Al Qaeda’s beschikt over breed en subversief thuisfront.

Anti-terrorismebestrijders in de V.S. en de rest van het westen willen maar niet begrijpen, wat de echte dreiging is van een grote ideologische volgelingenschare binnen het wereldwijde netwerk van de jihadistische Salafi-beweging. In feite gaat het hier om een multinational die in massale productie duizenden moslims klaarstoomt voor de Salafi-variant van de islam.

Dat is een ideologie met maar een doel: de moslimgemeenschap terug te brengen naar de zuiverste verschijningsvorm van de mohammedaanse religie. Met als onvermijdelijke consequentie wereldheerschappij en universele onderwerping van de mensheid aan een draconisch opperwezen.

Hoewel het overgrote deel van de leden van deze organisatie geen geweld gebruiken, zijn ze als totaliteit wel de pionnen van de voorhoedestrijders. Ze doen allemaal het hunne om ze te ondersteunen door te prediken, te bidden, te collecteren, zich in stille cellen te organiseren en door ruimte te claimen in scholen, moskeeën en andere openbare gelegenheden.

Uit deze organisatie, liever gezegd stille beweging, komen de activisten voort die plannen beramen voor ergens in de toekomst. Het zijn de eenzame wolven, klaar om toe te slaan. Met andere woorden hoe meer we ons gedrag niet aanpassen en blijven ontkennen dat hier grote dreiging vanuit gaat, des te meer wordt de terrorist in spé aangemoedigd. Hij of zij kan de bloedige aanslag plegen. En het locale forensisch onderzoek mag de restanten opruimen en analyseren. Kijk maar naar iemand als Azzam al Amriki, Anwar al Awlaki (de promotor van 9/11), John Walker Lindt (Amerikaanse Taliban), majoor Nidal Hassan (u weet wel van het bloedbad van Fort-Hood) of naar een Faisal Shahzad (die de bommen legde op Times Square).

Ons engelengeduld doet zo langzamerhand potsierlijk aan tegen het licht van wat Bin Laden al 5 jaar vertelt aan de wereld. Hij vertelt dat de heilige oorlog uit alle hoeken en gaten tevoorschijn kan komen. En dat die uitbarstingen van Jihad niet per definitie georganiseerd hoeft te zijn door al Qaeda. In het boek “Ridders onder de vlag van de profeet” schrijft Ayman al Zawahiri droogjes in december 2001:

“De jihadisten moeten hun strijd propageren onder de massa’s, door te prediken en te preken, door zich over de moslims te ontfermen met goede werken en onderwijs. We moeten alle plekjes op aarde zien te veroveren. We moeten de harten van de mensen bereiken, hun respect winnen, hun vertrouwen…”

Drie jaar later stond in een al Qaeda-bericht, onder titel “de bevrijding van de mens in onze thuislanden,” gedateerd maart 2005 van de hand van deze Zawahiri, dat de stille volgelingen van de jihad alle hulp kunnen verwachten die ze nodig hebben. Hij zei, dat onderwijs in de Ummah centraal staat, dat daarin gewezen wordt op de gevaren die moslims bedreigen en hoe ze die  kunnen weerstaan. Al Qaeda heeft behoefte aan actieve jihad-gelovigen, intellectueel, als leraar of als onderwijzer, journalist, vakbondsleider, ouder van opgroeiende kinderen, zij allen zijn de stille kracht achter de wereldwijde islamisering.

Een jaar later laat hij alweer van zich horen. In een publicatie met de titel “Tussen islam en ongelovigheid,” op 21 december 2006, zegt hij, dat studenten, missionarissen en allerhande professionals die niet direct in de jihad-strijd betrokken zijn, zich actief moeten gaan inzetten voor de heilige strijd die komen gaat. Door mensen te bekeren voor het mohammedanisme. Of  door sponsors te zoeken, door propaganda te bedrijven, door burgerlijke ongehoorzaamheid, zoals het initiëren van stakingen, demonstraties en zit-in-acties. Door te weigeren belasting te betalen, door te proberen de beveiliging te saboteren. Of door Amerikaanse of Israelische goederen te boycotten.

