Vanavond is ECB-president Jean-Claude Trichet benoemt tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau (4x kots). De heer Trichet kreeg deze onderscheiding voor zijn ‘essentiële bijdrage’ aan de ‘prijsstabiliteit’ in de eurozone en zijn sterke en daadkrachtige optreden gedurende de financiële crisis sinds 2007 (3x kots). Minister De Jager benadrukte in zijn toespraak bij de opspelding ‘het belang’ hiervan voor de kracht van een open handelseconomie als Nederland (2x kots).

Jean-Claude Trichet is sinds 2003 president van de Europese Centrale Bank (ECB) (2x kots). Hij volgde toen de Nederlander Wim Duisenberg op en is de tweede president van de ECB (2x kots). Zijn termijn loopt later dit jaar af. De ECB is de centrale bank voor de eurozone en heeft als belangrijkste taak het ‘op peil houden van de koopkracht’ door ‘prijsstabiliteit’ (3x kots). De eurozone bestaat sinds het begin van dit jaar uit 17 landen (1x kots).

Conclusie? Kots.

15 REACTIES

 1. Inteelt en corruptie versterken elkaar. Niet iedereen mag zo maar meedoen, daar moet je wel wat voor laten, namelijk NIET uit de school klappen.
  Dit soort instandhoudingssymbolen zijn blijkbaar essentiëel voor het voortbestaan van de incestueuze familie, die consignes van andere ongekozen elementen uitvoeren.

 2. Heersers en andere dieven die elkaar lintjes van respect en eerbetoon op spelden.
  War=peace, ignorance=strength, freedom=slavery

 3. “….De heer Trichet kreeg deze onderscheiding voor zijn ‘essentiële bijdrage’ aan de ‘prijsstabiliteit’ in de eurozone……”

  Wat verstaan die lieden eigenlijk onder “prijsstabiliteit”?

  Toch niet de stabiliteit van de euro want daar merk ik niets van. Wat dan wel?

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 4. Dat ze elkaar blik op de mouw/borst spelden vind ik nog niet zo erg. Maar dat ze blijkbaar geloven dat dat wat waard is, maakt het mij erg ongerust over hun waarde oordeel over de Euro.

 5. Trichet; de man die de euro aan het uithollen is met de koop van waardeloze oblie’s van PIGGS landen en daarmee het bezit van verantwoorde spaarders in NL aan het stelen is ten faveure van sjoemelende Griekse uitvreters.
  Jan Kees die daarmee instemt en diezelfde spaarders besteelt en het geld via leningen aan blutte Griekse schuldjunks geeft zodat NL multinationals hun omzetten daar kunnen blijven draaien.
  En ook nog het lef hebben om dit te verkopen als “handel”.

  De ene dief geeft de andere dief een lintje waarvan je de oorspronkelijke waarde op slag belachelijk maakt voor iedereen die het terecht ooit heeft ontvangen.
  Je zult maar een verzetsstrijder zijn geweest en met gevaar voor eigen leven gestreden hebben tegen het Nationaal Socialisme.
  Je ziet vervolgens dat hun opvolgers de overtreffende trap nl een dictatoriaal europees socialistisch systeem in de vorm van de EUSSR in de steigers aan het zetten zijn en daarvoor beloond worden met een lintje…

  Mag ik effe meekotsen?

 6. @Hub Jongen [3]: De stabiliteit van HUN euro in HUN inflatiecijfers (ex voedsel en energie, gecorrigeerd voor kwaliteitsverbetering, subsitutie, seizoensinvloeden, eigendomsequivalente huur, 2e hands autos vervangen door nieuwe autos en weer terug afhankelijk van de situatie)

 7. Toch even gekeken op wiki wat orde ridder grootkruis nou eigenlijk voor een onderscheiding is.
  Het is de belangrijkste onderscheiding die de kwien kan uitreiken voor bijzondere verdiensten;
  http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCcQFjAB&url=http%3A%2F%2Fnl.wikipedia.org%2Fwiki%2FOrde_van_Oranje-Nassau&ei=XQQ7TcGOGs6ZOtObnJEL&usg=AFQjCNGkOYMwEoORetkdriWF4I1jJM-t6g

  Trichet is in goed gezelschap want ook Kok, De Hoop Scheffer en Balkie hebben hem gekregen.

