Laat geen enkel mens zich voordoen als een advocaat voor de vrede als hij een sociaal systeem dat gebruik van geweld – in welke vorm dan ook – tegen individuele mensen initieert, voorstelt of ondersteunt. -Ayn Rand”

Origineel: ”   Let no man posture as an advocate of peace if he proposes or supports any social system that initiates the use of force against individual men, in any form”.

Een quote voor deze Kerst, in een tijd dat politici steeds meer dwang en geweld tegen de individuele burgers bedenken en gebruiken.

Het smeult niet alleen in de wereld, het brandt echt: Afghanistan, Israel, Irak, Iran, Noord Korea, …

En al die zogenaamde sociale mensen die geweld initiëren via overheden om hun mooie “sociale” plannetjes te laten uitvoeren, zijn medeschuldig aan deze toestand.

Wie vrede wil, moet beginnen met het geweld in eigen huis, eigen gemeente, eigen land te stoppen.

3 REACTIES

 1. Als we dan toch vrede willen, laten we dan op vrijspreker.nl het goede voorbeeld geven en uitsluitend onberispelijk communiceren. Sommige reacties klinken behoorlijk geweldadig en respectloos en hebben m.i. niets met vrijheid van meningsuiting te maken.

  De Vier Inzichten – Don Miguel Ruiz

  1) Wees onberispelijk in je woorden
  2) Vat niets persoonlijk op
  3) Ga niet uit van veronderstellingen
  4) Doe altijd je best

  Oefening in meedogenvolle dialoog werkt ook vredebevorderend.
  Liberty 5-3000 [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Martien van Steenbergen [2]:

  Sommige reacties klinken behoorlijk geweldadig en respectloos en hebben m.i. niets met vrijheid van meningsuiting te maken.

  eehm. 2 en 3 ?? 😉
  Maar inderdaad. Gasten die bij je langs komen en met borden beginnen te smijten heeft niets met het vededigen van het vrije woord te maken.
  Agreed.

Comments are closed.