even je adresgegevens erbij doen
  meestal een standaard brief maar ach

 15. Over driehonderd jaar lees je in de geschiedenisboeken:

  Dat in de 19e eeuw de adel min of meer werd afgeschaft, is een goede zaak.
  Maar waarom ze die in de 20e eeuw hebben vervangen door de politiek/politicus is tot op vandaag de dag nog steeds een raadsel….
  Bij de adel wist je tenminste wie de opvolger gaat worden en kan je nog op tijd wegwezen.
  In de politieke wereld is het maar afwachten welk “vriendje” het wordt.

  Al eerder betoogd: de vvd is gewoon de minst linkse partij!

 16. Bij de adel wist je tenminste wie de opvolger gaat worden en kan je nog op tijd wegwezen.
  In de politieke wereld is het maar afwachten welk “vriendje” het wordt.

  Wat was het kenmerk van de adel ?…….JUIST BLOEDLIJNEN .

  Erfelijke macht….so far so good.

  Heb je wel eens een poging gedaan het een an ander te ontrafelen in onze huidige politieke constellatie ?.

  In de politieke wereld is het maar afwachten welk “vriendje” het wordt.

  Kijk hier eens in voor de grap , en geloof mij maar : u zult nog vele malen in uwer ogen wrijven van ongeloof.

  Hoe bedoel je dat de adel is uitgeroeid ?….ze hebben gewoon een nieuwe jas aangetrokken.

 17. Hoewel ik ook links liberaal denk vind ik Ruttes rechtse wind met de ozo on rechtse noch linkse pvv een fars. Echt rechts is pro liberaal zoals in the usa gangbaar is. Pvv beperkt de vrijheden voor elk. Islam is zo belangrijk voor de Nederlandse samenleving om het usa systeem echt tot zijn recht te laten komen hier in Nederland. Wel zonder het opofferen van mensenlevens die Dick Chaney op zijn geweten heeft. Wij zullen zonder bloedvergieten het imperialisme versprijden, democraties calvinistisch.

 18. @Nico de Geit [1]: Deze rechtse maniakken zijn mijns ienziens helemaal niet goed bij hun hoofd. En dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Mijne heren -en dames- van de reacties, mag u allen op u spelling wijzen? Er staan veel spatiefouten in uw tekst. Dat voor het gemak vergetend, vind ik dat degenen die aangeven dit kabinet niet goed vinden het bij het rechte eind hebben.

  hoogachtend, een jongeman uit klas vier (op het gymnasium, welteverstaan)

  wladi [27] reageerde op deze reactie.
  Tony [29] reageerde op deze reactie.

 19. Het begeleidende plaatje moet even gespiegeld worden: de wind komt daar immers van links 🙂

 20. @Jongeman [25]: typisch linkse reactie, Jongeman, wijzen op spelfouten en wat losse kretenslakerij maar nooit ook maar 1 argument.
  Ik beargumenteer waarom ik dit kabinet niet goed vind terwijl jij maar wat roept.
  Ik wed dat jij geen twee reacties overeind zou blijven als je met (linkse) argumenten aan zou komen.

 21. Dikke vette NOU EN???

  Jegens alle stemmers, dan welteverstaan.

  Stemmen op de VVD? Op de PVV?

  Dit is toch een stuk beter dan de PVDA?

  Dit is als zeuren in de winter dat het toch weer zo verdomde koud is.

  En wat is “rechts” eigenlijk, nu we het er toch over hebben? Aangezien libertarisme (of hoe je het ook wilt noemen) geen algemeen ondersteunde filosofie is, kun je slechts tot de conclusie komen dat “de rechtse winter” een etatistische is, waar de gure wind van rechts waait in plaats van links, maar een goede winterjas blijft noodzaak.

  Alsof het vriespunt ergens anders ligt als de wind waait van rechts in plaats van links of andersom.

  Ik blijf daarom toch zuur lachen als ik libertariers (of hoe je jezelf ook wenst te noemen) de term “individuele vrijheid” hoor vereenzelvigen met “rechts”.

  Voor vrijheidsliefhebbenden zou er maar een dichotomie relevantie moeten hebben:
  Ben je voor de overheid of tegen?

  En vraag jezelf nu eens af?
  Welke politieke partij is er tegen de dwingelandij en invloeden van de overheid?

  Dat is als aan een rechtse maffioso met honkbalknuppel in zijn handen vragen of hij meer tegen gewelddadige afknijping is, dan een linkse maffioso met honkbalknuppel in zijn handen.

 22. @spnr9 [6]:

  ik woon er niet meer, het werd me te duur daarbij vind ik de dwang naar, je moet verplicht bij een staatsverzekering je ziektekosten regelen, moet ! (lijkt de DDR van voorheen wel)
  in Bangkok betaal ik 395 eu ziektekosten verz . voor 2 personen samen per jaar, vrijwillig.
  (uit eten gaan kost 60 eu cent pp, huis huren vrijstand 5 badkamers 200 eu pm, wegenbelasting kent men niet, liter diesel 60 eu cent)
  doei!

Comments are closed.