Het hoeft niet te verbazen, dat al Qaeda zo veel energie steekt in stille supporters waar ook ter wereld. Het is een deel van het totaalconcept van de Moslimbroederschap uit 1928, die terug te herleiden is tot de founding fathers, de heren Hassan al Banna, de oprichter, Sayyid Abt ala Mautudi, de optichter van de Aziatische vleugel, Jamaat i islami en Sayyid Qutb. Laatste schreef in de jaren’40:

“De jihad zoals Allah die bedoeld heeft, hoeft niet altijd op het slagveld en aan het front plaats te vinden. Voor een belangrijke operatie in de heilige oorlog is jarenlange voorbereiding nodig om het doel op perfecte wijze te bereiken. Terwijl duizenden frontsoldaten in de modder aan het front hun operatie uitvoeren, staan achter hen miljoenen met allerhande steun klaar. Onzichtbaar. Maar wel uitermate doeltreffend.”

In de V.S. zijn de stille, maar trouwe volgelingen volgens Zawahiri en Maududi daarom zo belangrijk voor de heilige oorlog, omdat ze onzichtbaar zijn voor de geheime dienst. Ze zullen immers uit hun hoofd laten een zwaar delict te plegen. Maar ondertussen zullen ze als stille kracht op de achtergrond hun beweging promoten, trainen voor zo ver in hun vermogen en waar ze maar kunnen onvoorwaardelijk ondersteunen.

December 15, 2010 – by Brian Fairchild

Bron en copyright 2010: http://pajamasmedia.com/blog/terrorists-just-the-tip-of-the-jihadi-iceberg/?singlepage=true

Brian Fairchild served as a career Operations Officer in the Central Intelligence Agency’s Clandestine Service with twenty years of experience operating under official and non-official cover. In 1998, he testified before Congress on counterterrorism issues, and he is currently the Director of Intelligence Operations for the Intrepid Group. Since 9/11, he has taught over ten thousand law enforcement officers, intelligence officials, and military personnel about the Muslim Brotherhood and the global Jihad movement. The Intrepid Group provides video tutorials on these subjects on its website and YouTube channel.

Vertaald uit het Engels  en Ingezonden door  Gijs van Meeteren

29 REACTIES

 1. Ik wil me niet door angst laten beinvloeden. Edoch maak ik me meer zorgen over mijn overheid, de EU en de VS dan dat ik me over terreur zorgen maak. De hoeveelheid vrijheden die we hebben opgegeven vanwege terreur dreiging is enorm. Evenals de gelden die de VS besteedt aan anti terreur en opsporing. Terwijl het amateurisme van de huidige terrorist bijna vertederend werkt. Bommen die stelselmatig niet afgaan. En die als ze afgaan de terrorist doden, en maar weinig omstanders.

  Ook al zouden er in de westerse wereld een paar honderd mensen per jaar sterven door islamitisch geweld dan nog is dat geen reden zoveel geld en middelen in te zetten, en zeker geen reden om onze vrijheden op te geven. Houd svp eens op met paniek zaaien. Het is juist tijd voor een herbezinning mbt de terreur dreiging. En te accepteren dat er mogelijk inderdaad enige dreiging is, maar deze af te wegen tegenover de opgegeven middelen en vrijheden. Dit is een erg eenzijdig artikel dat alleen maar angst herbevestigt en niet oproept tot een zo belangrijke toetsing van de anti terreur industrie.

  Alex [5] reageerde op deze reactie.
  Hugo uit Utrecht [8] reageerde op deze reactie.
  Rollo [19] reageerde op deze reactie.

 2. Dit verhaal zal ongetwijfeld waar zijn maar ik denk dat de kracht van Al Qaeda wordt overschat. Het is eerder de zwakte van (vooral linkse) politici en organisaties om telkens maar toe te geven aan eisen van zeur-moslims. Wat mij betreft is een persoon die gelooft in deze haat-doctrine geestelijk gestoord.

