Vanmorgen in het nieuws:

“De Jager verwijst speculanten naar Verenigde Staten”

http://www.fd.nl/artikel/20852425/jager-verwijst-speculanten-verenigde-staten

Na het lezen van het artikel krulden mijn tenen in mijn schoenen op.
Hoe naïef kan een minister zijn?

Compleet ononderbouwde leugenachtige uitspraken als “Over enkele maanden komt de Euro versterkt uit de crisis” en “op dit moment gedragen markten zich irrationeel”.

Niets dan propaganda in dit artikel.

“Volgens hem doet de Europese Centrale Bank er verstandig aan staatsleningen van landen als Ierland, Griekenland en Portugal op te kopen, maar tegelijkertijd elders de geldvoorraad te verkleinen”

Waar elders? Op onze bankrekeningen? Die van de Duitsers? In elk geval niet die van de staatsbegroting of de ECB.

Tevens stelt de Jager dat “de ministers van financiën en de ECB nog een heel arsenaal aan wapens om de aanvallen vanuit de financiële markten op de euro af te slaan. De bereidheid om die wapens in te zetten, is volop aanwezig”

Hoezo aanval op de Euro? Het is een kwestie van vertrouwensverlies in de Euro en het beleid. Dit heeft niets met een “aanval” te maken, en dus zal het “wapenarsenaal” een groot gat in de lucht schieten.

Maar zoals er bijna letterlijk staat zegt de Jager: Wij doen het slecht, maar USA nog slechter, dus ga daar maar zeuren.

Als dat de methoden zijn van deze politicus….!

En dan de klap op de vuurpijl:
“Op de vraag of er een plan-B is als het echt misgaat met de euro, antwoordde De Jager: ‘Daar ga ik niet op in.’”

I’ll rest my case
——————————

Ingezonden door Doompie

“The great unwind that could not happen is happening!”

14 REACTIES

 1. Het gaat weer goed vandaag met het nieuws..

  Opvolgende artikelen waaruit blijkt dat de enige oplossing die ze nog kunnen bedenken, NOG meer geld aandragen is, en gezien er geen plan-B is moeten ze wel:

  in de EU hebbe we de IMF welke pleit voor NOG MEER geld in het “noodfonds”:

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/8414213/__IMF_pleit_voor_groter_noodfonds_eurozone__.html?p=39,1

  In de US hebbe we de FED, u weet wel, die club die 600 miljard gaat printen, gaat waarschijnlijk nog MEER printen:
  http://www.telegraaf.nl/ipad/ipad_dft/8413280/__Stimulering__mogelijk__.html?sn=buitenland

  Waar is het einde?
  Wanneer wordt Nederland wakker dat er geen houden meer aan is?

  spnr9 [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ik denk dat iedereen zich na deze “geruststellingen” wel veilig voelt!
  Immers plannen genoeg:

  “UK bank chief fears Paris, Berlin will push for eurozone political union
  http://euobserver.com/9/31418?print=1

  ECB to continue bond purchases till spring 2011
  Up to now, the ECB has purchased €67 billion in government bonds.

  http://euobserver.com/9/31419

  Pressure mounts to boost eurozone rescue fund

  Belgium, the current EU presidency, has called for an increase in the funds available from the eurozone’s rescue fund, with the International Monetary Fund (IMF) and the European Central Bank (ECB) making similar calls.

  Speaking on Saturday (4 December) to reporters, Belgian finance minister Didier Reynders issued the suggestion just as the International Monetary Fund and the European Central Bank were making similar calls.
  http://euobserver.com/9/31432

 3. Slaafse nabootsing is strafbaar de Jager !
  Zimbabwaanse dollar
  De volgende munten worden gebruikt: 1, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 dollar. Het papiergeld is beschikbaar in 100, 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000, 500.000, 1 miljoen, 2 miljoen, 5 miljoen, 10 miljoen, 50 miljoen, 250 miljoen, 500 miljoen, 5 miljard, 25 miljard, 50 miljard, 100 miljard dollar en 100 biljoen dollar (100.000.000.000.000).

  Jhon

  hugo van reijen [12] reageerde op deze reactie.

 4. @Doompie [1]:

  “Wanneer wordt Nederland wakker dat er geen houden meer aan is?”

