Onlangs kwam de Franse voetballer Eric Cantona aandraven met een plan voor geweldloze revolutie. Hij riep alle Fransen op om op 7 december hun geld massaal van hun bankrekening te halen, dit om een bankrun te veroorzaken teneinde de financiële dictatuur van grootbanken, centrale banken en IMF te breken.

Jammer genoeg ging 7 december voorbij en bleef het financiële systeem – en haar onderdrukking – onverminderd voortbestaan. Het initiatief is uiteindelijk op een jammerlijke mislukking uitgedraaid.

Cantona, ongetwijfeld een verstandig man, had het echter goed gezien. Politieke en economische macht schuilt inderdaad in het feit dat het financiële systeem, het globale banking kartel opgebouwd rond de FED, de Bank of England, de ECB en hun partners, een monopolie over de creatie en de uitgifte van fiat geld (Amerikaanse Dollar, Britse Pond, Japanse Yen, …) bezitten.

Het plan van Cantona leunde echter op een paar zwaktes!

 • Ten eerste veranderd het afhalen van het geld op uw bankrekening niets aan de onderliggende realiteit. Het enige wat men doet is digitale beloftes op betaling, digitale euro’s of tegoeden van de banken, ruilen voor papieren beloftes, papieren euro’s of tegoeden van de banken. Je schiet er dus niks mee op.
 • Bovendien zouden eventuele tijdige tekorten op de balans van de bank probleemloos kunnen worden aangevuld met goedkoop krediet van de ECB wanneer dit noodzakelijk zou zijn. Bovendien moeten zulke tekorten zich manifesteren op langere termijn, vooraleer de bank ook effectief in de problemen zou komen.
 • Ten tweede zou de persoon, die het geld heeft opgehaald bij de bank, dit geld voor langere periodes onder zijn matras moeten stoppen om enig resultaat te kunnen behalen. De persoon die dit zou doen verliest bovendien de intrest op zijn geld en zijn getrouwheidspremie. Hij schiet zichzelf met andere woorden in de voet, wanneer hij dit zou doen.
 • Ten derde is deze actie zo algemeen, dat zij volledig haar effect verliest, geen enkele bank wordt in het bijzonder geviseerd, geen enkele problematiek wordt direct aangekaart en de activist heeft geen enkele manier om te zien hoe zijn actie de banken beïnvloed. Er is geen direct contact, geen enkel tastbaar bewijs van het feit dat hij zich los heeft gemaakt van de banken, er is geen emotionele voldoening aan verbonden, geen resultaat.
  Je eindigt zuiver en alleen met een hoop papiergeld dat onze banken zo wie zo toch al “ad infinitum” konden bijdrukken.

Hoe moet het dan wel?
Vind ik dat de belangen achter de grootbanken hun macht over ons geld op een fenomenale manier misbruiken?

Natuurlijk vind ik dat!

Vind ik dat we daar actie tegen horen te ondernemen?
Ja, natuurlijk vind ik dat!

Hoe zou ik het dan doen? Willen we de banken echt liggen hebben? Wil je echt terugslaan tegen deze grove fraude?
Haal dan zoals Cantona ons vertelde, je fiat geld af! Niet om het onder je matras te steken, maar om er goud en zilver mee te kopen. Echte alternatieven voor de Euro en Dollar van dewelke zij er eindeloos veel kunnen bijdrukken. Koop er goud en zilver mee! Bestel kilo’s goud en zilver, koop er gouden muntstukken(Napoléons en Vrenelissen) mee, of koop Krugers. Je wint op meer dan één manier.

Elke gram goud of zilver die jij koopt, is een gram minder in de handen van het bankingkartel.
Een kartel dat alle dreigingen van haar monopolie op geld en alle concurrenten van fiat munten, genadeloos bestrijdt en aanvalt.
Hiermee bedoel ik ook goud en zilver.  Door edelmetalen te kopen maak je het de banken moeilijker om straffeloos geld te drukken maar wat nog belangrijker is, je zorgt ervoor dat hun ongebreidelde valsmunterij en fraude, van jou een rijker man maken.