  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 3. Nog iets, de effectiefste terreur is die van moslim tegen moslim in Irak, dat past echter niet in de teneur van dit artikel dat een derde colonne aspect heeft. En een wij – zij gevoel oproept. Er is geen zij, de moslim wereld is sterk verdeeld. Moslims besteden hun energie vooral om elkaar af te maken.

 4. @Bon Vivant [2]: Het is eerder de zwakte van (vooral linkse) politici en organisaties om telkens maar toe te geven aan eisen van zeur-moslims
  Het is juist een zwakte van de maatschappij om in het kader van terreur telkens maar in te stemmen met het opgeven van vrijheden. Een offer dat niet door de tegenstander wordt gevraagd maar nota bene door de eigen regering!

  Bon Vivant [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Ratio [1]:

  Ik ben met je eens. Het lijkt op een angstaanjaag artiekel.

  Als iemand echt kwaad zou willen, zijn er zoveel makkelijkere manieren om het te bereiken dan zichzelf opblazen en met zich een paar mensen meenemen.

  Als we de overheid mogen geloven zouden er erzoveel terroristen onder ons bevinden, dat er nu wel dagelijks een bom af zou gaan, maar ik merk er weinig van.

  Met 100 man kan je Nederland al makkelijk ontwrichten, kijk maar wat 5cm sneeuw al doet.

 6. @Ratio [4]:

  > Een offer dat niet door de tegenstander wordt gevraagd maar nota bene door de eigen regering!

  Dat klopt. In de USA wil George Bush III nu een decreet uitbrengen om mensen zonder vorm van proces voor onbepaalde tijd op te sluiten. Want veiligheid en zo. Hoewel eerdere pogingen daartoe (door George Bush II) mislukten.

 7. De CIA is ook een multinational met een groot potentieel om geweld en terreur te plegen.

  Vooralsnog vliegen er geen El Qaeda terroristen in Apaches boven Nederland om ons te bevrijden. En bombarderen ze ons nog niet met hun op afstand bestuurde drones richting theocratie.

 8. @Ratio [1]:

  Eens, ik moet altijd denken aan de volgende uitspraak;

  “Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.”

  (was ie nou van Thomas Jefferson of Benjamin Franklin)

 9. Ik snap echt niet wat dit verhaal op de vrijspreker te zoeken heeft.
  Laat deze onzin maar over aan de elsevier et cetera. bah.
  Dit is JUIST de propagandatroep die wij bestrijden al jarenlang.
  toch?
  Oorzaak en gevolg mensen.

  Hoe zou u het vinden als de chinezen militaire bases hadden in het gooi?
  Stick a knife in the hornetsnest and you get stung!
  empathy.
  Al Qaeda cs. en Overheden zijn 2 kanten van dezelfde medaille
  Oscar [13] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [17] reageerde op deze reactie.

 10. pff, helaas moet ik me ook aansluiten dat dit stemmings makerij is..

  Zoals al gezegd, terrorisme is HET handvat voor vrijheids beperkende maatregelen. 100en wetten en regeltjes en zelf verdragen tussen EU en VS zijn ingevoerd onder het mom van “terrorisme”..totaal onevenredig met de “schade”.

  en dat op een dag waarop wordt aangekondigd:

  “Justitie wil vier jaar cel bij oproep tot bankrun”

 11. Zou willen dat elke oproep van de Vrijspreker, evenveel aandacht kreeg als die van Azzam, Omar of Ben.
  Hoevelen schrijven er wel niet over het afschaffen van de CIA? Is dat een reden om de CIA te versterken?
  Ik ben er ook zeer ongerust over dat elk probleem steeds maar weer minder vrijheid betekent wanneer de overheid het gaat oplossen. En dan heb ik het niet over met kousevoeten het vliegtuig in, maar echte vrijheid van meningsuiting, vrij internet en bankieren.
  Kortom, het angstaanjagen is erger dan de kwaal. Natuurlijk er zijn terroristen, maar vergelijk het aantal slachtoffers daarvan eens met verkeers- of ziekenhuis ongelukken. Wat is dan belangrijker om wat aan te doen? ( als een overheid dat al zou moeten/kinnen)

 12. @Liberty 5-3000 [9]:

  Sinds wanneer is kritisch schrijven over islamitische organisaties, die de Westerse beschaving willen vernietigen, propagandatroep?

