Ja, wat moet je hier nou weer mee.

Ga je lekker een avondje stappen en ineens komt er een hond op je af vliegen en rijt je aan stukken, om vervolgens ook nog eens van twee belasting stormtroopers een knuppel  in je nek te krijgen.

Dat is wat er gebeurde op het Stratumseind in Eindhoven vorig weekend.

Maar wat verwacht men dan, een knuffel misschien?

In het Eindhovens Dagblad werd het verhaal mooi geplaatst ten gunste van de politie, maar getuigen wisten dat artikel snel te vinden. Wat er dan wordt verteld, geeft toch een hele andere kijk op de situatie.

Om maar enkele reacties te pakken

“  wat een lulverhaal is dit,
dit is wat er gebeurde:
Twee kerels hadden ruzie, de politie reageerde daar erg fel op. Drie omstanders (waarschijnlijk vrienden of wat dan ook van de 2 ruziënde kerels) bemoeide zich ermee, en werden meteen neer geknuppeld. Alle ramptoeristenop stratum vonden dit te ver gaan en begonnen wat te roepen tegen de politie waardoor ze zich blijkbaar zo bedreigd voelden dat ze een hoop mensen zonder reden neer moesten knuppelen.
Er kwam een kerel uit de friettent gelopen met eenfrikandel in zijn hand, en stond toen midden in de kring die de politie tot zich had genomen. De man, totaal onschuldig, wordtper direct aangevallen door een valse politiehond en 2 agenten met knuppels. Het verbaast me niets als dit de man is die in het ziekenhuis werd opgenomen door bijtwonden.
Dit was totaal machtsmisbruik van de politie om omstanders uit de buurt te houden.
Het was duidelijk dat de politie agressiever was dan de (zatte) mensen op stratum’s eind.

getuige – 13-12-2010 | 20:38

Of nog een van een bar medewerker die aan dat zelfde plein werkt.

Ik moet even iets kwijt.

Ik werk zelf aan dat pleintje waar hetis gebeurd en ik zag precies hoe alles is ontstaan. Er waren inderdaad 2 mannen aan hetvechten voordat de chaos begon.

2 uur eerder was er ook al eengrote vechtpartij op dat pleintje, waarbij geen politie aanwezig was?!

Rond 4 uur, toen alle kroegen dichtgingen werd het alweer rumoerig, daarbij waren al veel agenten aanwezig. De agenten reageerden erg agressief op alle personen die er op dat moment waren. Lees: ook onschuldige dronken mensen die naar huis wilden.

De politie is erg hard geweest tegen het publiek en ik heb met mijn eigen ogen gezien dat de politie willekeurig mensen sloegen met hun stokken en met de honden op deze personen afkwamen. Ook te paard liepen ze vrijwel iedereen omver. Mensen die geen weet hebben van een vechtpartij lopen die kant op omdat veel mensen via het pleintje naar huis moeten.

Een vriendin van me heeft het gefilmt omdat ze het niet normaal vond.
Voor de27 jarige man die gebeten was door de hond, ik heb beeldmateriaal waar je misschien iets aan hebt, je staat er namelijk op (in ieder geval iemand die flink wordtgebeten door een hond) en daarbij is te zien dat je niets verkeerds doet.

Al met al wil ik zeggen dat ik meestal erg blij ben met de politie en dat ik me daardoor veiliger voel als personeel in een bar en ook als bezoeker van hetstratumseind, nu vind ik dat de politie dit keer te ver is gegaan en ik denk dat ze zelf te agressief waren waardoor ze zelf eenhoop chaos creeerden.

Jammer dat het zo uit de hand heeft moeten lopen, het was niet nodig geweest…

Daan – 13-12-2010 | 12:44

Dan kan ProjectNero nog zoveel knuffel filmpjes maken over hoe veilig het Stratumseind wel niet is, van de politie moesten de bezoekers het in ieder geval niet hebben die avond.

En mensen maar roepen dat de politie er is om ons te beschermen, het lijkt er eerder op dat de politie niets meer is dan een peloton gefrustreerde mannetjes die graag macht hebben over een ander mens, of meer macht dan hen heeft.

