Zoals we hier al maandenlang zagen aankomen, is het nu zeker dat Nederland (u ??) doorgaat met militairen te sturen naar Afghanistan. De NOS meldt: “Het kabinet is van plan zeker 350 agenten en militairen voor een nieuwe missie naar Noord-Afghanistan te sturen. Minimaal 50 worden in EU-verband ingezet als politietrainers. Het kabinet praat er vrijdag over.”

Uit het laatste zinnetje zou je kunnen opmaken dat er nog over gepraat moet worden. Dat kan dan hoogstens voor de show zijn.

Spannender is te zien wat er in de Tweede Kamer gebeurt.

Gaat de PVV net als de oude gevestigde partijen gewoon zijn beloftes aan de kiezers opzij zetten? Uiteraard voor het landsbelang!
Of blijven die standvastig tegen?

Dan de volgende scene betreffende de houding van de andere partijen.
De PvdA was ook tegen en heeft het vorige kabinet op dit punt laten vallen. Zo is het gespeeld, al kan de echte oorzaak iets anders geweest zijn. Bij voorbeeld dat Wouter Bos een reden moest hebben om zijn mooie baantje met een veel hoger inkomen te kunnen aanvaarden.

En de rest van de partijen? Die zijn even onbetrouwbaar als de reeds genoemde. Misschien, of hopelijk, zullen door dit geritsel wel weer een paar kiezers wakker worden.

Het is kennelijk ook geen politie-opleidings-missie meer. Al doen ze er voor de show ook wat politiemensen bij. En wel 50 van de 350+. Nog net geen 15 %!

Er zijn kennelijk in Nederland politiemensen over die we naar de andere kant van de wereld kunnen sturen. Net als er geld genoeg is om dat te financieren.
Er zijn immers belastingbetalers genoeg!

10 REACTIES

 1. Volgens het hoofd van de politie in Amsterdam zijn er grote wantoestanden in de Nederlandse prostitutie, waar zeker 500 agenten voor nodig zijn. Het lijkt me verstandig daar eerst aandacht aan te geven. De rechtsstaat wankelt.

 2. Een kennis van een kennis van een kennis wist al een jaar geleden dat het Afghanistan zou worden.

  Dit is een deal met de grootste ueberdemocratie, waar ons stemgedrag echt weinig invloed op heeft.

  En omdat Jello al eerder genoemd werd:

  DIE FOR OIL AND OPIUM, SUCKERS!

  Het trieste is, dat zeer veel deze mensen er echt heengaan met een idealistische gedachte.

 3. Kunne we al dat materieel dat net terug gesleept was uit Uruzgan, weer terugbrengen.

 4. Hadden de militairen maar een idealistische instelling naar vrijheid en de libertaire gedachten goed, zouden ze waarschijnlijk niet naar Afghanistan reizen, maar zouden ze de lokale terroristen aanpakken hier in nederland. 😉

 5. @Def [4]:

  Waarom? Als je zo’n besmet verleden hebt, dan moet je mijns inziens voorzichtig zijn met militairen, die zogenaamd politietaken gaan verrichten.

 6. Waarom betaalt Afghanistan er niet voor? Er is kapitaal genoeg daar in de grond. En bij de leiders natuurlijk!
  Waarom moet het Nederland (u!) bijna 500 miljoen kosten?
  Wat we(?) er niet voor over hebben om de Amerikanen te vriend te houden! Mensenlevens en liefst zo weinig mogelijk Afghaanse!

 7. Wat een kul, politie daar? Wegwezen en er nooit meer naar toe. Ik zal in ieder geval nooit meer stemmen op een partij die hier voor stemt!

Comments are closed.