Dat de Euro met kunst en vliegwerk in stand moet worden gehouden weten we hier wel. Ook dat de oorzaken vooral liggen in het veel te ruime overheids beleid en de veel te grote overheidstekorten. Dus zakte de Euro tov de dollar, maar staat de dollar er wel zoveel beter voor?

Nee dus. De overheidstekorten van de VS liggen over de afgelopen jaren in lijn met die van Griekenland en Portugal. Zeker als de schatting voor 2010 en 2011 wordt meegenomen. Weliswaar is de economische groei in de VS al weer wat sterker aan het aantrekken dan in Europa, maar de tekorten dankzij stimuleringsmaatregelen en gezondheidszorg nemen in de VS nog meer toe dan bij Europa.

Vluchten van uit de Euro in dollars, is dus niet zo’n goed idee. Eerder andersom: uw leningen in dollars afsluiten is te overwegen. Vluchten in vastgoed?, zie het artikel van Marcel hier vandaag. En uw gegarandeerd verlies op spaardeposito’s ( na aftrek van vermogenrendementsbelasting en inflatie is de opbrengst negatief) is ook al geen oplossing.

Kom ik toch weer op goud en grondstoffen of de producenten daarvan, als een van de weinige oplossingen ter bescherming (en zelfs vermeerdering) van uw vermogen.

31 REACTIES

Comments are closed.