Dronken mensen in elkaar knuppelen en honden stellen op deze mensen staat nou niet echt in de taakomschrijving van deze belasting troepen (in de hyperlink van de honden spoel door naar 4:25 voor stelwerk) Het gebeurt steeds vaker dat de politie meent geweld te gebruiken tegen weerloze, onschuldige mensen.

Als je weet met hoeveel kracht zo’n hond in het vel van een slachtoffer springt, dan kan je  indenken hoe ernstig de verwondingen van de 27 jarige onschuldige passant, eruit hebben gezien. Die is dus voor het leven getekend.

Zoals ik al meerdere malen aangaf in “ Politie: om te janken”, “ Veiligheid in de vrije markt” en andere artikelen zou dit de politie of handhavers van veiligheid fataal worden als zij zich zo zouden gedragen in een vrije markt.

Van een particulier bedrijf wordt namelijk een directe dienst afgenomen en niet opgelegd. Het moment dat zoiets door een Trigion, of ISIS gedaan zou worden, zou hen de nek omdraaien door negatieve publiciteit, het verlies van klanten en steun, omdat mensen dit niet tolereren

Helaas leven vele mensen nog in de illusie dat er zonder een centrale orde handhaving wilde westen taferelen te verwachten zijn, terwijl plekken waar een gedegen commercieel bedrijf voor de veiligheid zorgt vaak de veiligste zijn. Want van de politie op straat moeten we het niet hebben, die is in dienst van de Belastingdienst om u te bekeuren en lastig te vallen zodat de staatskas gevuld kan worden.

Je zou ze toch haast een klap willen verkopen, als ze je weer eens bekeuren, terwijl echte zaken gewoon door nalatigheid zoek raken, of als aangifte niet eens gehoord worden zoals in mijn eerdere artikelen al aangegeven.

Het is een bras geworden, en u betaalt er nog eens duur voor ook.

Waarom hebben sommige mensen er nog vertrouwen in?
De politie is er niet om U te beschermen,dat geven ze zelfs toe.
Dus waar blijven de Kamervragen, waar blijven de verontwaardigde belastingbetalers?

Die zitten natuurlijk te muggenziften over een voorkeursbehandeling die de amusementsbranche kwijt raakt, maar dat we onze veiligheid al lang kwijt zijn, daar hoor je niemand over.

Voor mensen die wat meer overtuiging nodig hebben,

Hier, Hier

Hier (pubertje pesten is ook een hobby geworden)

Hier

Hier (spoel even door naar 1:35 voor nog zo’n gefrustreerde diender, op het einde nog meer spektakel)

Hier , Hier ,en vooral DEZE

Hoe lang nog mensen, hoe lang in hemelsnaam nog, voor we in gaan zien dat ons systeem zo rot is als een mispel.

Ps: Wanneer iemand van de politie, regio Brabant  Zuid-Oost, mij inzagen kan geven in het meldingformulier geweldaanwending, ben ik je erg dankbaar. Ik vermoed dat de agenten zich niet helemaal eerlijk hebben verklaard volgens de regels als dit bericht  op ED.nl afkomstig is na.v. een politie rapport.

21 REACTIES

 1. En voor echte boeven (kampers, wietbendes) in ZO Brabant poepen dit soort ‘helden’ in hun broek.
  Julius Caesar zei het al: “een echte vent wordt geen agent”. En die oude Romeinen konden het weten…

  Het is een serieuzer probleem als dit soort boeven in staatsdienst niet kunnen worden vervolgd voor hun gedrag. Dit lijkt mij een gevalletje machtmisbruik en liegen om het eigen straatje schoon te vegen.

  P.S. Van de gemiddelde ‘medewerker’ van een particulier beveiligingsbedrijf die ik heb meegemaakt, ben ik ook niet onder de indruk. Er ligt een markt open.
  Hoc Voluerunt [2] reageerde op deze reactie.

 2. Proberen jullie maar eens tussen beide tekomen als er amok wordt gemaakt.. Dan hebben julle alvast na enkele minuten een slag op je gezicht.. probeer het maar eens uit. Maar van de politie verlangen jullie dat ze op hun knie’s vallen en hun smeken om te stoppen met vechten.. Vroegen als er gevochten werdt, en de politie kwam af, liept iedereen weg, nu er geen respect meer is voor de politie, doen de amokmakers lekker verder.. Wie deugd er voor jullie niet, natuurlijk weer de politie..

