Wij ontvingen het volgende bericht:

Beste Vrijspreker,
Wellicht al bekend, maar misschien ook niet. Een documentaire over boer Kok, regeldrift en een onbetrouwbare overheid. Groeten,   Thijs

De bijgaande video geeft een goed beeld van de problemen waar ondernemers met te maken hebben.

Je moet wel even rustig de tijd nemen van meer dan een uur!!

Het land van Herman Kok ligt aan de rand van Amersfoort. Ingesloten door nieuwbouwwijken en voorbestemd om te worden opgeslokt. Het van oorsprong boerendorp Hoogland werd in de jaren tachtig door Amersfoort geannexeerd. Boeren werden uitgekocht, maar Herman Kok weet van geen wijken. Hij groeide er op en wil er, net als zijn vader, zijn laatste adem uitblazen.

Als pionier van de biologisch-dynamische veeteelt leeft boer Kok in harmonie met zijn vee en met zijn land. Hij houdt van zijn koeien en van zijn grasmat die al 35 jaar oud is. Behalve gras groeit er van alles: bloemen, kruiden en klavers. Als in 1994 de nieuwe mestwet van kracht wordt, komt er een einde aan het harmonieuze bestaan van boer Kok en zijn gezin. Boeren mogen hun drijfmest niet meer over het land uitrijden. Het moet centimeters diep onder de grond worden geïnjecteerd om zo de uitstoot van ammoniak tegen te gaan. Maar boer Kok weigert zijn prachtige oude grasmat hieraan op te offeren. Bovendien bevat zijn mest maar 30% van de ammoniak die gemiddeld gangbaar is. Hij gebruikt geen kunstmest en voert zijn koeien geen krachtvoer. Hij haalt de scherpste milieudoelstellingen met gemak. Maar regels zijn regels; ook voor boer Kok.

Houden boer Kok en zijn zonen hun rug recht wanneer de politie hen het vuur aan de schenen legt en met groot machtsvertoon op het erf verschijnt? Wanneer justitie hen veroordeelt en een van de zonen opsluit? Als de gemeente Amersfoort beslag wil leggen op hun land  en de overheid hen het werken onmogelijk maakt? Kunnen zijn zonen het bedrijf uiteindelijk nog voortzetten?

De kleine oorlog van boer Kok is een ongewone realitysoap over een kleine boer en zijn zonen, die niet van wijken willen weten.  Zie:

http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/d/de-kleine-oorlog-van-boer-kok.html

Ingezonden door Thijs

8 REACTIES

 1. Wij leven in een communistische staat waar de overheid beslist wat goed voor ons is einde verhaal! Inspraak bestaat niet, dat doet de macht voor ons nietige mensen uitmaken. Desnoods met politie dwang worden we geprest! Leve deze demoncratie!

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @K.Lavrijsen [1]:

  Ja, maar wat doen we daar tegen?
  Het is nooit helemaal hopeloos en we kunnen vanalles proberen.

  Op dit moment weet ik niets beter dan meer mensen de Filosofie van de Vrijheid te leren en verwijzen naar de Vrijspreker.

  Wat nog meer?

 3. Boeren worden al tientallen jaren op alle mogelijke manieren getreiterd door overheden.
  Deze prachtige reportage laat het ook weer eens heel goed zien.
  Maar het begon al met boer Koekoek en zijn strijd tegen het Landbouwschap; boeren die niet wilden betalen aan dat Landbouwschap werden uit hun boerderij gezet.
  Deze boer vecht voor het behoud van het gezonde boeren.
  Hoe treurig is het dat gezond boeren op zo’n zware manier bevochten moet worden op bureaucraten in hun papieren werelden.

  De reportage komt van de msm: staatspropaganda dus, volgens libertarische complotters. Want msm is altijd staatspropaganda volgens zulke lieden.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @beek [3]:

  “..De reportage komt van de msm: staatspropaganda dus… ”

  Nou en so what ?
  Daarom kun je toch wel gelijk hebben met je opmerking: “Boeren worden al tientallen jaren op alle mogelijke manieren getreiterd door overheden.”

 5. DOOR DE REPRESSIE VLUCHT HET TALENT NAAR HET BUITENLAND MET ALS GEVOLG DE “DEBILISERING” VAN NL.

  IK BETAAL NU GEEN BEASTING IN NL

  JHON

 6. Zelfstandigen zijn in de ogen van bestuurders stront, ze vullen de staats- en gemeentekas en verder mogen ze niks terugverwachten en al helemaal geen overlast veroorzaken of dwarsliggen. De totale natte droom van een bestuurder is als de failliete ondernemer/ dwarsligger (zie ook even de reacties) er zelf een einde aan maakt.

 7. @ beek (23-01-11, 23:07) 3

  “Deze boer vecht voor het behoud van het gezonde boeren.
  Hoe treurig is het dat gezond boeren op zo’n zware manier bevochten moet worden op bureaucraten in hun papieren werelden.”

  Nou, heel simpel. Waar haalt deze boer het gore lef vandaan gezond te willen boeren. Gezondheid van mensen, jeetje, dat is de grootste nachtmerrie voor een bureaucraat en moet met wortel en al uitgeroeid worden.

  In de Europese Sovjet-EUnie beginnen de contouren van het het “nieuwe Europa” al aardig zichtbaar te worden. Goed zo, gefeliciteerd, leiders van Europa, op naar de eigen ondergang! Weg met ons! Wij gaan door met de strijd.

Comments are closed.