  Desbetreffend artikel keert zich primair tegen agressief geweld. Aangezien je er zelf geen problemen mee hebt om je in je bijdragen aan de Vrijspreker primair te richten tegen non-agressieve religie – een groot deel van de door jou geüploade filmpjes heeft helemaal niets te maken met welke vorm van libertarisme dan ook – is het mij een raadsel waarom het wél ineens een probleem zou zijn als de pijlen gericht worden op organisaties die een agressieve ideologische religie willen invoeren.

  vrijeradikaal [14] reageerde op deze reactie.

 13. @Oscar [13]:

  Sinds wanneer is kritisch schrijven over islamitische organisaties, die de Westerse beschaving willen vernietigen, propagandatroep?

  Voor de zoveelste keer…volg zijn analyse , in het het zelf nageplozen…hij klopt.

  http://www.youtube.com/watch?v=AllwO-ejxGE

  Laat je niet verneuken door die overheden met hun driedubbele agenda’s.

 14. non-agressieve religie

  **Proest**
  Ik rol hier van mijn stoel af.

  is het mij een raadsel

  Als je beginselen al verkeerd zijn is alles in het leven een raadsel.
  Men kan wel een hele lange theorie verzinnen, maar als deze leunt op het principe van “2+2 =5” mag u er gevoeglijk vanuit gaan dat niemand meer luistert.
  Geen rationeel, logisch persoon in ieder geval.

  vrijeradikaal [16] reageerde op deze reactie.

 15. @Liberty 5-3000 [15]:

  Hallo wie zijn in deze wereld de agressors ???????

  WIJ zijn de “overvallende partij” , en dat zijn wij al heeeeel lang.

  We rammen ze “onze waarden”door hun strot heen , zo …en dan nog durven beweren dat die “ander”de agressor is….zo je moet maar durven vrind !

  Wie loopt zich suf te bewapenen in deze wereld ?

  WIJ…niet ZIJ.

  Wow…PVV borrelpraat in Vrijspreker.

  Liberty 5-3000 [17] reageerde op deze reactie.

 16. @vrijeradikaal [16]:
  eehm. Waarom zegt u dat tegen mij?
  Ziet >> @[9]
  Ik ben het met u eens, behalve het woordje “wij”.
  Het is niet “wij of zij”.
  Het is hun tirannieke overheid/ religie/ illusies tegen onze tirannieke overheid/ religie/ illusies.

  In het geval van “zij”?

  “Zij” leven namelijk helemaal onder een afgrijselijk regime. Zij hebben helemaal geen keuze.

  “Wij” zijn nog enigszins persoonlijk vrij (sommigen dan).

 17. Wat zeur je nou over boodschappen van ene B laden?
  De VS kan van iedere persoon op deze wereld stante pede zijn hele doopceel te weten komen en ze zouden een oude zieke man die zich ergens in een grot verschuilt niet kunnen vinden. Ondertussen smokkelt hij wel allerhande videoboodschappen de wereld in, waarin hij de ene keer linkshandig en de ander keer rechtshandig is.

  alhoewel ik weet dat B laden bestaat (men zegt dat hij al is overleden) moet ik altijd denken aan Emmanuel Goldstein, een figuur waarvan niemand weet of hij wel of niet bestaat maar die door de staat in stand wordt gehouden als vijandbeeld en als motivatie om de draconische onvrijheid te rechtavaardigen.

  ‘Ministerie van veiligheid’ is ook al zo’n Newspeak term.

 18. @Ratio [1]:

  Welja, ik moet het mij maar laten welgevallen als er honderden doden per jaar zouden vallen door terrorisme.

  Theoretisch? Heb je al gehoord van de recente rassenrellen in Grenoble, de AK-47 terreur in Brussel, de verkrachtingen in Malmö en wat er nog zo meer valt te lezen op het vrijevolk? Of wordt dat niet opgepakt in de libertarische media?