  Hoc Voluerunt [5] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [6] reageerde op deze reactie.

 3. Mischien moeten we beveiligers in dienst nemen voor bescherming tegen de politie.

 4. @kaatje [3]: Er is een groot verschil tussen mensen uit elkaar halen, waar we ze overigens duur voor betalen en als ze dat niet kunnen moeten ze ander werk zoeken.

  En goed omgaan met je machtspositie.
  Als er iemand wat roept moet je als agent niet met je knuppel als een wilde stier in het rond gaan meppen en je honden stellen op mensen die er niets mee te maken hebben.

  En natuurlijk heeft niemand respect meer voor de agenten… En dat vindt jij gek? met situaties als deze?

  Het gaat er om dat wat de politie kan, veel beter , eerlijker en efficienter opgepakt kan worden door de vrije markt.
  Wanneer er dan zo’n situatie van machtsmisbruik of politie geweld voordoet dan krijgt dat bedrijf de blaam en treed de markt corrigerend op door sociaal protest en financieel protest.

  Dat is met de politie in huidige vorm niet mogelijk.
  Behalve als een malloot met een bordje gaan staan gallen

 5. @kaatje [3]:

  Is het teveel gevraagd om omstanders met rust te laten? Niet iedere voorbijganger is medeplichtig.

  Ik heb er begrip voor dat je in de hitte van het moment soms het overzicht kwijt raakt. Maar dan moet je wel je valse hond koest houden. Als die hond op commando gebeten heeft, is het opzet, of gebrek aan beheersing van de situatie en kunnen deze agenten beter koffieautomatenreparateur (3x woordwaarde) worden.

  En wat precies rechtvaardigt het schrijven van rapporten waar de waarheid maar gedeeltelijk in staat?

 6. @gijs van meeteren [7]:
  Ik weet niet waar je het over hebt, want ik hou dit artikel in de gaten en Hub heeft aan mijn comments niets verandert naar mijn weten en er zelf geen geplaatst.

  Of ik was te druk bezig met halsema weg bonjouren.

  Heb haar trouwens verzocht van et wachtgeld af te zien, dat is wel zo solidair niet? Waar ze zelf zo de mond van vol had.

 7. Tel daarbij op de corruptie van de media, welke, zonder verder onderzoek, klakkeloos rapoorten overnemen van deze “betrouwbare” beambten..

  Heb de wet “Ambtsinstructie politie BES” er even bijgepakt:

  “Hoofdstuk 3. Geweld

  Artikel 9
  1. De ambtenaar die bevoegd is in de rechtmatige uitoefening van zijn taak geweld te gebruiken tegen personen en goederen of vrijheidsbeperkende beperkende middelen te gebruiken tegen personen, gebruikt geweld wanneer het daarmee beoogde doel dit, mede gelet op de hieraan verbonden gevaren, rechtvaardigt en dat doel niet op andere wijze kan worden bereikt. Aan het gebruik van geweld gaat zo mogelijk een waarschuwing vooraf.

  2. De uitoefening van de bevoegdheid dient in verhouding tot het beoogde doel redelijk en gematigd te zijn”

  Dus deze agenten vonden het blijkbaar gerechtigd, met het beoogde doel “2 vechtende mensen uit elkaar drijven”, dus danig veel geweld te gebruiken? en willekeurig mensen kort te slaan?

  Lees ook paragraaf 8 goed..

  Als betreffende agenten dus goede contacten binnen het korps hebben, komt deze melding nooit onder ogen van een korpschef of officier van justitie..

  Sterker nog, het kan zelfs zijn dat betreffende agenten, dezeflde agenten zijn als welke zijn aangesteld tot de goedkeuring van het rapport…

  Corruptie is in de wet bijna vast gelegd.
  aangewezen functionaris hier, en “zijn meerdere” daar..

  Diezelfde wet beschrijft dat “de meerdere” altijd het commando tot initiatie van geweld moet geven..

