In de weekendbijlage van De Telegraaf, het aftreksel van de ter ziele gegane zondagseditie van de Krant Van Wakker Nederland, het land waarin de onderdanen van Bea slapend door het leven gaan, valt zo af en toe, kort voordat deze als bodem in de kattebak z’n laatste adem uitblaast, nog wel eens wat verbazingwekkends te lezen.

En dan heb ik het niet over de onthulling van dat Wikileaks aangaande de bemoeienissen van Bea met de inzet van het leger in Afghanistan. De verbazing betreft ene Reinildis van Ditzhuyzen. Mevrouw blijkt volgens de Kattebakvuller historica te zijn.

“Ontmoetingen met leden van ons koningshuis verlopen volgens bepaalde voorschriften, wat wel zo prettig is. Want iedere stap is vastgelegd, waardoor u eigenlijk geen fouten kan maken”, aldus mevrouw in haar boek “Der Ditz, Alles was man über Niederländer wissen sollte”.

Uit het artikel blijkt, dat ze recentelijk nogal onstemd was omdat Prins Pils en de Allochtoon Die Het Niet Mag Zijn aka Maximuts bij één of andere oranje-evenement niet door iedereen staande begroet werden. Iedereen bleef zitten, doch mevrouw bleef staan. “Jawohl, zu Befehl !” komt in mij op.

Het door mevrouw zo vereerde protocol stamt blijkbaar van het Weense Congres uit 1815, waar men besloot om omgangsvormen vast te stellen voor staten, hun leiders en hun vertegenwoordigers. Juul hield er niet zo van, Bea des te meer; je kunt maar beter misverstanden over wie de Baas is uit de weg gaan, niet waar ?

ter·ro·ris·me het; o het onder druk zetten ve regering of bevolking door daden van terreur

ter·reur de; v(m) georganiseerd politiek geweld

Zou historica Reinildis van Ditzhuyzen bekend zijn met de geschiedenis van de oranjes en de manier waarop deze aan de macht zijn gekomen ? Zo ja, waarom dan deze waarlijk onderdanige behoefte om een verondersteld opperwezen de koninklijke derrière te likken ?

2 REACTIES

  1. U heeft voorwaar een intelligente kat als ze u dit allemaal bericht heeft.

  2. Ons Duits-Russisch-Argentijns vorstenhuis is een op het Congres van Wenen bedachte folklore, vergelijkbaar met de beslissing dat de Brie de koning der kazen is. Invloedrijke intellectuelen zoals Herman Philipse zijn alleen voorstander omdat de poppenkast buitenlands geld oplevert en alternatieven (President Balkenende..) geen verbetering zouden zijn.

Comments are closed.