  Van mij mag jij je slachtoffers in je familie laten welgevallen. Dit is tenslotte een libertarische site. Je dochtertje bijvoorbeeld als die ge-gangraped wordt door een groepje cultuur verrijkers.

  Mag ik me van jou wreken als mij dat zou overkomen?

  Ratio [21] reageerde op deze reactie.

 19. Wie nog niet doorheeft dat 9/11 door de Mossad en CIA is gedaan…
  Die snapt werkelijk niets van de wereld!

  Barack Obama = Barry Soetoro
  Barry was als CIA agent de liason tussen de VS en de Mujahedeen, ten tijde van de Russische bezetting.
  Cynisch dat hij nu president van de VS is.

  Er worden spelletjes gespeeld die zo bizar zijn, dat de meeste mensen het nooit zullen geloven.

 20. @Rollo [19]: Je moet je niet laten leiden door gevoel. Doe je dat dan zal je gemanipuleerd worden.

  Een overheid die niets doet tegen tal van misstanden maar als het kinderporno betreft opeens totaal controle op internet wil hebben.

  Een overheid die niets doet tegen medische missers die in dit land duizenden doden per jaar kosten, maar die massaal in de berm en struiken gaat liggen om de hardrijders te pakken te nemen die hooguit 100 doden per jaar op hun geweten hebben.

  Een overheid die je tal van vrijheden afneemt om terreur tegen te gaan maar daar totaal in faalt. Herinner je de ID plicht nog? Noodzakelijk in de strijd tegen het terrorisme. Hoeveel terroristen zijn hiermee opgepakt?

  Stop eens met je te laten manipuleren. Als er in de gehele westerse wereld een paar honderd mensen per jaar omkomen door terreur dan is dat geen reden om onze vrijheden op te geven zoals we nu doen. Indirect zijn terroristen nu voor veel meer doden verantwoordelijk, de gelden die we aan de strijd tegen terreur besteden kunnen niet besteed worden aan zaken die onze wereld daadwerkelijk veiliger maken (indien je stelt dat veiligheid een overheidstaak is). Hierdoor worden veel middelen besteed die een veel hoger aantal mensen hadden kunnen “redden” indien besteed aan andere veiligheidszaken (bijv in ziekenhuizen).

 21. Ik wil je niet trollen maar ik zal je dit vertellen: ik laat me liever leiden door mijn gevoel dan door jouw inzichten op dit moment in tijd.

  Dank je voor de inzichtelijke voorbeelden die weer eens haarfijn uitleggen hoe laf onze overheid is.

  Ik weet dat je op de overheid niet kunt rekenen voor rechtvaardigheid. Omdat de overheid comfortzoekers en risicomijders aantrekt. Ze pakken in het algemeen datgene aan waar ze niet bang voor zijn. De relatief ongevaarlijke eenling.

  De politiemannen die nog een rechtsgevoel hebben worden er depressief van.

  De ID plicht kent trouwens een voorloper, het persoonsbewijs, en is ingevoerd tijdens de Duitse bezetting. De persoonsbewijsregistratie bleek heel handig bij de Joden vervolging en de verplichte arbeidsinzet.

  Heel vervelend hoe die overheid ons nu naar een nieuwe periode van doffe ellende leidt. Ik was echter niet van plan depressief te worden.

  Ik ga eigen rechter en beul spelen als mij grof onrecht aangedaan wordt. Dat dat niet mag, daar zal ik lak aan hebben.

  Ik kan de wereld niet veranderen maar wel die kleine ruimte om mij heen.

  Ik wil me niet meer klein houden. Ook al ga ik onder. Mijn kern zullen ze niet knakken.

  Ik heb die beslissing al een tijdje terug gemaakt en het geeft me energie.

  Ik weet zeker dat het mij een groot gevoel van voldoening en rechtvaardigheid zal geven als ik de schooier afgemaakt zal hebben in het geval dat die iemand uit mijn familie het leven neemt. Ik vraag er uiteraard niet om.

  Jack de prikker (moslim jongeman versus oudere blanke heren) zou bij vrijlating Rollo de prikker tegenkomen. Een blanke zou ik trouwens ook pakken.

