Ik lees de Telegraaf al jaren niet meer, maar vandaag liet mijn buurman me het hoofdartikel lezen. Het was getiteld: “Winst”. En ik was weer stomverbaasd.

Zij blijken enthousiast te zijn over het doorgaan van de nieuwe Nederlandse missie naar Kunduz.

Het is verstandig dat de Tweede Kamer akkoord gaat met die missie. Het past binnen de internationale verantwoordelijkheid die ook Nederland als lid van NAVO en Europa heeft”

Voelt u zich verantwoordelijk? Waarvoor? Waarom?
Wie is hier “Nederland”? Iedereen die als zodanig geregistreerd is? Ik ben dat ook. Heeft mijn overleden vader gedaan!! Maar daarom voel ik me nog niet verantwoordelijk om oorlog te gaan voeren aan de andere kant van de wereld. En zeker niet om eerst 500.000.000 euro af te dwingen van productieve mensen.

De minister-president heeft zich persoonlijk garant gesteld voor de afspraken met de Afghanen gemaakt”.

Laat ik mijn impuls om te lachen onderdrukken en alleen de vraag stellen wat die garantie inhoudt? Betaalt Marc die 500 miljoen terug uit zijn eigen zak als die afspraak niet goed wordt nagekomen? Of hoe vergoedt hij eventuele doden?

“Nederland loopt in de pas met de internationale gemeenschap”

De ene collectiviteit loopt in de pas met de andere, een grotere. Dit is meer een zaak van slaafse onderdanigheid dan een eigen individuele koers volgen die gebaseerd is op gezond verstand en feiten. Waar is de eigen individualiteit gebleven?
En dan denk ik nog niet eens aan de waardeloosheid en verspilling of aan wat er voor positieve dingen met 500 miljoen gedaan zouden kunnen worden.

Het meest duidelijke en het meest verschrikkelijk is dat dit weer eens zichtbaar maakt hoe het met de voorlichting aan de lezers van die krant gesteld is. De Telegraaf, als onderdeel van de Main Street Media, is geen haar beter dan de rest.
Zij voldoet zeker aan het “in de pas lopen met de politieke elite.”

12 REACTIES

 1. Wacht maar tot de eerste doden terug komen en het is een familie lid van je ,of je dan nog zo blij bent

 2. Een titel “De Kiezers zijn (wederom) in het ‘O’tje genomen” zou meer gepast zijn..

  Al was dit nieuws voor mij persoonlijk niet verrassend, eerder deze maand de leaks waarin stond dat de ‘Koningin’ een nieuwe missie noodzakelijk vindt.Nu kun je de leaks in twijfel trekken, maar als het dan vervolgens kijken naar een poppenkast is, om het een geloofwaardig iets te laten lijken..

  Waarom vond ik het geen verrassing?

  De partijen welke zogenaamd tegen deze missie WAREN hadden ook een referendum kunnen organiseren voor burger raadpleging, dit bleef echter uit.
  Ook al kwam uit ELKE gehouden peiling dat tussen de 80 en 94% van de bevolking TEGEN deze missie stemde.
  De ogen op deze peilingen werden gesloten, en het spelletje wordt opgevoerd. Totaal zinloze “harde eisen” werden gesteld door de oppositie en vrijwel direct ingewilligd ( in de main stream werd het “paaien” genoemd) met een “keiharde toezegging” om zogenaamd de oppositie mee te krijgen.

  Dit is toch zo doorzichtig als een raam??

  Het spijt me maar dat werkt enorm op mijn lachspieren, maar tegelijk maakt het me zo boos, met de wetenschap dat de bevolking niets van zich laat horen, en main stream kranten dit soort onzin verspreiden aan de schaapjes..

  Misschien wordt men stiekem toch wakker, en komt men niet opdagen in maart?

 3. 80 % van de inwoners is er op tegen en die lezen nu nog steeds de telegraaf ???

 4. Als je niet gestudeerd hebt en nooit de waarheid verteld moet je bij de telegraaf gaan werken.

 5. Hoeveel politie onderwijzers zijn er eigenlijk in dit land en hoeveel daarvan willen er eigenlijk vrijwillig naar afghanistan?

  Of ben ik de enige die mij dit afvraagt…..

 6. het plan 1000 agenten opleiden : door 500 mil. =……….

  per agent

  groet
  maup

 7. Steeds denk je dat het bedrog van overheidszijde niet groter en niet erger kan en toch is er steeds weer iets wat het laatste bedrog in grootte en diepgang overtreft.
  Hugo van Reijen

 8. Natuurlijk is de Telegraaf vóór de missie. Beatrix vond dat het moest. Dan schaart de Telegraaf zich daarachter.
  Beatrix heeft haar zin. Haar zoons blijven veilig hier. Dat er misschien jngens gaan sneuvelen interesseert haar geen zier. Slaap zacht mevrouw de koningin.
  Onze democratie is inderdaad failliet. Die herstelt zich pas als de monarchie ophoudt en de oranjes vertrekken.

Comments are closed.