Een aantal bestuurders verkondigen met hart en ziel dat als inbrekers of overvaller een inbraak  plegen of u van uw vrijheid beroven dan mag het slachtoffer zich verdedigen. Enkele Kamerleden vinden echter  dat deze bestuurders dat niet moeten zeggen want dat maakt dat er meer agressie zal ontstaan en burgers zullen om zich te beschermen afweer middelen aanschaffen.

Men vergeet dat het beter is te zeggen dat als je een overvaller per ongeluk verminkt of erger, dat dit niet gestraft gaat worden en als zelfverdediging aangemerkt zal worden. Redenen is dat een overvaller of inbreker moet weten dat hij nimmer moet rekenen op bescherming en dat hij met zijn leven speelt en geen vrijbrief heeft om mensen met wapens te bedreigen.

Nu heeft een crimineel met illegaal wapenbezit rechtsbescherming en het slachtoffer mag zich niet bewapenen of erger niet verdedigen want dat wekt agressie op, en dat is absurd. Iedereen moet  baas in eigenhuis zijn, en criminelen moeten weten wat ze te wachten staat. De burgers weten immers ook dat criminelen bewapend zijn. Wat is er dan op tegen om na een cursus een geregistreerd wapen vergunning te geven.

Politici die hier op tegen zijn ontnemen alle inwoners het recht op zelfverdediging tegen  criminelen, waardoor deze vrij spel hebben.

Hoe misdadig zijn die politici?

Ingezonden door Reiny

11 REACTIES

 1. Kobutan

  De maatschappij verhardt. Agressie neemt toe.
  Natuurlijk zijn de rechterlijke macht en de politie niet altijd in staat om ons à la minute te beschermen tegen geweld en lichamelijke aanvallen.

  Wij zijn gebaat bij eigen weerbaarheid. Fysiek duidelijk kunnen maken dat Nee ook echt néé betekent. De Kobutan is een handzaam stukje gereedschap om je weerbaarheid te vergroten.
  Voel je je wel eens onprettig of onveilig op straat?
  Denk dan Kobutan. Je hangt hem eenvoudig aan je sleutelbos en
  Met het kleine metalen staafje deel je verbluffend eenvoudig een hevige pijnprikkel uit. De agressor staakt zijn aanval en verder conflict (en bijkomend letsel) wordt voorkomen. Zo creëer je in een handomdraai een veilige vluchtweg.
  in een training van enkele uren weet je de Kobutan te gebruiken. Je beste beschermer ben je zelf

 2. Hier in Frankrijk doet men minder moeilijk, in bijna elk huis hangen er één of meer jachtgeweren.
  Als een vrouw alleen thuis is, dus manlief elders de kost aan het verdienen is ofzo, en zij wordt bedreigt, heeft zij het recht een vuurwapen te gebruiken om zichzelf te verdedigen.
  Deze wetenschap voorkomt een hoop ellende, al ben ik wel van mening dat een wereld zonder vuurwapens een hoop leed voorkomt.

  Vrede, waarom is dit zo moeilijk te bereiken?……

 3. @alidas [6]:
  Het zou de politiestaat alleen maar meer macht en ergenis geven.
  Geweld is nog nooit een oplossing geweest. Ook rechters en politici zijn Mensen, ookal zijn we het niet altijd eens met hun beslissingen en/of keuzes.
  Wie vrij van zonde is gooie de eerste steen……….

  Vrede.

 4. @reiny [8]: & All, Zal de bedoeling wel zijn, dan.
  Ik zag laatst een bericht dat Rotterdamse stadswachten meer politiebevoegdheid krijgen.
  Zijn de toelatingseisen voor het politiekorps al om te lachen, voor stadswachten schijnt de lagere school al voldoende te zijn…….
  Het begint een beetje een erg groot zooitje te worden, vind U ook niet?

  Vrede.

  jerry [10] reageerde op deze reactie.

 5. @Zé [9]:

  Volgens David Icke hebben Britse stadswachten in geval van nood uitgebreide bevoegdheden die gelijkstaan aan bevoegdheden van opgeleide agenten.

  Als ze deze Melkertbanenprofiteurs met het IQ van een fruitvlieg, het EQ van een lege doos en het ego van god een wapen geven, zou elk rechtdenkend mens zich moeten bewapenen om zich tegen dit tuig te beschermen.

  Tegen die tijd hoop ik dit ‘shangri-la’ verruild te hebben voor een samenleving waar je voordeur geen slot nodig heeft.

  Zé [11] reageerde op deze reactie.

 6. @jerry [10]: Nou, ik heb hier in la France al 15 jaar geen slot op de deur, of, ik heb het wel maar de sleutel zit er altijd in, aan de buitenkant zodat ik hem niet kwijtraak……
  Maar helaas niet om te zeggen dat wat je aangeeft hier niet bestaat. Tis overal, het wordt binnenkort wel duidelijk als de pleuris echt uitbreekt…

  Maar toch, liever Vrede.

Comments are closed.