  Andersom, wie goed doet, goed ontmoet bij mij.

  Je bent van mij vrij om in een soortgelijk geval je christelijke wang toe te keren als je uit die hoek komt.

  Of om atheistisch te calculeren dat wraak je wel eens duur zou komen te staan.

  Calculeren is typisch Nederlands, de Nederlander is nu eenmaal in het algemeen een calculerende zielloze rat. Die pas in actie komt, als er aan hemzelf geknaagd wordt. Dat bleek in de oorlog toen nagenoeg niemand wat deed toen de Joden opgepakt werden. Toen de verplichte arbeidsinzet in Duitsland opgelegd werd, kon er in eens heel veel. Het gaf vele Nederlanders achteraf een schuldgevoel dus zuiver op je ratio afgaan is ook niet alles in mijn optiek.

  Deze keer wordt de situatie anders voor jullie Nederlanders. Er zijn niet voldoende Amerikanen om jullie vrij te vechten. Bovendien zullen ze daar ook geen zin in hebben, ze spugen op dit land vol verwende Amerika afzeikers en malloten.

  Knoeiende ambtenaren die de nieuwe machtshebbers tegenwerken bij het uitvoeren van de sharia, zullen er dan ook niet zijn in die mate van 1940/1945.

  Mooie registratie systemen zullen er des te meer zijn. En die gaan heel nuttig blijken in de toekomst. Helaas niet voor de gejaagden. De gay krant kan maar beter heel goed nadenken hoe ze hun abonnementsregistratie beveiligen. En hetzelfde geld voor andere voor de hand liggende doelwit groepen.

  De werkkampen in het midden oosten betalen een stuk minder dan de Duitsers in 1943. Onwaarschijnlijk zeg je? Gebeurt niet? Nu ook niet?

  Het is goed dat je wakker bent geworden aangaande de Nederlandse overheid.

  Als ik jou op mijn beurt ook een raad mag geven: durf ook te kijken naar de overheden zoals die er in het midden oosten zijn. De immigranten nemen die mentaliteit mee. Er is geen enkele reden om te vermoeden dat Utopische tijden aan gaan breken.

  Dus, gebruik je opties goed.

  Peace.

  Ratio [23] reageerde op deze reactie.

 22. @Rollo [22]:

  Rollo, dank voor je reactie. Ik weet echter niet of en hoe vaak je islamitische landen hebt bezocht. Afgezien van Turkije heb ik Jordanie bezocht, de VAE, Oman en Pakistan. Ik heb de islam in praktijk meegemaakt. Ik heb een paar weken in Pakistan gefietst als individuele fietstoerist. Dan leer je een land pas goed kennen. Ik ben geen fan van de islam. En zeker niet van de zogenaamd politieke vluchtelingen.

  De islam is een gevaar, de reactie daarop van onze overheden is helaas een nog groter gevaar. Deze reactie perkt onze elementaire vrijheden onterecht in.

  Het is overigens thans niet slim om op het internet te verkondigen dat je eigen rechter wil spelen. Doe dat svp niet meer. Is niet slim. Je weet zelf dat big brother meeleest. Dus dit zijn domme comments waar je alleen jezelf mee in de voet schiet. Eigen rechter spelen doe je niet. Je belt gewoon de politie die je meteen komt redden. En justitie zorgt er vervolgens voor dat de dader lange tijd wordt opgesloten op water en brood. Politie en justitie in NL zijn zeer effectief, zie mijn artikel in deze: http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/12/de-vogelvrije-burger/
  Ruim 4 procent van de criminaliteit wordt opgelost, we moeten in deze zeer dankbaar zijn voor onze overheid die dit mogelijk maakt. En zeker niet insinueren dat we het recht in eigen hand mogen nemen. Verkondig svp nooit meer in het openbaar op internet dat je dat gaat doen. Onze staat is effectiever in het vervolgen van mensen die eigen rechter spelen dan in het beschermen van haar burgers. Als auteur op vrijspreker heb ik waarschijnlijk al een kruisje achter mijn naam staan, zorg svp dat dat bij jou niet nodeloos het geval is.

  vrijeradikaal [26] reageerde op deze reactie.