  Dus “de meerdere” die het rapport moet “goedkeuren” gaat natuurlijk niet in zijn eigen voeten schieten..

  En als zoveel wetten, is ook deze, ZO LEK ALS EEN MANDJE..

 8. Ik moet mijn excuses aan Hub en Hoc maken, haalde twee artikelen door elkaar en betichtte ten onrechte Hub van censuurtoepassing. Stom, stom, stom.
  Hub, kan je het mij vergeven? Voortaan zal ik beter opletten.

 9. Snap je nu wat ik bedoel met “geen stijl” figuren , want daar kreeg ik hier kort verleden nogal wat reacties op.

  Lees die reacties is….!!!!!

  Moet ik nog iets zeggen ?

 10. Ik heb geen tijd om alle filmpjes te bekijken, maar het valt me op hoe knullig de politie in het laatste filmpje optreedt. Ze staan daar met een hele groep, en dan wordt er nog om versterking gevraagd om een oudere vrouw te arresteren. Iets dergelijks heb ik een tijdje geleden in een ander filmpje gezien, waarbij ook een hele groep agenten een wat verward schreeuwende man probeerde te arresteren. In beide situaties zou een politieagent in New York in een vergelijkbare situatie (met een duidelijk ongevaarlijke persoon) de persoon binnen een paar seconden in een politieauto gewerkt hebben.

  Maar Nederlandse agenten zijn gewoon incompetent, die staan eindeloos te praten (dat is natuurlijk het enige dat ze leren, zogenaamd om de situatie te de-escaleren, de politie is je beste vriend, weet je wel, het product van de sociale wetenschappen), wat geen moer helpt en als de situatie dan escaleert, gaan ze paniekerig reageren, rennen, en in het wilde weg rond te slaan. In dat andere filmpje begon een agente na een hoop vreselijk amateuristisch trek- en duwwerk ook zomaar als een wilde te slaan, zonder dat daar enige aanleiding voor was, ze kreeg kennelijk last van haar hormonen.

  Dat een particuliere politie beter zou functioneren is overigens een libertarisch sprookje. Privatisering is geen panacee voor dit soort problemen.

  Hoc Voluerunt [16] reageerde op deze reactie.

 11. @Wim [14]: “In beide situaties zou een politieagent in New York in een vergelijkbare situatie (met een duidelijk ongevaarlijke persoon) de persoon binnen een paar seconden in een politieauto gewerkt hebben.”

  Klopt. De politie in de meeste landen is zeer doortastend. Daardoor dwingen ze ook respect af. Zelfs zo’n kleine Italiaanse agent is zeer indrukwekkend, gewoon vanwege zijn hele houding van autoriteit.

  Ook in de VS is geen discussie mogelijk. Als je daar door een motoragent wordt aangehouden vraagt deze je papieren en begint te schrijven. Hij zegt verder niets, geeft je de bon en gaat weer weg met ‘have a nice day sir’. Niets van dat betweterige vingertje om overtreders te heropvoeden (wilt u niet naar de video kijken?).

  In Singapore zat ik laatst op een terrasje toen er een politieauto met sirene en gierende banden voor een winkel stopte. Er sprongen drie agenten uit die de winkel binnenrenden. Nog geen minuut later kwamen ze weer naar buiten met een man in de boeien die ze achterin gooiden en weg waren ze. Blijkbaar ging het om een winkeldief. Ook hier geen oeverloze discussies. Dat is nog eens efficiënt werk!

  Zelfs Duitse wijkagenten lopen (!) door hun wijk en doen dat 6 uur per dienst (2 uur zitten ze op kantoor het papierwerk af te handelen, in NL is het omgekeerd: 6 uur op kantoor en 2 uur op straat!). Ze doen dat zeer efficiënt. Letterlijk alles wat ze zien wat niet in de haak is wordt aan de centrale doorgegeven, van graffiti en straatvuil tot een kapot verkeerslicht. Ook aangiften van buurtbewoners en winkeliers nemen ze ter plaatse op. Dat is nog eens service! Kom daar hier eens om.