Het is simpel, perfect legaal en belangrijkst van al, een goede belegging en de banken haten het!
Wij moeten eindelijk eens leren te stoppen volgens hun regels te spelen. Wij moeten ophouden hun suggesties te volgen (die altijd in het belang van de bank en niet de cliënt zijn) en we moeten ophouden ons te laten bestelen, doordat ze talloze kosten aanrekenen voor hun “diensten” (transactiekosten, beheerslonen, makerlaarslonen).
Dit doen ze door hun klanten aandelen aan te smeren waarvan zij zelf af willen, dit doen ze door hun eigen slechte beleggingen (obligaties in slechte bedrijven en staatsschuld van insolvente overheden) te herpakken in de vorm van “beleggingsproducten” en deze aan te smeren aan hun klanten.

Kies voor echte activa en verlaat deze “schuld” instrumenten! Koop u een echte appel voor de dorst in plaats van een loze belofte op wat ooit een appel zou kunnen worden! Weg met papier! Je wil geen papier! Papier is hoe banken ons al eeuwen bedriegen. Laat ze hun eigen waardeloze papier maar houden en kies voor goud. Doe eindelijk eens een keertje niet wat de bank u probeert op te dringen. Koop eens gouden munten of zilveren munten. Echt geld dat je in je handen kan houden, dat in je handen weegt, een tastbaar bewijs van je verzet, echt geld dat universeel is, geld dat geen stempel of andere politieke entiteit met zich meedraagt.

Het is geld dat al millennia waardevol is! Goud is onmisbaar voor de fabricage van juwelen en zilver en de beste geleider ter wereld. Kortom, het zijn metalen die in talloze andere functies (buiten die als betaalmiddel) waarde bezitten.
Wij hebben de banken vertrouwen gegeven en keer op keer heeft de geschiedenis ons op harde wijze geleerd dat zij ons vertrouwen niet waardig zijn.

Wij zijn spaarzaam geweest en keer op keer is de koopkracht van datgene dat wij op zij hadden gezet ons gestolen. Wij hebben geduld geoefend en keer op keer is ons geduld niet beloond geweest. Verzet u op een domme manier en u zal verliezen. Verzet u op een slimme manier en u zal winnen en bovendien nog rijk worden ook!

Doe mee, samen met andere miljoenen van vrije mensen die het huidige corrupte financieel systeem verwerpen en verlangen naar eerlijkheid en degelijkheid. Zeg nee aan de banken, tegen de banken! Koop goud en zilver!

Ingezonden door Yannick Verdyck
http://bloginfo.educate-yourself.eu/author/yannick-verdyck/

————————————————————

NAWOORD RED:

Als je nog niet direct wilt kopen en nog meer wilt weten, teken en promoot dan de PETITIE voor openheid van de goudvoorraden van de DNB:

http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

Ook als je nu nog niet (meer)  wilt kopen, is dei onderzoek toch in je eigen belang. Het zal in ieder geval meer inzicht in de feiten geven   645 personen gingen je al voor!

31 REACTIES

 1. @Tony [29]:

  A=A
  Daar klampt menig libertarier zich amechtig aan vast.
  Als hijzelf, met zijn beperkte verstand, denkt een tegenstrijdigheid te zien, haalt hij A=A uit zijn broekzak en begint u te vertellen dat u er wel naast MOET zitten want de beperkte A=A-gelovige ziet een tegenstrijdigheid.
  Dat de A=A-gelovige misschien zelf tekort schiet in zijn kennis en zijn ‘wijsheid’, dat komt zelden in hem op.

  Intussen ztten de libertarische A=A-gelovien zichzelf met hun eigen geloof natuurlijk helemaal voor joker: want zelfs libertariers zijn het onderling niet eens over welke A eigenlijk A is. Ze hebben zelf al vele onderlinge meningsverschillen en blijken daarmee aan te tonen dat ze allemaal hun eigen A=A- geloof hebben.
  Waarmee A=A natuurlijk direct al discutabel wordt.
  De ene A blijkt toch anders te zijn dan de andere A.
  Intussen beroept elke libertarier zich op z’n eigen steen der ‘wijsheid’ dat A, A is.
  Zij zouden eerlijker zijn wanneer zij zouden toegeven: MIJN A=A. En ik wens mijn oogkleppen op te houden.
  Waarna een andere libertarier hetzelfde zegt.
  Trekt u zich dus niets aan van een libertarier die zich beroept op A=A. Hij is zeer waarschijnlijk beperkt in zijn kennis en ‘inzicht’.

Comments are closed.