  En …..de onderstaande voor zééér verdienstelijke persoon voor onze huidige samenleving;

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Filip_van_Belgi%C3%AB

  Laten we wel zijn; zonder Flipke waren we allemaal reddeloos verloren geweest hier in NL 🙂

 8. De ene dief geeft de andere dief een lintje waarvan je de oorspronkelijke waarde op slag belachelijk maakt voor iedereen die het terecht ooit heeft ontvangen.

  Ach de ” jaarlijkse lintjesregen ” zullen we maar zeggen.
  Oh ja wie deelt lintjes uit…….de Jager ?
  Neeehhh…mijn vrind…lintjes komen van hoger op.

  Je zult maar een verzetsstrijder zijn geweest en met gevaar voor eigen leven gestreden hebben tegen het Nationaal Socialisme.

  Juist…Socialisme…ik heb hier al eens gevraagd : waarom trekken de grootste kapitalisten in de wereld toch zo graag op met de meest notoire socialisten.

  Je ziet vervolgens dat hun opvolgers de overtreffende trap nl een dictatoriaal europees socialistisch systeem in de vorm van de EUSSR in de steigers aan het zetten zijn en daarvoor beloond worden met een lintje…

  ……jip ” time is on their site (side) ” .

  Mag ik effe meekotsen?

  Er mot een Chinees naar buiten ( v.kooten&d.Bie).

  GB [11] reageerde op deze reactie.

 9. @vrijeradikaal [9]:

  *Juist…Socialisme…ik heb hier al eens gevraagd : waarom trekken de grootste kapitalisten in de wereld toch zo graag op met de meest notoire socialisten.*

  Volgens mij omdat bedrijven heel goed weten dat je socialisten globaal kunt onderverdelen in twee groepen.
  De ene groep zijn de hardcore idealisten die oprecht geloven in de maakbaarheid van de maatschappij en de mens volgens socialistische doctrines.
  Dit zijn over het algemeen óf domme óf slimme maar naieve mensen. Geen mensen dus die de top van de partij halen of heel misschien bij een partij in de marge van de macht zoals de SP.

  Dan heb je nog de groep die er zit om pure opportunistische redenen. Zelfverrijking of macht om kort te gaan.
  Het zijn corporatisten die zich uit voor het kiesvolk hebben overgoten met een socialistisch sausje en daarmee ideaal zijn voor de zakenwereld. Aan idealisten hebben ze een broertje dood als er iets “geregeld” moet worden.

  Dat de regie over die lintjes bij Bea ligt is wel duidelijk.
  Dat Balkie, De Hoop en Kok zo’n ding krijgen vinden de meesten hier verderfelijk maar vanuit Bea en ook een groot deel van de bevolking wordt dit toch wel ondersteund denk ik.

  Dat een prins Filip daar op staat maakt het voor mij een lachwekkende carnavalsonderscheiding. Ik kwam niet meer bij van het lachen toen ik dat zag want die gast kan volgens mij nog niet tot tien tellen.

 10. Def, JKdJ heeft die medaille dus eigenlijk geleend aan Trichet, met de Keiharde Garantie hem ooit weer terug te krijgen.

 11. Misschien ook een lintje voor het licht dat in deze economische crisis heeft bedacht dat het goed is om auto’s te vernietigen. (cash for clunkers: subsidie om auto’s te vernietigen met een verplichting een nieuwe te kopen (bij voorkeur van een Japanse firma), wat in de VS met van de Chinezen geleend geld gebeurde, desastreus tijdens economische hoogtijdagen, maar dramatisch desastreus tijdens een economische crisis als er bijvoorbeeld veel banen op de tocht staan)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Car_Allowance_Rebate_System
  GB [14] reageerde op deze reactie.

 12. @Katjong [13]:

  Ik denk dat ie daar wel een lintje voor verdient. Het past nl naadloos in de gebroken ruit theorie waarin zij er in al hun “wijsheid” vanuit gaan dat vernietigen van iemands eigendom tot een economische boom leidt.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Parabel_van_de_gebroken_ruit

  http://www.libertarian.nl/wp/2007/11/de-gebroken-ruit/

  Je geld maar één keer kunnen uitgeven? Wat een onzin! Je print gewoon nog wat meer bij 🙂

  En maar lullen over een duurzame economie die links keynesiaanse faalhazen.

 13. Hoe dik is die eiken plank voor de kop van de Jager? Blijft hij nu nog steeds onzin uitkramen, omdat hij niet beter weet dan liegen en bedriegen. Echt koninklijk is wel, namelijk hij speel het spelletje wel mooi mee!

Comments are closed.