  ===

  “Als de boeven opstaan gaat de politie naar bed”

  ~ Pim Fortuyn
  vrijeradikaal [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Wim [14]:
  Meen toch anders met solide argumenten te komen in meerdere artikellen waarom dit wel zou werken in een libertarische maatschapij.

  Tuurlijk zal je er, net als bij de politie nu, wel wat malloten er bij hebben zitten, daarover is geen twijfel.
  Maar de toezicht is strenger omdat het voortbestaan van de organisatie er vanaf hangt.
  Zo’n geintje als in dat filmpje met het bedrijfslogo op hun hemden en het is met dat bedrijf gedaan in maatschappelijk opzicht, en dus ook financieel.

  Dus als resultaat zal de persoon wel 2x nadenken voor hij in het wilde weg gaat rammen op mensen die er niets mee van doen hebben.

  Daarnaast hebben die bedrijfen een afgeschermde bevoegdheid, contractueel vastgelegd voor de klanten en opdrachtgevers.

 13. @Peter de Jong [15]:

  Klopt. De politie in de meeste landen is zeer doortastend. Daardoor dwingen ze ook respect af. Zelfs zo’n kleine Italiaanse agent is zeer indrukwekkend, gewoon vanwege zijn hele houding van autoriteit.

  Ook in de VS is geen discussie mogelijk. Als je daar door een motoragent wordt aangehouden vraagt deze je papieren en begint te schrijven. Hij zegt verder niets, geeft je de bon en gaat weer weg met ‘have a nice day sir’. Niets van dat betweterige vingertje om overtreders te heropvoeden (wilt u niet naar de video kijken?).

  In Singapore zat ik laatst op een terrasje toen er een politieauto met sirene en gierende banden voor een winkel stopte. Er sprongen drie agenten uit die de winkel binnenrenden. Nog geen minuut later kwamen ze weer naar buiten met een man in de boeien die ze achterin gooiden en weg waren ze. Blijkbaar ging het om een winkeldief. Ook hier geen oeverloze discussies. Dat is nog eens efficiënt werk!

  Zelfs Duitse wijkagenten lopen (!) door hun wijk en doen dat 6 uur per dienst (2 uur zitten ze op kantoor het papierwerk af te handelen, in NL is het omgekeerd: 6 uur op kantoor en 2 uur op straat!). Ze doen dat zeer efficiënt. Letterlijk alles wat ze zien wat niet in de haak is wordt aan de centrale doorgegeven, van graffiti en straatvuil tot een kapot verkeerslicht. Ook aangiften van buurtbewoners en winkeliers nemen ze ter plaatse op. Dat is nog eens service! Kom daar hier eens om.

  ===

  “Als de boeven opstaan gaat de politie naar bed”

  ~ Pim Fortuyn

  Jawohl Herr Feldwebel.

  Jahhh dast ist mein welt…exelteerde onkel Adolf als hij klaarkwam …..( heeft dat crapuul wel eens sex gehad ?) en weer eens bovenstaand epistel memoreerde .

  We beginnen met de winkel dief en eindigen met dat folder uitdelende straatterrorisme soms bedrijvende politieke activisme .

  Alles hetgeen niet in de haak is ….ware het niet dat in deze de hamvraag is ……..Wie bepaald “wat niet in de haak is “….jij ( dan zijn wij werkelijk genaaid !).

  “Als de boeven opstaan gaat de politie naar bed”

  ~ Pim Fortuyn

  Heb je wel eens van de term “gotspe” gehoord ?…..nee ?….dan maar eens snel in het woordenboek opzoeken.

 14. De meeste politiemacht verschuift nu naar de animalcops die alvast begonnen is onscals dieren te behandelen. Je moet als onderbetaalde diender je ongenoegen uiten in een uitgaansgebied waar twee stappers het met elkaar aan de stok kregen.

 15. “In het Eindhovens Dagblad werd het verhaal mooi geplaatst ten gunste van de politie, maar getuigen wisten dat artikel snel te vinden.”

  Anders krijgen ze geen politieverhaaltjes meer en dan lezen de oudjes de krant niet meer letter voor letter op hun bespreide tafel en dan gaat de krant failliet. Dus lief over de politie schrijven anders krijgen ze een trauma.

