José Barroso, de voorzitter van de EU Commissie (EU regering) heeft politici verboden om te praten over de euro.  “Uitspraken over de munteenheid kunnen een negatief effect hebben op de markt.” Het is natuurlijk gemakkelijk uit te breiden naar een totaal spreekverbod over “geld”. Dar zou heel positief zijn, want dan kunnen ze ook niet meer beslissen over geld of geld ergens aan uitgeven!!

Daarbij komt: “De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft dit jaar bij herhaling gezegd dat de euro, en daarmee de gehele Europese Unie, in gevaar is. ” En

Uit een onderzoek van de Duitse krant Bild bleek zondag dat de helft van de Duitsers vindt dat hun land uit de euro moet stappen.

De Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) heeft gezegd de euro ‘koste wat kost’ te willen redden. Waarom zegt hij niet: “Als Duitsland uit de euro stapt, zijn wij de eerste die meegaan.”

Alleen al dit soort uitspraken moet iedereen er toch van overtuigen hoe kritisch de toestand van de euro is. Zelfs van de hele economie.

Ondertussen maakt de ECB steeds meer nieuw geld en koopt obligaties van zwakke, failliet gaande landen. “De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige week voor 1,12 miljard euro obligaties gekocht. Dat is bijna dubbel zoveel als de week voordien, toen ze voor 603 miljoen papier kocht.”

Daarbij komen nog een aantal berichten die allemaal wijzen op de kritieke ontwikkeling van euro en economie.  Zo stelt een andere EU-commissaris dat er weer een nieuwe autoriteit moet komen die de macht heeft om de Chinezen buiten de deur te houden: “Europe should establish a new authority with powers to block foreign takeovers of strategic European businesses, EU industry commissioner Antonio Tajani has said.”

Zouden “onze grote leiders” nog ooit durven komen met waarschuwingen dat het inderdaad fout aan het lopen is? Dat zal wel moeilijk zijn want daar geven ze mee toe dat zij het verkeerd gedaan hebben en dat ze al tijdenlang het volk bedriegen.

Zorg zelf voor maatregelen die u enigszins veilig kunnen stellen tegen de komende ellende, en reken daarbij beslist niet op een overheid.

Zie Euobserver En

Maar lees vooral ook nog eens het recente artikel van Albert Spits: “Pathologie”

19 REACTIES

 1. Aan de nationale politici een spreekverbod opgelegd door ‘Europa’? GEWELDIG!! Een koekje van eigen deeg, meen ik te kunnen constateren.

  Maar ik heb zo het sterke vermoeden dat de dames en heren nationale politici dat koekje niet zullen lusten en uit gaan kotsen.

  Dientengevolge verdwijnt de euro. En naar ik mag hopen de EU.

 2. Politici moeten toch over staatszaken kunnen spreken en dusdanig, dat de burgers het kunnen horen. Ik wil graag weten, welke politici de euro een heilloze weg vinden en welke elke avond hun snikkel eraan afvegen van louter masturbatiegenot.

  “Het is natuurlijk gemakkelijk uit te breiden naar een totaal spreekverbod over “geld”.”

  In onze Tweede Kamer is dat al zo. Fractioneel bankieren en nog twee andere onderwerpen zijn er taboe verklaard. En dan echt taboe, niet zoals het H-woord.

  Het is natuurlijk gemakkelijk uit te breiden naar een totaal spreekverbod over “geld”.”

  “Aan de nationale politici een spreekverbod opgelegd door ‘Europa’? GEWELDIG!! Een koekje van eigen deeg, meen ik te kunnen constateren.”

  De meeste politici zijn veredelde ambtenaren in grijze maatpakken of zelfs C&A-pakken, die iedereen snel vergeten is, nadat ze hun miljoen van de vierjaarlijkse loterij hebben binnengehaald, maar soms staan er toch op, die de stal eens goed schoonmaken. Die zouden door dat spreekverbod ook getroffen zijn.

 3. “Noord-Korea legt VN spreekverbod op”
  Pyongyang Noord-Korea zal uit het internationale overleg over het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma weglopen als de Verenigde Naties ook maar met één woord zeggen over een aanstaande raketlancering. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Pyongyang laten weten. Noord-Korea dreigt ook te stoppen met de ontmanteling van het nucleaire complex Yongbyon. Het regime ziet kritiek op de lancering als ‘vijandige

  60 miljoen mensen zijn gesneuveld voor de freedom of speech ?