  Waarschijnlijk zodra het gevolg van dit beleid ze op woeste wijze uit de slaaptoestand forceert. Alleen vrees ik dat het daarna alleen nog maar erger gaat worden. De meeste mensen die bang zijn dat er geen houden meer aan is zien dit namelijk als “het falen van het kapitalisme”. Ik vrees dan ook dat de massa uiteindelijk zal schreeuwen om nog meer controle en sturing door de overheid.

  Kastanjeoord [5] reageerde op deze reactie.
  Dennis [6] reageerde op deze reactie.
  Harry [13] reageerde op deze reactie.

 5. @spnr9 [4]: Wanneer het te laat is. En voor degene die zich niet op de “nieuwe” situatie voor bereid hebben. Koop goud en zilver zolang het kan, betaal al je schulden, neem een huur woning en hef al je spaar rekening(en) op.

 6. @Dennis [6]:

  Daar heeft het wel de schijn van.
  Anders zou men in het mainstream nieuws wel eerlijk en open zijn over de situatie.

  Voor mij leeft het 2012 (de film) gevoel erg sterk.
  Overheden dekken zichzelf in met de toegeeigende middelen, laten de “rest” ongeinformeerd de elende toekomen.

 7. @John [9]:
  Ken je de gamegenie nog??
  Zie het zo.
  hun spelen een tournooi tegen de burger alleen heeft de overheid een gamegenie in zijn console gestoken, nu denken alle deelnemers dat het spel oneerlijk is, en verwacht in deze strategy game van de overheid constant hulp.want ja, die doet het zo gruwelijk goed.

  Laat maar knallen… jammer genoeg krijg ik de kans niet om in goud te sparen.
  Of de emigreren voor het te laat is.
  New Hampshire?

 8. Wanneer dringt het nou eens tot die houten koppen door dat het geen zin heeft om maar geld tegen het probleem aan te smijten en dan hopen dat iedereen verder gaat slapen.

  Ze weten nu al dat Spanje te groot is om ‘uit ge bailt’ te worden, waarom houden die sukkels dan toch nog tot hier vol.

  Dit doet me sterk aan die Wile E. Coyote flimpjes van vroeger denken.

 9. @spnr9 [4]: ja en we hebben op een bepaalde manier ‘het argument’ tegen. “er gebeurt iets en de ‘overheid’ moet er iets aan doen’ is een meer tastbaar en concreter argument dan het marktargument die is abstracter en kun je moeilijker visualiseren of zo. Maar ‘het argument’ is ook maar een deel van het hele plaatje (gelukkig) Je hebt ook een andere invalshoek “de staat is ‘winstgevend’ en daarom groeit het”. Waarbij ik dus het vermoeden heb dat die ‘winstgevendheid’ aan het eroderen is. Een “De staat is een bubble” argument. Het is aan de binnenkant aan het wegrotten. Vermoed ik, hoop ik. Anders komt er nooit een einde aan die vinex ddr. Van ‘het argument’ valt weinig te verwachten vrees ik. Ik heb het idee dat discussies de neiging hebben om een bepaalde kant op te gaan, ze zijn niet neutraal, het neigt naar een bepaald antwoord, zoals dat het simpele argument het waarschijnlijk wint van het complexe argument. Of een bepaalde asociatie: “Age of consent afschaffen? je wilt toch niet die pedo’s alle ruimte geven?”
  Wat vooral ook een factor is die (praktisch) iedereen over het hoofd ziet is Integratie, als wiskundig principe. Als de overheid een vergunningsstelsel invoerd zoals bouwvergunningen dan lijkt dat niet zo dramatisch. Maar over een periode van tig jaar kan dat een heel land veranderen. Een andere hele enge factor is ‘de omgeving waarin je geboren bent’. Dat is dan defacto ‘hoe dingen horen te zijn’. Dat is onderdeel van een soort ‘gewenning’, niet van één persoon maar van een heel volk. Heel nederland is ‘gewend’ geraakt aan ‘de overheid’

 10. De burger krijgt het pas echt in de gaten als ie zijn baan verliest. -> Hypotheek niet meer te betalen, Bank verkoopt huis -> Restschuld van minstens 40.000 euro

  Dit mede omdat de bank ‘snel’ wil verkopen en jou niet de tijd geeft die je nodig hebt om je huis te verkopen. Prijs lager = sneller verkopen. Restschuld ligt toch bij jou, zij krijgen hun geld echt wel. Zo ging het ook in het begin van de jaren 80.

Comments are closed.