Mevrouw Halsema van GL is onlangs door het een of andere jeugdpanel verkozen tot de “best presterende politicus” en zoiets zet mij meteen aan het denken want wat presteert een broodpoliticus eigenlijk en hoe word ik als ingezetene van dit land beter van die prestatie.

Kennelijk doet mevrouw Halsema bepaalde dingen beter dan al haar collega broodpolitici zodat wij als bevolking meer van haar inspanningen profiteren dan van de inspanningen van de overige broodpolitici die volgens dit jeugdpanel minder zouden presteren dan mevrouw Halsema.

Voorzover ik het kan overzien houden politici voornamelijk toespraakjes tot elkaar en voor elkaar in allerlei zaaltjes en zalen terwijl andere broodpolitici ze tijdens die toespraken met slimme onderbrekingen vliegen proberen af te vangen zodat het enige product van broodpolitici eigenlijk alleen bestaat uit het laten trillen van lucht, het produceren van decibellen dus.

Kennelijk zijn de decibellen die mevrouw Halsema her en der weet op te wekken en de opmerkingen waarmee zij de toespraakjes van haar collega’s onderbreekt in de ogen van het bewuste jeugdpanel kwalitatief beter dan die van concurrerende broodpolitici en dan klopt het wel dat zij de mooiste decibellen aanmaakt en daarmee best presterende politicus is maar wat ik niet helemaal goed zie is hoe de bevolking van deze geweldige prestatie beter wordt.

10 REACTIES

 1. “….hoe de bevolking van deze geweldige prestatie beter wordt……”

  Verkeerde vraag. Je moet vragen hoe ZIJ er zelf beter van wordt!!!!

 2. @vrijeradikaal [2]: geen stijl doet het nog altijd beter dan joop nl en andere van mijn geld gesubsidieerde alternatieven. Dus ik kan je opmerking mbt het geen stijl niveau niet anders zien dan een misplaatst intellectueel superioriteits gevoel ten opzichte van wat vroeger de macht van de massa genoemd werd. En nu, nu de linkse dromers los zijn van de basis, gedemoveerd is tot de onderbuik van de samenleving.

  Daarnaast is het zo dat mevrouw Halsema toch door de mand is gevallen toen ze haar kinderen van een zwarte school afhaalde. Wat ze ook beweert dat de motieven zijn, het kan niet ontkend worden dat ze haar kinderen naar een school heeft gestuurd met een wittere signatuur. Toeval?

  vrijeradikaal [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [3]:

  Daarnaast is het zo dat mevrouw Halsema toch door de mand is gevallen toen ze haar kinderen van een zwarte school afhaalde. Wat ze ook beweert dat de motieven zijn, het kan niet ontkend worden dat ze haar kinderen naar een school heeft gestuurd met een wittere signatuur. Toeval?

  Sorry ik bedoelde het niet zo…maar je geeft nu wel een argument en dat ontbrak in je posting.

  Dit feit kende ik niet…en dan snap ik de motivatie van het bericht veel beter.

 4. Maar je kunt toch niet ontkennen, dat ’t meiske van Halsema zeer bekwaam is.

 5. @vrijeradikaal [2]:
  Wladimir stelt wat mij betreft een essentiële vraag:
  “wat presteert een broodpoliticus eigenlijk en hoe word ik als ingezetene van dit land beter van die prestatie”.

  In plaats van een dooddoener als “geen stijl level” te gebruiken, zou je een poging kunnen wagen om de vraag te beantwoorden.

  Mijn poging:
  x Prestatie:
  Behartigen van de belangen van een heel klein clubje mensen, waaronder haar eigen belangen.

  x Wat word ik er beter van:
  Helemaal niets. Zij behartigt niet mijn belangen, maar kost mij wel direct en indirect geld

 6. Mevrouw Halsema heeft pas nog gepresteerd. Zij heeft een motie ingediend met de strekking “in woord en daad uitdragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is”.
  De motie is aangenomen.
  Dat jeugdpanel heeft het dus bij het rechte eind. Hun keuze heeft uiteraard niets te maken met het de mening dat deze mevrouw wel lekker politiek correct weet te bekken, en als een volleerde Klazien Vaak tonnen zand in ogen strooit.
  De foto is dus zeer passend profetisch.

  Artikel 7 [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Stoffer [7]:

  …De foto is dus zeer passend profetisch…

  Profetisch? Nou nee, niet echt.

  Je zal wel gehoord hebben dat Femmeke Halalsema binnenkort stopt met haar werk voor Groen Links.

  Wat zal ze dan gaan doen?
  Voorlopig even niks, wachtgeld en zo, je weet wel.
  En dan over 1 a 2 jaar als de publiciteit rond haar persoontje wat is geluwd lezen we op pagina 11, kolom 13 dat Femmeke en haar gezin gaan emigreren.
  Jawel, U leest het goed.
  Femmeke en haar gezin gaan naar de VS of Australie.
  Nieuwe horizon, nieuwe uitdagingen en zo, bladibla yadayada.

  U en ik weten natuurlijk wat de werkelijke reden is.
  Het idee dat haar kostbare koters op moeten groeien op een gore islamitische mesthoop (want dat is wat dit land aan het worden is) is voor haar natuurlijk een gruwel.

  Of anders gezegd, Femmeke naait er straks tussenuit ons achterlatend met de puinhoop welke zij zelf mede heeft gecreëerd.

Comments are closed.