 23. De meeste reacties op mijn vertaalde stukje raken bij mij een gevoelige snaar: de neiging van overheden (wel of niet in achterkamertjes benoemd) om steeds dictatorialer op te treden en hun macht uit te breiden. Je hoeft maar naar het hoofd van een Van Rompuy te kijken, de vleeggeworden onnozele Lambik uit Suske en Wiske, en je weet, dat van zo iemand niets goed te verwachten valt.
  Neemt niet weg, dat vele, vele moslims in het westen als een soort 5e colonne en als stille soldaten achter Al Qaeda staan. Dit feit wordt al jaren gebagatiliseerd, weg gemasseerd of domweg ontkend. Als ik lees dat moskeeen wapendepots kunnen bevatten, dan verontrust dat mij in hoge mate.
  Ik zou graag een nieuw referendum over het verdrag van Lissabon willen. Dat dit opnieuw in meerderheid een nee oplevert zou voor mij een triomf van de democratie kunnen zijn. Vooral als de overheden de uitslag als bindend opvatten en als consequentie om het hele megolomane EU-project in de ijskast stoppen. Tot nadere orde.

 24. @Ratio [23]:

  Als auteur op vrijspreker heb ik waarschijnlijk al een kruisje achter mijn naam staan, zorg svp dat dat bij jou niet nodeloos het geval is.

  Ik denk dat de middels Google geregistreerde page-hit in combinatie met jouw overige profiel activiteiten in wezen al genoeg MATA-data produceren om vast te stellen of u een “bijtertje” bent.

  Je begrijpt Internet werkelijk nog niet he ?

  Heb jij enig idee met hoeveel partijen jij eigenlijk communiceert , moet je voor de lol maar eens google blokken , wow…je komt http://www.vrijspreker.nl nooit meer op.

  WWW=Worden Wij Wakker

  vrijeradikaal [27] reageerde op deze reactie.

 25. @vrijeradikaal [26]:

  Sorry het moet META-data zijn .

  Snapt iemand hier wat META-data is……nee?

  Ik kom zelf uit de telecom wereld…..en daarom zorg ik ook dat ik zo ver als het systeem het mij toelaat uit de buurt van digitale media blijf.

  Ik heb geen mobile telefoon en ik zal er nooit een nemen ook…waarom niet?…..Ik begrijp de onderliggende technologie ….en ik weet ook dat mensen die deze kennis niet hebben zich snel laten meetrekken in het “wonder van de moderne communicatie”.

  Als dat communicatie centrum thuis of buiten een verbinding met de buitenwereld heeft deel je alles met iedereen , alleen jij weet niet wie iedereen is.

 26. “In de V.S. zijn de stille, maar trouwe volgelingen volgens Zawahiri en Maududi daarom zo belangrijk voor de heilige oorlog, omdat ze onzichtbaar zijn voor de geheime dienst.”
  Dit itt Anwar Al-Awlaki die het pentagon gewoon voor lunch uitnodigt.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1322397/Al-Qaedas-Anwar-Al-Awlaki-invited-Pentagon-lunch-9-11-attacks.html
  Heel dat “Al Qaeda bevindt zich on the homeland” meme is natuurlijk bedoeld om het geweld van de overheid tegen de eigen bevolking op te kunnen voeren en meer scanners te verkopen (voormalig hoofd home land security Michael Chertoff, werkt nu voor scanner producent Rapidscan {verder is hij zoon van een rabbijn}).
  Het angst voor terroristen knopje, is gewoon 1 van de vele knopjes die de mensen die zich overheid noemen bij de onderdanen indrukken om hun geld te krijgen en hun goedkeuring om het geld van hun buurman onder dwang af te nemen.
  Maar ja, de schrijver is dan ook een apparatsjki van de CIA, dus wat wil je? De wereldheerschappij voor een stel holbewoners, laat me niet lachen. Dat ze geen belasting betalen, zal hij wel het meest over inzitten.
  http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/monitoring-america/?hpid=topnews

  pcrs [29] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.