Ik betaal mij scheel !! Het is net alsof dat datgene wat ik onder overheidsdwang gedwongen betaal nooit genoeg is en iedere keer verzinnen ze er iets bij. En het vervelende is dat men mij met de democratische maatregelen, waar ik niet op zit te wachten en ook niet om gevraagd heb, onder dwang wel van alles oplegt.

Nog nimmer had ik in de 57 jaar dat ik gewerkt heb en al mijn belastingen en heffingen netjes betaald heb, ook maar een cent van de overheid gevraagd of ontvangen. Enkel toen ik 65 jaar werd ontving ik AOW en dat halen ze mij nu ook weer af doordat ik ook nog wel werken moet om rond te kunnen komen. Nu ben ik wel dankbaar dat ik nog kan werken en gezond ben, daar gaat het niet om, maar ik begin mij wel genaaid te voelen. De gedachte dat ik ook nog een Europese belasting aanslag opgelegd zou krijgen maakt dat ik walg van mensen die dat kunnen bedenken, en verwens de democratie die mij als zelfstandige zonder pensioen opbouw ondergeschikt maakt aan de hele wereld.

Over mijn eigen huis betaal ik belasting aan de gemeente, provincie, waterschap, regering met allerlei soorten heffingen en bijdragen, terwijl ik over het huis bij aankoop ook al veel betaald heb zoals btw, overdrachtsbelasting, enz. enz.
Nu betaal ik dus voor het wonen in mijn eigen huis ook nog steeds belastingen en heffingen. Over al mijn inkopen betaal ik belastingen, heffingen, milieu en verwijderingsbijdragen, btw en ga zo maar door; het einde is niet in zicht en als Europa dit allemaal ook nog een keer wil gaan belasten ben ik in staat om mij af te sluiten van deze maatschappij en mij moreel voor te bereiden op een oorlog tegen deze vorm van criminaliteit.

Ingezonden door Reiny

13 REACTIES

 1. Er rust GEEN morele verplichting bij de overheid op de behandeling van haar bevolking.

  Slavernij is een maatschappelijk verschijnsel waarin personen eigendom zijn van een ander persoon. Slaven vallen dus onder het eigendomsrecht. Uiteraard heeft niet iedere samenleving dat eigendomsrecht op een zelfde manier vastgelegd, maar de benadering is hetzelfde. Slavernij is overal op de wereld voorgekomen. Omdat in Europa de waarde van het leven altijd hoog is geweest, was er altijd een zekere morele verplichting ten opzichte van je slaaf. Deze moest goed behandeld worden. Brandmerken in het gezicht werd bijvoorbeeld door de Romeinen als immoreel ervaren, maar het was wel een recht dat de eigenaar bezat. Ook in de VS werden slaven in het begin van de slavernij daar redelijk behandeld.

  In (middeleeuws) Europa onderscheidden slaven zich van lijfeigenen en horigen en vrijen. Elk van deze kunnen gezien worden als een volgende stap op een schaal naar wat tegenwoordig een vrij persoon genoemd wordt. Het is niet zo dat deze stappen ook zo gemaakt werden. Het is meer zo dat een persoon afhankelijk van zijn rechten in één van deze groepen werd ingedeeld.

 2. Hoi Reiny,

  Helemaal waar, in Italïe noemen ze dat: Cosa Nostra!!

  Vrede.

 3. Over mijn eigen huis betaal ik belasting aan de gemeente, provincie, waterschap, regering met allerlei soorten heffingen en bijdragen, terwijl ik over het huis bij aankoop ook al veel betaald heb

  Wie is dan de eigenaar van je eigen huis? Ben je volledig bezitter, of is het de overheid die je uit je huis haalt en jou opsluit indien je een van de vele door haar verzonnen heffingen niet betaalt?

  Met andere woorden, prive eigendom is in NL een wassen neus. Zolang je je “huur aan de overheid, de belastingen” om in je eigen huis te mogen wonen maar voldoet tolereert de overheid dat je het idee hebt een eigen huis te bezitten. Maar waag het eens een belasting staking uit te voeren, dan ben je je vrijheid en daarna ook je huisje snel kwijt.

  De kans is bovendien groot dat er een vermogenstoets gaat komen voor de AOW, dat is een van de eerste dingen die met een uitkering gaat gebeuren die te duur is, dan mag je je huisje straks alsnog op gaan eten.

  reiny [4] reageerde op deze reactie.
  Zé [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Ratio [3]:

  “dan mag je je huisje straks alsnog op gaan eten.”

  Nee, dan mag je het huis van de staat gaan opeten!!

  Mijn broer had na 20 jaar zijn huis ‘vrij’. met klem werd hem aangeraden om een nieuwe hypotheek af te sluiten en zijn huis daarmee te gaan verbouwen.
  Dat was voordeliger voor de belastingen. Dus hij zit weer 15-20 jaar met een schuld rond zijn nek, want dat is ‘voordeliger’.

  En zo trappen er velen in die val, belastingaftrek?
  Je kunt toch alleen maar aftrekken als je betaald?

  Ik heb 15 jaar geleden een krot van een boerderij gekocht in Frankrijk, met een persoonlijke lening voor 10 jaar.

