Ajax ‘fans’, droegen een T shirt met de cijfers 1312. Daarmee wordt verwezen naar de letters van het alfabet oftewel ACAB. En als u het nog kunt volgen, dat is de afkorting voor All Cops Are Bastards. En dat, jawel, leidt dan bij de rechtbank Arnhem tot een boete van € 330 wegens belediging. Hoe kunnen we de vrijheid nog verder inperken. Mag ik nu ook niet meer in mijn shirts van  PVV ( Politie Vuile Viezeriken),  VVD ( Vunzig Vadsige Dienders) of CDA ( Constant Domme Autoriteiten)  etc dragen?  Hoe zwak sta je in het leven als cijfercombinaties, lettercombinaties als beledigend kunnen worden geconstrueerd?

En laten we het eens omdraaien, is het dragen van een burka in de westerse maatschappij niet ook een grote vorm van onbeleefde communicatie? Is het dragen van een scheiding plus een snor ook uit te leggen als fascistisch? En het kopen van een Nijntje boek, is natuurlijk ook een kleinering van de Chinezen die nu het nieuwe jaar van het konijn ingaan?

Mensen alsjeblieft, als cijfer- en lettercombinaties al tot veroordeling leiden, dan ben ik dus vogelvrij want er is dan echt altijd wel iets te vinden waar je mij op kunt veroordelen. In een Libertarische maatschappij zou dit hoogstens door een cabaretier gebruikt worden, in de huidige maatschappij, is het helaas werkelijkheid.

43 REACTIES

 1. @Vilseledd [9358]:

  “Dat kan niet iedereen betalen.”

  Wat bedoel je, het resort of de jachthaven? Aan het gebruik van het resort of de jachthaven zijn regels en tarieven verbonden. Deelname is vrijwillig. Maar door deel te nemen stem je in met de voorwaarden en de tarieven.

  In een wijk kan door wijkbewoners samen besloten worden over de regels en voorzieningen binnen die wijk. Voor een flatgebouw geldt hetzelfde binnen de Vereniging van Eigenaren.

  Dat ze er in getto’s een puinzooi van maken kan de mensen die hun zaakjes wel voor elkaar hebben niet worden aangerekend. Ik maak toch geen puinzooi van die getto’s? Dat doen die mensen zelf.

  Mensen hebben het natuurrecht hun leefomgeving naar hun eigen smaak in te richten. Je eigen huis richt je in zoals jij dat wilt, je eigen wijk in samenspraak met de wijkbewoners.

 2. @Paul Martens [9359]:

  Diezelfde libertariers zitten hun boodschap hier voortdurend via zwarte tekentjes te verkondigen. Dan hoor je ze niet roepen dat die tekentjes niks betekenen.
  Woorden betekenen dus iets in de werkelijkheid. En als de politie werkeloos zou moeten toekijken wanneer zij beledigd wordt, is er iets goed mis. Want uiteraard klagen dezelfde libertariers over een politie die te soft is (zie de reactie van Martens).
  De politie beledigen, daar moet terecht flink tegen opgetreden worden.
  De politie neemt de hooligans blijkbaar serieuzer dan de reagerende libertarier hier.

 3. @Vilseledd [32]:

  “Dus is het geen oplossing voor een probleem, maar een pleidooi voor een nieuwe apartheid.”

  Onzin. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en voor de inrichting van zijn eigen leefomgeving. Dat mensen die in getto’s wonen er een troep van maken kan mij niet worden aangerekend. Ik maak daar geen troep, dat doen ze zelf.

  Ik ruim mijn eigen huis op en niet dat van de buren. Wat de buren in hun huis doen is hun zaak.

  “Dus is het geen oplossing voor een probleem”

  Het is ook niet mijn probleem maar hun probleem.

 4. Ik heb ooit in een flat gewoond van een pensioenfonds. Bovenop de huurprijs kwam het tarief van de huismeester. Het was zijn taak om op de naleving van de regels binnen het complex toe te zien, en zo nodig op te treden.

  Een vuilniszak op de galerij? Reken er maar op dat je erop wordt aangesproken. Haal je die vuilniszak niet weg? De huismeester doet het graag voor je, maar dan krijg je wel een rekening voor het afvoeren van die vuilniszak.

  Sommige mensen hebben gewoon moeite met regels. Maar ze zijn bij het aangaan van het contract wel akkoord gegaan met die regels.

  De betreffende huismeester zal zich niet beledigd voelen door een T-shirt met het opschrift ‘Alle huismeesters zijn Basterds’, laat staan met een afkorting van de beginletters.

  Het idee ‘every cop is a criminal’ zit verwerkt in het liedje Sympathy for the Devil van de Rolling Stones.

  Ik zie een politie-agent zeker niet als crimineel, maar als noodzakelijk binnen een maatschappij. Als de staat ineenstort wordt er direct een bewakingsdienst ingeschakeld want ik heb geen zin mijn huis en mijn bezittingen ieder moment van de dag (en nacht) zelf te bewaken en er zo nodig om te vechten.

 5. 1312 gewoon wat meer verbloemen,er is genoeg reclame
  gemaakt,veel mensen weten nu wat het betekend

  en wat van NU KU BU in de politie taal
  dat staat voor (nutteloze kut burger)

  de pot verwijd de ketel

  maup

 6. @Vilseledd [32]:

  “Dus is het geen oplossing voor een probleem”

  Ik ken wel een oplossing en die heet anticonceptie. Veel vrouwen in getto’s worden ongewenst zwanger. Ik kan mij geen effectievere hulp voorstellen dan het beschikbaar maken van anticonceptie.

  ‘If there’s one thing that she don’t need is another hungry mouth to feed’ zong Elvis Presley al in het liedje ‘In the ghetto’.

 7. Alles goed en wel, maar als er straks door een aantal mensen wordt afgesproken om een code te gebruiken, bijv. 2 letters verder te nemen in het alfabet of 2 cijfers verder, wat dan? Dus 3534 zou dan betekenen 1312. en zo kun je nog even doorgaan.
  Dan zal toch bewezen moeten worden dat die code- afspraak bestaat. Hoewel ook dat natuurlijk te kinderachtig voor woorden is, net als die cijfers of letters op een T-shirt. Van beide kanten ongelooflijk kinderachtig!
  Mensen krijgen niet alleen de politici die ze verdienen maar ook de politie en justitie kennelijk.

 8. Uiteraard mag het niet zo zijn dat mensen opgepakt en beboet kunnen worden voor een lettercombinatie, tekening of wat dan ook. Er is een groot verschil tussen zich beledigd voelen en beledigen. Het eerste kan, het tweede is alleen mogelijk dankzij het eerste.

  Als mensen eens niet zo snel op de teentjes getrapt zouden zijn, zou de openbare orde ook niet verstoord kunnen worden door 1312. Sowieso durf ik te stellen dat de openbare orde hier verstoord is door degene welke deze openbare orde eigenlijk moet bewaken. Ik denk dat niemand er problemen mee had dat de 2 een t-shirt droegen met 1312, behalve de politie dus….

  Heerlijk trouwens hoe de huis-trol (yep idd jij beek) compleet genegeerd wordt 😉

  beek [42] reageerde op deze reactie.

 9. hmm lekker, dan mag ik vanaf heden geen kaartjes meer versturen met de vermelding dat mijn zoon op 13 12 jarig is een u uitnodigd te komen……….

Comments are closed.