 16. “Helaas leven vele mensen nog in de illusie dat er zonder een centrale orde handhaving wilde westen taferelen te verwachten zijn, terwijl plekken waar een gedegen commercieel bedrijf voor de veiligheid zorgt vaak de veiligste zijn.”

  Van een commercieel bedrijf gaat geen gezag uit. Handhaving van de openbare orde is nu eenmaal een overheidstaak. Ik zou geen reden zien, waarom ik een boete van een commerciële politie moet betalen. “Klim lekker de boom in!” zou ik zeggen, wanneer ik een acceptgiro van dezulken zou ontvangen. Dat een politiedienst niet goed werkt, is nog geen reden om haar af te schaffen. Vervang de rotte appels door goede appels. En stel eens stevige opleidingseisen; geen toegang meer met afgebroken vooropleiding. Onberispelijk Nederlands met een goede woordenschat, zodat je het niet tegen de eerste de beste hogeropgeleide werknemer aflegt in een discussie.

  “Niets van dat betweterige vingertje om overtreders te heropvoeden (wilt u niet naar de video kijken?).”

  Deden ze dat hier maar! In Nederland gedragen ze zich als de bureauambtenaar, die wat formaliteiten afhandelt in plaats van een preek af te steken, dat hard rijden slecht is, omdat je in een noodsituatie minder adequaat kunt reageren.

  “Zelfs Duitse wijkagenten lopen (!) door hun wijk en doen dat 6 uur per dienst (2 uur zitten ze op kantoor het papierwerk af te handelen, in NL is het omgekeerd: 6 uur op kantoor en 2 uur op straat!).”

  Lopen zie ik ze inderdaad in Nederland nooit. Altijd in die auto’s, maar dat is geen patrouilleren. In een auto heb je minder oogcontact en is het spreken moeilijker. Ik steek gewoon door rood over, wanneer er agenten in een auto zitten, omdat ik weet, dat ze te lui zijn eruit te komen.

  “De meeste politiemacht verschuift nu naar de animalcops die alvast begonnen is onscals dieren te behandelen.”

  Volgens mij is ons Cals allang dood.

  Hoc Voluerunt [21] reageerde op deze reactie.

 17. @Vilseledd [20]:
  Van een commercieel bedrijf gaat geen gezag uit. Handhaving van de openbare orde is nu eenmaal een overheidstaak. Ik zou geen reden zien, waarom ik een boete van een commerciële politie moet betalen. “Klim lekker de boom in!” zou ik zeggen, wanneer ik een acceptgiro van dezulken zou ontvangen.

  Dit is een leuke omdat boetes namelijk geen enkel ander nut dienen dan gedwongen heropvoeding omdat iemand van mening is dat jij iets doet wat niet prettig is .
  in vele gevallen (90% zo niet meer naar schatting) gaat het om zaken zonder slachtoffer of waar daadwerkelijke schade te vergoeden is.
  Dat zijn de situaties waar een boete voor dient en dat is hoe je het ook bekijkt fout.

  “Deden ze dat hier maar! ”

  PARDON? ze doen niets anders dan met het geheven vingertje zwaaien.. dat is het enige wat ze nog doen. Dat opgeheven vingertje komt overigens wel in de vorm van een boete op je deurmat, terwijl die zelfde oom agent met 170 over de wegen scheurt op weg naar huis.

  (zwaailichten aan om eerder bij de MC-drive te zijn doet het ook erg goed onder de dienders)

  Iedereen is hoe je het ook bekijkt verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, als dit gedrag schade veroorzaakt zal hij/zij hier idd op bestraft worden.
  Maar zolang er geen slachtoffer rol is… wie moet hij/zij dan betalen?

  Dan gaat het enkel en alleen om dit;
  “ik vindt dat jij dat niet mag, daarom mag ik onder dreiging van gevangenschap of geweld jou geld afpakken. en dat wordt bevestigd dor nog iemand anders die dit heeft opgeschreven in een boek waar wij van vinden dat jij je daar aan moet houden.

  Zoiets dus

  De rotte appels er uit halen kan je idd, maar als de wortels van de gehele boom al aangevreten en rot zijn kan je hem beter omkappen en een nieuw zaadje planten

Comments are closed.