  Ik heb de boerderij grotendeels opgeknapt in de oude stijl met 2e hands materiaal. Dat heeft me bijna niets gekost, vooral tijd en arbeid.
  Ik heb geen schulden, en maandelijkse lasten van ca. 400-500 euro.
  En zelfs dat is me nog te veel.
  Maar eigenlijk ben ik zonder aftrek etc, een rijk mens, want ik heb veel tijd om te leven, mijn eigen groentes te verbouwen, en die op te slaan in mijn kelder, dat is mijn bankrekening, gezond eten voor de komende tijd.
  Gezond water uit mijn eigen bron, dat ervaar ik als rijkdom.
  Dat kan iedereen gaan doen, om minder afhankelijk te zijn van het roverstuig, en op te houden dit monster nog langer te voeden.
  Het monster zal namelijk nimmer zelf op houden U verder uit te kleden.

  Vrede.

  Ratio [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Zé [5]: Rijkdom heeft inderdaad weinig met geld te maken. Dingen doen waar je gelukkig van wordt is belangrijk. Zelf word ik gelukkig van mijn werk. En ook wel van een beetje luxe op zijn tijd. Dat wil ik niet opgeven.

  Een boerenbestaan als keuterboer in Frankrijk klinkt misschien romantisch, maar plattelandswerk is niet leuk. Tenminste, dat is mijn mening. Ik heb als scholier genoeg op mijn knietjes gezeten om te wieden of dahlia’s te trekken. Zo’n bestaan is niet voor iedereen weggelegd.

  Als overigens al te veel mensen jouw voorbeeld volgen dan volgt de belastingdienst overigens ook. En de diverse overheidsdiensten die jou tegen jezelf in bescherming gaan nemen. Je bron moet dan bijvoorbeeld jaarlijks worden getest door een bevoegde test instantie en zal dan worden afgesloten indien het niet voldoet aan de eisen aan een bron en waterkwaliteit als vastgelegd in het ambtelijke besluit nummer X, etcetera.

 6. Het gaat mij om het idee te streven naar een zo vrij en onafhankelijk mogelijk leven, ‘Ratio’, niet zozeer dat iedereen op de manier gaat leven zoals ik meen dat voor mij goed is.
  ieder gaat zijn/haar weg, als jij het niet leuk vind om je eigen eten te verbouwen, zou ik er vooral ook niet aan beginnen.

  De belastingdienst hoeft mij niet te volgen want er valt niets te halen.
  Een overheidsdienst hoeft mij helemaal niet in bescherming te nemen tegen mezelf, ik ben al groot en verstandig genoeg om te weten dat dat mijn eigen verantwoordelijkheid is.
  Ik heb het lak aan ‘moeten’, moeten gaat gepaard met dwang, en daar ben ik niet erg van gediend.

  Vrede.

 7. @reiny [4]:

  “…..en moeten ze mij volledig vrij laten van alle regels en wetten die er zijn…….”

  Hoe durf je! Eisen stellen aan de overheid? Zit hier een bedreiging in?
  Ik zou maar oppassen!!!

 8. Voor de liefhebber: er is een web site met de naam http://www.sovereignman.com. Hierin legt Simon Black uit wat je moet doen om “boven overheden te opereren” Hij legt uit dat je “vlaggen moet planten” in verschillende staten: een vlag voor werk; een vlag voor kapitaal en een vlag om te wonen. Het uiteindelijke resultaat is dat je dikke neus kunt zeggen tegen je overheidsdienaren. Dit kost geld om te implementeren maar niet zoveel als men denkt. Dit kost vooral moeite om een passende oplossing te krijgen want iedereen is weer anders. Dit kost ook moeite, maar wat is erger, het juk van de ambtenarij of moeite. Niet voor iedereen maar absoluut aan te raden, al was het maar om van te dromen.

  Simon Black heeft pasgeleden nogal wat voor wat opheft gezorgd door Amerikanen aan te moedigen te emigreren om aan het overheidsbeest te ontsnappen.
  http://is.gd/iewRD

  floor [11] reageerde op deze reactie.

 9. Wij maar betalen, overheidje geld weggeven, daar komt het op neer. Bert Koenders die dicators een paar miljoentjes toeschuift, hier arme man, kan jij eindelijk ook wat op je Zwitsers bankrekening zetten. En denken dat deze filantropie op kosten gaat van Koenders? Natuurlijk niet, het is geld van ons allemaal. Bertje incasseert alleen maar een vorstelijk salaris en krijgt van al dat weggeven van ons geld een goed gevoel. En daar draait het om, een goed gevoel.

  Gelukkig hebben we nu een andere regering. Maar of de geldsmijterij gaat ophouden, ik weet het niet.

 10. @Troy Ounce [9]:

  Zo noemt ie onder anderen Sri Lanka als één van de zes.
  Sorry, maar die man weet niet waar hij het over heeft, leeft een beetje in een droomwereld lijkt mij.
  Enig idee wat de SL overheid (corrupter kan trouwens niet hoor) op financiëel gebied verlangt van buitenlanders voordat men zich überhaupt langer dan een half jaar mag vestigen in dat land? Dan hebben we het nog niet eens over werken.
  SL is leuk met een vet pensioen, voor $3000 per maand leeft men daar als god in Frankrijk, maar ik had er toch niet m’n kinderen op willen voeden.

 11. @Simon ter Meulen [12]: Als dat nou alles was, viel er nog wel mee te leven, maar het is wel vervelend om waar te nemen, dat hoe meer de burger geplunderd wordt, hoe groter de problemen in de samenleving zijn geworden, niet dan?

  Vrede.

Comments are closed.