  Jhon

 4. @Slappe Zuigvis [5]:

  Hè,hè, als je alle links in het artikel goed naloopt, dan kom je er vanzelf op.
  Maar shortcut is:
  _—————————————-
  Barroso: Stop met speculeren over toekomst euro
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/284982/Barroso-Stop-met-speculeren-over-toekomst-euro.htm?rss=true

  maandag 27 december 2010 13:15

  De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, heeft politici opgeroepen om te zwijgen over de euro. Uitspraken over de munteenheid kunnen een negatief effect hebben op de markt.

  Van Barroso mogen politici niet meer negatief praten over de euro Van Barroso mogen politici niet meer negatief praten over de euro

  Lees meer…

  * Merkel waarschuwt voor einde van de euro
  * Merkel zegt het weer: Euro is in gevaar
  * Helft Duitsers wil euro inwisselen voor D-Mark

  Dat heeft Barroso gezegd in een interview met de Vlaamse krant De Morgen.
  ———————————-

 5. Hou Sarkozy en Merkel maar in de gaten. Wie denkt Barroso wel niet dat hij is? In Duitsland liggen marken klaar, weet iemand of er in Frankrijk francs klaarliggen?

  Iedereen is natuurlijk vrij om zijn euro’s om te wisselen voor iets anders. Of zeg ik nu iets strafbaars?

  Voor mensen met veel contant geld, let op de lettercode op de briefjes: ieder land heeft zijn eigen lettercode: http://nl.wikipedia.org/wiki/Euro

 6. Wij zullen inderdaad Duitsland als een mak schaap volgen, maar ik ga er niet van uit dat Duitsland uit de euro stapt, geloof ik helemaal niets van. De duitse economie heeft maximaal geprofiteerd van de euro en kan maximaal schade oplopen door ‘m af te schaffen.
  En Frankrijk is het land geweest die hem door onze strot geduwd heeft.
  Wel moeten we die twee in de gaten houden met hetgeen ze stilletjes aan het bekokstoven zijn, het samenstellen van een europese politieke unie.
  Niet dat we er veel aan kunnen doen, want wij volgen Duistland, wij zijn helemaal niets zonder Duitsland.
  Weg met die politici, leiders hebben we nodig.

  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.

 7. Nou ja, het is toch mooi om de Euro dood te zwijgen? Dan is-ie er binnenkort niet meer. Nu nog maar hopen dat er een paar capabele politici zijn die rampen kunne voorkomen in plaats van veroorzaken, het zou de burger waarachtig weer moed geven.

 8. @floor [13]:

  “Je geld pakken (als je het hebt) en emigreren lijkt mij nog de beste optie.”

  Je kunt ook alvast een deel van je vermogen laten emigreren.

 9. Ik ben te oud om te emigreren Geit.
  Kan wel ergens anders mn hier verdiende centen op gaan maken gedurende een bepaald deel van het jaar, maar dat is iets anders.

 10. Maar burgers mogen nog wel oproepen tot een “currency run”? Dat valt me nog mee… Cfr het verbod om op te roepen je geld van de bank weg te halen, hadden ze net zo goed kunnen verbieden op te roepen je euro’s in een andere munt (of in echt geld zoals goud en zilver) om te zetten.

 11. HAHA laat maar klappen.
  Speel nu al gelijk iedere maand en opgespaarde reserves heb ik niet, behalve en gouden ketting, 2 gouden ringen en zilver horloge.

  Wanneer de euro klapt.. mag ik dan van iemand een 1000 biljet hebben (is dan toch geen klap waard) wil ik even mijn reet mee afvegen haha

 12. @floor [13]:

  “Wij, Nederland heeft leiders nodig”

  Een grote stad is net zo uitgestrekt als Nederland en heeft net zoveel inwoners of meer. En in dat kleine landje hebben we eigen wetten en een eigen taal. Als je terugvliegt zet het vliegtuig honderden kilometers voor de landsgrenzen de daling in. Grappig.

  Leiders nodig? We hebben helemaal geen leiders nodig. Die leiden je alleen naar de afgrond. En als mensen behoefte hebben aan een leider, laat ze hun eigen leider kiezen. Maar laat anderen die geen leiding of leider willen met rust.

 13. Ze moeten het gewoon als het Geen-Stijl-publiek het over Finnen, waar ze Marokkanen bedoelen, over de rupia hebben, als ze de euro bedoelen.

Comments are closed.